Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

I
Mene bi stvarno iznenadilo da Keka vidim na našoj klupi kao trenera iduće godine. On je poznat po svojoj pragmatičnosti i time da se ne vodi emocijama. E pa ova bi njegova odluka bila za njega van svake logike. Naime, ne vidim što bi njemu moglo dobroga donijet.
U Rijeci ima status nedodirljivog, a da je malo drugačiji karakter, imao bi i status Božanstva.
Kreirao je najveće rezultate u povijesti kluba u periodu kada je klub išao od nule samo prema gore što je veoma važno za cijelu priču. Bio je u klubu u trenucima najveće financijske moći kada je birao igrače koji su vagonima tada dolazili. Srušio je 11 godišnju dominaciju Dinama. Sve je to napumpalo njegov ego. Danas bi došao u sasvim suprotnu situaciju financijski puno veće nestabilnosti, izmjenjenih tržišnih uvjeta u kojima nema više toliko financijski inferiornih klubova, došao bi nakon samo jedne godine posta s trofejima (ako uzmemo kup niti jedne), došao bi u klub koji u najmanju ruku stagnira. Sve to upućuje da bi imao samo za izgubiti i što se tiče posla, a i što se tiče reputacije. A očekivanja navijača lete u nebo! Stiže mesija, spasitelj koji će pokoriti ligu i Europu. Jednostavno ne liči mi to na njega i veoma bi mi čudno bilo da dođe na trenersku klupu i da bi to bio njegov izbor.
Osim...kažem osim ukoliko on zna nešto što mi ne znamo.

S
23.04.2026, 21:43 #5491 Last Edit: 23.04.2026, 21:57 by Snowcrash
Quote from: ispod stijena on 23.04.2026, 10:02
Quote from: Snowcrash on 23.04.2026, 09:36*Endokit je toliko respektabilan, da će sljedeću sezonu zabit više golova nego ukupno u karijeri. Većinu iz kornera i prekida.   ;D

Oprosti, ali...

Endokit je zabio gol na Maksimiru i gol Slavenu (jel je?) doma. Što je tu specifično. Oba gola su plod uigrane akcije i oba gola su plod njegove dobe kretnje, ulaska iz drugog plana na povratnu loptu.

Te "inteligentne" kretnje nisam baš vidio kod previše igrača.

Inače, baš sam mislio postaviti pitanje dečkima u podcastu, vezano za broj , točnije postotak postignutih golova iz prekida(penali, korneri, skračeni korneri, slobodnjaci ili kad se odbije neposredno nakon prekida). Dojam mi je da ih je ove sezone bilo podosta.

Endokit je of. vezni s 2 (dva) gola iz svih natjecanja u ovoj sezoni. Ofenzivni vezni igrač (koji često igra na poziciji krilnog napadača).
Zabije svakih 850 minuta. Takav je svaki od nabrojanih respektabilnih.
U 11 profesionalnih sezona i 200 utakmica na položaju lijevog/desnog krila ili of.veznog - Endokit je zabio - 18 golova.
Ako dovodimo napadače koji respektabilno plešu tijelom, ali ne zabijaju, ništa od bodova.

Dajte me nemojte jebat s Endokitom...

Čovjek je za Rijeku neusporedivo više napravio kao igrač Gorice.
#degenerik

Opet se tjera trener preko novina i foruma. Krasna ekipa,tjeraju uz par igrača koji vrijede i ono najvrjednije a to je ovaj trener koji trenira skupinu balvana s kojom je predstavio klub u Europi  u najboljem svjetlu i naravno da je imao problema u Hnl-u.

Pored ovakvih prijatelja šta će nam neprijatelji

S
Quote from: TIR on 23.04.2026, 16:12Moj hot take je da Kek dođe, trajat će do zime.

Podsjećam s kojim se sastavom on u Gorici oprostio od Rijeke:

Podsjećam da su Punčec i Escoval jamačno u jako tijesnoj borbi za laskavu hall of fame titulu "Zlatni par stoperskih kiksera".  ;D

K
Ubili bi za Gorgona i Axostya

K
Zadnja rečenica u članku kaže sve.

Nisam siguran u ovo, Danijele.
#degenerik

K
Lopta pamti one nedopustivo loše izvedbe i(li) pretjerano i nelogično postavljene šarene početne sastave u utakmicama kad se dvaput gubilo od Osijeka od čega jednom kod kuće i jednom kad su Slavonci deset kola bili bez pobjede, kad se doma gubilo od Istre koja je na Rujevicu došla s pet uzastopnih poraza, kad se gubilo u Vukovaru od kojeg si barem pet puta bolji, kad se popilo četiri komada u Gorici...

Ovo ne razumijem, ali tekst je odličan za rano jutarnje kenjanje pred posao

Mene zanima koja je to momcad u cijelom Sanchezovom mandatu nadigrala Rijeku? Znate onu utakmicu gdje podbace kompletno svi igraci sto je jasan znak da je trener falio u postavkama utakmice. Bas me zanima da netko izvuce utakmicu ili utakmice gdje je Rijeka bila slabiji protivnik.

K
Quote from: Fornax on 24.04.2026, 07:25

Nisam siguran u ovo, Danijele.

To mu je sigurno Darkec rekao.

24.04.2026, 08:11 #5502 Last Edit: 24.04.2026, 08:39 by Fornax
Quote from: Snjesko on 24.04.2026, 07:59Mene zanima koja je to momcad u cijelom Sanchezovom mandatu nadigrala Rijeku?
Gorica.

Vranić u zadnjem tekstu ima jednu opservaciju koja se ne može osporiti. Od tih famoznih 16 europskih utakmica ove sezone, Rijeka je u jesenskom dijelu odigrala 12.

U nastavku iznosi zaljučak:

"U drugom dijelu sezone tonus riječke momčadi počeo je padati u HNL-u čim je splasnula euforija zbog europskih nastupa"

Ovo je nešto šta je i meni prošlo kroz glavu. Ekipa se nakon Europe malo ispraznila. Da se vuku po terenu kao krave, ne. Ali neku iskru u očima baš i nisam vidio.

#degenerik

I
Quote from: Fornax on 24.04.2026, 08:11
Quote from: Snjesko on 24.04.2026, 07:59Mene zanima koja je to momcad u cijelom Sanchezovom mandatu nadigrala Rijeku?
Gorica.

Točno. Tu je falio sve. I sve šta je probao je osujećeno. Carević nije levat.