Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

A evo nas i na djeci palih boraca...cushty.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

S
10.03.2026, 17:33 #4771 Last Edit: 10.03.2026, 18:03 by Snowcrash
Quote from: D2 on 10.03.2026, 16:15
Quote from: Snowcrash on 10.03.2026, 15:55Zanimljivo je kako nitko, ali baš nitko od novinara (u cijeloj državi) nije imao primjedbi na zaleđe dosuđeno Rukavini.
A to zaleđe je najteža namjerna VAR prevara koju sam vidio od kad je VAR-a.
Ovakva primjena VARa kako se sada primjenjuje je totalno promašena uloga mogućnosti vraćanja snimke.
VAR bi trebao služiti za samo očite previde suca na terenu i linijskih sudaca. Znači za promjenu odluke koja je na snimci bez upotrebe nekakvih tehnologija vidljiva na prvo gledanje.
Kao što su bili razni penali van 16m, zaleđa od metar ili dva, igranja rukom koja su sprječavala postizanje pogotka, crveni kartoni koji su bili za kaznu zatvora,itd.
Ovo s mjerenjem nekakvih milimetara upotrebom SD snimki s loše postavljenih kamera, gdje nekakav operater samovoljno određuje frame snimke koji će koristiti za mjerenja, određivanje lijevog ili desnog piksela koji će se uzeti kao točka gdje prestaje rame i počinje ruka je .... tragikomedija.

Pazuh se mjeri (armpit), a VAR je povukao okomitu liniju iz lakta/dlana Gabija
Na osnovi prosječne udaljenosti ispružene ruke između pazuha i lakta/dlana, VAR je ukrao minimalno 30 cm. Nisu to bili milimetri.
----------
EDIT: Išao sam tražit pravilnik IFAB-a, i piše da je pazuh samo u slučaju igre rukom (pogodak u rame bi dakle trebao bit igra rukom).
U slučaju zaleđa, rame jest zaleđe - ali bez obzira, linija nije povučena ni blizu ramenu. 

Z
Quote from: Brzina92 on 10.03.2026, 17:23Kakav prebačaj

Ne bi ga se Marko Jack posramio haha.

Quote from: Iqteam on 10.03.2026, 07:50
Quote from: kircipijanci on 10.03.2026, 07:27https://www.novilist.hr/sport/lomljenje-sezone-francuzi-su-u-solidnoj-formi-ali-uz-punu-rujevicu-u-cetvrtak-je-sve-moguce/#goog_rewarded

Da se ne poznam mislio bi da sam kućni u ovom djelu sa Djouahrom o kojem sam pisao jučer sa kolegom Kirac_87

Tekst je odličan sažetak optimističnih i pozitivnih razmišljanja i rasprava na ovom forumu.
Točno sam to pomislio. I, mislim da sam pomislio i da je autor odgovarao i diskutirao s nekim stvarima koje su se iznosile ovdje.

S
Quote from: Zaf on 10.03.2026, 18:14Točno sam to pomislio. I, mislim da sam pomislio i da je autor odgovarao i diskutirao s nekim stvarima koje su se iznosile ovdje.

Išao sam još jednom pročitat...Slažem se s podebljanim.
Ali i besprijekorno složen tekst, svakako izgleda i kao trenutak inspiracije i zadovoljstva.
Kad bi bilo više ovakvih pozitiva tekstova, naš navijački mikro-svemir bi svakako izgledao daleko svijetlije.

10.03.2026, 21:03 #4775 Last Edit: 10.03.2026, 21:04 by D2
Quote from: Silvio Dante on 10.03.2026, 17:12
Quote from: D2 on 10.03.2026, 16:58OK, kakve to veze ima s njim? Je li on nešto rekao protiv njegovog starog?
Da si mu prisrao što ga je nazvao "cigančetom" prvi bih stao iza tvog posta, ali ovo što si napisao veze s vezom nema.
uuu znaš kako mene kurac boli što tebi ima, a što nema veze.
Cigančetom je nazvao čovjeka iz potpuno nevažnog razloga, jebene neke neobavezne rasprave o nogometu iz prošlosti koja suštinske veze s Rijekom i nema.
Toliko su pojedinci naime postali opterećeni sveopćom hajkom na sirotu Rijeku da su im se stvari počele i pričinjavati.
Na šta sam ja reagirao i rekao da nije fer dijete čovjeka koji je položio svoj život za ovu zemlju nazivati cigančetom. Da je još neki i razlog, pa ajde. Ali nije, bedastoća, pravo na vlastiti stav u javnosti. Ili se svi Rijeci moraju sagnuti i popušiti ha?
Ciganče krade bakar i željezo i parazitira na račun ove države, Anđelko i Anđelkovi su dali ono najvrijednije. Sad pali!!
Stari moj, žalosno je ako sam ne kužiš što si napisao i na što sam se ja osvrnuo.
Na svoj stav imaju pravo svi i nikoga se zbog toga ne treba zvati pogrdnim imenom, bili mu roditelji ovi ili oni.
I da, bez obzira na njegovu osobnu tragediju to je u cijeloj ovoj priči nebitno, a ako je to jedino bitno onda je licemjerno.
No, ako ti misliš da ima više ili manje vrijednih ljudi u ovoj državi zbog njihovih roditelja, a ne njih samih i njihovih postignuća, onda ne moramo dalje jer ne dijelimo iste vrijednosti i teško da će ijedan od nas promijeniti svoj pogled pišući forumske postove
BTW kalmaj se, ja te nisam ni jednom riječju vrijeđao, nije ti potreban taj ton, barem ne prema meni. I dalje vjerujem kako se na ovom forumu o svemu može pisati i raspravljati bez da se onaj koji reagira na tuđi post odmah dočekuje s kikićem i paljenjem.

Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: Snowcrash on 10.03.2026, 17:33Pazuh se mjeri (armpit), a VAR je povukao okomitu liniju iz lakta/dlana Gabija
Na osnovi prosječne udaljenosti ispružene ruke između pazuha i lakta/dlana, VAR je ukrao minimalno 30 cm. Nisu to bili milimetri.
----------
EDIT: Išao sam tražit pravilnik IFAB-a, i piše da je pazuh samo u slučaju igre rukom (pogodak u rame bi dakle trebao bit igra rukom).
U slučaju zaleđa, rame jest zaleđe - ali bez obzira, linija nije povučena ni blizu ramenu. 
Boldano. Pisao sam općenito, ne samo vezano za ovaj slučaj. Ti milimetri se tako lako navuku ovisno tko je za aparaturom. Zato to sve skupa i nema smisla. VAR bi trebao biti korišten za propušteno zaleđe na koje pol stadiona skoči na samoj utakmici i svi za malim ekranom. Ostalo pusti i idemo dalje. Kakvi odabiri točaka i crte koje da bi se makle jedna od druge moraš zumirat ekran 100x.
Ma kužimo se.  ;) 
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: Juncaj u 40oj on 09.03.2026, 22:35https://youtu.be/52hygHzp90I?t=3850&is=egkg5X9fjYoewozl kecman se ne može suzdržati, iako poštujem njega kao entuzijasta koji mnogo daje hrvatskom nogometu, nekada stvarno zna biti iritantan

Upis uređen s malo više poštovanja @D2 @Silvio Dante mir mir mir

M
Ante Oreč (24) jedan je od najboljih pojedinaca momčadi Rijeke koju čeka još jedna povijesna utakmica, prvi dvoboj osmine finala protiv Strasbourga na Rujevici (četvrtak, 18.45). Dubrovački desni bek je prije nešto više od godinu dana stigao na mala vrata iz Veleža za 200.000 eura odštete, gdje je godinu i pol ranije stigao prvo na probu, pa se prometnuo u najboljeg asistenta HNL-a ove sezone (šest, na diobi prvog mjesta) i čovjeka za velike utakmice.
Kakav je osjećaj uoči Strasbourga, još jedne povijesne utakmice nakon četiri pobjede u nizu? Stiže partnerski klub Chelseaja, momčad vrijedna gotovo 300 milijuna eura.
- Ne znam ni ja koja već povijesna utakmica na Rujevici, čeka nas najozbiljnija momčad dosad. Svi smo motivirani jer znamo koliko ovo znači za klub i našu momčad. Utakmice protiv Omonije i Hajduka, gdje smo se emotivno dosta potrošili, samo su nas još ojačale i pokazale koliko smo sad karakterno jaki. I kad ne igramo najbolje, pokazujemo da smo živi i da nas nitko ne može podcijeniti, ništa nas ne može iznenaditi. Imamo snage i energije za novu priču - rekao je Oreč u intervjuu za 24sata.

Kad se vratite na početak europske sezone i penal kod Shelbournea koji ste skrivili pa poslije zabili gol vrijedan europske jeseni, kako danas gledate na to? Rijeka je živa na tri fronta.
- Uh, to je bilo baš davno, već su sjećanja malo u magli. Tu smo izborili Konferencijsku ligu. Dobro igramo u Europi, ali ne želimo ostati samo na tome. Tad smo svi bili još u šoku, pogotovo ja jer smo kontrolirali utakmicu. Znam da je bilo ostalo još 5-10 minuta do kraja, tad sam se ja istaknuo golom, ali uvijek netko iskoči. Tako je bilo i protiv Hajduka u Kupu.

U rujnu ste zabili Vukovaru kao prvi Dubrovčanin nakon 11 godina s golom u HNL-u i Tomislava Glumca. Je li vam on čestitao?
- Nisam se čuo s njim, ali drago mi je što sam kao netko iz Dubrovnika zabio gol nakon toliko vremena. Malo mi je bilo žao kad sam čuo daj podatak jer dolje ima puno potencijala i kvalitetnih igrača. Nadam se da se neće opet toliko čekati, da će doći novi klinci i nogometaši iz tog bazena.
Vaš je put sve samo ne klasičan, do 17. godine niste igrali na previsokoj razini nogometa, danas ste član prvaka Hrvatske i igrate Europu.
- Moj je put malo specifičan. Došao sam u Zagreb u juniore Lokomotive, tamo prvi put osjetio što je profesionalizam jer dubrovački nogomet nije u nekom vrhunskom stanju. Baš mi je trnovit bio put. Igrao sam drugu ligu tri godine, čak i dvaput ispadao (sa Sesvetama pa Kustošijom, op.a.). Puno sam razmišljao o tome hoću li nastaviti igrati ili neću. Zadnji pokušaj bio je u Veležu, uspio sam i evo me u Rijeci.

Što vas je motiviralo da ne odustanete?
- Teško je odustati kad se nečim toliko bavite. Teško je reći da je gotovo. Naravno da je vrlo važna podrška obitelji koja je uvijek bila tu. Vjerovao sam uvijek da mogu, da se mogu natjecati na OK razini. Te tri stvari su me držale.

Kad ste dolazili u Rijeku, imali ste rupturu mišića i praktički krenuli s minusom. Što vam je bilo najteže u tom razdoblju i kako ste se izborili za status?
- Bilo je teško. Zaradio sam ozljedu desetak dana prije nego što sam došao, ali tad još nisam znao težinu ozljede. Kako je bio kraj prijelaznog roka, oni su se odlučili dovesti me. Ispalo je da je ozljeda bila teža nego što sam mislio. Bilo mi je pomalo neugodno, momčad se borila za prvo mjesto, za Kup, a ja sam bio ozlijeđen i stajao sa strane. No u klubu su mi rekli da me čekaju i moram im zahvaliti na tome.
Kraj prošle sezone bio je nezaboravan za Rijeku, dvostruka kruna i dvostruka fešta na Korzu. Koliko su vam te slike i danas u glavi?
- Svako malo se prisjetimo koliko je to zapravo ludo bilo, to vrijeme, čekamo jednu pa drugu utakmicu, pa Dinamo i Hajduk, kako smo svi bili blizu, netko izgubi, netko pobijedi. Ali te zadnje utakmice protiv Slavena, prvo se borimo za tu ligu, pa kad smo to osvojili, kad navijači ulaze na teren... Pa i trening prije kad su navijači došli u velikom broju. Četiri dana poslije finale Kupa i ista stvar. Ima tih događaja kojih se prisjetimo rado. Svi sad znaju kad dolaze na Rujevicu da im neće biti lako jer je uvijek sjajna atmosfera.

Imate dva brata i sestru. Koliko oni stignu dolaziti na utakmice i koliko ste se aklimatizirali na život na Kvarneru?
- Velika su mi podrška, kao obitelj smo jako povezani i to mi puno pomaže kroz život. Kad stignu, uvijek rado dođu, ali prate svaku utakmicu. Nije baš zgodno doći iz Dubrovnika u Rijeku. A život na Kvarneru je lijep, ja sam se naučio živjeti uz more. Nemam neki poseban ritual u slobodno vrijeme, rado prošećem na suncu i popijem kavu, u tome ovdje uživam.

Upisali ste u Zagrebu studij Poslovne ekonomije. Kako je došlo do toga i u kojoj je sad to fazi, planirate li se time baviti nakon karijere?
- Trenutačno nemam planova za to. To je bila ideja nakon gimnazije, položio sam maturu i krenuo u to. Ali kako sam upisao, tako sam i odustao. Nisam baš bio hrabar, gurati i školu i nogomet, biti na dva kolosijeka. Možda u budućnosti.
Koliko su vas pogodili zdravstveni problemi trenera Victora Sancheza i sve što se događalo dok ga nije bilo?
- Naravno nas je sve šokiralo, i nismo ni mi isprva znali što se točno dogodilo. Ali rekli su nam da je trener stabilno, da će biti malo u bolnici i da je dobro. Zamolili su starije igrače da nam pomognu, imali smo važnu utakmicu ispred nas, držali se zajedno i došli do važne pobjede. Trener nam je poslao videoporuku prije utakmice, osjetili smo zajedništvo koje nas je dodatno ojačalo i zbližilo u tako važnom trenutku u sezoni.

Kad pogledate svoj put, od GOŠK-a, preko posudbi i trećih liga, do europskog junaka, što biste poručili klincima koji danas treniraju u malim klubovima i misle da je kasno?
- Vjerujte u sebe, to je ključna stvar. Vjerujte u svoje kvalitete i ne odustajte. Tu je važna i podrška obitelji, da imate nekoga kao podršku da vas pogura i kad ne ide najbolje.

Velika je utakmica pred vama protiv favorita. Koliko vjerujete u još jedno europsko čudo?
- Svjesni smo da stvarno igramo protiv jako dobre momčadi, ali nitko nam ne može ukrasti da sanjamo i vjerujemo u dobar rezultat - zaključio je Ante Oreč.

J
Da li samo meni ide nakurac ova mantra da je Rijeka uspješna jer nema imperativ kao hajdin? Mi da osvojimo LP našao bi se neki stručljak sa izjavom da je to pizdarija kad nemaš taj pritisak kao u dinamu i hadjuku.

S
Meni to ide altro che na kurac, ali s druge strane... možda je baš ta mantra nekome prevaga da je kod nas bolje. Mirnije, opuštenije, sigurnije. Nemam pojma. Ali opet... sport ne poznaje "boli te kurac". Brže, više, jače...

R
Meni se baš sviđa ta kreativnost kod otkrivanja uzroka zašto zaostaju. Svako toliko neka nova teorija.
A prava je istina, kad otkriju zašto su škampi kod nas bolji, shvatit će i zašto igrači bolje igraju kod nas.

Jasno da je debilana od izjave, ali je i ričan u pravu dijelom.

Ako si mladi klinac s talentom, kiji se zeli razvit i ici prema vecim i jacim stvarima i ligama - bi li radije u hajduk/galatasaray/napoli i slicne klubove di ce te ganjat palicom nakon kiksa dok jedes sladoled s curom, ili u Rijeku tj. neki njen pandan u tim ligama? Ako si HNL avlijaner koji ide prema 30-oj, onda kuzim, oces se kakti borit za svasta nesta, dozivit ludilo blablabla. Siroko ti polje. Uzivaj u kurslusu.

Takodjer, to sto nema smakova svijeta kod nas ti daje temelj da radom nesta gradis, ne da ides svakih 4-6 mjeseci u pretumbavanje i rekonstrukciju.

Ali naravno da su to smradoljubi formulirali na nacin da minoriziraju Ri i da ispadne kao da je to minus, a ne ogroman plus.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è