Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

IvyFiume, Željac83 and 3 Guests are viewing this topic.

K
Jel spomenuo da se već sada gledaju zimske gume?

B
https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/branko-pavic-voda-rijeke-potencijalni-kapetan-hrvatske-15710464

Po ovome dinamo ima pravo otkupa na Pavića i 20% budućeg transfera..

E da mi je vidjet DRSa kako sastavlja takav ugovor kod prodaje nekog našeg

Ako je tako to više nema smisla. Uzimaju nam igrače, dolaze na posudbu da ih pripremimo za njih, uzimaju nam trenere. Pa jbt ima li nešto u tim glavama da se prestanu saginjat i od nas pravit klaune koje je sram zbog takvih odnosa

..pročitati ime autora teksta..☕
..količina pameti na svijetu je stalna..a stanovništvo raste..

Z
Quote from: waf on 21.05.2026, 08:44..pročitati ime autora teksta..☕

to sam prvo pogledao. Dalje tekst nisam čitao.

P
Pa dobro, logicno da postoji neka caka ako smo ga doveli iz dinama besplatno...pitanje samo kolika je ta opcija prvokupa....

Pa to nije neka tajna. Pričalo se o 1.6m eura povratnoj otkupnoj klauzuli. Sličan deal imaju s Istrom za Šepića. Nemam razloga sumnjati u to, zašto bi pustili talente za nula para i nula buduće koristi...

Realno mogli bi oni već ovog ljeta to aktivirati, jer i njima će trebati neki U21 igrač u prvoj postavi, a u rosteru nemaju neku ludu ponudu. Dapače nemaju nikog. Uzet će Pavića nazad, dat mu da uči od Mišića i bit će paklen igrač ako ove partije nisu bile slučajnost. S druge strane mi ćemo u 6 utakmica zaradit 10% godišnjeg budžeta. Jbg.
#navodninavijač

E
Nije lud da ide, neće se naigrati pored Mišića.

R
 Gazda će  oslabit ekipu sa ovakvim sranjima. Tama ga naučiš pa nazad šalješ gotov proizvod

Z
21.05.2026, 10:17 #5697 Last Edit: 21.05.2026, 10:22 by Zelko Maler
Quote from: TIR on 21.05.2026, 09:54Pa to nije neka tajna. Pričalo se o 1.6m eura povratnoj otkupnoj klauzuli. Sličan deal imaju s Istrom za Šepića. Nemam razloga sumnjati u to, zašto bi pustili talente za nula para i nula buduće koristi...

Realno mogli bi oni već ovog ljeta to aktivirati, jer i njima će trebati neki U21 igrač u prvoj postavi, a u rosteru nemaju neku ludu ponudu. Dapače nemaju nikog. Uzet će Pavića nazad, dat mu da uči od Mišića i bit će paklen igrač ako ove partije nisu bile slučajnost. S druge strane mi ćemo u 6 utakmica zaradit 10% godišnjeg budžeta. Jbg.

pa možda zato jer imaju jako puno talentiranih klinaca, od kojih većina ne može igrati.
dinamo u juniorima i po posdubama ima valjda 20ak talentiranih kliancar, a 1-2 max 3 će dobiti priliku.
Pogledajte Mikića Nou. NIkako da dobije priliku u kontinuitetu.

Razumijem Frankove uvjete, npr 20-30 ili čak 50% od buduće prodaje.
Ali buyback  opciju su red line za mene.

ali čak i u ovakvom dealu Mišković dobija, jer sumnjam da Pavić ima iole veliku plaću, a dinamo ako plati 1.6m eura je gotovo čista dobit od 1.5m eura vjerojatno.
Pavić mora znati da neće igrati u dinamu.
Ima primjer puta Ivanovića. Igraj u Rijeci dvije godine za 100k i prodaj se u USG za  400k plaće pa onda od tamo ti je nebo granica
Ili idi odmah u dinamu na 400k i ne igraj pa odi na posudbu u Slaven ili će te za 2 godine prodati u Ujpest.

Quote from: encosell99 on 21.05.2026, 10:01Nije lud da ide, neće se naigrati pored Mišića.

To ovisi koliko je čist u glavi, tj koliko su "čisti" i on i roditelji.

Za U21 pravilo Dinamo danas nema nijedno isprobano rješenje u kadru, čak ni za HNL. Ne znam detalje pravila, ako bude neka debilana gdje igrač može započeti pa izaći u 1. minuti, ili ako kazna za nepoštivanje bude par tisuća eura, to si Dinamo priušti bez problema.
Ali ako će bit smisleno definirano, oni imaju samo Mikića i Kulušića, obojica s nikakvom minutažom u seniorima.
Imat će i Dinamo 2 dogodine, i hrpu mlađih (Horvat, Šutalo, Radnić), ali to je sve neisprobano i treba vidjeti hoće li mijenjati tog igrača svako kolo ili imati svojevrsno "designated" ime, ili dva. Ako je to slučaj, nema ni u HNL-u neke lude ponude (Kumar, Subotić, Kavelj, Matković, Katić).

Osim novaca što neću ni spominjat znajući koliko neki klubovi nude golobradim igračima i povratka u matični klub, mislim da za HNL mogu itekako ponuditi ozbiljnu minutažu ako se odluče na tu opciju.

Quote from: Zelko Maler on 21.05.2026, 10:17
Quote from: TIR on 21.05.2026, 09:54zašto bi pustili talente za nula para i nula buduće koristi...

pa možda zato jer imaju jako puno talentiranih klinaca, od kojih većina ne može igrati.

Pa ok, puste ih za nula para, ali ne za nula buduće koristi, to i hoću reći. Bili bi retardirani da se probude i zaključe "hmm ova Rijeka koja dugi niz godina stvori dobre igrače od naših otpadaka i proda ih dalje gleda ovog našeg Pavića, ha ništa pustit ćemo ga potpuno besplatno onda, šta da radimo". Pitanje je samo uvjeta, imaju li povratnu klauzulu ili "samo" podjelu odštete. Ako postoji fiksna klauzula, mislim da nemamo o čemu više pričati nakon ovih nekoliko partija.
#navodninavijač

N
Poznavajući HNS uzance i osluškujući bilo klubova u posljednjih nekoliko mjeseci tj. da to pravilo U21 nitko ne spominje, 99% sam siguran da će javiti da se primjena odgađa ili u potpunosti ukida.

Članak 50 (https://hns.family/files/documents/32224/Pravilnik%20o%20nogometnim%20natjecanjima%202025.pdf) ti kaže sljedeće:

6) Na prvenstvenim utakmicama prvog stupnja natjecanja za muškarce klubovi su obvezni tijekom cijele utakmice na terenu imati najmanje jednog igrača starosti do 21 godine. (stupa na snagu 01. srpnja 2026.)
7) Na prvenstvenim utakmicama drugog stupnja natjecanja za muškarce klubovi su obvezni tijekom cijele utakmice na terenu imati najmanje dva igrača starosti do 21 godine.
8) Na prvenstvenim utakmicama trećeg stupnja natjecanja za muškarce klubovi su obvezni tijekom cijele utakmice na terenu najmanje četiri igrača starosti do 21 godine.
9) Na prvenstvenim utakmicama četvrtog stupnja natjecanja za muškarce kubovi su obvezni započeti utakmicu s najmanje tri igrača starosti do 21 godine i imati ih na terenu najmanje 45 minuta.
10) Pod igračem starosti do 21 godine, u smislu ovog članka, smatra se igrač koji na dan 01. 07. tekuće natjecateljske godine nije bio stariji od 21 godine.
11) Propozicijama natjecanja detaljnije će se urediti obveze klubova iz stavka 6. do 9. ovog članka

Ključ je stavka 11) koja je dodana naknadno na zimu i koja zapravo znači da će propozicije pojedinačnih natjecanja utvrditi ŠTO TOČNO to znači za klubove, ali ne postoji ona opcija kao u Sloveniji da se igrača može izvaditi u 1. minuti, ne bi HNS dopustio baš takav amaterizam.