Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

KKRI12, waf, kauzalni neksus, Snowcrash, Fornax and 4 Guests are viewing this topic.

Neka daju 10 miliona sredit cemo i cesko drzavljanstvo ako treba

13.07.2026, 13:51 #5971 Last Edit: 13.07.2026, 13:52 by Fornax
Samo šta je sad službeno "Czechia", a ne Czech Republic, ali od Engleza ionako ne očekujem da se u svojoj famoznoj aroganciji zamaraju takvim sitnicama (dobro da nisu napisali Čehoslovačka).
💙🤍

"Što se mene tiče, vidi se da se momčad diže, da igra sve bolje i ne dvojim da će sve to uskoro sjesti na svoje mjesto."
-- DM, 10.08.2022.

Z
13.07.2026, 13:56 #5972 Last Edit: 13.07.2026, 13:56 by Zelko Maler
Quote from: Fornax on 13.07.2026, 13:51Samo šta je sad službeno "Czechia", a ne Czech Republic, ali od Engleza ionako ne očekujem da se u svojoj famoznoj aroganciji zamaraju takvim sitnicama (dobro da nisu napisali Čehoslovačka).
da, Englezi zele češkog napadača Tonija Fruka koji igra u Rijeci, čiji je vlasnik jugoslavenski poduzetnik Damir Mišković.

M
https://www.rijekadanas.com/novi-kapetan-rijeke-poslao-jasnu-poruku-nemamo-pravo-na-pogresku/?fbclid=Iwb21leATB2qtjbGNrBMHaL2V4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHi6Y_nHnr0h4n0HlRwgHtNKpg3KEVQ__5ccEzSei4DztPwvX2gCgKbJ-ZacG_aem_ShAbBtRKrwnbMoREU4Qm4g

Novi kapetan Rijeke svjestan je da se od njega očekuje da bude jedan od vođa momčadi, kako svojim igrama tako i ponašanjem.

"Morat ću biti primjer, ali isto tako ne mogu dopustiti da netko ide protiv naše momčadi. Kada treba podići glas, kapetan to mora učiniti", poručio je Majstorović.

Dodao je kako je komunikacija s igračima, sucima i protivnicima sastavni dio kapetanske uloge, a posebno je istaknuo da razgovor sa sucima često predstavlja i svojevrsnu psihološku igru tijekom utakmica.

S

...osim kada su u pitanju cijene pretplata...

Quote from: kircipijanci on 16.07.2026, 07:27https://www.novilist.hr/sport/nk-rijeka/rijeka-veceras-protiv-slovenskog-drugoligasa-igra-generalku-kek-jankovic-i-puljic-u-prvom-planu/
Ako nije uobičajena špreha, onda mi je ovo melem za uši:
"Čini se kako se s tom dvojicom igrača uzelo sve što Rijeka u HNL-u može uzeti, ali neke pozicije kao što su npr. krilne treba ojačati pod »obvezno«, a nova su imena moguća i u obrani tj. među vratnicama, na lijevom boku ili stoperu.
Točnije, ne nova imena nego baš pojačanja. Stav je vrha struke, stručnog stožera i klupskog vodstva kako igrači koje će se dovoditi prema procjeni sportskih direktora i trenera moraju biti bolji od izravne interne, već postojeće konkurencije."
Koji će ti kikić upitno mrvicu bolji igrač kad takvog već imaš i onda važeš između dva ista pa imaš dvije plaće za isti učinak i sigurno jednu mrzovoljnu facu u svlačionici.
No ne sjećam se sezone kad ovakva ili slična rečenica ne sleti u novine, a bude kako bude.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

S
"Isti ili bolji" je već mit, ne znam možemo li to prejebat.

16.07.2026, 09:17 #5981 Last Edit: 16.07.2026, 09:27 by D2
Nego vezano na gornji članak. Nešto mi nije jasno, slobodno preskočite jer post graniči s filozofiranjem. 8)

Pa kaže:
"Ne može igrač u HNL-u biti premlad zato što npr. ima 21 godinu kao što Majstorović i Puljić sa svoje 32 nisu prestari nego – »ili jesu ili nisu«. Ako klub živi od prodaje igrača onda davanje šanse onim mladim igračima koji to zaslužuju mora biti konstantni dio klupske politike."

Moram priznati da iz ovog ne mogu zaključiti što autor podržava i hoće prenijeti kao svoj komentar odnosno prijedlog. Igraju oni koji to zaslužuju po kvaliteti ili treba gledati i godine jer od toga klub živi?
Nakon ove rečenice pisac uvijek može slavodobitno reći, jesam li vam rekao.

Mladi igrači definitivno ponekad ne zaslužuju igrati samo po principu "ili jesi ili nisi", ali upravo zato jer su mladi, perspektiva za sljedeće sezone i tu nezaobilaznu financijsku sigurnost kluba onda ponekad iako su u tom trenutku lošiji od starog igrača dobiju šansu. E sad ne bih imao problema s rečenicom da taj "ili jesi ili nisi" nije nepotrebno stavljen, ali kićenjem rečenice se izgubio potpuno autorov jasan smisao poruke.

Primjer da je napisano "Ne može igrač u HNL-u biti premlad zato što npr. ima 21 godinu kao što Majstorović i Puljić sa svoje 32 nisu prestari. Ako klub živi od prodaje igrača onda davanje šanse onim mladim igračima koji to zaslužuju mora biti konstantni dio klupske politike."

Meni je ovo potpuno jasno i znam koji je novinarov stav. Igrače ne dijeliš na stare i mlade, a mladi igrači koji prema klupskom planu zaslužuju trebaju dobiti šansu. Nema onog "ili jesi ili nisi" dijela koji određuje rečenicu i svodi sve na kvalitetu pa time i da mladi igrač jedino ako je kvalitetniji od starog treba igrati.

Dolazimo do druge rečenice koja uvrštavanjem tog "ili jesi ili nisi" postaje upitna i dvojako razumljiva.  "Ako klub živi od prodaje igrača onda davanje šanse onim mladim igračima koji to zaslužuju mora biti konstantni dio klupske politike." Opet imamo dva slučaja ili ti igraju mladi jer su mladi zbog procjene njihove perspektive ili ti igraju samo oni mladi koji svojom kvalitetom to zaslužuju (ako se gleda "ili jesi ili nisi"). No može li se klub kritizirati da ne provodi konstantnu politiku prema mladim igračima, ako isti moraju biti i kvalitetniji? Ta kombinacija mlad i kvalitetan će se neke godine desiti, neke ne koliko god ti to želio.

Nekome će se činiti da picajzlim i da je sve jasno što je novinar mislio prenijeti, ali "vrag je u detaljima". Neki put je manje više (i onda ja nakakim kilometarski post o tome ;) ).
Tako da ja na kraju nisam siguran koji je točno stav autora i hoće li sutra možda biti kritika zato što je igrao ovaj ili onaj "mladi/stari" igrač ovisno o dešavanju na terenu i tablici.

BTW ovime ne želim potaknuti raspravu o tome trebaju li igrati "mladi ili stari" već sam samo želio napisati kako meni nije jasno što autor predlaže pa ako je isti tu na ovim stranicama stvarno bih volio da mi razriješi dilemu, hvala.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Z
16.07.2026, 09:22 #5982 Last Edit: 16.07.2026, 09:28 by TIR Reason: maknut quote
jako jako dobar post.
Ma ovo je već postalo totalna zbrka oko njegovih članaka.

Svaki dan mijenja. Malo dolaze pojačanja, malo ne dolaze, malo je igrači kadar super, malo nije, pa mijenja svaki dan pozicije koje dolaze. Pa je prije pisao da nema veze jel igraju mladi ili stari, samo kvaliteta, pa piše da moraju igrati mladi, pa treba rotirati, pa za tjedan dana ne treba, pa ovo pa ono, pa je igra supe, fan ta sti čna. malo ne valja.

Ok, stvari se mijenjaju, ali ne možeš baš biti toliko nekonzistentan i svaki dan pisati drugo.

KOliko je samo promijenio sam ove kalendarske godine. Od podržavanja Sancheza do potkopavanja pa opet na kraju podržavanja pa je mijenjao sve živo oko igrača pa sad kod Keka.

osim čiste informacije, ko dolazi, ko odlazi, teško je više njegove članke čitati.
A to se sad može i ovdje na Nepresušnom saznati. :)

S
Quote from: SandroB on 16.07.2026, 09:07"Isti ili bolji" je već mit, ne znam možemo li to prejebat.

Od danas nema više prostora "istima", sad su samo "bolji" u igri.
Retorički gledano, digli smo izbornu ljestvicu.  ;D 

Čitava poanta mladog igrača u seniorima jest da zažmiriš na očit manjak kvalitete i iskustva, znajući da takav igrač može pružiti nešto novo na što protivnik nije naviknuo, odnosno kako kroz rad možeš dobiti igrača veće kvalitete od trenutnih seniora. Zna se da u "ili jesi ili nisi", mladi igrač je uvijek nije. Da je, ne bi ga nazivali mladi igrač već imenom.

Također, odbijam vjerovati da se ovaj "nećemo dovodit igrače iste kvalitete" stvorio jučer. Pa tako rade 14 godina, a ako se i dovode igrači iste (procjenjene) kvalitete, to bude zbog očekivanog transfera igrača kojeg već imamo. Rijetko kad smo imali dva izbora na poziciji među kojima nema skoka u kvaliteti...
#navodninavijač