Ja sam Dalmatino bez srca i duše, ja sam od onih kako vitar puše

Started by 🔵 D10S ⚪️, 26.04.2023, 08:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nisu pisali o tome kako je turcida hrekala pionire Rijeke iza kaveza prošle godine.Javila se jedino majka djeteta koji joj je rekao da su ga stalno pljuvali ali mi to ne znamo dignuti ne entu potenciju.
Volim grad koji teče

Quote from: Starless on 02.10.2024, 17:43Nisu pisali o tome kako je turcida hrekala pionire Rijeke iza kaveza prošle godine.Javila se jedino majka djeteta koji joj je rekao da su ga stalno pljuvali ali mi to ne znamo dignuti ne entu potenciju.
Lažeš, oni ne bi nikad na dicu.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

V
A fizioterapeuta koji je dosao pokupit nesto kod juznog gola nakon tekme ?

Quote from: D2 on 02.10.2024, 18:00
Quote from: Starless on 02.10.2024, 17:43Nisu pisali o tome kako je turcida hrekala pionire Rijeke iza kaveza prošle godine.Javila se jedino majka djeteta koji joj je rekao da su ga stalno pljuvali ali mi to ne znamo dignuti ne entu potenciju.
Ne na svoju na tuđu da.
Volim grad koji teče

I to su onda pljuvali odrasli ljudi. Samo i jedino njima na sramotu.

Ovdje se radi o djetetu. U to su stvar i slučaj kompleksniji.

Davno je rečeno da se krive Drine ne mogu ispravljati. Tako da će svako moje slovo, kao i svaki kategorički stav bilo koga drugoga koji će već na prvu reći da ovo jednostavno nije normalno, biti pucanj u prazno i mlaćenje prazne slame.
Dijete kao dijete nije ništa krivo i ne bih volio da se moje riječi krivo protumače. Dijete kao takvo je nebitno, neću ga više slovom spomenuti. Nego se postavlja pitanje otkud djetetu poriv da tako nešto učini?
Da, odrasta u takvoj okolini. Vidi, čuje doma kako se govori, o čemu, na koji način, kako se pristupa problemu i situaciji kad mozak zakuha i kad nam stvari nisu po volji, s kim se uvjetno rečeno od malih nogu plaši to dijete, i koga je naučeno da mrzi. I ovo pokazano je rezultat cijelog tog naukovanja. Ovo naukovanja može i pod navodnike.
Pa taj stadion, ti ljudi, ta ponašanja. Ne znam, neću griješiti dušu, ali sve ovo meni je jedna velika degradacija. I razočarenje. Da se ljudi u jednoj zemlji koja sebe voli smatrati naprednom, ako hoćeš i katoličkom, zapadnom, mogu na ovaj način ponašati kad su u mnoštvu meni je to jezivo. Idem na utakmice sad već skoro 30 godina, i nikad prije kao danas nisam primjećivao takve pojave. Sindrom rulje na vidjelu, najgore od najgoreg, najgori od najgorih. Minimum mjere, stila, pristojnosti, manira, sve ono s čim se nekad plašilo protivnike nogometa, navijača i navijaštva. Znaš oni su ti takvi i takvi. Ali to su priče i strahovi bili, ovo je realnost, dokaz, svjedočanstvo. Dođi, vidi i uvjeri se.
Pričam za marendom jučer s kolegicom na ovu temu. Govorim joj, jesi vidjela onog mulca, priča je i glavna tema odigranog derbija. Nisam blabla. Ja joj malo objasnim i probližim. I ona će meni na to, a da. Tako i mi kad odemo na utakmicu, i mali krene na stadionu divljati, kreveljiti se, mlatarati rukama i oponašati odrasle, ja mu momentalno kažem da se smiri. A on će ti meni: "tata mi je rekao da je na stadionu sve dopušteno!"
Ok, sve 5, sve je jasno sad i meni. Vraćam se na ono ispravljanaje krivih Drina. Ne možeš jednostavno, uz najbolju volju. Makni se, izađi iz toga, poražen si, nadvladali su i prevladali Oni.

Sport je za mene bio i ostao viteštvo. Protivnik i rival za mene nisu krpa niti meta, nego upravo suprotno. Partner, druga strana u postupku, jednakopravni subjekt. Ruka ruci, mjera, razum, disciplina, čojstvo. Danas si ti bolji, sutra ću ja to biti, a sve ostale dane valja nam živjeti, oblikovati i stvarati bolji svijet, privređivati. Ali od svega toga ja ničega, ili zanemarivo malo toga primjećujem. I uludo se pitam gdje sam i čemu proćerdao godine koje imam u guzici.

Pljuje se čovjeka u facu, dok ti je nasuprot i dok te gleda, ako već imaš razloga i poriva za to. Pljucati u čovjeka okrenutog leđima je ponižavajuče, degradirajuće, nisko, u konačnici jedino sramno i porazno za tebe koji to činiš. I nadam se da će toga, barem kada odraste postati svjestan ovaj mali i mladi čovječić. Danas to ne može, jer je jednostavno u dobi kad to ne može, a očito nije okružen ljudima, odraslim ljudima koji mu to trenutno mogu na ovako plastičan način, kao što sam to ja učinio, približiti. Ako mogu, neka mi oproste, i neka to učine, pothitno.
Meni s 10 godina takve stvari ni u ludilu nisu mogle pasti na pamet. A da su mi i pale, imao bih bliske susrete treće vrste s gospodinom ocem. Koji nikad nije ruku na mene digao, ali pogled samo u toj dobi sve mi je kazivao. Što mogu, kad, i gdje su granice. Odgoj. Odgoj je sve. Naš, tradiocionalni odgoj. Ne ove iskrivljene zapadne vrijednosti koje nam poturaju i kojima nam govore da svi možemo sve. Ne možemo, i ne smijemo.

Quote from: Starless on 02.10.2024, 18:19
Quote from: D2 on 02.10.2024, 18:00
Ne na svoju na tuđu da.
Ma neeee, zgrožen sam na takve optužbe. Dica su dica, ne bi oni nikad.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Djeca rade i ponavljaju ono što vide i to onda potenciraju, na stadionu čuju i vide svašta. Većinom je sve što vide i čuju u efektu kad se čovjek sam sebi začudi zašto je tako burno reagirao. Ne znači da ga doma netko uči tome.
Mularija će uvijek napraviti tu i tamo nešto čega će se i sami postidjeti možda i isti čas. Sumnjam da doma nije dobio jezikovu juhu.
Evo ja sam npr. razočaran primjerice što se Rakitić nije oglasio i cijelu tu stvar stavio u normalu nego svojom šutnjom potiče dizanje tenzija. Jesam li možda propustio tako što? Od njega se stvorilo takvu legendu u ovom slučaju pa daj kad si tolika faca iskoristi priliku, pokaži tu veličinu i primiri strasti između nas i njih. Iskoristi svoj utjecaj, lik i djelo.

Ja za ovo prvi put čujem.

Da je "klub" imalo briga za ove stvari, nema tko ne bi čuo.

Jasno je zašto je riječ "klub" pod navodnicima.
#degenerik

Quote from: Fornax on 02.10.2024, 19:22
Ja za ovo prvi put čujem.

Da je "klub" imalo briga za ove stvari, nema tko ne bi čuo.

Jasno je zašto je riječ "klub" pod navodnicima.
Mislim da je objavio RI portal ali imao ovo protiv Evertona :Isto tako, ENGLEZI OGORČENI DIVLJANJEM TORCIDAŠA: Zaštitari spašavali malenog sakupljača lopte engleski mediji navode kako je u cijelokupnom metežu zamalo nastradao dječak, sakupljač lopti, kojega je iz podivljale mase navijača Hajduka spasio zaštitar.
Volim grad koji teče

Jesu ovi normalni?

U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Lol, klasična južnjačka demencija.

Nego, sutra je 100. obljetnica postrojavanja Četnika na Peristilu, je neko pripremio šta?  :D
#degenerik

Gyokeres bi bio počašćen kad bi vidio s kime ga uspoređuju.

Nema veze šta vrijedi 75m eura i šta je zabio 34 gola u 29 utakmica.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍