Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

K
U svakom slučaju, Riječani remijem protiv Osijeka – nisu izgubili ništa!

Koja debilana, ispada da će se naslov osvojit sa 36 remija

S
Nije to ništa. Sačekajmo DV i naslov "Nikad viđena sportska nepravda iščupala srce šampionske Rijeke".

Članak mi liči na još jedan manifest s vrha.

Pljuvanje? Koga se pljuje? Kritizira se igra, a kritika nije pljuvanje. Barem kritiku ne shvaćaju kao pljuvanje oni koji nemaju prevelik ego i oni koji iz kritike mogu izvući pouke. No, ima li takvih trenutno u klubu? Btw. ovo je pitanje, nije čak ni kritika, a mogli bi neki protumačiti kao pljuvanje.

No, govoreći jezikom koji sam naučio u posljednji 10-ak godina, uzeći u obzir dio koji sam izdvojio iz svog bađeta da bi kao konzument pohodio  Rujevicu, moram reći da sam na kraju dana nezadovoljan cjelokupnim eventom jer igre Rijeke bi trebale biti nama nagrada. Znam da među nama ima, pa i sam sam nekad takav, gunđala, no teško se odreći konzumiranja Rijeke, čak i po cijenu da se kupi svoj klub.

U čemu je razlika između nazivanja kritičara igre "pljuvačima" i kritičara poskupljenja karata "navodnim navijačima"?

Jel, Ižak?
#degenerik

Ižak mi je skroz ok lik, pretjeruje sa BOOMom kod transfera, ali piše fer i korektno. Ovaj današnji tekst me stoga jako iznenadio, ali neću ga na prvu suditi kao plaćeni tekst, nije u redu voditi se onom starom "If a man builds a thousand bridges and sucks one dick, they don't call him a bridge-builder... they call him a cocksucker".

QuoteIako ovakvi rezultati daju materijala da se na društvenim mrežama jave uvijek jedni te isti pljuvači čiji je nogometno mišljenje toliko nebitno da ga u nadi za pokojim lajkom moraju dijeliti s onima koje ne poznaju, činjenica je da je Radomir Đalović, ma koliko god bi neki htjeli da je situacija suprotna, jedan od manjih krivaca za sve ovo što se događa Rijeci posljednjih mjeseci.

Zato me ova rečenica jako rastužila, jer generalizacija je često pogrešan pristup, a on je tu i dodao gas pa dodatno omalovažava te kritičare. Ali posebno se osvrćem na dio u kojem je Đale jedan od manjih krivaca za "situaciju". Ja bi volio na svom poslu imati poslovni učinak u razini sa Đaletovih 6 pobjeda u 15 utakmica, a da mi netko kaže da eto ja sam jedan od najmanjih krivaca za to.
#navodninavijač

I
Quote from: Fornax on 11.11.2024, 13:31U čemu je razlika između nazivanja kritičara igre "pljuvačima" i kritičara poskupljenja karata "navodnim navijačima"?

Jel, Ižak?

Totalno drukčije, jer "pljuvači" su činjenica, "navodni navijač" je uvreda. Usotalom kojim se mjernim instrumentom mjeri tko je veći navijač?

Da se negdje izgubio kompas pokazuje činjenica da polovica foruma prešutno očekuje kiks (jebiga za vikend je to javno priznato), onda se nakon pobjede kaže da je ostavarena uz sudački poguranac ( totalno krivi dojam) i na kraju propituje se stalno zašto ovaj , a ne onaj ( to je zapravo i najlegitimije, ali je smiješno u slučaju Djouahre konkretno), onda se glorificira taj Osijek od početka sezone, ne početka utakmice, prije utakmice su babaroge Dantas, Jurišić i Jakupović, koji eto, valjda su nastupali (najistaknutiji bio Dantas radi ovog gola i jer ga je Zlomislić umalo učinio slavnim).

Kad taj Osijek doslovno u 180 minuta kontra Rijeke možda odigra 11 minuta onda opet nema potrebe za reći. Ok, nije sve tako sivo.

Na kraju krajeva jučer naša momčad u prosjeku skoro godinu i pol mlađa, a hvali se Osijek i Boto za pametan rad i razvoj mladih igrača.

L
Quote from: TIR on 11.11.2024, 13:47Ižak mi je skroz ok lik, pretjeruje sa BOOMom kod transfera, ali piše fer i korektno. Ovaj današnji tekst me stoga jako iznenadio, ali neću ga na prvu suditi kao plaćeni tekst, nije u redu voditi se onom starom "If a man builds a thousand bridges and sucks one dick, they don't call him a bridge-builder... they call him a cocksucker".

QuoteIako ovakvi rezultati daju materijala da se na društvenim mrežama jave uvijek jedni te isti pljuvači čiji je nogometno mišljenje toliko nebitno da ga u nadi za pokojim lajkom moraju dijeliti s onima koje ne poznaju, činjenica je da je Radomir Đalović, ma koliko god bi neki htjeli da je situacija suprotna, jedan od manjih krivaca za sve ovo što se događa Rijeci posljednjih mjeseci.

Zato me ova rečenica jako rastužila, jer generalizacija je često pogrešan pristup, a on je tu i dodao gas pa dodatno omalovažava te kritičare. Ali posebno se osvrćem na dio u kojem je Đale jedan od manjih krivaca za "situaciju". Ja bi volio na svom poslu imati poslovni učinak u razini sa Đaletovih 6 pobjeda u 15 utakmica, a da mi netko kaže da eto ja sam jedan od najmanjih krivaca za to.
Ja pretpostavljam da on naziva pljuvačima ljude koji na Facebooku baš degutanto vrijeđaju Đalovića. Novinari se uopće ne bi trebali odvesti na face komentare.

Quote from: ispod stijena on 11.11.2024, 14:07
Quote from: Fornax on 11.11.2024, 13:31U čemu je razlika između nazivanja kritičara igre "pljuvačima" i kritičara poskupljenja karata "navodnim navijačima"?

Jel, Ižak?

Totalno drukčije, jer "pljuvači" su činjenica, "navodni navijač" je uvreda. Usotalom kojim se mjernim instrumentom mjeri tko je veći navijač?

Da se negdje izgubio kompas pokazuje činjenica da polovica foruma prešutno očekuje kiks (jebiga za vikend je to javno priznato), onda se nakon pobjede kaže da je ostavarena uz sudački poguranac ( totalno krivi dojam) i na kraju propituje se stalno zašto ovaj , a ne onaj ( to je zapravo i najlegitimije, ali je smiješno u slučaju Djouahre konkretno), onda se glorificira taj Osijek od početka sezone, ne početka utakmice, prije utakmice su babaroge Dantas, Jurišić i Jakupović, koji eto, valjda su nastupali (najistaknutiji bio Dantas radi ovog gola i jer ga je Zlomislić umalo učinio slavnim).

Kad taj Osijek doslovno u 180 minuta kontra Rijeke možda odigra 11 minuta onda opet nema potrebe za reći. Ok, nije sve tako sivo.

Na kraju krajeva jučer naša momčad u prosjeku skoro godinu i pol mlađa, a hvali se Osijek i Boto za pametan rad i razvoj mladih igrača.

Otkud je izvučeno ovo boldano? Je li čitamo isti forum. Koja polovica prešutno očekuje poraz, osim jednog posta gdje je to netko napisao. Znači 1 od 353 člana foruma, dok je većina u raspravi rekla baš suprotno.
Zašto je smiješno propitivati Djouharu? Jučer je odigrao dobro jedno poluvrijeme, dok je do sada, istini na volju u sitno dobivenih prilika, pokazao jako malo stvari koje bi ga amnestirale propitivanja.
Ni to glorificiranje Osijeka nisam baš pročitao, ali realno su u boljoj formi i nizu od nas. U zadnjih 5 su imali 4 pobjede, među kojima Varaždin i Dinamo na Maksimiru.

Jednim dijelom ima dosta kritike na račun igre što je u redu, ali ako gledamo samo tablicu i brojke ispada bedasto. S druge strane, nije baš ni tako velika "pljuvačina" kako nalažeš.

Quote from: ispod stijena on 11.11.2024, 14:07

Jel, Ižak?

Da se negdje izgubio kompas pokazuje činjenica da polovica foruma prešutno očekuje kiks (jebiga za vikend je to javno priznato
)

Ovo boldano, ovakva izjava mi se ne sviđa.

Mogu reći da popriličnom pratim forum, i 2 do 3 forumaše su zapitala sama sebe da neznaju je li bolje navijati za poraz Rijeke protiv Istre ako to znači odlazak Đalovića i po njima, bolje sutra.

Dakle, 2,3, ma neka ih je i 10, nije pola foruma. I nikada osobno nisam navijao protiv Rijeke no mogu razumjeti kontekst upisa.

Ono što mene jebe u razmišljanju ljudi je da ukoliko bilo kakva kritika ide prema nekome tko ima inicijale na trenerci je i kritika prema klubu. Klub nisu oni, nisi ti, nisam ja. Prolaznici. Samo ima jedna razlika, ja i ti nikada nećemo promijeniti klub za koji navijamo, ovi sa inicijalima će jednog dana na trenerci pored njih imati neki drugi grb.

Da se osvrnem i na članak kratko. Ok je to, nekad i pisati kontra generalnog mišljenja pratitelja kluba, igrat se đavoljeg advokata, pokazati i drugi pogled na situaciju, tako da s te strane mi je članak ok, iako malo uvlakački.

Ono šta me smeta u članku je na kraju rečenica: A, kad smo već kod kritiziranja i pljuvanja, postavit ćemo jedno pitanje onima kojima kritika nije stran pojam – kad se uzme u obzir tko je s kim igrao ovog kola, bi li ovakav ishod potpisali prije prve utakmice? Za ovo čak nije potrebno sjesti i razmisliti, ali dobro, svatko zna sebe i koliko mu vremena za nešto treba....

Opet te hipoteze, potpisao bi ovo, bili bi zadovoljni s trećim mjestom pred 10 godina. Netko je dobro napisao pred malo (mislim da je Sandro) - da se ambicije mijenjaju s okolnostima. Pa ovaj vikend su okolnosti bile da bi nam pobjeda značila duplo. I u utakmicu se ušlo tako da smo znali rasplet ostalih kola. Da su dinamo i hajduk uzeli pobjede, onda da li bi pristali na remi? Da li bi potpisali prije vikenda remi, ali da hajduk izgubi, a dinamo dobije ili da ovo ili da ono...

11.11.2024, 15:13 #2036 Last Edit: 11.11.2024, 15:26 by Fornax
Quote from: ispod stijena on 11.11.2024, 14:07"pljuvači" su činjenica,
Previše relativan pojam da bi bili "činjenica".

Ne igrajmo se Faktografa, svi znamo kako su oni završili.

Quote from: LenRi on 11.11.2024, 14:09Ja pretpostavljam da on naziva pljuvačima ljude koji na Facebooku baš degutanto vrijeđaju Đalovića. Novinari se uopće ne bi trebali odvesti na face komentare.
Nije se odnosilo na njih, njih je uvijek bilo i uvijek će ih biti. Nikome nisu bitni. Komentari na fejsu su ono, bezsadržajna buka.
#degenerik

Quote from: ispod stijena on 11.11.2024, 14:07Totalno drukčije, jer "pljuvači" su činjenica, "navodni navijač" je uvreda. Usotalom kojim se mjernim instrumentom mjeri tko je veći navijač?

A kako ćemo definirati tko je "pljuvač", a tko "kritičar"? Jel nam autor sa izuzetno renomiranog portala sportske kladionice može identificirati kriterije razlike?

Jel kritika, pljuvanje ili izgubljen kompas navoditi činjenicu da sa klubovima koje ove sezone možemo smatrati izravnim konkurentima, imamo omjer 1 pobjedu i 5 neriješenih u 6 utakmica (od čega 4 remija doma) uz gol razliku 5-3?

Tamo negdje daleko, a opet blizu...

I
Da ne odgovaram pojedinačno.

Naravno da je floskula " pola foruma" , floskula. A ne da sam računao 383/2 ili koliko već.

I ako je 10 je previše, ako se mene pita. Već davno sam osjetio između redova da to "visi u zraku"  , sad je netko doslovno napisao (nemam pojma ni tko), a nekolicina se nadovezala  sa "ne, ali...  za bolje sutra".

Gdje su  samo oni koji nisu napisali.

Evo ja prvi otvoreno kritiiram Marca Pašalića. Koji jedini povlači nogu u Puli, koji izjavi da je to bila više "fajterska utakmica"  i koji kaže da bi htio da se više igra i da (pazi sad ovo) "ostane zdrav". Rečenicu prije kaže da ne misli o reprezentaciji.
Ne misliš ti moj...

Znači sa figom u džepu se ide na utakmici da bi se moglo biti na okupljanju. Najgore od svega što po n-ti put neće dobiti priliku tamo zaigrati, ali eto...

A pro po Djuahre, nije smiješno propitivati Djouahru, smješno je propitivati Djalovića radi Djouahre. JEr mu se na zadnjoj utakmici realno izrugivala publika (čini mi se da je zadnje što je nastupio bio taj kup).

B
Pa mislim da mi kao navijacki puk rijetko vrijedamo i pljujemo svoje, a svakakve sezone i igrace i trenere smo gledali.
Posto nemam drustvene mreze osim fejsbuka i na njemu nisam aktivan, sad sam isao malo pogledati sta se pise. Mislim da ga nitko ne vrijeda i pljuje- naisao sam na par ljutittih komentara u stilu «Djale odlazi» ili «Nemas pojma, nisi trener», sto zaista nije nista ozbiljno ni uvredljivo. Vecina komentara su u stilu ovog foruma- kritike i nezadovoljstvo prikazanim.
Meni je stvarno zao Djaleta jer vjerujem da se ova negativa itekako osjeti, cak i da u njemu lezi neki potencijal tesko ce isplivati sad kad radi u grcu, no ova epizoda je osudena na neuspjeh odmah nakon Olimpije i sada se samo odgada dok prosipamo bodove.

Za kraj-ako treba neku pozitivu izvuc kod Djaleta- bar se bolje oblaci zadnja 2 kola.