Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

-RIJEKA- and 4 Guests are viewing this topic.

S
Quote from: moreplovac on 26.03.2026, 18:06A možda se radi na tome da Ramiro preuzme.  Jer koliko pratim nije Ramiro oduvijek sa VS-om, vodio je čak i samostalno a Sancho je insistirao ovaj put na njemu.

Ramiro nema nikakvih iskustava kao glavni trener. Osim s Victorom, radio je samo u Finskoj.

@Zaf ja i dalje nisam dobio odgovor zasto bi Miskovic prigovarao Sanchezu ista, ako su, ponavljam svi ciljevi kluba su ispunjeni i premaseni, a cijena igracima raste?

Ali u biti, necu vise sudjelovat u ovakvim raspravama, jer sad smo dosli do toga da ispada da su se u Gorici radile nelogicne stvari (koje BTJ???) namjerno da se izgubi (jer Rijeka utakmicu inace ne moze izgubit), a to je naprosto razina takvih budalstina i totalnog ludila da su i Trumpovi ispadi mala beba. Tu cu stat, jer stvarno, tako nisko se spustati necu i ne mogu.

S
Quote from: Zaf on 26.03.2026, 18:09@Snowcrash
Nisam analizirao Sanchesov trenerski potpis u Olimpiji, pa nisam ni sam na cistu da li si ozbiljan ili ciničan.  ;D  :svakacast:

Iznio sam statističke podatke - prošle sezone u prvenstvu je rotirao kao Kek - znači ekstremno je igrao s istih 16 igrača u prvoj postavi.
Ako me sjećanje ne vara (a nemam sad vremena provjerit) izuzetak je utakmica protiv Helsinkija kad je promjenio u prvom sastavu 8 (!) igrača (u odnosu na SLN teško gostovanje protiv Celja), zato jer je za tri dana igrao bitnu utakmicu za prvenstvo protiv Maribora.
Dobili su Celje 0:1, druga ekipa je razbila Helsinki na gostovanju s 2:0 i odigrali su X sa odmorenom postavom protiv MB.
-----------------
Iz nekog razloga, druga ekipa Olimpije u kojoj su bili sve no-name stranci, imala je bolju tranziciju i realizaciju nego naša prva ekipa.  :bo:

L
Ja sam u ovoj priči lagano na strani Sancheza, što se tiče utakmice u Gorici ne zamjeram mu početni sastav, moje zamjerke više idu na postavku igre, znači staviš Barca na središnjeg stopera te obrambenu trojku koja je izrazito spora postavljaš visoko (oko centra). Zatim Fruka guraš previše visoko, skoro kao drugi napadač, morchiladze ti igra nekog veznjaka, a gura se na krilo. Stavljam Pavića po prvi puta i puštaš ga praktički samog u sredini, da pokriva ogroman dio terena sam. Sastav kao sastav mi nije problem, problem mi je bila postavka igre.

S
Quote from: LenRi on 26.03.2026, 18:37Ja sam u ovoj priči lagano na strani Sancheza, što se tiče utakmice u Gorici ne zamjeram mu početni sastav, moje zamjerke više idu na postavku igre, znači staviš Barca na središnjeg stopera te obrambenu trojku koja je izrazito spora postavljaš visoko (oko centra). Zatim Fruka guraš previše visoko, skoro kao drugi napadač, morchiladze ti igra nekog veznjaka, a gura se na krilo. Stavljam Pavića po prvi puta i puštaš ga praktički samog u sredini, da pokriva ogroman dio terena sam. Sastav kao sastav mi nije problem, problem mi je bila postavka igre.

Odlično primjećeno. Recept za izgubit utakmicu.
Slijedeće šta pada na pamet da je prvih 11 protiv Gorice (bez Fruka i s Barišićem na mjestu Barca) udarnih 11 za 3 mjeseca. S tom postavom i org. startamo u ljetne pripreme i najvjerojatnije u kvale. :nisamja: 

K
kaze kucni na X-u:

Predsjednik je s trenerom pričao 5 puta (i direktori još najmanje toliko) prije nego je javno rekao što misli. I bIo bi, naravno, najsretniji da Rijeka i u HNL-u bude prava SA SANCHEZOM.

Ponudu Pafosa nije objavio Vukušić nego slovenski mediji, a svi hrvatski prenjjeli.

S
Nepopularno, ali stručno mišljenje:

Rotacije su sa stručne strane totalno opravdane. Nema te kalkulacije, nema tog rizika koji će opravdati ozljedu preopterećenog igrača. Čak i kad naoko ugrožavaju rezultat, treneru treba dati za pravo što na takav način vodi brigu o zdravstvenom biltenu i statusu igrača.

Namjerno sam napisao "naoko", jer ni najstručnija analiza neće moći pokazati kad je nastupila veća šteta. Koliko smo dobili, koliko izgubili u dva suprotna slučaja (čuvati igrače i lagano pušiti, ili u suprotnom slučaju raubati ih dok ne izgore ili se ozljede, pa nastupi kriza igre, rezultata, raspoloženja, atmosfere, svega).

Znam da je tema jako izlizana i dopizdilo je i vama i meni vrtit se u krug s tezama i mišljenjima, ali kad se već vrtimo, evo da se uvalim i ja još malo u mašinu.

Ovo sve pod uvjetom da su rotacije, odnosno roster glavna tema ove krize. Ako je u pitanju nešto iza zavjese, jbg.

Ako ništa drugo, dobro je u svemu ovome što se navijački forumski puk totalno ustao i aktivirao u periodu kad smo očekivali propuh na stranicama Nepresušnog. Dva duga tjedna, popizdim kod svake prvenstvene pauze. Ovako... jedva čekam(o) povratak, izjavu, očitovanje Sancheza, bilo što.

GORI KRAVA GORI ŠTALA  AMIGOOOO :svakacast:  :svakacast:

Quote from: Zaf on 26.03.2026, 18:09@Snowcrash
Nisam analizirao Sanchesov trenerski potpis u Olimpiji, pa nisam ni sam na cistu da li si ozbiljan ili ciničan.  ;D  :svakacast:

Mogao bi biti problem i da struka nije analizirala Sanchezov trenerski potpis, pa ih ovaj iznenadi, kako su i sami rekli u razgovoru.  :bo:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

M
Quote from: Snowcrash on 26.03.2026, 18:11
Quote from: moreplovac on 26.03.2026, 18:06A možda se radi na tome da Ramiro preuzme.  Jer koliko pratim nije Ramiro oduvijek sa VS-om, vodio je čak i samostalno a Sancho je insistirao ovaj put na njemu.

Ramiro nema nikakvih iskustava kao glavni trener. Osim s Victorom, radio je samo u Finskoj.

Da,još uvijek više od Corluke.

Tko god da je u pravu (a u pravu je trener jer mogao je protiv Gorice zarotirati tipa 1 ili 2 igrača manje nego što je), Miško je ispao krkan i seljačina u maniri onog predsjednika Zrinski Jurjevca.

I tu sva priča staje, ako Miško misli da je mamić imao simpatije radi takvog ponašanja gadno se zajebo.

Osim krkanskog ispada, još je i kontradiktoran, laže mulja i cijeli "intervju" nema prevelikog smisla.

Bespredmetno je raspravljati o detaljima, činjenica je da su se paški korijeni probudili i da je veću štetu napravio predsjednik jer su svi ciljevi kluba u ovom trenutku ispunjeni, ne samo ispunjeni nego su i iznad onog što predsjenik traži. Tako da, predsjednik je na volej dao medijima da nam trpaju i ne vade.

Ako predsjednik ne vidi da je morao reći "pojačat ćemo se na ljeto, zaradili smo novce, želimo imati više igrača za 2 fronta" onda je stvarno početak kraja jer nitko ne može dugoročno preživjeti u iluziji, a kamoli nogometni klub. Dat ću primjer: klub već 4 godine nema 2 desna beka u rosteru.
Dugoročno neće to dobro završiti, nastavi li se ovakav mentalitet krkana, smjene trenera i ignoriranje rupa u rosteru, navijači će vilama ganjati upravu...
SPORTSKI ODLAZI!

Uobičajeni Miškov delulu intervju. Nadao sam se da će ove godine zbog situacije na bliskom istoku, ostati koji mjesec dulje u Dubaiju i preskočiti svoj urbi et orbi kojim radi štetu klubu.  :bo:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

27.03.2026, 08:49 #5218 Last Edit: 27.03.2026, 08:50 by Mići_Boškarin
L
Quote from: KadOkrenemSe on 26.03.2026, 19:37kaze kucni na X-u:

Predsjednik je s trenerom pričao 5 puta (i direktori još najmanje toliko) prije nego je javno rekao što misli. I bIo bi, naravno, najsretniji da Rijeka i u HNL-u bude prava SA SANCHEZOM.

Ponudu Pafosa nije objavio Vukušić nego slovenski mediji, a svi hrvatski prenjjeli.

Poanta cijele drame nakon ovoga još jasnije:
=> Uprava se miješa u rad trenera i ne dobiva željenu poslušnost (ovdje svatko može imati svoje mišljenje, ja osobno mislim da uprava nema sta tražiti od trenera i amen)
=> Miško želi postaviti javni narativ i pokazati ki je gazda u dvorišću
=> Sanchezov team (informacije iz SLO došle preko Španjolske) objavljuje kontra udarac gdje postavlja narativ da lik kojem prijetis otkaz, iskazujes javno nepovjerenje, miješaš u stručni rad je tražen od "većeg kluba" upravo zbog tog rada lol

Sad naravno ovisi kad je Sanchez dobio tu ponudu jer ako je ima već 5 dana drugačije je priča nego ako su Ciprani nanjušili krv nakon Miškovićeva ispada.

D
Ma ako je istina da su imali 5 sastanak jer nečime nisu zadovoljni, ne znam čemu uopće pokušaj preko novina. Daj mu otkaz plati i život ide dalje..