SHNL 33. kolo: Rijeka - Istra, subota 06.05.2023, 19:10h

Started by Gnjusna Izdajica, 04.05.2023, 20:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

F
Gledam sad sažetak hladne glave, ne znam šta bih rekao. Vukčević nije inteligentan igrač, nikad bio, ali ovo šta je jučer napravio je za zatvor.

Treba priznati i da je Labrovićeva reakcija bila loša, kao da ga je iznenadio Vukčevićev kiks.

Ali to na kraju krajeva nije uopće presudilo. Radije pričajmo o činjenici da smo na postavljenu obranu i dalje totalno bezopasni, bezidejni, davimo loptu... To se malo popravilo kad je zamijenjen Marin, ali s obzirom na igrača više, nedovoljno.

BTW, još jedna stvar. Naši korneri su ruglo. Jučer smo ih izveli 11. Koliko puta je Majkić imao posla? Nula? To je čitavo proljeće tako. Čak ni s Obregonom u igri to ne liči na ništa. Uigrava li se to uopće?

EDIT: upravo pročitao jednu zanimljivu statistiku na Sofi. Prosjek točnih centaršuteva nam je 23,1%, najgori u ligi.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

M
Obrana je bila zbunjena, a napad raspucan. Majkic je dobro branio a naši su mu pomogli svojom nepreciznoscu. Radili smo dobre situacije pred njihovom golom ali također i pred našim golom dobre za protivnika. Golovi su plod početničkih grešaka kad padne koncentracija. Penal je čist, Obre je bio povučen,i povratak u život u zadnjim minutama utakmice je nešto dobro za izvući iz utakmice.
Istra nije loša dapače, imaju brzu tranziciju gdje se dobro brane, pogotovo ako protivnik mora lovit rezultat. Tu su opasni i zbog toga je ovaj rezultatski povratak još bolji.

O
Kakav zaključak donijeti nakon jučerašnje utakmice nakon prospavane noći. Klasična bezidejnost u igri kad se napada na obranu u svakoj utakmici.
Nije mi jasno zašto se kombinira preblizu našem golu, to vidimo iz utakmice u utakmicu, protiv tovara dodavanje golmanu završilo pored gola, a jučer u golu, tako da mi nije jasno da ih trener nije upozorio na to, već se i dalje to nastavlja. Oni su dali prvi gol i time je bilo jasno da ćemo teško dobiti utakmicu. Po tko zna koji put s igračem više se mučimo, jedva izvukli neriješeno, ne mogu vjerovati da smo i s igračem više primili gol, i onda je psihološki teško to stizati. Bilo je želje, truda i svega, ali jednostavno kvalitetu nemamo, Sve u svemu moramo biti itekako zadovoljni, jer ovo je veliki napredak u odnosu na jesen.  Iako ljepši  i bolji nogomet igraju Varaždin i Istra, pa čak i Lokomotiva nadam se Kvalifikacijama za KL ;)

Z
Istra ima najbolju obranu lige nakon Dinama. Jučer se vidjelo zašto, stvarno su disciplinirani iza ,a imaju i kvalitetu. Jbg mora se priznati Marešić je iskusniji, a time i bolji stoper od Galešića. Hoću reći da je poduhvat da smo se mi kao najmađa momčad lige vratili nakon 0-2 je za skinuti kapu.

Što se tiče naših prekida, Banda to mora izvoditi, a time i igrati više.

Z
Quote from: Orpat on 07.05.2023, 10:03Kakav zaključak donijeti nakon jučerašnje utakmice nakon prospavane noći. Klasična bezidejnost u igri kad se napada na obranu u svakoj utakmici.
Nije mi jasno zašto se kombinira preblizu našem golu, to vidimo iz utakmice u utakmicu, protiv tovara dodavanje golmanu završilo pored gola, a jučer u golu, tako da mi nije jasno da ih trener nije upozorio na to, već se i dalje to nastavlja. Oni su dali prvi gol i time je bilo jasno da ćemo teško dobiti utakmicu. Po tko zna koji put s igračem više se mučimo, jedva izvukli neriješeno, ne mogu vjerovati da smo i s igračem više primili gol, i onda je psihološki teško to stizati. Bilo je želje, truda i svega, ali jednostavno kvalitetu nemamo, Sve u svemu moramo biti itekako zadovoljni, jer ovo je veliki napredak u odnosu na jesen.  Iako ljepši  i bolji nogomet igraju Varaždin i Istra, pa čak i Lokomotiva nadam se Kvalifikacijama za KL ;)

Varaždin zadnjih 6-7 kola i više igra za k. Na jesen su igrali skroz suprotno od ovog i stvarno lijepo to priznam.Toliko opvjevana Istra i najjača Istra ikad ne može u 4 utakmice do pozitivnog omjera protiv Rijeke u najgoroj našoj sezoni pod Miškom. Lokomotiva će prodati na ljeto 5 igrača najboljih i biti kanta dok opet ne uigraju mlade i tako na repeat.

Daj ljudi nemojte nas podcjenjivati, ja sam siguran da se mi na ljeto pojačavamo ozbiljnim igračima i da odlazi dosta prosječnih i posuđenih igrača.

F
Pet puta sam odvrtio snimku Ampemovog gola. Bandina lopta s očima, Ampemova odlična reakcija, eksplozija prepunih tribina glasnija od one kad je zabijen drugi gol Hajduku.

6600 ljudi. Svaka čast Rijeko, mi smo jebeni fenomen u ovoj bezvezariji od lige i države.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Z
Quote from: Fornax on 07.05.2023, 10:11Pet puta sam odvrtio snimku Ampemovog gola. Bandina lopta s očima, Ampemova odlična reakcija, eksplozija prepunih tribina glasnija od one kad je zabijen drugi gol Hajduku.

6600 ljudi. Svaka čast Rijeko, mi smo jebeni fenomen u ovoj bezvezariji od lige i države.

Banda ima gol i dva asista. Predasistencije ne znam, ali ovako mi se čini da ih ima masu. Imam osjećaj da je u skoro svakom našem kasnom golu on imao prste. Doktor.

Quote from: Fornax on 07.05.2023, 09:41BTW, još jedna stvar. Naši korneri su ruglo. Jučer smo ih izveli 11. Koliko puta je Majkić imao posla? Nula? To je čitavo proljeće tako. Čak ni s Obregonom u igri to ne liči na ništa. Uigrava li se to uopće?

EDIT: upravo pročitao jednu zanimljivu statistiku na Sofi. Prosjek točnih centaršuteva nam je 23,1%, najgori u ligi.

S ovim se u potpunosti slažem. Za ekipu koja uglavnom igra preko krila, naši ubačaji su potrošene lopte. Ako se ubacuje s lijeve strane, onda Andrija redovno ubacuje već s 30 m, a unutra su Frigan i Ampem koji radi visine može jedino čekat neki odbijanac na drugu stativu. Kad ubačaj ide s desne, unutra Frigan i često nitko. Jer Marin ode van 16, valjda da se nateže sa stoperima. Na odbijancu van 16, čeka Selahi ili Janković da je zafitilje do Spara.
A korneri to je tek čudo. To bi se trebalo prvo uigravat, kao i sve druge prekide. To je prilika pogotovo kad još nemaš napadačke automatizme da se često dovodiš u šanse za gol. Bandu sam jučer već pohvalio, ali sad ću ga spomenut u kontekstu ubačaja i kornera jer ih jedini dobro i kontinuirano dobro izvodi.

Druga stvar kod igre, ja nemam problema s kruženjem lopte kod stopera i vraćanjem golmanu dok se stvari ne poslože i otvore u napadu kako si planirao. E, ali naprijed se ne otvore. Dok se lopta vrti iza, izvlači protivnika na pressing, ne vidim kretnje naprijed. I onda se to dodavanje obije o glavu nama, odnosno nogu suparnika i na kraju o mrežu našeg gola.

Nisu ovo velike greške, vidi se da je to ekipa u nastanku gdje se ovo događa. Nisu odustali i to je velika stvar u odnosu na mentalitet pred par mjeseci.

Jakir loše pripremio utakmicu..
Bio je osječaj kao lakoćemo..
onda zajebo opet forsiranjem marina od prve..
Ta njegova tvrodoglavost za početnih jedanaest je zakurac..
Šta je marin njegov osobni projekt da se dokaže za maksimir da može od rupe od igrača napraviti igrača..
Jebote marin.
Zadnja linija je ne znaš koje gori bio..
Nervozni dilevar prenio nervozz na ostatak i onda onakvi golovi.
Da je ostavio smolčića i godu..  Ne bi primili onakve golove...
Ali eto jakir brije na hijerarhiju i na početnih jedanaest..
Ako je prije tri mjeseca pokazao da je dobar a sada je u loš.  To kao jakir ne doživljava..
S druge strane pohvalno drugo.  Za trud borbu
Htjenje i za bod kao kuća...
Već je neko rekao što obrana upropastila to je napad uspio izjednačit...
Pohvale za nako 47m..  A banda svaka čast..

S ovom limitiranom momčadi doči do 3 mjesta za sada.. S ovim propuhima bravo..

Ako ovako budu igrali u Varaždinom... Nema se šta tražiti.

Ne kuzim sta Banda mora jos napravit da bi si osigurao mjesto u pocetnom sastavu.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Sve u svemu dobar rezultat kako su se stvari odvijale. Nadam se da će Jakir a i momci naučiti nešto od ovoga i prilagoditi se već idući vikend. Nama je slijedeća s Varaždinom utakmica sezone.
Tri boda tamo nam osiguravaju eu kvale. Mislim da će nam biti lakše igrati s njima jer oni vole posjed, samo u 4 tekme ovo proljeće su bili ispod 50%, što nama i odgovara. A i bolji smo u gostima jer dečki nemaju taj osjećaj pritiska s tribina koji možda još neznaju podnijeti na pravi način  :bo:
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

F
Quote from: Uzaludni on 07.05.2023, 11:10Sve u svemu dobar rezultat kako su se stvari odvijale. Nadam se da će Jakir a i momci naučiti nešto od ovoga i prilagoditi se već idući vikend. Nama je slijedeća s Varaždinom utakmica sezone.
Tri boda tamo nam osiguravaju eu kvale. Mislim da će nam biti lakše igrati s njima jer oni vole posjed, samo u 4 tekme ovo proljeće su bili ispod 50%, što nama i odgovara. A i bolji smo u gostima jer dečki nemaju taj osjećaj pritiska s tribina koji možda još neznaju podnijeti na pravi način  :bo:
Ne mogu se složit s ovim, jučer se baš vidjelo u drugom poluvremenu da ih tribine nose, pogotovo jer mnogi nisu bili na razini.

#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 07.05.2023, 11:09Ne kuzim sta Banda mora jos napravit da bi si osigurao mjesto u pocetnom sastavu.
Banda, Hodža i Selahi konkuriraju za dva mjesta u srednjem redu. Selahi i Hodža su u prednosti, a i rekao bih s pravom. Banda je u rotaciji, uvijek uleti, odigra barem 30-40 minuta ili započne ako netko od ovo dvoje ne može igrati zbog kartona/ozlijede. I to je tako, i tako mora biti.
Ako ode Selahi ili Hodža (nadam se da ne!), onda on postaje prvotimac.

On nije problem.

Problem je Marin kojeg baš i nemamo s kime zamijeniti osim ako se ne naprave neke gadne rošade: Ampem mijenja stranu, Grgić umjesto Ampema. Problem je Vučković kojeg bi, po meni, morao zamijeniti Goda koji je više puta pokazao da je sigurnija opcija. Problem je i Janković koji je u laganom padu, ali ga ne možeš zamijeniti Selahijem i/ili Bandom jer su drugačiji profili igrača.
Uglavnom, Banda je super, i super partije pruža, ali posve podržavam Jakirovića da u sadašnjim okolnostima Bandu drži kao prvu rezervu.

Quote from: Fornax on 07.05.2023, 11:30
Quote from: Uzaludni on 07.05.2023, 11:10Sve u svemu dobar rezultat kako su se stvari odvijale. Nadam se da će Jakir a i momci naučiti nešto od ovoga i prilagoditi se već idući vikend. Nama je slijedeća s Varaždinom utakmica sezone.
Ne mogu se složit s ovim, jučer se baš vidjelo u drugom poluvremenu da ih tribine nose, pogotovo jer mnogi nisu bili na razini.

Nosilo ih je navijanje u smislu trke i želje, ali je veći dio toga truda bio bezglav....sad dal je to do trenutka ili su bezglavi i inače, ja neznam  ;D
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

Odmah ću o kornerima, netko je spomenuo pa da se nadovežem - izvodimo ih meh to stoji, ali glavni problem realizacije iz njih jest što nam momčad u jučerašnjoj postavi ima jednog igrača višeg od 190cm - golmana. Nama je najviši igrač u polju visok 187cm (Galešić) - s tom visinom, a logično još nižim prosjekom, nemaš što tražiti u prekidima osim ako imaš odličnog izvođača i uigrane akcije. A da je lako uigrati nešto, svi bi trenirali samo prekide i šablonski zabijali. Da se razumijemo, Istra jučer jednako "niska", ali onda si al pari pa igraš samo protiv kvalitete protivnika - a korner je lakše očistiti van nego zabiti. Znači bez igrača od 190+ nemamo što tražiti u prekidima, a nažalost i ova nadolazeća generacija mlađih ukazuje na isto: Dujmović kao istaknuti stoper 188cm ok, ali Bodetić, Panić, Tešović, Gajzler - to su sve metar i panin igrači.

Marin izgubio loptu za drugi gol driblingom na centru, ne mogu opisati koliko mi ga je pun k već. Ali kod tog gola Galešić zaspao, glavni krivac.
Dilaver radi zamku, ali ovaj ostaje ni vrit ni mimo.
Vukčević komično loš, Veiga ništa bolji, kao ni Goda.

Ono dobro - Labrović kapetanski stav, Hodža vrlo agresivan u sredini, Banda opet asist iz ničega, Ampem opet gol iz ničega.

Nažalost, ono što brine jest činjenica da je Istra od svih dosad najeuropskija momčad. Smisleni u posjedu, i smisleni prema naprijed, jako jako kvalitetno. O ležanju, odugovlačenju ne bih jer smo tu svi na istoj strani pa nema svrhe kao papagaj.
#navodninavijač