Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

Stormfall 87 and 2 Guests are viewing this topic.

I
A tko ga tjera?

Jedini kult ličnosti koji je tu izgrađen na ovom forumu ili budimo precizniji jedini možda pokušaj kulta ličnosti je upravo taj trener. Miško ako ga ima, gradio ga je sam i van ovog foruma. Zato sam i napisao "mikrokozmus".

Evo , navest ću tri primjera.

1 primjer.
Kondicijska sprema. SAnchez, nitko drugi samo on. Čak je i jedan Kek imao Maranzu. Ovdje samo Sanchez. Kraj. Točka.

2. primjer
Morchiladze. Ulazi u Puli. Na svježinu, to je svima jasno, odradi i realno dobije utakmicu. Naravno Sanchez ga je stavio pa je on zapravo zaslužan(da se odmaknem od ironije). Zaključak je. Sanchez ga je u tri dana fenomenalno taktički pripremio!
PA što je sa tim dečkom u zadnja tri mjeseca? Ma nije to ni bitno. Da su tu u glavnim ulogama Guardiola i Lamal sa 16 godina, ne ide preko noći

3. primjer
Rijeka odigra neku utakmicu na način koji svih oduševi. Da je bivši trener mi bismo popili 5 komada. Ma koga briga za bivšeg trenera!? Pa neće sadašnji trener biti bolji zato jer je bolji od bivšeg nego valjda zato što će otvariti neki bolji rezultat u sadašnjim okolnostima.

I uglavnom. Sve što valja je zaslužan jedan čovjek. Sve što ne valja , nađe se krivca ili više njih, ali nikada ni trunku krivce ne nosi taj gospodin Sanchez.

Ponavljam se, to je u ovom "mikrokozmusu".
Recimo svake korizme , "odljepim" od ovog foruma i zapravo je realnost drukcija i drukcije se percipira sve, nema toga crno bijelo, ali svakodnevno posjecivanje ovih stranica zaparavo te odvede u te neke kanale.

Da se vratimo na početak.
Kakvo tjeranje, kakvo vađenje gluposti?
Pa 92% ljudi tu javno i strogo podržava tog trenera.
O kakvim mi bakaračima pričamo?
Takvu podršku nije imao ni Kek vjerovatno u prvih 6 mjeseci.

@Zaf
Stari moj sve 5. Možda ne primjećuješ, ali način na koji pišeš kad pišeš o Miškoviću ispada kao suptilno trolanje.
Više vjerujem tvojem zadnjem postu (kakav si i što misliš) gdje si napisao da nemaš svetih krava u klubu pa samim time sigurno i sam procjenjuješ neke poteze.
No jedno je osobama davati šansu i vjerovati im, a drugo pisati u stilu vjerskog fanatika. Sorry, ali takav ti je ton poruka i onda takve poruke gube svoju vjerodostojnost i težinu pa padnu pod trolanje ili sprdačinu.

Uostalom sam presidente voli koristiti poštapalicu o ljudima, krvi i mesu zar sumnjaš u to?  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Ispada kao trolanje samo zato što nažalost ima previše jednodimenzionalnih pogleda na neke situacije u kojima je Miško uključen. Tu ubrajam pitanja zašto se igraču x ne da 500 tisuća po sezoni, zašto nije bio besplatan ulaz za nepopularan termin za Kup (na kraju prodano 6000!), zašto se ne uloži milijun eura odštete u igrača x, zašto toliko hvali sportski segment, zašto ne objasni navijačima sve propale prodaje kluba, da je uspješan samo jer su mu konkurentski predsjednici tipični balkanski krkanluk itd itd itd.

Nek se autori izjava ili ljudi ovih stajališta slučajno ne uvrijede, pišem iz glave stvari koje sam upamtio. Miško radi stvari kako radi, a ako su isprobane i dokazano uspješne, neće se sa 60 i kusur mijenjat.

A opet se vraćamo na štogod radi, doslovno je skoro 15 godina jedini privatni vlasnik u domaćem nogometu koji je trajao dulje od 2-3 sezone. O uspjehu da ne govorim. Nije to nikakav kult, jednostavno ako promatraš stvari sa više razine, ako "odzumiraš" pogled ko što ga je sad Zaf napravio, bilo kakva izjavna rečenica oko njega bi trebala biti u pozitivnom sentimentu. A na forumu je situacija jako često suprotna, dovoljno je provrtjeti njegovu temu s zime/proljeća prošle godine...a eto i "troler" Zaf je tad prednjačio s kritikama.

Realnost je da je Mišković jedina konstanta u klubu, i nakon toliko godina mi koji smo malo zagriženiji ili ajde upućeniji u vijesti oko kluba, gledamo to ovako: ako je nešto loše -> hijerahijski je kriv on, a ako je nešto dobro, jbg ha super. ;)
#navodninavijač

D
Quote from: TIR on 10.04.2026, 10:35Realnost je da je Mišković jedina konstanta u klubu, i nakon toliko godina mi koji smo malo zagriženiji ili ajde upućeniji u vijesti oko kluba, gledamo to ovako: ako je nešto loše -> hijerahijski je kriv on, a ako je nešto dobro, jbg ha super. ;)

Ne, ne .. ako je nešto dobro to je slučajno i nije on  ;D. Tetka iz kantine je to dobro pogodila, sreća da je imamo.

Mislim da se tu brkaju neke stvari.

Forum je mjesto rasprave. Ali bez bliskog kontakta, iza ekrana. Cesto puta vođene iskljucivo trenutnim emocijama o kojima je @SandroB cesto pisao.
U tom nekom virtualnom formatu, logicno je i ocekivano da ces vise puta pisat o nekim negativnijim stranama, dok ces pozitivne prozivjet vise... drustveno.
Srecom, pa je ovaj (ali i generalno) forum daleko iznad komunikacije koja se odvija inace na drustvenim mrezama. Ono sto se tamo odvija je... ljudsko dno.

Sto htjedoh reci.
Da vidim Miskovica uzivo sasvim sigurno bi mu s osmjehom stisnuo ruku, cestitao na apsolutno svemu sto je napravio u ovih 14 godina i zahvalio na sreci koju nam je svima donio. Jednostavno, iskreno i ljudski. I otisao zadovoljan.

S druge strane, nadam se da on, a i svi drugi shvacaju da je ovo forum.

Kao sto ga uzivo sigurno ne bi gnjavio zasto je prodao Galesica Dinamu ili zasto me potjerao sa Z7 davnih dana, ni zasto dopusta i preko DVa objavljuje gluposti, tako sigurno ni na forumu necu pisat pamflete kao @Zaf bez ikakvog kritickog promisljanja.

Jer forum tome sluzi. I zato ce vecina mojih, a i tekstova drugih forumasa biti uglavnom konstruktivna kritika. A tako i treba biti.

Eto, pišem pamflete jer neću spaliti na živce na forumu ako zvizne otkaz Sanchesu na kraju sezone. Ili zato jer ne pušem u rog da je trebalo podijeliti besplatne karte za Kup. Ili zato sto kažem da je sportski segment iz Miskovih očiju, dakle aspekta odgovornosti Uprave i stabilnosti kluba odradio dobar posao za klub. Jer ne, valjda nije. 😁😁

Dajte, dječaci, vi sve-znalci i veliki nogometni magovi, prestanite gledati klub kroz socijalističke cvikere, prestanite tražiti ili štoviše očekivati handouts ili bilo koje drugo neposlovno ponašanje iz uprave kluba i onda neću ja morati pisati pamflete drugu Kim Yon Misku, ili nastupati kao da pričam sa dvogodišnjacima koji ne kuže A od B oko ugovaranja, pregovaranja ili poslovanja privatnog sdd/doo/dd pa samim time moram zastupati Miska kao da gajim kult ličnosti.

Da budem blag, u jako velikom dijelu, niste realni sa očekivanjima i zahtjevima prema Upravi. Ponekad to zvuci stvarno nezrelo i naivno i pitam se je li moguće da odrasli ljudi s poslovnom sposobnošću tako razmišljaju.

Jbg. Taki sam. Lupam pamflete i ne patim od svetih krava ni u klubu ni na forumu. Vaša B ili Pro licenca me ne impresionira, iako je poštujem pa ne pričam o potencijalnim pojačanjima iz drugih klubova/liga jer ne kužim ni kua tu. Ali o poslovanju, pregovaranju i ugovaranju kužim pa bih se tu uključio, ako mi dopustite i ako mi dopuštate, obzirom da ne vrijedjam (vise) Miska, i svojim stavovima kršim postavljenu retoriku gdje je Misko dežurni Pedro. Elem, Miskov sam groupie. 

S
Ne znam koji mi k, možda mi je netko sipnuo nešto u piće, pa me puklo na love&peace, ali... štogod ste napisali danas, paše mi.

Najprije sam se složio kad je netko nakalemio @Zaf -u idolopoklonstvo, ali kad sam pročitao njegov sljedeći post, složio sam se sa svime što je napisao. I ostali koji su pisali "za i protiv"... that's the point. Glavno da se ne izazivamo na dvoboj, sve ćemo nekako riješiti, pa makar nas skupljali ispod stola.

Oko Miška je stvar prilično jasna. Mislim da su u teškoj manjini oni koji su, možda i u afektu, pisali "nestani čim prije" ili u tom stilu nešto. Svaka kritika na njegov račun može proći dok nije vrijeđanje, ali siguran sam da skoro svi znamo jako dobro jednu stvar - boljeg nema.

Zapravo krajnje jednostavna priča... nije savršen, ali boljeg nema. Pa tako je sa svime i svakime u životu. Bez zajebancije... ne pišem to prvi put, na horizontu ne vidim boljeg. A da uključuje ono najvažnije - da mu je stalo do našeg kluba.

10.04.2026, 17:01 #5302 Last Edit: 10.04.2026, 17:02 by D2
Quote from: Zaf on 10.04.2026, 14:38Eto, pišem pamflete jer neću spaliti na živce ....
Moje što sam ti napisao, a napisao sam ti sve u najboljoj namjeri vezano uz stil i način kako prezentiraš svoje ti skužio nisi, jer si samo nepotrebno dolio ulje na vatru ovakvim istupom.
Barba bok, idem ja radije na sokić s ostalom djecom s foruma nego se igrati s tobom tako važnim i velikim u ovom pješčaniku s kanticama i lopaticama. Ne, ne želim bombon rekli su mi da ne uzimam od nepoznatih.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

M
Zaf, prošao put od proganjatelja do apostola, dok ga nije obasjalo Miškovo svjetlo, skinulo ljuske i sad ide svijetom čistog srca.
U načelu se slažem s njim, pogotovo u tome da vjerujem Mišku (ono o mjenjanju grba i loga Rijeke, nema šanse).
Kako je povijest najbolja učiteljica, većina njegovih poteza je ispala ispravna.
Nemam uvid u međusobne odnose u klubu pa tako one gluposti iz "prve ruke" Miško je rekao ovo ono ne vjerujem i ne shvaćam ozbiljno.
Imao je Miško "greške u koracima", ali usporedit ih sa plusevima i još uvijek je tu u prednosti.

Inače bombastičan naslov iz članka je mišljenje urednika SN. :nisamja:
#navodninavijač

Z
Quote from: TIR on 13.04.2026, 13:19Inače bombastičan naslov iz članka je mišljenje urednika SN. :nisamja:

a da, ali urednik je Šola.

13.04.2026, 14:24 #5307 Last Edit: 13.04.2026, 14:27 by D2
Quote from: Zelko Maler on 13.04.2026, 13:08https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/rijeka-na-rubu-miskovic-ceka-dinamo-a-sanchez-hod-po-zici-15698273
Dovoljno je pročitati ovo i vidjeti kao u Zg ništa ne prepuštaju slučaju.
"Glavnog urednika Sportskih novosti Roberta Šolu zanimalo je hoće li Víctor Sánchez dobiti otkaz već ovaj tjedan s obzirom na nedavni intervju predsjednika kluba Damira Miškovića koji je bio nezadovoljan. Računa li se i nedjelja u ovaj tjedan, nasmijali smo se jer Rijeka u subotu gostuje u Maksimiru..."

Joj kad ih rasturimo u nedjelju i u Kupu.

M
Quote from: Boy3006 on 13.04.2026, 14:37https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/poraz-koji-nije-nikakva-slucajnost/160323

neke stvari stoje ali pogledati u smjeru trenera čija je ideja taj famozni build-up u svakom trenutku" - to moran rec ne vidin ko problem, u smislu da kega imamo naprej ki ce balu drzat? se secamo pod sopicen i djaleton kad je nabijanje bale u principu bilo davanje poseda protivnicima? jednostavno vittorio pokusava nec drugacije (moremo rec spanjolski?) a za to rabi i vremena i igraca. e sad, da li bi sa ovin nasin ki imeju dve leve noge moral igrat malo vise ko te pita nego a la spanjolska, ca ja znan. samo znan da kako je razbil hajduk i celje to ni bilo slucajno, i volil bin da ima jos vremena da vidimo ako more to vise puti ponovit i imet kakovu konstantu. ni lako na 3 fronte igrat sa ovakovon ekipon i uspet potaracat sih saki put...