Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

S
Quote from: robil on 24.04.2026, 15:17https://www.sportcom.hr/regionalni-sport/rijeka/treneri-i-igraci-su-prolaznici-damir-miskovic-jedini-riskira-uoci-finala-kupa-i-borbe-za-europski-plasman-u-hnl-u

Ponekad i Vranić složi nešto normalno

Primjećujem da se ovdje dosta često pojavi upravo ovo - da ponekad Vranić složi nešto normalno.

Zaključio bih da zna složiti, ali ga jebe navodno što navija za Hajduk. O tome nisam nikad nigdje ništa čuo, osim na ovim stranicama.

M
Quote from: SandroB on 24.04.2026, 15:59
Quote from: robil on 24.04.2026, 15:17https://www.sportcom.hr/regionalni-sport/rijeka/treneri-i-igraci-su-prolaznici-damir-miskovic-jedini-riskira-uoci-finala-kupa-i-borbe-za-europski-plasman-u-hnl-u

Ponekad i Vranić složi nešto normalno

Primjećujem da se ovdje dosta često pojavi upravo ovo - da ponekad Vranić složi nešto normalno.

Zaključio bih da zna složiti, ali ga jebe navodno što navija za Hajduk. O tome nisam nikad nigdje ništa čuo, osim na ovim stranicama.

ni ja ne znan za kega navija, ali od kad je provalil onu o redknappu nema veze, shvacan ga isto ozbiljno ko i vukusica.

S
Quote from: SandroB on 24.04.2026, 15:59Primjećujem da se ovdje dosta često pojavi upravo ovo - da ponekad Vranić složi nešto normalno.

Ti koji su ultra-pismen, i koji je pročitao stotine tisuća tekstova i osvrta kažeš kako Vranić zna složiti;  ;D

Vranić je došao tu na portal, i pokupio 30 mišljenja koja se ne slažu s Miškovićem i njegovim postupcima oko Sancheza, i onda ih istresao u nepovezanim rečenicama u članak koji se ne može nazvati cjelinom. Vranić nikad nije mogao povezati 10 rečenica u smislenu cjelinu.

Vranić likuje kad god Miško ima neki izazov, ili klub ima izazove; To nije povezano s njegovom navijačkom orijentacijom, nego s izgubljenim novcem za "savjetovanje" i propagandu individualnih igrača Rijeke (i prodaju informacija iz kluba njihovim agentima), kad je Mišković preuzeo klub. 

Trenutno parazitira kod Matijaša u Orijentu i drži palčeve i plača mise na Trsatu da Opatija ispadne iz lige (jer je Miško okrenuo sudjelovanje od Orijenta prema Opatiji).

24.04.2026, 18:24 #5523 Last Edit: 24.04.2026, 18:37 by Fornax
Quote from: Snowcrash on 24.04.2026, 17:22Vranić nikad nije mogao povezati 10 rečenica u smislenu cjelinu.
Vranić piše u natuknicama i taj njegov stil mi nekad zvuči autistično...

Ali da ne zna povezati te natuknice u smislenu cjelinu je notorna neistina. Dovoljno dugo ga čitam da to mogu decidirano reći. Dovoljno dugo u smislu 30 godina.
#degenerik

D
24.04.2026, 18:38 #5525 Last Edit: 24.04.2026, 19:50 by deo123
Nevjerojatno je da u Rijeci nemamo kvalitetnog novinara vise koji moze napraviti novinski tekst. Naprosto svi ovi "pisači" to rade kriminalno. Ne ulazim u sadržaj nego sam način pisanja, obraćanja čitatelju. Recimo Vukusic, njegov stil pisanja je jako los, on bas ne zna napraviti novinski clanak nego to radi na jedan polu ulični, pripovjedni tekst. Čak kad i sadržaj zanemaris naprosto uvijek izgleda kao da je istreseno zbrda zdola. Tako pišemo mi po forumu, slozis sto mislis i nemaš se volje vraćati negdje da to posložiti nego pišeš kako ti dodje na um.. steta.. bas je u padu ta djelatnost..

Edit: evo ovaj mali Sučić pise solidno npr, ima nekakav slijed, daleko bolje od većine ovih na NL

Sučić iza sebe ima solidan broj okej tekstova. Nekad i omaši fudbal, ali generalno je ok.
#degenerik

S
Quote from: Snowcrash on 24.04.2026, 17:22
Quote from: SandroB on 24.04.2026, 15:59Primjećujem da se ovdje dosta često pojavi upravo ovo - da ponekad Vranić složi nešto normalno.

Ti koji su ultra-pismen, i koji je pročitao stotine tisuća tekstova i osvrta kažeš kako Vranić zna složiti;  ;D

Vranić je došao tu na portal, i pokupio 30 mišljenja koja se ne slažu s Miškovićem i njegovim postupcima oko Sancheza, i onda ih istresao u nepovezanim rečenicama u članak koji se ne može nazvati cjelinom. Vranić nikad nije mogao povezati 10 rečenica u smislenu cjelinu.

Vranić likuje kad god Miško ima neki izazov, ili klub ima izazove; To nije povezano s njegovom navijačkom orijentacijom, nego s izgubljenim novcem za "savjetovanje" i propagandu individualnih igrača Rijeke (i prodaju informacija iz kluba njihovim agentima), kad je Mišković preuzeo klub. 

Trenutno parazitira kod Matijaša u Orijentu i drži palčeve i plača mise na Trsatu da Opatija ispadne iz lige (jer je Miško okrenuo sudjelovanje od Orijenta prema Opatiji).

Ma htjedoh reći da je narativ o Vraniću prilično nepovoljan, a često uleti ovdje nešto u stilu "dobro je ovo napisao", "pogodio je", "ovaj put dobro kaže", ili "dobro je složio".

Eto... osvrnuo sam se na komentar iznad mog. Kao, nije dobar, ali često je i dobar. Niš' popsebno nisam analizirao, niti imam decidiran stav o njegovom pisanju. Čitam površno. Najviše pamtim eru iz NL.

S
Quote from: Fornax on 24.04.2026, 18:24Vranić piše u natuknicama i taj njegov stil mi nekad zvuči autistično...

Ali da ne zna povezati te natuknice u smislenu cjelinu je notorna neistina. Dovoljno dugo ga čitam da to mogu decidirano reći. Dovoljno dugo u smislu 30 godina.

Mene su davno u školi i praktično (Vičević) učili da cjelina mora imat uvod, zaplet i zaključak. Sve mora bit tekuće povezano, argumentirano i na realnim osnovama. Natuknice i zapisi koje on zapiše nemaju niti jednu nabrojanu karakteristiku da bi se nazvali novinarskom ili literarnom cjelinom.

Shvaćam da su ocjene umjetničkog dojma vrlo individualne, ali ja bi tebe i mnoge komentatore koji ovdje iznose svoje misli, po stilu i cjelovitosti svrstao u literarne Nobelovce u odnosu na njega. Da ne govorim o Ivanu ili Aniti i ostalima koji slože udarni tekst za portal.

Ali ako ostavimo po strani neprobavljiv stil povračanja natuknica, populističkih uskličnika i poneke halucinacije, otkad je Mišković u klubu, nisam još opazio u potpunosti afirmativan tekst o NK Rijeci, i svi  imaju dozu malignosti i/ili zluradosti.

Slažem se da nije baš super-čitljiv... I nekad zvuči nesuvislo... I ogorčeno...

Ali tekstovi mu uglavnom imaju intenciju, temu, logiku, argument i zaključak. Makar je sve to prezentirano na prilično nekonvencionalan način. Kao da jednostavno objavljuje bilješke, umjesto da na osnovu njih složi prozu.

Evo, na njegov izvještaj s utakmice VŽ-RI nemam stvarno nikakvu zamjerku.

#degenerik

Quote from: deo123 on 24.04.2026, 18:38Nevjerojatno je da u Rijeci nemamo kvalitetnog novinara vise koji moze napraviti novinski tekst. Naprosto svi ovi "pisači" to rade kriminalno. Ne ulazim u sadržaj nego sam način pisanja, obraćanja čitatelju. Recimo Vukusic, njegov stil pisanja je jako los, on bas ne zna napraviti novinski clanak nego to radi na jedan polu ulični, pripovjedni tekst. Čak kad i sadržaj zanemaris naprosto uvijek izgleda kao da je istreseno zbrda zdola. Tako pišemo mi po forumu, slozis sto mislis i nemaš se volje vraćati negdje da to posložiti nego pišeš kako ti dodje na um.. steta.. bas je u padu ta djelatnost..

Edit: evo ovaj mali Sučić pise solidno npr, ima nekakav slijed, daleko bolje od većine ovih na NL

Novinar u današnjem svijetu ne postoji.
Europa je jedino mjerilo!

S
25.04.2026, 00:05 #5531 Last Edit: 25.04.2026, 00:06 by Snowcrash
Quote from: Fornax on 24.04.2026, 22:42Slažem se da nije baš super-čitljiv... I nekad zvuči nesuvislo... I ogorčeno...

Ali tekstovi mu uglavnom imaju intenciju, temu, logiku, argument i zaključak. Makar je sve to prezentirano na prilično nekonvencionalan način. Kao da jednostavno objavljuje bilješke, umjesto da na osnovu njih složi prozu.

Evo, na njegov izvještaj s utakmice VŽ-RI nemam stvarno nikakvu zamjerku.

Za određeni broj ljudi koji imaju kronološki film utakmice u glavi, napor je slagat u glavi događaje zapisane slijedom 54', 76', 62' i 64' minuti.
Zaključci i dojam (koji su dobra opažanja) o igri obje momčadi su razasuti svuda po tekstu i isto nekronološki, dok tekst završava akcijom Varaždina u 64'. 
Moguće da je to neka vrst umjetničkog alternativnog novinarstva - odeš na utakmicu s post-it papirićima i i svako (dobro) opažanje i svaku akciju zapišeš na jedan post-it pa ih onda daš u šešir, promiješaš i na izvlačenje složiš izvještaj s utakmice.
Još ćeš me uvjerit kako je Vranić literarna hard core alternativa, čiji je cilj natjerat čitatelja na vježbanje slagalica i sintezu dojmova.  ;D     

Stil pisanja mu je na razini osnovnoškolske zadaćnice iz hrvatskog. Niz jednostavnih rečenica pobacanih jedna za drugom. Ukupno gledano, prenijet će misao, pratiti nekakav zadani narativ, ali bez ikakvog toka. Probaj pročitati neki tekst na glas i vidit ćeš što mislim. Praktički piše tekstove u formi telegrama.
Barem 10 forumaša tu piše kvalitetnije od njega.
A on bi trebao trebao živjeti od svog pisanja.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

I
Vanić meni udari in medias res.

Ne ulazim u formu, način i literarnu strukturu, ali on ima najviše pojma o nogometu od svih novinara/izvjestitelja oko Rijeke, a i šire.

A ta njegova osbna prepucavanja se isto tako dedukcijom izrazito lako razvrstaju u odnosu na ono kako on opisuje stvari na terenu.

25.04.2026, 09:15 #5534 Last Edit: 25.04.2026, 09:16 by MaČaĆeToMane
@Snjesko

Sve si objasnio šta sam i ja pisao, ti si to lijepo detaljno analizirao, baš kao šta bi jedan SD trebao napraviti svom predsjedniku.
Šteta, Damir neće nikad takvu analitiku dobiti.
U suštini, imamo odličnog trenera sa određenim manama, ali trenera koji se fokusirao na europu i finale kupa i ostvario obje zadaće. Za bolju poziciju u ligi, Sanchez je tu morao biti 15.06.
To je to, nema dalje.

Apropo Vranića, par ljudi iz Kostrene mi je već reklo da je on bio tovar u mladim danima, u Kostreni nije omiljen...
Europa je jedino mjerilo!