Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

A

B

11/15
Rijeka u srcu, Armada do groba!

Quote from: TIR on 22.07.2025, 09:19https://www.telegram.hr/telesport/na-prvu/grad-uzvratio-na-miskoviceve-kritike-o-financijama-podnijeli-smo-zahtjev-za-9048-eura/

QuoteMeđutim, ubrzo je stigao odgovor iz gradske vrhuške. Gradonačelnica Iva Rinčić kratko je poručila: "Nemam tu informaciju i vjerujem da je iznos prethodno definiran. Ne čini mi se da je iznos primjeren", a onda se pojavio odgovor predsjednice Riječkog sportskog saveza.

Dorotea Pešić Bukovac je za RTL rekla sljedeće: "Mi od Grada dobijemo tri milijuna eura, od čega je 51.500 eura fond za nagrade, prema pravilniku. Podnijeli smo Gradu zahtjev za 9048 eura i očekujemo da ćemo dobiti odobrenje ovaj tjedan te proslijediti to u NK Rijeku. Hoće li nam klub to vratiti, ne znam, ali Riječki sportski savez više ne može dati jer nema. Sigurno je Miškoviću krivo jer Grad Split, primjerice, za Hajduk daje dva milijuna eura, a Grad Zagreb za nogomet 5,2 milijuna."

Znači nije 3500 nego 9000 eura. Skoro petina od gradskog fonda za nagrade je otišla na klub koji mjesečno potroši vjerojatno više nego preostalih 149 sportskih klubova zajedno.

A i Pešić Bukovac je dala neke zanimljive podatke o financiranjima narodnih klubova :)
Znaš šta mi se u ovoj priči najviše gadi?

Što umjesto da se ponosimo činjenicom što nismo paraziti kao režimski blizanci, mi ispadamo ljubomorni što je njima omogućeno to parazitiranje.

Grozno.

Btw, potpuno mi je jasno da je velikom vođi 3500 i 9000 € isto što i meni 35, odnosno 90€, ali 9K € je jedna jako lijepa donacija nekome kome je neophodno. Ovo je sve toliko promašeno da mi se sere.
#degenerik

O
Quote from: Fornax on 22.07.2025, 11:02
Quote from: TIR on 22.07.2025, 09:19https://www.telegram.hr/telesport/na-prvu/grad-uzvratio-na-miskoviceve-kritike-o-financijama-podnijeli-smo-zahtjev-za-9048-eura/

QuoteMeđutim, ubrzo je stigao odgovor iz gradske vrhuške. Gradonačelnica Iva Rinčić kratko je poručila: "Nemam tu informaciju i vjerujem da je iznos prethodno definiran. Ne čini mi se da je iznos primjeren", a onda se pojavio odgovor predsjednice Riječkog sportskog saveza.

Dorotea Pešić Bukovac je za RTL rekla sljedeće: "Mi od Grada dobijemo tri milijuna eura, od čega je 51.500 eura fond za nagrade, prema pravilniku. Podnijeli smo Gradu zahtjev za 9048 eura i očekujemo da ćemo dobiti odobrenje ovaj tjedan te proslijediti to u NK Rijeku. Hoće li nam klub to vratiti, ne znam, ali Riječki sportski savez više ne može dati jer nema. Sigurno je Miškoviću krivo jer Grad Split, primjerice, za Hajduk daje dva milijuna eura, a Grad Zagreb za nogomet 5,2 milijuna."

Znači nije 3500 nego 9000 eura. Skoro petina od gradskog fonda za nagrade je otišla na klub koji mjesečno potroši vjerojatno više nego preostalih 149 sportskih klubova zajedno.

A i Pešić Bukovac je dala neke zanimljive podatke o financiranjima narodnih klubova :)
Znaš šta mi se u ovoj priči najviše gadi?

Što umjesto da se ponosimo činjenicom što nismo paraziti kao režimski blizanci, mi ispadamo ljubomorni što je njima omogućeno to parazitiranje.

Grozno.

Btw, potpuno mi je jasno da je velikom vođi 3500 i 9000 € isto što i meni 35, odnosno 90€, ali 9K € je jedna jako lijepa donacija nekome kome je neophodno. Ovo je sve toliko promašeno da mi se sere.
Nisu trebali nista davati ovako izgleda koda se netko  zajebava s tobom,ovo je ko kad su dali za olimpisku medalju 500e ili neku tako smjesnu cifru.Jebat ga nagrada treba biti nagrada,bilo bi bolje da su im urucili nekakav simbolican poklon ili nista.

Quote from: oggy on 22.07.2025, 11:25Nisu trebali nista davati ovako izgleda koda se netko  zajebava s tobom,
Nije stvar nečijeg izbora, te stvari su propisane.

Što god tko mislio o DPB (u zadnje vrijeme je jako na udaru), ovo je jako lijepo objasnila.
#degenerik

Quote from: Fornax on 22.07.2025, 11:02Što umjesto da se ponosimo činjenicom što nismo paraziti kao režimski blizanci, mi ispadamo ljubomorni što je njima omogućeno to parazitiranje.

Tako je, tanka je granica između našeg prigovaranja njihove povlaštenosti, i želje da i mi budemo dio tog malog zatvorenog kluba. U biti slično kao i sa stadionom.

Samo što je problem što kritiziranjem ne dobiješ promjenu, a ovako te možda i ubace pa bar malo profitiraš.

Uvijek se sjetim Sopićevog ne čišćenja kartona prošle godine dok su Dinamovci ubacivali lopte u 93. minuti da budu sigurni za velike utakmice, a mi u Koprivnici s 10 na dva žuta, i ništa. Pa reče Sopa

Nije na kraju to imalo utjecaj nama, ali moralno ispravan potez je obično onaj koji te naguzi. Ali zna se moje stajalište oko države i profesionalnog nogometa... Nula eura bi išlo svima, klubovi bi morali biti privatizirani, financiralo bi se omladinske škole, a HNS bi bio tijelo zaduženo za infrastrukturu po principu izjednačene podjele sredstava osvojenih na natjecanjima.
#navodninavijač

Po meni je to sve, kao i u svakoj pori u RH, nedostatak komunikacije i PRa. Svi se ponasaju autisticno.

Javis svima koji ce dobiti tu naknadu/nagradu prije i onda lijepo klub kad vidi koja je to lemozina za njehove standarde kaze "mi se svoje nagrade odricemo u korist XY" ili "mi svoju naknadu doniramo XY". Ispadnes plemenit i ne sazna se nuzno o kojem iznosu je rijec.

Ovako kmekeces i poentiras oko toga kako se sam financiras jer si privatni klub.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

A zasto HNS daje sramotnih 20 000 kuna pobjedniku kupa? Jel i to Miskovic vratio i rekao ne treba nam?
Pa vise se dobije na nekim malonogometnim rekreativnim turnirima nego na najmasovnijem profesionalnom natjecanju pod okriljem HNSa koji na tome zavrti masne pare.
Kako to da Miskovic nije problematizirao tu cinjenicu nego laznu cinjenicu da od grada kao nagradu dobije 3500 EURa?

Quote from: Boy1da on 22.07.2025, 11:53Po meni je to sve, kao i u svakoj pori u RH, nedostatak komunikacije i PRa. Svi se ponasaju autisticno.

Javis svima koji ce dobiti tu naknadu/nagradu prije i onda lijepo klub kad vidi koja je to lemozina za njehove standarde kaze "mi se svoje nagrade odricemo u korist XY" ili "mi svoju naknadu doniramo XY". Ispadnes plemenit i ne sazna se nuzno o kojem iznosu je rijec.

Ovako kmekeces i poentiras oko toga kako se sam financiras jer si privatni klub.

Isto ide i za grad, koji bi trebao predvidit da ce mu se smijat sto daje 3.5k eur i sto izjednacuje u poolu nagrada nogometnog prvoligasa i pikado klub Pašac.

Lijepo im za te pare napravis neku umjetnicku plaketu koju ces stavit u klupske prostorije ili na Korzo 16 i hajla bajla.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Quote from: Boy1da on 22.07.2025, 11:59Isto ide i za grad, koji bi trebao predvidit da ce mu se smijat sto daje 3.5k eur i sto izjednacuje u poolu nagrada nogometnog prvoligasa i pikado klub Pašac.

Lijepo im za te pare napravis neku umjetnicku plaketu koju ces stavit u klupske prostorije ili na Korzo 16 i hajla bajla.
To bi zahtijevalo određenu birokratsku reformu... Sretno s time.

Ja opet postavljam pitanje, di's bio 2017.?

#degenerik

I
Ko je zabio az,-u i koliko sam dali  partizanu ? 1999 i di smo premasili milju ? 12/15

Tomečak je zabio Alkmaaru
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

R
Ja sam samo promašio protiv koga smo došli do miliona.... Ni sad ne znam :)

S obzirom kako se prije brojalo gledatelje, točan odgovor može biti bilo koji od ta četiri ponuđena...
#navodninavijač