Ja sam Dalmatino bez srca i duše, ja sam od onih kako vitar puše

Started by 🔵 D10S ⚪️, 26.04.2023, 08:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ups eno ga zlatni tuš na sroljudu  8) .
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: Fornax on 22.10.2023, 18:59Ovaj Fran Jović je hodajuće ruglo. Izgleda kao čovjek koji zatvori kafanu, dođe doma i istuče ženu.

Najšokantnije od svega, mlađi je od polovice nas ovdje.

Daleko najiritantniji hnl sudac...
Sama pojava njegova je iritantna....
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Quote from: Fornax on 23.10.2023, 09:09
Za sada mu jako dobro ide.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Ima netko pretplatu da nam ovo izvuče? Čini se sočno.
#degenerik

Zaluđenih Hajdukom je mnogo, sto tisuća je samo članova kluba i svi znaju sve. Ili misle da znaju.

- Jesi li čuo da je u Hajdukovoj svlačionici cirkus? Da neki manijakalno igraju 'Čovječe, ne ljuti se'? Kažu da je tamo živi kaos...

- Kako da nisam čuo. Vjerojatno već i teta na blagajni u Tommyju zna da u Hajduku nije dobro.

Slušaš to tjednima, još od onog nesretnog poraza od Istre na Poljudu. Prosječni hajdukovac može samo ostati u čudu. To ne može biti istina. Ili?

- Ne znam ja što im je točno u svlačionici, al vidim što je na terenu. Gubimo od Istre, Gorice, Osijeka... Maltene od svih osim Dinama. Tu nešto ozbiljno ne štima - pomislit će svako kome je bijela boja u srcu, a takvih je more. Sto tisuća je, rekosmo, samo članova. Još malo pa dvadeset tisuća pretplatnika!

I bit će u pravu. Ne da ne štima, nego...

Tri boda odletjela helikopterom

Na poluvremenu utakmice Hajduka i Osijeka, one čuvene koja će zauvijek ostati zapisana u povijest slavnog kluba s Poljuda jer nula udaraca u okvir gola, to se zbilja ne pamti, uletio je u kadar helikopter u niskom letu i čovjek više nije znao jel se to na Poljudu snima drama ili kakav akcijski film.

O tom genijalcu što je prozujao nad glavama 22.000 ljudi svoje će reći istraga MORH-a i znat ćemo koji mu je bio vrag da leti preko prepunog Poljuda, no što je s - istragom u Hajduku? Kako se momčad koja je dvaput dobila Dinamo samo ove sezone i čiji je proračun nikad veći, 30 milijuna eura toliko srozala da je šamaraju i Istra, koja prije toga primi šest komada, i Osijek kojeg u pripremi za Poljudu drugoligaš Vukovar nagazi toliko jako da i trener Zekić veli "dobro smo i prošli sa samo dva komada"?

Eh, da je bar netko na Poljudu shvatio potencijal nekakve serije u kojoj bi se iza kulisa snimala cijela sezona pa prodala recimo Netflixu, tu bi se mogao zaraditi ozbiljan novac. Kao Sunderland till I die. Ukratko, klub krene snimati dokumentarac s idejom da je to sezona povratka na stare staze slave, a završi... Znate već kako.

Saznali bi ovisnici o Hajduku onda konačno ima li istine u pričama o obračunima u svlačionici sad već bivšeg trenera Ivana Leke, a priče su i do tete na blagajni stigle taman prije nego što je tadašnji lider prvenstva s nestvarnih osam bodova prednosti nad Dinamom krenuo ravno do dna pa se zaustavio na, kako kažu statistike, kriminalnih 2,7 udaraca u okvir gola po utakmici po čemu je posljednji u ligi. Čak i Istra, Rudeš tu stoje bolje.

No dok se ne snimi taj hajdučki blockbuster nije bilo druge nego iz naših izvora, prilično pouzdanih, provjeriti što je od svega istina. Kako je zapravo Ivan Leko u kratkom vremenu od Mojsija koji će donijeti titulu na Poljudu dogurao do otkaza. Dakle tko je kriv?

- Je li istina ono što kruži u WhatsApp porukama? Nije, stanje u svlačionici je još i gore, i to je sve što ću ti reći - kaže nam jedan izvor, strahujući da ga slučajno ne bismo imenovali. Nećemo. Otkud toliki strah uopće, pa nije valjda na Poljudu nekakva strahovlada Lukše Jakobušića?!

Livaja: Why always me?

Ajmo dalje. Kakvi su odnosi u svlačionici? Iz onoga što kaže naš drugi sugovornik- truli. Baš loši.

- Ma što loši, bili su očajni - kaže naš drugi sugovornik.

I tko je glavni krivac za to? Prvi pick bi mnogima bio Livaja jer on je Hajdukov Mario Balotelli. On zna sve o nogometu, ali uvijek je u nekoj nevolji. "Why always me?". Livaja, naravno, nije anđeo i kao što ima prste u manje-više svemu dobrome što se dogodi na terenu, nemjerljiv je njegov doprinos i želi igrati čak i ozlijeđen ili dan nakon smrti oca, tako je protagonist i praktički svakog sukoba, problema u Hajdukovoj svlačionici, ali nije kriv za lošu atmosferu. Ili barem nije najveći krivac.

- Nažalost, dobar dio krivnje snosi bivši trener Ivan Leko i čudi me jedino da nije i ranije dobio otkaz. Potpuno je izgubio svlačionicu, sad je čak i Lukša shvatio da je to nepopravljivo - kaže nam sugovornik i dodaje:

- Leko je stalno upadao u probleme sa "senatorima". Pa Nikolu Kalinića je šutnuo ko da mu u napadu igraju Gullit i Van Basten pa mu, eto, nekadašnji centarfor Rome, Atletico Madrida i Milana ne treba. Filipa Krovinovića je "nagazio", učinio je neprepoznatljivim i od njega napravio poluprosječnog zadnjeg veznoga, a stigao je iz Benfice kao ofenzivac. Igrač s idejom. Krova uopće ne sliči na sebe posljednjih tjedana. Pogledajte gol Osijeka, pa onaj desni bek ga otrese kao čarapu!

Treći sukob Leku je, međutim, skupo koštao.

- Trener je i s Livajom već neko vrijeme bio u nekakvom tihom ratu gdje je bilo jasno da se "ne mirišu", ali su se podnosili dok se pobjeđivalo. Nije to tajna, Livaja trenira slabo i nikako. Kako ga je volja. Ali i takav je bolji od svih ostalih za dva koplja - kaže naš drugi izvor. 

Problem za Leku bio je u tome što je on umislio da je gazda, a i iz helikoptera se vidi da stvarni gazda svlačionice Poljuda ovog trenutka nije trener niti Jakobušić, nego bijela desetka.

Kad je došlo do sukoba, Leko je pobjegao iz svlačionice

Livaji će Torcida oprostiti sve, pa i to što je ljubio grb Dinama kao klinac kad ga je Mamić umalo odveo na Maksimir. Jakobušiću, a pogotovo Leki, neće oprostiti ništa. Jedan je već otišao iako je dvaput pobijedio Dinamo ove sezone, drugi će tek otići. Ako ne osvoji naslov.

Dakle - Nikola Kalinić, Filip Krovinović, Marko Livaja... Dalje nema potrebe nabrajati, Leko je protiv sebe okrenuo trojicu objektivno najvrednijih Hajdukovih igrača.

- Njih ne možeš baš "gaziti" kao klince Pukštasa ili Sigura. Leko nije volio senatore, ni oni njega, to je sasvim sigurno - kaže izvor i dodaje:

- Još jedna stvar je u kojoj je izgubio njihovo poštovanje - pri najvećem sukobu u svlačionici, neću vam otkriti kakav je točno bio, Leko je prvi otišao. Šmugnuo. Utekao. Kukavički nestao, pravio se da se to ne događa. Od tog trenutka izgubio je poštovanje igrača. A u klubu su se više bavili istragom kako su na WhatsApp snimkama procurile informacije što se događa u klubu, nego što ih je zanimalo da riješe problem u svlačionici.

- Leku nije uopće zanimala komunikacija jedan na jedan s igračem, nije znao što ih muči izvan terena i postoje li nekakvi problemi, gazio ih je na treninzima i nije popuštao. Jednostavno su 'pukli' - kazuje naš sugovornik.

Vrlo iznenađujuće, nekoliko izvora nam je potvrdilo da je i komunikacija Leke s igračima bila često vrlo neprimjerena, svlačionica je nakon svakog novog poraza uistinu postajala vrijeđaonica i igrači su jedva dočekali Lekin kraj.

Uzalud ste prgavi, ako niste familija

Novi trener Mislav Karoglan je pak potpuno drukčiji tip trenera, kažu da je to normalan lik koji ne vrijeđa igrače, vrlo često razgovara s njima jedan na jedan, od najvažnijeg Livaje do onog najmlađeg s kraja klupe. Poštuje ih. Radi itekako na zajedništvu i takav raspad odnosa u svlačionici nije se ni mogao naslutiti u njegovu prvome mandatu. U kojem nije izgubljena niti jedna utakmica.

Vrlo je blizak Lukši Jakobušiću i on je očito shvatio da je pogriješio kad je za nekoliko puta veću plaću umjesto njega uzeo Leku, a sad će još platiti velik novac samo da ga se riješi.

Sve mu je bilo jasno u izjavi Leke nakon utakmice, kad je rekao "Najlakše se predati i reći 'Ajde, vozi!'. Sam sebi bih bio smiješan." Tu je Jakobušić shvatio da se ovaj ni nakon povika Torcide "Leko, odlazi" neće dati otjerati bez ozbiljne apanaže od par stotina tisuća eura. Skup otkaz.

Može li Hajduk osvojiti naslov ili će i Lukša morati pakirati kofere, jer i sam nakon cijelog cirkusa s Lekom i dalje tvrdi da je "to ta sezona"? Ovisi o puno faktora, najviše tome hoće li svi u klubu, prgavi kakvi već sami kažu da jesu, biti svjesni da prije svega moraju poštivati. Biti familija.

S Lekom to nije bio slučaj.
"When you are 4-0 up you should never lose 7-1." – Lawrie McMenemy

Gubimo od Istre, Gorice, Osijeka...

Poraz od Rijeke ne spominje  ;D .

1. Ipak autor teksta smatra da je Rijeka za razliku od spomenutih velik klub i ne možeš samo tako računati na bodove na Ruji
2. Toliko nas mrzi da ne uspijeva spomenuti Rijeku u pozitivnom kontekstu

https://instagram.com/marijana_kusic?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Navodno je dotična uzork velikih nevolja u ajduka...
Da je imala i obračun sa gđom. Livaja
 :neretljak:  :neretljak:

Quote from: Fornax on 24.10.2023, 20:16
Quote from: Marin_ri on 24.10.2023, 20:10https://instagram.com/marijana_kusic?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
Boktejebo, ovo je hodajući inkubator sifilisa i gonoreje.

Odveo je majstor i u svoj restoran.... Debil...🤣🤣🤣

Ovo je njihov bog:

https://imgur.com/a/WQlIjYf

Na stranu i idolopoklonstvo koje stvarno prelazi sve granice bolesnog, ovako se ponašat pred ljudima koji te obožavaju...
#degenerik

Šimija 🤡

Quote from: Fornax on 01.11.2023, 14:13Ovo je njihov bog:
https://imgur.com/a/WQlIjYf
Na stranu i idolopoklonstvo koje stvarno prelazi sve granice bolesnog, ovako se ponašat pred ljudima koji te obožavaju...
Nisi skužio da ga je lik u zelenom krenuo hvatat za bulju? I skidat mu gaćice  ;D  ;D  ;D
Pogledaj ruku, crna jakna s botunom na rukavu.
Stvarno ga vole  ;)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo