Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

oggy, Starless, Johnson, Fiume e basta and 10 Guests are viewing this topic.

15.05.2026, 22:49 #5640 Last Edit: 15.05.2026, 22:50 by Silvio Dante
S druge strane, igrači Hajduka se barem ne raduju podebljanju trofejne kolekcije kluba iz Maksimira. Kako to bez ikakve potrebe za skrivanjem čine neki iz aktualne Rijekine svlačionice. Vjerojatno možda i buduće akvizicije tog istog kluba. S koliko oholosti utakmicama s Rijekom u statusu danas igrača dinama pristupaju naše bivše uzdanice, isto je sve rečeno. Otkud, kako, otkud toliko gnjeva, životinjskog nagona i brzog zaborava je za proučavanje.
Ništa na svijetu nije toliko sigurno i čvrsto kako su to veze Rijeke pod Damirom Miškovićem i različitih struktura koje su imale prilike voditi klub s Maksimira. Ljudi se mijenjaju, a politike ostaju iste.
A igrači to vide. Vide na primjeru, primjerima da to prolazi. Da nitko više s tim nema ni problema. Nitko nema problema s činjenicom da nama ključne utakmice za trofej igra čovjek koji će za 10 dana potpisati za taj isti dinamo.
Zemljo, otvori se. Generacije velikih Rijekinih navijača se u grobovima okreću pod teretom saznanja tko su im nasljednici. I u kojem je smjeru klub, koji da ironija sudbine bude veća danas realno nema nikakve potrebe da bude u takvom podređenom odnosu s dinamom, otišao.

Možda je termin pretežak. Vazalstvo jel. Ali priroda tog odnosa je sve samo ne normalna. O "prirodi" reče nešto i spiker prije početka finalne utakmice neki dan. Rijeka u zadnjih slagat ću možda, u 20 utakmica vs dinamo nosi 1 pobjedu. Slovima: jednu. Imaju ovi iz Vrdoljakova velog mista jednu dobru koja baš lijepo reflektira gorenavedenu surovu stvarnost: "da se samo mačka slučajno okoti..."

Da je Telesport zapravo Tovarsport znamo odavno. Zato i jesam rekao da se s nekim stvarima ne slažem (vazalski odnos) i da su neke prešućene (Frigan i Fruk su po ZG novinarima već odavno u Dinamu, jer... Korporacija i vazalni odnos i sve).

Vazalski odnos sigurno nije. Da je, Radeljić bi već bio u Dinamu. Miško je, koliko god mi to često išlo na živce vrlo pragmatičan tip. I da... Uvijek ima pruženu ruku. Da bi je sklonio treba dobiti nešto što on želi. Ako toga nema - nema ni dogovora, ni vazalstvs ni ničega.

Rekao sam da je zanimljiv članak, jer mi se čini da ovdje i medu navijačima ima puno ljudi koji zapravo vrlo, vrlo slične misle. Nažalost.

Rijeka je u svojoj povijesti prošla svašta. Sjećam se vremena kada je u upravi bilo više Hajdukovaca nego naših, kad je svečana loža na Kantridi bila sva na nogama kada bi Hajduk zabio gol, a u prijelaznom roku Tovari bi pokupili sve s Kantride, uključujući i mrežu za golove, kako je znao govoriti moj frend.

S dolaskom Miška to je stalo, ali se otvorila priča o korporaciji i ljubavi s Mamićem. Ponavljam, Miško je pragmatičan tip koji pokušava uvijek izvući najbolje za sebe pa onda  i za klub. Svidjelo se to nama ili ne. I najgore ili najbolje od svega, često pogodi.

Da i ja bi volio da klub zauzme stav, da se postavi i da neke stvari rješava udaljavanjem igrača s terena i menadžera sa stadiona. Pa neke se misle. Da ima muda. Jer stav ima. Pragmatičan.

Navijači su nekad pisali - Neno ča te ni sram? - a danas mi je tako nešto gotovo nezamislivo. Promijenila su se vremena, promijenili i navijači. Više ne pratim toliko što se događa unutar Armade i tko su glavni. Znam da je bilo puno privatnih interesa koji su se lomili gdje se nisu trebali i čini mi se da su i oni postali - pragmatični.

Sada sam baš zabrazdio u neki čudan navijački tok svijesti i možda bolje da stanem.
Na dvije strane dijeli se svijet - Il' si za Rijeku ili ne!

K
Zar nije Mišković rekao da više neće surađivati s d nakon Jakira?
Neće više u ložu, oni su srsmota za sport... I evo ga, liže se s njima po večerama, zašto nitko to ne spomene/napiše /pita ga

16.05.2026, 09:00 #5643 Last Edit: 16.05.2026, 09:04 by Fornax
Quote from: Kostrena on 16.05.2026, 08:54Zar nije Mišković rekao da više neće surađivati s d nakon Jakira?
Neće više u ložu, oni su srsmota za sport... I evo ga, liže se s njima po večerama, zašto nitko to ne spomene/napiše /pita ga
#degenerik

K
Svejedno, netko ko drži do sebe, ne bi nikad više išao s njima na večere, ako je to istina... Očito nije bila, samo igrokaz za maloumne navijače kakvim nas se smatra

D
16.05.2026, 09:41 #5645 Last Edit: 16.05.2026, 09:42 by deo123
I zato u zivotu imas ljude koji budu puni ko brod, vode se isključivo poslovnom logikom bez emocija i imas druge koji su pošteni, drže do sebe i vode se emocijama ispred svega ostalog. Moj stari ovu drugu kategoriju zove za ideale ginu budale  ;D

Tko se u biznisu "ljuti" ne traje dugo..a nogomet je odavno cisti biznis

Ja bi rekao da je bio ljut, i prošlo ga je nakon 5 dana. Jer si ne može priuštiti ne trgovanje s Dinamom.
#navodninavijač

I
Riskirat ću da mi se opet spočitne da sam hrvatski jalan i da bog da svi imali kao oni ali...
Smeta me što gospodin Juraj Vrdoljak piše iz pozicije neograničenih sredstava gdje je 3M€ za golmana koji odlazi na posudbu i igrača koji je rubni prvotimac diskontna cijena. Isto tako 1.5M€ je simbolična cijena.

Quote from: TIR on 16.05.2026, 09:53Ja bi rekao da je bio ljut, i prošlo ga je nakon 5 dana. Jer si ne može priuštiti ne trgovanje s Dinamom.
Koliko je STVARNO bio ljut, a koliko je bila predstava za kamere... Ne ulazim, ali to je jedini slučaj gdje je pravovremeno upregnuo medijsku mašinu prije nego je druga strana dobila mikrofon u ruke.

Tu sam stvarno pomislio da mu je netko napokon objasnio važnost ranog preuzimanja kontrole nad narativom.
#degenerik

Z
Bilo pa proslo.Njega je nemoguce vise mijenjati.
Sad je vazno samo da se ove sezone pravovremeno reagira oko trenera, sportskog i igrackog rostera.
Ja se posipam pepelom, vjerovao sam u Barca, Legba i Morciladzea, dobro u Ndockyta nisam nikad, ali to treba cim prije potjeratim.Cim prije.

G
Quote from: TIR on 16.05.2026, 09:53Ja bi rekao da je bio ljut, i prošlo ga je nakon 5 dana. Jer si ne može priuštiti ne trgovanje s Dinamom.

Krava muzara je Dinamo. Kad su već privilegirana seljačka nelegalna lopovska smeća možemo im bar uzimati besplatno dobre igrače prodavati preskupo zamijenjivu robu i smijati im se svaki par sezona, a tu i tamo istamburati na autocesti koga to veseli.

Quote from: Zelko Maler on 16.05.2026, 10:22Ja se posipam pepelom, vjerovao sam u Barca, Legba i Morciladzea, dobro u Ndockyta nisam nikad, ali to treba cim prije potjeratim.Cim prije.
Moji prvi dojmovi:

Barco - (doslovan quote moje poruke jednom kolegi): "ovo nije nogometaš"
Legbo - je li ovog momka itko uopće gledao prije nego je doveden?
Morchiladze -  (također poruka kolegi): "jeben ovaj Gruzijac, čini se da je DRS pogodio"  ;D  ;D  ;D

Gruzijac ispao najveći panj od trojice. Od Barca čak i ima neke koristi.

Endokit...

#degenerik

Z
16.05.2026, 10:58 #5652 Last Edit: 16.05.2026, 11:01 by Zelko Maler
Ndockyt nam je prošle sezone donio titulu, a nije bio ni igrač Rijeke. Za to sam mu zahvalan.

ali mene to sve podsijeća na one Palikuća igrače

Legbo - Lunetta
Morčiladze - Karrica
Barco - Vlasenko
Ndockyt - Pablo Alvarez

Ja nisam za tjeranje Sancheza, ali on je ionako bivši pa je to nebitno. Ta odluka je donesena. To je jedini trener koji može od toliko nekvalitete napraviti donekle pristojne igrače, kažem donekle.
Novi trener ne može trpiti takvu nekvalitetu.
Teo Barišić, onda mali Branko Pavić, ne znam jel tom dečku brada raste, ali je pokazatelj da se opet treba okrenuti u-21 našim igračima. Tako je stvorena šampionska Rijeka 24/25.

Quote from: Zelko Maler on 16.05.2026, 10:58ali mene to sve podsijeća na one Palikuća igrače

Legbo - Lunetta
Morčiladze - Karrica
Barco - Vlasenko
Ndockyt - Pablo Alvarez

;D  ;D  ;D
#degenerik

16.05.2026, 11:12 #5654 Last Edit: 16.05.2026, 11:12 by TIR
Pa da, prodavač magle s dobrim PR-om.

Iz trgovanja s Dinamom mi smo u debelom plusu, financijskom i rezultatskom.

Termin vazalni odnos ne treba komentirati, smiješno.
#navodninavijač