Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

m, LenRi, 🔵 D10S ⚪️, Iqteam, Andyfiume, vMario87, Goca Bez Lica, TIR, kauzalni neksus, Acori, Pesimista, Deni323 and 11 Guests are viewing this topic.

06.02.2025, 00:27 #2640 Last Edit: 06.02.2025, 00:28 by Estel
Inače, taj koji dijeli epitete sektaštva je naš dragi Z7 bivši kolega  ;D  ;D i često se očeše u komentarima po forumu  :svakacast: valjda ga još peče ban 🤣

Btw, @SandroB palac gore, ugodna 2 sata slušanja  :)

I
Quote from: SandroB on 06.02.2025, 00:10Nisam imao namjeru odgovarati nikome, jer smo sve teme iz podcasta mi puno puta prežvakali, sve se da i na našim stranicama pročitati.

Da, da... a mi koji čitamo i malo upisujemo po forumu smo poznati po tome da nam je dosta o Rijeci istu stvar čuti samo jednom.

S
06.02.2025, 08:19 #2643 Last Edit: 06.02.2025, 08:29 by SandroB
Quote from: Estel on 06.02.2025, 00:27Inače, taj koji dijeli epitete sektaštva je naš dragi Z7 bivši kolega  ;D  ;D i često se očeše u komentarima po forumu  :svakacast: valjda ga još peče ban 🤣

Btw, @SandroB palac gore, ugodna 2 sata slušanja  :)

Hvala.

Z7 ? Oh my God... pa stvarno je zapilio tamo... ne kužim potrebu da forsira i deset puta (možda i više) piše isto... ali nebitno; skoro da je i dobro da netko malo zapapri, pa kako god...

Ako je to on, onda je jasno da smo sektaši svi mi s tribine Nepresušan. Ajme majko...

A
Quote from: SandroB on 06.02.2025, 00:10
Quote from: Monarh on 05.02.2025, 22:47I ja sad pogledao, pohvale za elokventnost, pamćenje 😁, i zanimljive činjenice, zaista ugodno provedeno vrijeme..

Btw , bacio malo oko na komentare, najviše se spočitava da je izjavio da je Volpi zaslužan a ne Miško. Fasciniran sam koliko ljudi bez problema idu komentirati a da ne znaju činjenicu, od Komena, pa jednog riječkog odvjetnika i ex predsjednika VK Primorje, do toga da i dan danas se na netu može naći članak iz 2012 . gdje Mišković kaže da do tada nije pratio Rijeku već je gore spomenuta skupina ljudi dovela do toga da SS preuzme klub.

I još jedno , u istim tim komentarima se u par navrata dijeli "sekta" i "sektaš". Koliko sam shvatio, svi koji imaju bilo kakvu kritiku spadaju u to. Do sada nisam naišao na to, ovo je nešto novo, pomalo čudno u tako malo vremena da se baš pojavljuje kod više nikova.

Nisam imao namjeru odgovarati nikome, jer smo sve teme iz podcasta mi puno puta prežvakali, sve se da i na našim stranicama pročitati. Savjest mi je čista što se tiče Miškovića, govorio sam isto o njemu 2013. i 2025.; bez obzira kritiziram li ili hvalim, kako u kojim slučajevima.

Ovo za sektaša me zaintrigiralo. Tamo, u komentarima na yt moram ignorirati onoga koji pili o sekti i sektašima, automatski i nisam previše obraćao pažnju na takva pisanja, ali ti si me zaintrigirao; ne znam ni sam koji su to - sektaši. Ovi koji imaju neku kritiku (kako ti pišeš), ili se globalno navijače Rijeke zove sektašima, zbog samo 310 prodanih dresova, npr.

Stvarno ne znam, ali ako se misli na navijače Rijeke, donekle smo i sami krivi, ali to je jedna sasvim druga tema kojoj možemo pristupiti samokritički (već duže vrijeme poluprazan sjever itd). Samokritički svi skupa, Miško i navijačko tijelo, bez razlike.
Ja sam išao na sjever i mogu reci da smo prošle godine bili zadovoljni kako se brojka napokon digla i dobro izgleda. Miskovic je sa svime doveo do stanja koje je opet. Dosta ima ljudi kojima je dosta i bojkotiraju.

Z
Ljubomoran sam na tebe Sandro🤪 mislio sam da sam ja sa odlaskom na stadion 1979 vodeći ovdje ali si me prešišao😉

S
Quote from: Zaggy Rijeka on 06.02.2025, 09:20Ljubomoran sam na tebe Sandro🤪 mislio sam da sam ja sa odlaskom na stadion 1979 vodeći ovdje ali si me prešišao😉

Ne bih se kladio da sam najstariji ovdje, odnosno da mi je prva utakmica najstarija  :)

S
Vi koji ste gledali podcast... moj najveći "profit" od toga je što sam konačno došao do jednog video zapisa kojeg ganjam skoro cijeli život. Nisam dobio osobno, nego je zahvaljujući autoru i njegovom trudu konačno ušao zanimljiv kadar.

Znate onu izlizanu tezu da smo mi '87. navijali sa Zvezdašima u finalu kupa... južna propagandna mašinerija je bila toliko jaka, da su i neki naši majstori mene podjebavali (skoro prijeteći) kad su doznali da sam bio na tom finalu - "a... i ti si navijao sa Zvezdom".

Da ne zapilim ovdje; ukratko: desetljećima pokušavam objasnit da je to bilo toliko sporadično i pojedinačno, ali kamilica u odnosu na scenu koju su napravili igrači Hajduka, s nogometašima Partizana. Godinu i pol dana nakon toga oni su na stadionu JNA zajedno izašli na teren s velikim transparentom "Jugoslavija", da bi pokazali koliko im je stalo do zemlje i prekinuli pojave i događaje koji su već naveliko vodili prema raspadu SFRJ. U vrijeme kad je Slobodan Milošević bio jako dobro poznat i pročitan.

To je bio moj adut svakome koji nas je podjebavao zbog Zvezde, ali mi 99% ljudi nije vjerovalo, jer taj video zapis jednostavno nije postojao. Ubio sam se tražeći ga, ali... nema šanse. Sad se pojavio! Ovaj lik iz Zagreba je pronašao vezu u Beogradu i došao do snimka.

Bilo bi dobro da netko od naših isječe taj fragment i ima spremno začepiti usta svima koji nas ubuduće budu podjebavali za Zvezdu. U podcastu se u jednom trenutku predobro vidi taj snimak.

A
Quote from: SandroB on 06.02.2025, 10:45Vi koji ste gledali podcast... moj najveći "profit" od toga je što sam konačno došao do jednog video zapisa kojeg ganjam skoro cijeli život. Nisam dobio osobno, nego je zahvaljujući autoru i njegovom trudu konačno ušao zanimljiv kadar.

Znate onu izlizanu tezu da smo mi '87. navijali sa Zvezdašima u finalu kupa... južna propagandna mašinerija je bila toliko jaka, da su i neki naši majstori mene podjebavali (skoro prijeteći) kad su doznali da sam bio na tom finalu - "a... i ti si navijao sa Zvezdom".

Da ne zapilim ovdje; ukratko: desetljećima pokušavam objasnit da je to bilo toliko sporadično i pojedinačno, ali kamilica u odnosu na scenu koju su napravili igrači Hajduka, s nogometašima Partizana. Godinu i pol dana nakon toga oni su na stadionu JNA zajedno izašli na teren s velikim transparentom "Jugoslavija", da bi pokazali koliko im je stalo do zemlje i prekinuli pojave i događaje koji su već naveliko vodili prema raspadu SFRJ. U vrijeme kad je Slobodan Milošević bio jako dobro poznat i pročitan.

To je bio moj adut svakome koji nas je podjebavao zbog Zvezde, ali mi 99% ljudi nije vjerovalo, jer taj video zapis jednostavno nije postojao. Ubio sam se tražeći ga, ali... nema šanse. Sad se pojavio! Ovaj lik iz Zagreba je pronašao vezu u Beogradu i došao do snimka.

Bilo bi dobro da netko od naših isječe taj fragment i ima spremno začepiti usta svima koji nas ubuduće budu podjebavali za Zvezdu. U podcastu se u jednom trenutku predobro vidi taj snimak.
S tim da je po riječima ljudi koji su tad bili jezgra Armade da su oni svi zavrsili na muriji prije utakmice i nisu istoj prisustvovali. Sad da ne lažem o točnoj brojci njih jer sam zaboravio podatak

Nego, iduci put javi nam ako budes gostovao na nekom podcastu. Da nije bilo kolege ne bi 2sata kvalitetno potrosili vrijeme 🙂.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 06.02.2025, 11:03Nego, iduci put javi nam ako budes gostovao na nekom podcastu. Da nije bilo kolege ne bi 2sata kvalitetno potrosili vrijeme 🙂.

Skroman momak, ne želi se hvaliti.  :neretljak:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

M
Quote from: SandroB on 06.02.2025, 10:45Vi koji ste gledali podcast... moj najveći "profit" od toga je što sam konačno došao do jednog video zapisa kojeg ganjam skoro cijeli život. Nisam dobio osobno, nego je zahvaljujući autoru i njegovom trudu konačno ušao zanimljiv kadar.

ma ove dole ne dozivjavam okol tega jugoslavenstva - samo in puscan video kako placu sa zvezdasima 80., i kada su "doneli cvece" zvezdi sampionu europe 91., -...

hvala sjor Sandro na lepin storijama! ovo sa orijenton me bas capalo, i meni je bil 2. klub, ono, matrljan i gracan su prisli od tamo i jos masa njih -  i ja sretan ca su 80. va 2, ligi bili dobro...dok me nono fiuman ni spametil.

a to da en face ni ko hladno pivo i ovi drugi...ne bin se bas slozil ali ok ...: )

Quote from: SandroB on 06.02.2025, 10:45Bilo bi dobro da netko od naših isječe taj fragment i ima spremno začepiti usta svima koji nas ubuduće budu podjebavali za Zvezdu. U podcastu se u jednom trenutku predobro vidi taj snimak.
Da li si mislio na ovo?
https://we.tl/t-nANkMFlwYv

E
Na utakmici Orijent - Rijeka na Krimeji bio sam u to vrijeme sa svojim starim. Bio je prilično neutralan, iako znam da je više težio Orijentu. Vjerojatno i zato što je njegov brat tamo bio trener 80-ih.

https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/rijeka-se-predala/2639932.aspx?

Mislim da su u ovom članku jako dobro opisani razlozi zašto je jedan dobar dio umjerenih kritičara i podržavatelja Miska spalio na živce zadnjih mjesec-mjesec i pol.

Nalazim se u mnogim rečenicama ovog članka i hvala novinaru sto je napisao ovo. Nadam se da će netko to pokazati prezidenteu i da će struka na brdu pokušati prihvatiti neke od razmišljanja.

Na stranu situacija sa pretplatama i ulaznicama, preko toga će se prijeći ili ne, ali meni osobno je ovo bilo stoput gore za prožvakati.

Prodati ambicije i snove navijača na tako odvratan način je strasno. Dodje ti da se zapitaš ima li smisla (kao navijač) živjeti takav klub. 😞