Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: Arci1984 on 31.12.2025, 20:44Ma nema to čak ni veze s time koliko ostaje ili ne nego da on stalno kuka. Svi klubovi imaju problem s novcem osobito naši u Hr i neznam da bas toliko kukaju kao on a nemaju ni približne budžete kao Ri
pa im je teže namaknuti manje love  :bo:

Quote from: deo123 on 31.12.2025, 19:4430% ostaje love od KL, ostalo ide na organizacije, putovanja i premije igracima (koje su poprilicno visoke). Treba računati i da moramo Rujevicu travnjak mijenjati na ljeto.. ima troška ima
Ma daj, jebote. Ovo mi dodje da se ubijem rezanjem karotidne arterije tupim nožem.

Nagrada ostaje 80-100% u klubu. Svi troškovi KL se pokrivaju prihodima od ulaznica itd +eventualno 20% nagrada. Ove gluposti da treba 70% nagrade KL za pokriti troškove je žalosno. Djelovao si ozbiljno dok nisi izvrnuo ovu izjavu. Pretpostavljam da trolas jer alternativa je bas losa za tebe.

P
Europa je trosak a ne nagrada!

I
Quote from: LenRi on 31.12.2025, 18:23
Quote from: Arci1984 on 31.12.2025, 18:08Zarada od  ;D europe mizerna i bit će prodaja sad na zimu jer nije bilo na ljeto.....uglavnom uvjek kukanje o novcu
Ma neka kuka, dok god imamo ovakve rezultate nemamo se šta previše žaliti
Upravo tako!
Koliko god da Miško kuka, vi ste još gori, nakon svake Miškove izjave vi kukate duplo više da koliko on kuka. Veći ste kukači od njega  ;D
Ako vas čovijek kroz ovih 13 godina nije uvjerio da zna voditi klub, onda kukajte i dalje!

D
01.01.2026, 13:22 #4414 Last Edit: 01.01.2026, 13:22 by deo123
Quote from: Zaf on 01.01.2026, 04:19
Quote from: deo123 on 31.12.2025, 19:4430% ostaje love od KL, ostalo ide na organizacije, putovanja i premije igracima (koje su poprilicno visoke). Treba računati i da moramo Rujevicu travnjak mijenjati na ljeto.. ima troška ima
Ma daj, jebote. Ovo mi dodje da se ubijem rezanjem karotidne arterije tupim nožem.

Nagrada ostaje 80-100% u klubu. Svi troškovi KL se pokrivaju prihodima od ulaznica itd +eventualno 20% nagrada. Ove gluposti da treba 70% nagrade KL za pokriti troškove je žalosno. Djelovao si ozbiljno dok nisi izvrnuo ovu izjavu. Pretpostavljam da trolas jer alternativa je bas losa za tebe.

Meni je žao da nisu transparentni pa da ne izadju van sa točnim podacima po utakmica koji su troškovi i koje su točne premije its.. To bi bio odličan korak da se ljudima neke stvari bolje prikazu. Nazalost taj Guantanamo koji drže gore im više bodova uzima nego daje..

P.s. koje ulaznice, ovih 4000 plaćenih i 1500 poklonjenih...

Ne znam sto misliš pod Guantanamo i ako je to kamp, kako nam oduzima bodove?

Ne kužim ekipu koja pljuje po Misku i njegovom načinu vodjenja kluba. Da, nije sve idealno, naravno da nije. Može li bolje? Može. Da li je svaki transfer po volji navijača? Naravno da nije. Treba li biti? Ne, nego treba imati poslovnu logiku, i to je prioritet. Place nad troškovima? Da, naravno da da. Izmedju ostaloga, to mu je način da upravlja očekivanjima jer smo dokazali već da nismo realni i ako nas on još nahajpa, imat će probleme jer ćemo očekivati cuda.

Objaviti troškove? Pa vise manje su te brojke izlazile na ovaj ili onaj način. Charter cca 60k+gorivo, ako se ne varam. Organizacija tekme? Daj me ne zezajte, pa to im je posao.

Uglavnom, apsolutno mi je najvjerojatno da bi klubu nakon kalkulacije P/L  nastupanja u KL ostalo manje od 80% nagrade. Ako je manje, onda nešto ne valja s modelom po kojem se klub ponaša.

Jer koja je inače korist od nastupanja u Europi ako je profitna marža 20-30%? Da ti se digne cijena igračima...? Mačak u vreći. Ne bi bilo previše interesa za nastupanjem u Europi da je tako. Cijeli bi poslovni model nogometa bio krivo postavljen.

Samo se pitajte da li bi klubovi iz manjih liga htjeli nastupati u tako organiziranom natjecanju gdje ti nema nikakve koristi od nastupanja čak ni kada prodjes u završnu fazu natjecanja. Ma dajte, molim vas.

Pa čak se i Englezima isplati igrati KL kad ulaze u grupe direktiva. Za sto oni igraju? Za dizanje cijene igračima? 🤣🤣 Samo za trofeje? 🤣🤣

Da ne isplati se. Za nevjerovati.

Ne, po svoj logici klubu mora ostati čisto barem 80% nagrade. Znaci to je Rijeci uže za spašavanje jer strahovito pomaze financiranju kluba. I sad smo u dobroj situaciji, ali trebamo i idućih sezona ulaziti u grupe. I radi koeficijenta i radi financija.

Sve u svemu, ovo je odlična pozicija za daljnji razvoj kluba. Ne bi me cudilo da kad udjemo u KL par sezona za redom bude još vise zainteresiranih investitora.

Nek kuka, I treba kukati jer je jedini "debil" u ligi koji ulaže svoje novce u ovo. Ne mađarske, ne španjolske, ne državne ni gradske nego svoje.

A mi ovdje ne kukamo, ovo su samo primjećivanja određenih izjava koje su nam totalno neshvatljive I računicom nelogične. Ništa drugo se ne propitkuje osim toga.
#navodninavijač

D
01.01.2026, 14:28 #4417 Last Edit: 01.01.2026, 14:28 by deo123
Quote from: Zaf on 01.01.2026, 13:47....

Skratio sam ti post da nije nepregledno.

Komentar na engleze. Kod njih je jako puno sponzora koji plaćaju dodatno da se pojave na tim europskim utakmicama. Kod nas toga nema. Na dresu se ne ukazuje bas neki ozbiljan sponzor pa da mu dodatno takvu promociju platiš. Drugo tv prava imaju neku akumulaciju, tipo jedno je što uefa dobiva od kuća ali kod njih ima neka fora da uz to moraju platiti klubu dodatno. Ne znam detalje znam da imaju to.
Charter za jebeni Gibraltar je bio mrvu ispod 200k eura. Misko je u jednom intervjuu to malo napuhao ali info kaže da zaista je bilo oko te brojke. Svaka utakmica u Rijeci mi kao klub plaćamo smjestaje UEFA delegatima (na sparti ih je bilo 23 prema info koju ja imam) i to ide u organizaciju utakmice.

Sve u svemu puno transparentnije bi ti troškovi trebalo biti prezentirani javnosti, oni kao klub tu gube bodove jer ispada da bacaju floskule. Da dio je napuhan u plakanju ali je blizu realnosti. Financijski izvještaji koje daju na kraju godine su "zadovoljavajuci" ali su toliko taktičko sturo napisani da vidiš sta vidiš iz njih. Mislim da bi to moglo biti kvalitetnije u komunikaciji prema van.

Al u nacelu apsolutno se slažem da smo u dobroj situaciji, da klub ima miraza i za prodaju i sve mi se cini da i ovaj strukovno upravljački dio ide u nekom smislenom smjeru

Još malo će nas uvjeravat da je i prodaja igrača trošak..
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

80% je možda preoptimistično, ali odbijam vjerovati da klubu ostanje manje od 50% europske love kad pokriju sve troškove. U tom slučaju se nikome ne bi isplatilo igrati europu, a to baš i nije slučaj. Eventualno je KL većim klubovima iz liga petice neisplativa zbog ritma utakmica.

Po Miškovom kukanju ispada da bi klub trebao revidirati ciljeve na početku sezone i ganjati 5. mjesto jer je europa samo trošak.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

K
Negdje sam napisao da nas Euro gostovanje košta oko 110-130k u prosjeku

Quote from: Kostrena on 02.01.2026, 15:39Negdje sam napisao da nas Euro gostovanje košta oko 110-130k u prosjeku

Pretpostavljam da se radi o cijeni putovanja bez premija.
Brzo se topi europski kolač.  :bo:

M
Ispada da je nama Konferencijska za kurcenje.

Quote from: moreplovac on 02.01.2026, 15:51Ispada da je nama Konferencijska za kurcenje.

Ono što je Miškoviĉ prezentirao, da Europa financijski gotovo niš ne nosi, zasigurno nije točno. Ali s druge strane, ako se uzmu cifre koje se spominju na forumu kao točne onda je 1m € otišlo na organizaciju gostovanja. A u tu cifru premije nisu uračunate, kao ni troškovi proširenog rostera koji ti treba za igru na viŝe frontova.

Uglavnom, ode dosta toga, ali se sigurno i financijski isplati. Ŝtogod Mišković pilio. Jedino, nije to baš masu para kao što smo skloni misliti.

Ako ostane i cent više je ostalo nego da se nije igralo. Pametnom dosta.  8)
U članku ja nisam baš skužio da se Miško žali na to što igramo Konferencijsku, a niti da smo zbog toga u minusu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo