Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

Stormfall 87 and 2 Guests are viewing this topic.

N
U posljednje se vrijeme stvorila tolika fama oko buildupa, a najjednostavnije je reći da ljudi apsolutno popizde kad braniči igraju s golmanom te i dalje ne prihvaćaju činjenicu da buildup nije "pizdarija koju izmišljaju španjolski treneri" već jedno izrazito moćno taktičko oružje. Vrištanje na tribinama ekipe (neću generalizirati, ali uglavnom vezano uz godište) kad se lopta vrati iza je postalo nepodnošljivo, od hrvatske reprezentacije, Rijeke, Grobničana, pa nadalje.

Posebno zato što buildup nije nikakva nova taktička inovacija, nego je prije 10 godina promjenom pravila o načinu izvođenju gol auta postao sustavan i treniran. Doslovno je Ajax u '70-ima igrao buildup u nekoj varijanti, igrala ga je i Rijeka sa Žilićem, Lerantom i Kneževićem prije 20 godina i zato mi je fascinantno koliko ljudi šize kad se lopta vrati golmanu.

Buildup u nogometu je jednostavna ideja: pozoveš protivnika bliže sebi kako bi mu iza leđa ostao prostor koji možeš napasti.

Onog trenutka kada uspiješ izaći iz tog prvog vala pritiska jednim ili dva kvalitetna dodavanja, odjednom napadaš situaciju u kojoj protivnik nije postavljen. Jučer je Osijek izašao sa 4 igrača u presing i to su napravili odlično jer je Akere stao u blok dodavanja Barca lijevom nogom, što znači da su bili pripremljeni na to i da su to trenirali jer se Barco isključivo i jedino okreće na pas i primanje lijevom nogom. ALI - da nije imao Akerea tako blizu, da može igrati s obje noge, Barco je mogao odigrati i Oreču umjesto da traži Radeljića, a 4 igrača Osijeka bi ispala i Rijeka bi imala brisani prostor ispred sebe. Dvije su inicijalne greške:

1) kasni pas Zlomislića koji je mogao odigrati i Oreču poludugu loptu
2) Barca koji nije prepoznao Akera jer mu je bio u tzv "blind sideu" tj izvan vidnog polja

Zlomislićevu reakciju po odbijenoj lopti radi vlastitog psihofizičkog zdravlja neću spominjati.

Uglavnom, ako ne ideš na buildup tj. ako napucaš naprijed loptu, protivnik najčešće već ima formiranu obranu i veće su šanse da će osvojiti prvu, a pogotovo drugu loptu i ta se lopta začas vrati nazad na tvoj šesnaesterac.

Quote from: Boy3006 on 13.04.2026, 14:37https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/poraz-koji-nije-nikakva-slucajnost/160323

Nakon jučerašnjeg poraza definitivno sam uvjeren da je Sancho izvukao maksimum iz te ekipe koja je nazalost sto dalje idu utakmice sve uvjereniji da je to limitirana ekipa (pogotovo prema naprijed) iako Sb nisam želio to priznati i naravno sve krivice idu prema sportskom sektoru koje novinari nece prstom upitati jbg
Forza Fiume ale!

B
Quote from: tomyrijeka on 13.04.2026, 16:25
Quote from: Boy3006 on 13.04.2026, 14:37https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/poraz-koji-nije-nikakva-slucajnost/160323

Nakon jučerašnjeg poraza definitivno sam uvjeren da je Sancho izvukao maksimum iz te ekipe koja je nazalost sto dalje idu utakmice sve uvjereniji da je to limitirana ekipa (pogotovo prema naprijed) iako Sb nisam želio to priznati i naravno sve krivice idu prema sportskom sektoru koje novinari nece prstom upitati jbg

Koji novinari. Ovi šta imaju papirić sa uvjek ista četri pitanja ili nesmiju protiv ove stalne postave iz kluba pa jedva čekaju da napadnu trenera ili igrača jer su oni prolazni.

F
Ne vidim još da se kucni danas javio.
Inace su mu članci svaki dan u NL oko 06:30...
Ocito ceka gazdin mig....Top ili flop

Mozda dnonovinar čeka novu Presidenteovu depešu?
Sad će možda komentirati Zlomislića i kvalitetu njegovih igara...kao bivši golman bi mu mozda i mogao koji stručni savjet udijeliti.
Ili mu tu nije neobjašnjivo kako se mogu tolike greške događati?  :bo:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

D
Ili ga mora nekako prodati a zna da sa klupe nece nikako..ovako ce udjiberiti milion i nek mu sa srecom. Mene vise muci koliko nam je drugi golman los da trener koji rotira i čistačicu mu dao samo jednu priliku

Em ćeš golmana rijetko rotirati, jos kad je kapetan slobodno zaboravi na tu opciju.
Ostat će Zlomislić zabetoniran na golu dok mu ne istekne ugovor ili dok ga neki naivci ne odvedu iz kluba
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

I
Mene fascinira to da ljudi misle da cemo mi prodati zlomislica. Pa sve sto vidimo mi, vide i drugi klubovi. Mi jedva cekamo da ga se rijesimo, ali eto netko jedva ceka dati milijun za njega.

L
Quote from: Istegnuće kralježnice on 13.04.2026, 20:11Mene fascinira to da ljudi misle da cemo mi prodati zlomislica. Pa sve sto vidimo mi, vide i drugi klubovi. Mi jedva cekamo da ga se rijesimo, ali eto netko jedva ceka dati milijun za njega.
Uspjeli smo prodati i lošijeg golmana od njega, Vargića.

I
Koliko se sada na prvu mogu prisjetiti vargicevih dobrih i losih strana, on je bio odlican vratar u "shot stoppingu" (ne volim koristiti engleske izraze, ali ne pada mi hrvatski na pamet), a mana mu je bila istrcavanje na visoke lopte. Kuda srece kada bi to bila jedina zlomisliceva mana. Tako da se nikako ne bih slozio oko te tvrdnje za vargica

B
Tomislav Ivković u emisiji Stadion: "Sanchez je možda nesvjesno podcijenio našu ligu"

K
"Prošlog ljeta Zvonimir Boban ponudio je za Radeljića oko 2 mil. eura i Frana Topića, Damir Mišković odbio je ponudu".

Iz clanka o odlasku radelje u dinamo ovo ljeto.

Ako je ovo istina, Miskovic je komad budale, sad mu odlazi igrac u dinamo za đž.

M
I slušali bi priče iste kao za Galešića

K
Quote from: moreplovac on 13.04.2026, 22:14I slušali bi priče iste kao za Galešića

Pa i sada ces slusati, samo sta sad odlazi za besplatno.

13.04.2026, 22:21 #5324 Last Edit: 13.04.2026, 22:25 by Deba
Quote from: kirac_87 on 13.04.2026, 22:12"Prošlog ljeta Zvonimir Boban ponudio je za Radeljića oko 2 mil. eura i Frana Topića, Damir Mišković odbio je ponudu".

Iz clanka o odlasku radelje u dinamo ovo ljeto.

Ako je ovo istina, Miskovic je komad budale, sad mu odlazi igrac u dinamo za đž.

1.8 miliona, izvor je iz vrha dinama, i dinamo je to odbio jel im je bilo preskupo
:bo: