Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: Fornax on 04.08.2025, 14:29Vidiš, mene je taj potez baš oduševio. Dečko je očito pun volje. Vidjelo se i po proslavi gola.

Je. I to je dobro. Ali valja biti i odgovoran u igri.
Ja se iskreno nadam da će početi protiv Shelbourna. I on i Butić. Mislim da si taj luksuz možemo priuštiti s obzirom na relativno loše partije Čopa, pomanjkanje krila i kartoniranih Rukavine i Fruka.

Quote from: Fornax on 04.08.2025, 13:31
Quote from: MaČaĆeToMane on 04.08.2025, 12:49Čop je već star, ali ima tu još arsenala u tim nogama i čim igra umjesto Fruka stoperi imaju veće probleme, to možda nije lako primjetiti ali je istina
Ante Matej Jurić radi sve to, plus sve ono što bi Čop trebao, a ne radi.

Pa sad ti meni objasni gdje je tu debelo pretjerivanje.

Čop je u 15 nastupa za Rijeku lani (56 minuta po nastupu) zabio 3 gola, 2 asistirao, 6 ključnih dodavanja, 2 kreirane velike prilike, 8 oduzetih lopti, 12 zračnih duela itd. itd.

Za usporedbu, Mirko Marić u 15 nastupa (49 minuta po nastupu) zabio 3 gola, 2 asistirao, 6 ključnih dodavanja, 1 kreirana velika prilika, 3 oduzete lopte, 28 zračnih duela

Osim u zraku, nije to nikakva razlika, a za Čopa se piše kao da je neki nedokazani amater
Jednostavno igra nam je takva i devetka ne može pružiti puno više osim ako se radi o vanserijskom talentu od 25 milijuna eura (Franjo)
Iako se ja slažem, ja bi gurao AMJ jer je 14 godina mlađi, možda je igrač od 3,4,5 milijuna eura... ali samo želim reći da se previše udara po Čopu
SPORTSKI ODLAZI!

Quote from: MaČaĆeToMane on 04.08.2025, 14:37Jer za Čopa pišete kao da je stigao iz Donje Vrbe, a najveći klub u karijeri mu je Donji Miholjac
Baš obrnuto, ja sam baš zbog tog njegovog pedigrea imao velika očekivanja, neovisno o godinama.

Barem da primi loptu okrenut leđima i da mu je ne možeš uzet bez faula. Kao što je Obregon radio.

Quote from: Vado Magnar on 04.08.2025, 14:39Je. I to je dobro. Ali valja biti i odgovoran u igri.
Ja se iskreno nadam da će početi protiv Shelbourna. I on i Butić. Mislim da si taj luksuz možemo priuštiti s obzirom na relativno loše partije Čopa, pomanjkanje krila i kartoniranih Rukavine i Fruka.
Shelbourne po TM-u vrijedi upola manje od Vukovara.

Nije podcjenjivanje nego objektivno stanje stvari.
#degenerik

A dobro to je kao kad ja udaram po Jankoviću, a udaram samo zato jer nerezonski udara po golu. Sve drugo je kod njega odlično osim kad dođe na 20 metara od gola. Da njemu netko objasni da u situaciji kad nije u 16 metara traži suigrača dodavanjem, već bi stigla ponuda od 6 milijuna eurića
SPORTSKI ODLAZI!

04.08.2025, 14:54 #3424 Last Edit: 04.08.2025, 14:55 by Snjesko
To je tvoja greska @Fornax, naime Cop nikad u zivotu nije igrao leđima okrenut golu. On je bio krilo i ona druga spica koja ulazi u prazan prostor. U Lokomotivi je odlicno izgledao upravo zato jer Lokomotiva igra brz i direktan nogomet gdje njegove kretnje itekako imaju smisla i time dobivas njegovu najbolju verziju. Ocekivat od njega u 37 godini kvalitete (igra leđima) koje nikad nije imao je glupo.
Nevezano za to, i ja sam puno puno vise ocekivao od njega pogotovo u tom razumijevanju igre i linkupu sa Frukom, pa i u golgeterskom smislu. Realno, sve skupa sto smo vidjeli od Copa je razocaravajuce.

R
Return to Croatia: by Shelbourne FC Heritage Committee

Though HNK Rijeka might not be universally known in Dublin,people might be interested to know that they are the deadly rivals of Hajduk Split who over the last couple of decades have become one of the kingpins of football in the Balkans. Hajduk, famously succumbed to the deadly boot of Dave Rogers  in 2004.

Reds fans of a certain age know the position they occupied in Tolka Park when Dave's scorcher rattled the net.

This marked a major piece of Shels history and a big moment for the League of Ireland. The event is rated so highly that it is commemorated by a wonderful mural at the Ballybough end of the ground and hopefully will send some terrors into the hearts of the Rijeka players when they come calling in Dublin next week.

There is no doubt however, that the Croatian team are a formidable bunch.

They won last year's Croatian League. In European competition they have defeated the likes of AC Milan, Standard Liege and Feyenoord.

There are few places in Europe that have had a more topsy-turvy political century than the Balkans and this is more than reflected in the story of  HNK Rijeka. They've been Austrian-Hungarian, Italian, Yugoslavian and Croatian, not to talk about the dreadful experiences of WWI and WWII.

Rijeka like many of the big centres of population is a coastal city and unsurprisingly the 'ultras' are  called the 'Armada' and hopefully the Reds will keep them anchored when they venture near Ringsend. The Rujevica stadium has  capacity of just over 8,000.

Fans who like some culture in their football lives might like to know that some kilometres up the motorway from Rijeka is the town of Pula where our own James Joyce lived for a year at the start of the 20th century. He was a bit of a misery guts at the time. He had very little positive to say about Pula, but he lived there long enough to buy himself a new suit and grow a moustache. Presumably the Shels fans won't be in Rijeka long enough to do either of these things.

However there is plenty to do in the port city.

It was nominated European City of Culture in 2020 along with Galway. The city's known as the 'Port of Diversity' due to its variety of programmes and events. For the Shels music lovers, local band Paraf played the first punk gig in Eastern Europe in Rijeka in 1977. Electronica and techno clubs are popular.

Food and drink is exactly what Irish people would expect on the Croatian coast; delicious seafood, juicy steaks and quality wines that you'd come back for.

All the facilities are accessible by foot.

I
Naravno da nije Copu forte igra ledjima.
Ali takvo ne snalaženje u toj igri je isto izrazito upitno.
Da nikad nije dobio kontakt okrenut ledjima pa makar na to iskustvo koje ima.
To mi je ono... za ne povjerovati.
Očito se tu radi i o negomwtnoj (ne)inteligenciji.

A sa druge strane Fruk to tako znalački radi.
Jednostavno u ovom načinu igre nama treba napadač koji igra ledjima okrenut golu.

Iako novinaru u opisu stoji "Za zagrebačkog dečka, odraslog u Dubravi, dileme nikad nije bilo. Dinamo mu je prva i jedina ljubav.", ovo je odlična analiza.

https://germanijak.hr/nogomet/vijesti/kada-kola-krenu-nizbrdo-potreban-je-plan-b-ali-njega-alovic-jednostavno-nema/149020
#navodninavijač

R
ZAHLADILI ODNOSI S MIŠKOVIĆEM

"Rijeka ovo ne pamti još od Dalićeve ere: Đaloviću nakon blamaže upitan status?"  24 sata
Kako sad ispadaju neki novinari za kojeg nikad nisam čuo......

P
Quote from: robil on 07.08.2025, 19:17ZAHLADILI ODNOSI S MIŠKOVIĆEM

"Rijeka ovo ne pamti još od Dalićeve ere: Đaloviću nakon blamaže upitan status?"  24 sata

Galić, urednik sportske rubrike na webu 24 ure...

Premium je al ništa ne propuštamo. Čini mi se popuna glavne rubrike do Hajduka u stilu "ajde napiši nešto, nemamo robe".
Easy livin', fellas.

M
Quote from: robil on 07.08.2025, 19:17ZAHLADILI ODNOSI S MIŠKOVIĆEM

E to.
Kad Rijeka pobjedjuje Vukusic,Izak i jos jedan dva, kad Rijeka pusi,odjednom nekakvi Trifunovici,i neki koje prvi put cujem pisu analize i osvrte koji pokazuju kako smo losi i nismo zasluzili nista od onoga sto imamo.
Kao da se i uzorak moze popratit.