Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

🔵 D10S ⚪️, Iqteam, Andyfiume, vMario87, Goca Bez Lica, TIR, kauzalni neksus, Acori, Pesimista, Deni323 and 10 Guests are viewing this topic.

Z
otkud to za Ćorluku?
Sjećam se da je to spomenuto još je ja mislim Đale bio trener?
Jel to netko na forumu izvalio ili je bilo i u medijima?
Ne kažem da nije istina, Mišković bi mogao razmišljati o takvim tipovima, ništa me ne iznenađuje kod njega.

@D2 u ovom današnjem klubu ni Kek ne bi izdržao 2 sezone. Imao je i on tvrdoglavosti. Sjeti se predšampionske sezone i igranja s dva DMa protiv svih. Mislim da smo te sezone od 6 susreta s Belupom, 5 odigrali neriješeno.

Ima VSDA svojih mušica i nije nevin za ove svoje kikseve. Ali sad će imati manji ritam utakmica, pa ćemo viditi kako će postaviti momčad. Ako je Miško upalio alarm za HNL, onda nek slobodno pusti Kup niz vodu i koncentrira se na zadnjih 9 kola prvenstva.

I na kraju sezone možemo podvući crtu o njegovom učinku.
Makar smo svi svjesni da je Miško tu crtu već po(d)vukao.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: aahzinho on 26.03.2026, 09:17Ali sad će imati manji ritam utakmica, pa ćemo viditi kako će postaviti momčad.
Čovjek je izvodio kerefeke u zadnjoj utakmici pred reprezentativnu pauzu.

Zato je Mišković i puko, to nije imalo uporišta u zdravoj pameti.

Sanchez je taktičar, ali nije strateg.
#degenerik

K
Quote from: Fornax on 26.03.2026, 09:21
Quote from: aahzinho on 26.03.2026, 09:17Ali sad će imati manji ritam utakmica, pa ćemo viditi kako će postaviti momčad.

A ti znaš u kakvom su stanju bili igrači? Ako imaš informacije o stanju igrača podijeli s nama, inače optužbe o zdravoj pameti se tebi mogu reći

Z
Quote from: Fornax on 26.03.2026, 09:21

u jednu ruku je ipak podcijenio Goricu.
slažem s s dečkima u podcastu. Gorica ima možda i najbolji vezni red lige van dinama hajduka i nas kad smo kompletni.
Kaveilj-Pozo-Pršir. Lignju Pavičića ne priznajem kao neku prevagu, ali ako nešto zna je zadržati loptu. Nama bi sva trojica dobro došli. Ne mislim svi 3 zajedno, nego svaki od njih. Pogotovo Pozo.

Ali nije imao izbora previše.
Ja bih stavio Devetaka u prvu, ostalo ne znam, nije stavio od početka Gojaka i Dantasa koji su vjerojatno premoreni. Pogotovo Gojak koji je ko auto na struju, kad se isprazni mora se cijelu noć puniti tako i ovaj kad odigra utamicu dolazi k sebi 5 dana.
Ndockyt i Radeljić nisu mogli.

P
@D2

Slazem se sa tobom ali cinjenica jest da su misko za vrijeme keka i misko nakon keka 2 razlicite osobe. Jedna je u to vrijeme imala social sport kao financijera a druga je misko ciji je to sad klub i koji gleda kako ce sam zatvoriti budzet za svaku sezonu pa samim time ide sve vise u ovakve eskapade.
Pitanje je i koliko bi kek onda potrajao da su okolnosti slicne ovima danas...

Quote from: Kostrena on 26.03.2026, 09:27A ti znaš u kakvom su stanju bili igrači? Ako imaš informacije o stanju igrača podijeli s nama, inače optužbe o zdravoj pameti se tebi mogu reći

To što je Sanchez sad počeo mjerit opterećenja u veće detalje nego prijašnji treneri ne znači automatski da je to jedini ispravan način.

Jer eto potrefilo se da smo s trenerom čiju je on bazu podataka o kondiciji ismijavao osvojili duplu krunu pred 8 mjeseci, a o nekim prijašnjima (Bišćan i bejzbol pripreme pa osvojen Kup protiv jednog od najjačih Dinama ikad) da i ne govorim.

Tako da očito da za HNL potrebe i uzimajući aktualnu kvalitetu igrača u obzir možda nije baš potreban toliko detaljni pristup. Znajući da je kvaliteta prvog izbora i njegove zamjene na većini pozicija aktualnog rostera jednaka razlici prve i druge lige. U nekom trenutku treba isto reći ok umorni su od 1000 minuta zaredom, ali s druge strane igrač koji je odmoran nema kvalitetu za nametnuti se sljedećem protivniku. Tu ti kao trener ima da provodiš najbolje što znaš, ako ti je pao grah da ti je doveden Legbo ili Morchiladze, trebaš moći prepoznati da oni nisu dovoljna kvaliteta ni protiv Gorice i forsirati načete, bar u nekim situacijama. Sad pred pauzu je (pokazalo se) bila jedna od takvih situacija.
#navodninavijač

Z
Quote from: TIR on 26.03.2026, 09:53
Quote from: Kostrena on 26.03.2026, 09:27A ti znaš u kakvom su stanju bili igrači? Ako imaš informacije o stanju igrača podijeli s nama, inače optužbe o zdravoj pameti se tebi mogu reći

To što je Sanchez sad počeo mjerit opterećenja u veće detalje nego prijašnji treneri ne znači automatski da je to jedini ispravan način.

Jer eto potrefilo se da smo s trenerom čiju je on bazu podataka o kondiciji ismijavao osvojili duplu krunu pred 8 mjeseci, a o nekim prijašnjima (Bišćan i bejzbol pripreme pa osvojen Kup protiv jednog od najjačih Dinama ikad) da i ne govorim.

Tako da očito da za HNL potrebe i uzimajući aktualnu kvalitetu igrača u obzir možda nije baš potreban toliko detaljni pristup. Znajući da je kvaliteta prvog izbora i njegove zamjene na većini pozicija aktualnog rostera jednaka razlici prve i druge lige. U nekom trenutku treba isto reći ok umorni su od 1000 minuta zaredom, ali s druge strane igrač koji je odmoran nema kvalitetu za nametnuti se sljedećem protivniku. Tu ti kao trener ima da provodiš najbolje što znaš, ako ti je pao grah da ti je doveden Legbo ili Morchiladze, trebaš moći prepoznati da oni nisu dovoljna kvaliteta ni protiv Gorice i forsirati načete, bar u nekim situacijama. Sad pred pauzu je (pokazalo se) bila jedna od takvih situacija.

turned to the dark side.  ;D

prvi odomak. Zašto misliš da ako mjeri opterećenja u veće detalje da to nije ispravno? Ne vidim kako to igračima može štetiti.
Poanta i dalje stoji, problem je da su nam rezerve za kurac. KO je tu kriv nek se dogovore. Neki nemaju elementarna nogometa znanja,a dobili su ugovor s Rijekom. To je netko potpisao.
To je naš problem. Ne trener, ne Mišković, ne čak ni igrači ( nisu se sami doveli i dali si ugovor)

Ja bi kao i uvijek volio naglasak stavit na cinjenice i onda na temelju toga donosit zakljucak. Onda je puno lakse donijeti dobar sud, iako naravno uvijek moze i drugacije.

Ako je najsramotnija Miskoviceva izjava da je roster dobar, ako je logicno stavit prioritet na Europu i koristit rotaciju u HNLu, kako se onda 3 mjesto i 15 bodova iza Hajduka moze smatrat neprihvatljivo? Otkad smo postali Real iz Madrida?
Nadalje, sto nam daje za pravo da kazemo jedna Armenija, jedan Gibraltar? Klubovi u Europi skidaju gace kad vide klub iz HNLa u zdrijebu? Uostalom, tko je to dobio jedan Noah i Lincoln u gostima?

Ajmo se vratit na pocetak i na ono sto je predmet raprave. Dakle samo i iskljucivo Rijeka. Pa pogledajmo kakav smo nogomet igrali u trenutku kad je dosao Sanchez. Kakva je to ekipa bila na tehnickom, taktickom i trkackom planu? Kakva je danas, jel se vide pomaci i u kom smjeru? Jesu li igraci kao pojedinci napredovali ili nazadovali? Kako se mogu usporediti momcadski mehanizmi tada i sada? Puno je toga napisano, zapravo sve i nema potrebe za ponavljanjem.

Naravno, dodatno za objektinu valorizaciju mora se uzeti u obzir da govorimo o ekipi s kojom trener nije prosao niti jedne bazicne pripreme, koju je upoznavao u hodu i ciji roster je naslijedio.

I OK, svatko ima svoje viđenje i to je u redu, subjektivan dozivljaj je nemoguce definirati, ali postoje i objektivni pokazatelji u vidu brojeva i statistike.

Sve ono sto ja vidim i sto citam u brojkama, meni daje takvu sliku da smatram da je cijela ova rasprava o treneru zapravo SULUDA.

Ali to na stranu, o svakom treneru, nogometasu, djelatniku uvijek ce bit raznih misljenja i to je sasvim normalno.
Meni je druga stvar upala u oko, a i decki iz podcasta KMNM su imali to pitanje i odgovor me zapanjio moram priznat.

Na pitanje bi li potpisali sljedece godine 25 bodova iza Dinama i 1/8 finala konferencijske lige oboje su odgovorili sa NE. A slicne komentare citam i na forumu.

Iskreno, meni je to frapantno i naprosto nevjerojatno. Taj dio, koliko god se trudio ne mogu shvatit. Pa to je jedina prava scena, to je ono za sto igras prvenstvo, da dodjes u veliku ligu među velike decke. Da mogu, ja bi potpisao 5 ovakvih sezona za redom.
Zasto? Pa zato sto klub koji 5 godina zaredom dođe do 1/8 finala koferencijske lige je po svim parametrima ozbiljan europski klub sa ozbiljnim igracima i visokim renomeom.
Takav klub bi imao europski koeficijent 60, sto znaci ako pogledamo sadasnju tablicu i prevedemo, bio bi na 28 mjestu od svih klubova u Europi!
Takav klub imao bi standardni godisnji prigod samo od UEFE na razini 10M EURa godisnje.
Takav klub privlacio bi i igrace i trenere na kraju krajeva i sponzore.

Doista ne shvacam tu opsesiju jesi li 5 ili 25 bodova iza Dinama kad to sustinski ne mijenja apsolutno nista na stvari. I potpisao bi da Bogojevic svaki put zabije trogodak protiv Rijeke i da gubimo od Istre u hendikepu, ali da svake godine skacem i veselim se na nekom GSM stadionu diljem Europe.
No, svaka budala ima svoje veselje.

Quote from: Petro on 26.03.2026, 09:45@D2
Slazem se sa tobom ali cinjenica jest da su misko za vrijeme keka i misko nakon keka 2 razlicite osobe. Jedna je u to vrijeme imala social sport kao financijera a druga je misko ciji je to sad klub i koji gleda kako ce sam zatvoriti budzet za svaku sezonu pa samim time ide sve vise u ovakve eskapade.
Pitanje je i koliko bi kek onda potrajao da su okolnosti slicne ovima danas...
Zato sam i spomenuo upravo to, jer se gaji mit o Rijeci kao super stabilnoj sredini na bazi jednog Kekovog razdoblja, a prije i nakon njega smo više manje kao i ostali uz tamo dole neke iznimke.
Odlično bi bilo kako god to ponoviti unatoč i usprkos drugim vremenima.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: aahzinho on 26.03.2026, 09:17@D2 u ovom današnjem klubu ni Kek ne bi izdržao 2 sezone. Imao je i on tvrdoglavosti. Sjeti se predšampionske sezone i igranja s dva DMa protiv svih. Mislim da smo te sezone od 6 susreta s Belupom, 5 odigrali neriješeno.
Ima VSDA svojih mušica i nije nevin za ove svoje kikseve. Ali sad će imati manji ritam utakmica, pa ćemo viditi kako će postaviti momčad. Ako je Miško upalio alarm za HNL, onda nek slobodno pusti Kup niz vodu i koncentrira se na zadnjih 9 kola prvenstva.
I na kraju sezone možemo podvući crtu o njegovom učinku.
Makar smo svi svjesni da je Miško tu crtu već po(d)vukao.
Da. Onaj Kek danas, ako su priče o njemu upola točne (a i sam je rekao da je bio težak za suradnju), bi trajao koliko su nam trajali Tadić, Budicin i Cosmi. Pol sezone, možda.
No nije bio stvar u Keku nego u principu. Dovodiš nekog, staviš mu u ugovor što želiš i dok se vrti u tim granicama pusti ga u miru neka radi.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

C
Za život kluba važnije su utakmice u Strasbourgu i predstave u Europi nego HNL boranija.Barem smo mi to mogli naučiti.Zato je užasno loše da smo kompromitirali eventualnu trku za 2.mjesto i sve sveli na eventualno finale kupa.Neće ni Slaven gaće skinuti a kako stvari stoje bit će važne i prvenstvene utakmice prije i poslije.

L
Quote from: Snjesko on 26.03.2026, 10:01Ja bi kao i uvijek volio naglasak stavit na cinjenice i onda na temelju toga donosit zakljucak. Onda je puno lakse donijeti dobar sud, iako naravno uvijek moze i drugacije.

Ako je najsramotnija Miskoviceva izjava da je roster dobar, ako je logicno stavit prioritet na Europu i koristit rotaciju u HNLu, kako se onda 3 mjesto i 15 bodova iza Hajduka moze smatrat neprihvatljivo? Otkad smo postali Real iz Madrida?
Nadalje, sto nam daje za pravo da kazemo jedna Armenija, jedan Gibraltar? Klubovi u Europi skidaju gace kad vide klub iz HNLa u zdrijebu? Uostalom, tko je to dobio jedan Noah i Lincoln u gostima?

Ajmo se vratit na pocetak i na ono sto je predmet raprave. Dakle samo i iskljucivo Rijeka. Pa pogledajmo kakav smo nogomet igrali u trenutku kad je dosao Sanchez. Kakva je to ekipa bila na tehnickom, taktickom i trkackom planu? Kakva je danas, jel se vide pomaci i u kom smjeru? Jesu li igraci kao pojedinci napredovali ili nazadovali? Kako se mogu usporediti momcadski mehanizmi tada i sada? Puno je toga napisano, zapravo sve i nema potrebe za ponavljanjem.

Naravno, dodatno za objektinu valorizaciju mora se uzeti u obzir da govorimo o ekipi s kojom trener nije prosao niti jedne bazicne pripreme, koju je upoznavao u hodu i ciji roster je naslijedio.

I OK, svatko ima svoje viđenje i to je u redu, subjektivan dozivljaj je nemoguce definirati, ali postoje i objektivni pokazatelji u vidu brojeva i statistike.

Sve ono sto ja vidim i sto citam u brojkama, meni daje takvu sliku da smatram da je cijela ova rasprava o treneru zapravo SULUDA.

Ali to na stranu, o svakom treneru, nogometasu, djelatniku uvijek ce bit raznih misljenja i to je sasvim normalno.
Meni je druga stvar upala u oko, a i decki iz podcasta KMNM su imali to pitanje i odgovor me zapanjio moram priznat.

Na pitanje bi li potpisali sljedece godine 25 bodova iza Dinama i 1/8 finala konferencijske lige oboje su odgovorili sa NE. A slicne komentare citam i na forumu.

Iskreno, meni je to frapantno i naprosto nevjerojatno. Taj dio, koliko god se trudio ne mogu shvatit. Pa to je jedina prava scena, to je ono za sto igras prvenstvo, da dodjes u veliku ligu među velike decke. Da mogu, ja bi potpisao 5 ovakvih sezona za redom.
Zasto? Pa zato sto klub koji 5 godina zaredom dođe do 1/8 finala koferencijske lige je po svim parametrima ozbiljan europski klub sa ozbiljnim igracima i visokim renomeom.
Takav klub bi imao europski koeficijent 60, sto znaci ako pogledamo sadasnju tablicu i prevedemo, bio bi na 28 mjestu od svih klubova u Europi!
Takav klub imao bi standardni godisnji prigod samo od UEFE na razini 10M EURa godisnje.
Takav klub privlacio bi i igrace i trenere na kraju krajeva i sponzore.

Doista ne shvacam tu opsesiju jesi li 5 ili 25 bodova iza Dinama kad to sustinski ne mijenja apsolutno nista na stvari. I potpisao bi da Bogojevic svaki put zabije trogodak protiv Rijeke i da gubimo od Istre u hendikepu, ali da svake godine skacem i veselim se na nekom GSM stadionu diljem Europe.
No, svaka budala ima svoje veselje.

Apsolutno se slažem, nema veće pozornice od igranja Europe, prilike da klub pokaže koliko vrijedi u puno jačoj konkurenciji. Naravno to je i prilika nama navijačima da putujemo Europom zajedno sa klubom.

Quote from: Carlopago87 on 26.03.2026, 10:11Za život kluba važnije su utakmice u Strasbourgu i predstave u Europi nego HNL boranija.Barem smo mi to mogli naučiti.Zato je užasno loše da smo kompromitirali eventualnu trku za 2.mjesto i sve sveli na eventualno finale kupa.Neće ni Slaven gaće skinuti a kako stvari stoje bit će važne i prvenstvene utakmice prije i poslije.
Da nije bilo osvajanja boranije i 3 padobrana ne bi mi vidjeli Strasbourga.
HNL nam je i dalje najvažnije natjecanje jer nam ono donosi Euro natjecanja.

Ne, sori, ja nemam ženu od Čuline na brzom biranju.

Špažićar, tek sam se vratio, nemoj da odmah poberem ban.
#degenerik