Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ignorirati. Samo ignorirati.
#degenerik

Nemoj klikat na clanak i super 🙂.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 26.01.2024, 08:12Nemoj klikat na clanak i super 🙂.
E sad si rekao, di si bio prije koju minutu. 
Idem pocuclat jedan Gastal.
8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R

26.01.2024, 09:31 #724 Last Edit: 26.01.2024, 09:33 by Vado Magnar
Ne kužim u čemu se točno sastoji problem?
Ta priča je stara nekih 6-7 mjeseci, kazna je plaćena i što sad?

Ako dobro kužim ono što se hoće reći je da Rijeku i Osijeka treba bodovno kazniti jer su potencijalno ugrozili nastupe drugih HNL klubova u Europi? Jer ako ponove krimen bi HNL mogao biti kažnjen? Je li to to? Recite ako sam nešto krivo shvatio.

Ako sam dobro shvatio onda ima par problema s ovim rezoniranjem:
1. Gdje to uopće piše? Ima li ikakvih naznaka da bi UEFA zaista planira kazniti čitav HNL ako se tako što ponovi? Ili je to "wannabe" san novinara?
2. I da je točno - kada je Europa kaznila čitav savez zbog nečega što je napravio pojedini klub iz tog saveza? Jedino što mi pada na pamet je Heysel i izbacivanje Engleza iz natjecanja.
3. Ako je tome tako da ugrožavamo druge klubove i da treba kazniti Rijeku i Osijeka zašto se onda to ne odnosi i na Dinamo čini su navijači ove godine napravili karaval u Grčkoj? Ne bi li i Dinamo trebalo bodovno kazniti jer su, potencijalno, ugrozili nastup drugih HNL klubova u Europi.

Članak mi se čini krajnje tendenciozan i da ne kažem sramotan. A da ne govorimo da o nekim prošlim puno većim financijskim malverzacijama nema ni riječi. A Sirio je tako lako pamtljiva riječ.

Da se razumijemo, ako su naši nešto muljali, a čini se da jesu, onda su zasluženo i kažnjeni. Kazna je nemala i uredno je plaćena. Zar treba još jednom kazniti jer eto... ugrožavaju druge? Fenomenalan argumentacijski salto mortale.

26.01.2024, 10:34 #725 Last Edit: 26.01.2024, 10:35 by D2
Muljati neovisno revizorsko izvješće? Firma koja ga je radila sigurno bi imala što za reći da je to bilo baš tako.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

M
Quote from: Vado Magnar on 26.01.2024, 09:31Ne kužim u čemu se točno sastoji problem?
Ta priča je stara nekih 6-7 mjeseci, kazna je plaćena i što sad?

Ako dobro kužim ono što se hoće reći je da Rijeku i Osijeka treba bodovno kazniti jer su potencijalno ugrozili nastupe drugih HNL klubova u Europi? Jer ako ponove krimen bi HNL mogao biti kažnjen? Je li to to? Recite ako sam nešto krivo shvatio.

Ako sam dobro shvatio onda ima par problema s ovim rezoniranjem:
1. Gdje to uopće piše? Ima li ikakvih naznaka da bi UEFA zaista planira kazniti čitav HNL ako se tako što ponovi? Ili je to "wannabe" san novinara?
2. I da je točno - kada je Europa kaznila čitav savez zbog nečega što je napravio pojedini klub iz tog saveza? Jedino što mi pada na pamet je Heysel i izbacivanje Engleza iz natjecanja.
3. Ako je tome tako da ugrožavamo druge klubove i da treba kazniti Rijeku i Osijeka zašto se onda to ne odnosi i na Dinamo čini su navijači ove godine napravili karaval u Grčkoj? Ne bi li i Dinamo trebalo bodovno kazniti jer su, potencijalno, ugrozili nastup drugih HNL klubova u Europi.

Članak mi se čini krajnje tendenciozan i da ne kažem sramotan. A da ne govorimo da o nekim prošlim puno većim financijskim malverzacijama nema ni riječi. A Sirio je tako lako pamtljiva riječ.

Da se razumijemo, ako su naši nešto muljali, a čini se da jesu, onda su zasluženo i kažnjeni. Kazna je nemala i uredno je plaćena. Zar treba još jednom kazniti jer eto... ugrožavaju druge? Fenomenalan argumentacijski salto mortale.

I klub sa poljuda koji svaki put u svojim kratkotrajnim izletima u evropu ima i incidente navijacke.
Isti klub koji je imao paralelni racun dok je bio u stecaju,pa se Lazio pri kupnji Eleza zbunio jer nije mogao uplatit lovu na racun kluba nego na satelit racun. Na sve to Juraj suti.
Ali da , bas je zlocko ta Rijeka.

M
https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/rijeka-na-poljud-dolazi-jako-oslabljena-sopic-vidim-da-se-opet-lupeta-po-medijima/2532936.aspx

Dobili ste u Gorici impuls s klupe koji ste dugo tražili?
Pa da, zato su na platnom spisku Rijeke. Kad god uvodim nekog igrača, uvodim ga s nadom da će biti bolji od onog kojeg vadim iz igre. Vidim da opet lupetate po medijima. Nisam ja vadio naša dva reprezentativca zato što su bili lošu nego zato što se sport kojim se mi bavimo zove nogomet, a tamo nismo igrali nogomet. To je zadnje što ću reći o tome.

T
Ovi režimski mediji, i novinari sa sa platne liste okrenuli spiku. Sada se naglo stavlja Rijeku u prvi plan, i kao Rijeka mora osvojit.
Pokušavaju sada taj svoj negativni pressing u kojem režimlije žive, prelit na Rijeku. Promatrajte naslove ovaj tjedan.

Rijeku boli kurac, Rijeka ne ulaže milijune kao režimlije. I ne mora bit prvak, nikakva tragedija. A režimlije sa ulaganjima moraju, a netko od njih dvoje će tugovat.
A mi se nadamo oboje.

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/dinamo-ili-hajduk-tesko-je-reci-tko-ima-losiju-igru-rijeka-ima-veliku-sansu---825482.html

R
Taj "Gol.hr" je isto clickbait smeće od portala

I
Ima na 24 + članak o najboljem igraču prošlog tjedna, Horheu, pa molim tko može da nam priušti cijeli  ;)

Kradem od kolege @Ian Curtis  :)

QuotePrimio je loptu, okrenuo se i atraktivno opalio gol kroz uši Hajdukova golmana Ivana Lučića za početak preokreta Rijeke na Poljudu (2-1), u stilu Marka Livaje protiv Dinama na Maksimiru. Jorge Obregón (26) bio je džoker s klupe Željka Sopića u obje prošlotjedne utakmice, Kolumbijac je ulaskom promijenio sliku riječke momčadi na terenu, izborio penal u Velikoj Gorici, zabio Hajduku i omogućio bijelima da zasjednu na vrh HNL-a.

Čovjek koji je u Hrvatsku stigao tiho, nakon nekolicine kolumbijskih klubova preko peruanskog Deportivo Municipala došao je u Varaždin. U Rijeci je dvije i pol godine i ovog bi proljeća mogao biti važan kotačić u borbi za titulu. Izvan terena povučen i miran, na terenu čovjek prevage. Obregón je nakon pobjede u Jadranskom derbiju za 24sata dao prvi veliki intervju otkako je u Hrvatskoj.

Kako ste doživjeli derbi, kako je bilo slaviti protiv velikog rivala pred 33.000 ljudi?

- Bila je jako teška utakmica, na vrućem terenu u klasiku hrvatskog nogometa. Znali smo da Hajduk jako želi tri boda, ali i mi smo došli sa stavom da idemo to dobiti. Poveli su rano, ali držali smo gard, krenuli napadati i okrenuli rezultat. Presretni smo svi, i ja pogotovo zbog gola. Htio sam prije utakmice zabiti, na otvaranju ovog jako važnog dijela sezone. Dobro sam radio na pripremama i ovo je rezultat. Pobjeda nam daje jako puno samopouzdanja,, imamo veliku momčad, velikog trenera i sad treba nastaviti raditi, imamo još puno posla..

Zabili ste fenomenalan gol za izjednačenje. Gdje ste to naučili, je li vam to najljepši gol u karijeri?

- Da, jako lijep gol. Kad sam ulazio u igru, kroz glavu mi je prolazilo da ga trebam zabiti. Zbog fizičkih predispozicija volim igrati leđima okrenut golu, to mi je jedna vrlina. Da, to mi je najljepši gol u karijeri, pogotovo jer je bio protiv rivala u derbiju. Zato je i najvažniji.

Kako je bilo putovati u Rijeku i trenirati u 2 sata ujutro? Jeste li ikad imali slična iskustva u karijeri?

- Slavili smo, pjevali, uživali i dali si oduška nakon tako važne pobjede. Nikad nisam imao trening u sitne noćne sate. Mi koji smo igrali imali smo regeneraciju, sauna, led i masaža, ostali koji nisu trenirali su u pola tri ujutro. Trener je rekao da moramo raditi takve stvari ako se želimo boriti za titulu. Trajao je pola sata, ali nikome nije teško palo.

U ove dvije utakmice ušli ste kao rezerva i bili čovjek koji je donio pobjedu. Što vam je trener Sopić rekao?

- Da, bile su jako važne ove dvije pobjede. Puno sam radio na sebi, poboljšavao fizički i mentalni dio. Trener mi jako vjeruje, zna moje mogućnosti, kakav sam tip igrača i to sam pokazao u zadnje dvije utakmice. Otkad sam došao u Rijeku, nikad se nisam tako dobro osjećao. To želim nastaviti pokazivati do kraja sezone, vjerujem u sebe. Nekad stvari ne idu kako želiš, ali sad se osjećam dobro i to se vidi na utakmicama.

U objavi na Instagramu zahvalili ste Bogu. Koliko vam je vjera važna u životu?

- Čovjek sam koji je jako zahvalan Bogu. Zahvalan sam kad mi stvari idu dobro i kad ne idu, što se ustajem svako jutro, otvaram oči, što radim ovaj posao, što imam krov nad glavom. Vjera me diže u lošim trenucima.

Kako jedan Kolumbijac živi u Hrvatskoj i Rijeci, koliko je drugačije u odnosu na Varaždin, gdje ste igrali ranije?

- Jako mi se sviđa Hrvatska od prvog trenutka kad sam stigao, jako se dobro osjećam, život je miran i ugodan. Sviđaju mi se ljudi, dobro su me primili u Varaždinu i Rijeci. Najveća razlika između ta dva grada je život ljeti. Varaždin nema more pa nema toliko mjesta gdje bi provodio vrijeme, a ovdje su restorani na obali i more da odvratiš misli od briga i uživaš. Meni inače jako teško pada zima, uglavnom mi je relacija kuća - trening, rijetko izlazim.

Zanimljiva je vaša priča oko dolaska u Hrvatsku 2020. iz Perua. Utjecaja na to imao je i izbornik Zlatko Dalić koji vas je, preko menadžera s kojim je surađivao u Al Ainu, doveo u Varaždin.

- Da, menadžer me nazvao i rekao mi je da ima prijedlog da idem u Hrvatsku. Nisam previše znao o Hrvatskoj i nisam o tome razmišljao kao opciju.. Rekao mi je da ima klub iz prve lige, a uvijek sam htio doći u Europu. Rekao mi je da me primijetio Zlatko Dalić, a kad mi je objasnio da se radi o hrvatskom izborniku, odmah sam pristao. Bilo mi je teško, nisam govorio ni engleski, došao sam u zimu i nisam ništa znao. Ali Zlatko i njegovi sinovi Bruno i Toni bili su jako ljubazni i dobro su me primili, kao i ljudi u klubu koji su mi posvetili puno pažnje, osjećao sam se kao kod kuće. Bilo je teško na početku, ali poslije sam se navikao. Došao sam preko kontakta Zlatka s mojim menadžerom koji je tražio napadača i zahvalan sam njemu i mojoj obitelji. Upoznao sam ga, pričali smo u kafiću na stadionu, rekao mi je da su uvjeti dobri, da sam zanimljiv igrač i da iskoristim priliku.

Kako ste se snašli u Rijeci?

- U velikom sam klubu gdje se jako dobro osjećam, presretan sam što sam ovdje. Komunikacija je na engleskom, naučio sam ga u Varaždinu, puno ljudi mi je pomoglo. Htio sam ga brzo naučiti i to mi je olakšalo. Kad sam došao u klub, bio je Andrija Vukčević koji je savršeno govorio španjolski (igrao tamo godinu i pol, op.a.), on mi je puno pomogao. A ovdje svi govore engleski pa je lako.

Kako obitelj reagira na vaše igre, jesu li vas posjetili?

- Obitelj mi je jako važna, stalno sam u kontaktu s roditeljima i sestrom. Nisu još došli, boje se tako dugog leta avionom pogotovo majka i sestra. Ali otac mi je rekao da će doći ako budem igrao za naslov. Razumijem ih, treba letjeti 10 sati iz Bogote do Europe pa onda presjedanje do Hrvatske. Zato tijekom odmora koristim priliku i posjećujem ih kući.

Dolazite iz mjesta Puerto Tejada u blizini grada Calija. Svijet ga je upoznao po narkobosu Pablu Escobaru i seriji Narcos. Koliko je zapravo opasan život tamo bio onda i danas?

- Ja sam iz sela Ortigal u Cauci, rodio sam se u obližnjoj Puerto Tejadi, to je 20 minuta od Calija. Ljudi su me ispitivali za Escobara kad sam dolazio, gledali su seriju, bili znatiželjni. Ali mlad sam i nisam to proživio, ne znam kako je bilo u to vrijeme 1970-ih. Razgovarao sam o tome s ocem. Kako smo sa sela, nismo imali doticaja s time, Bogu hvala. To se događalo u gradu, a oni nisu tamo odlazili jer je bilo opasno, rivalstvo među mjestima i općenito jako kompleksno vrijeme. Sad toga nema, mirno je, Kolumbija je jako lijepa zemlja. Stižu nam turisti, imamo prekrasne otoke, plaže, drugačije je. Pazimo na turiste, želimo izbrisati negativnu sliku iz prošlosti. Kolumbijci su ljubazni i otvoreni ljudi.

Što volite jesti od hrvatske hrane? Koliko ste riječi hrvatskog naučili?

- Mamina kuhinja uvijek je najbolja. Ne želim reći da me ovdje ne sviđa, četiri sam godine tu i navikao sam. Ovdje imate skoro sve što jedemo i u Kolumbiji. Sviđa mi se gulaš s njokima, u Kolumbiji inače jako koristimo sazon, to je mješavina začina kumina, korijandera, češnjaka, origana i soli. Moram se hraniti raznoliko i zdravo da ostanem u dobroj formi, volim i tjesteninu, piletinu, salatu, ribu, pogotovo losos. Fali mi jedna vrsta graha koji posebno pripremamo u Kolumbiji. Ali puno toga je slično, pogotovo ovdje uz more. Jezik? Razumijem ga pomalo. Ne znam dobro govoriti, ali tu sam četiri godine, razumijem trenera iako govori i engleski. Hrvatske psovke? Da, to je tu normalno tu, stalno govore je*ote na terenu, haha.

Tko vam je najdraži nogometaš?

- Uvijek sam se divio Cristianu Ronaldu. Što se Kolumbijaca tiče, nisam mogao gledati Asprillu, Higuitu i Valderramu, to su bile legende za našu domovinu. James Rodriguez i Falcao su mi najdraži, oni su nas proslavili po svijetu.

Lani ste u Rijeci zaboravili dres dok ste trebali ući u igru pa vas trener Jakirović nije uveo, imate li još neku sličnu simpatičnu anegdotu iz karijere?

- Da, to nije bila zgodna situacija. Nisam mogao naći dres, odlučio se onda za drugog igrača, ali pomirio sam se s time i prihvatio to. Nikad nisam imao sličnu situaciju. Inače,  ljudi koji me poznaju kažu da sam otvoren i pristojan, ne govorim ružne stvari. Ako se ljutim, ljutim se samo na sebe.

Ugovor s Rijekom istječe vam na kraju sezone. Kakvi su vam planovi za budućnost? Planirate li možda živjeti i osnovati obitelj u Hrvatskoj?

- Imam ugovor s Rijekom do ljeta, a onda ćemo vidjeti, klub ima opciju produženja ugovora na još godinu dana. Osjećam se dobro i sretan sam. Naravno, svaki igrač ima i neke ciljeve za budućnost. Uvijek sam htio igrati u Premier ligi, sviđa mi se i talijanska. Želim dobro završiti sezonu, a da bih došao u tako jake lige moram imati sezonu iz snova, vidjet ćemo što će se dogoditi. Što se budućnosti u mirovini tiče, vratit ću se u Kolumbiju i družiti s obitelji i prijateljima, oni su mi puno pomogli. A ljubavni život? Ha, imao sam djevojku i prekinuli smo prije par mjeseci, sad sam solo. Ne izlazim puno i ne opterećujem se time, vidjet ćemo, haha.

Što biste poručili navijačima Rijeke?

- Hvala im jer su me uvijek podržavali, prate nas posvuda i neka tako nastave. Ova momčad borit će se do kraja da donese trofej u Rijeku i osvoji ligu. Njihova podrška bit će jako važna na tom putu.
#navodninavijač