Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

PropaliGolman and 1 Guest are viewing this topic.

E
Quote from: deo123 on 08.08.2026, 15:11Ako je sve ovo o uvjetima tocno sta pise, jedino sto nasi nisu napravili je popusili bipolarnom, ostalo smo sve po PS-u

Ljudi opustite se napisao sam "počela su opravdanja".
Nit su oni mislili da je mali taraba (dapače) nit smo mi mislili da je novi Brozovic (siguran sam da nismo niti znali previše o njemu) jer da jesmo mogli smo ga  u to vrijeme imati gotovo 1/1 za ne velike novce i  da smo znali što je i tko je ne bi bio 23 igrač na treningu.
Ali sportska i financijska politika nam je takva kakva je i o njoj (financijskoj) dok netko ulaže svoj novac u naš voljeni klub mi nemamo pravo istu propitkivati.

Dečko je karakter to je istina. Ostao je vjeran sebi i ljudima koji su ga prepoznali,  bili mu podrška u najtežim trenutcima.
Neki dan sam napisao da bi se jako puno stvari trebalo promjeniti (ego je jeben) da dečko završi u Dinamu,  a ako i završi mi ćemo dobro zaraditi.

Žao mi je da u to vrijeme nismo reagirali i  vratili Šepića kući nije ta klasa Pavića ali sa našim LB ne može u istu rečenicu i kod Keka bi bio jako ugodno iznenađenje.

E
Quote from: Franjo Tuđman on 08.08.2026, 15:37Svaku utakmicu sjedimo dosta blizu jedan drugoga ja i njegova braća i tata, i od onoga šta sam čuo, Boban im se dosta zamjerio. Tako da ne bi rekao da je sigurno to šta se priča okolo.

I oni  njemu ni krivi ni dužni.
Pa jbt. umjesto budeš sretan da imaš takav karakter koji se ne odriče olako ljudi ti ga špediš.
Zato i ostaje žal da nismo bolje iskoristili tu čistku u Dinamu,  a mogli smo Šepić, Rimac, Šutalo....

Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 08.08.2026, 15:46Jučer je sve riješeno bilo sa Yusufom, isti dan je dao intervju Miška za torpedo.
Međutua, službene objave za Kabadayija nema i cijeli intervju izlazi sutra.
Ne kužim taj tajming, pokušavam skontat zašto se to sve drži u frižideru ali ok, nema puno logike kod nas.

Miško trola forum i čeka početak slijedećeg tjedna za vijesti. D10S jel mirno spavaš?  :neretljak:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: aahzinho on 08.08.2026, 17:16
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 08.08.2026, 15:46Jučer je sve riješeno bilo sa Yusufom, isti dan je dao intervju Miška za torpedo.
Ne kužim taj tajming, pokušavam skontat zašto se to sve drži u frižideru ali ok, nema puno logike kod nas.

Miško trola forum i čeka početak slijedećeg tjedna za vijesti. D10S jel mirno spavaš?  :neretljak:

Ili se Gospa čeka? Vekić je predstavljen za Oluju, Kabadayi će za Gospu onda.

F
Quote from: NdockytovaLinijaKretanja on 08.08.2026, 17:36
Quote from: aahzinho on 08.08.2026, 17:16

Ili se Gospa čeka? Vekić je predstavljen za Oluju, Kabadayi će za Gospu onda.

Isto tako, ni za Matića nismo vidjeli službenu objavu....
Sad ne kužim jeli to nevažan potpis ili "jako važan potpis"

https://ofenziva.hr/intervju/sportski-direktor-svicarske-reprezentacije-za-ofenzivu-o-novom-igracu-rijeke-u-hnl-u-moze-pokazati-svoju-moc/644547/

QuoteUpravo je njegov transfer iz Bayerna u Augsburg prije dvije godine realizirao Marinko Jurendić, tadašnji sportski direktor ovog bundesligaša, pa smo za procjenu onoga što je Rijeka dobila teško mogli pronaći relevantnijeg sugovornika.

Jurendić, Hrvat na radu u Švicarskoj koji je prije Augsburga bio sportski direktor Züricha, s kojim je osvojio švicarsko prvenstvo, ovog je ljeta imenovan prvim Chief Sports Officerom Švicarskog nogometnog saveza. Novu funkciju službeno preuzima 17. kolovoza.

Za Ofenzivu je detaljno opisao Kabadayijeve kvalitete, ali i segment igre u kojem će se novi igrač Rijeke morati dodatno razvijati.

Preporuke za tekst
#navodninavijač

10.08.2026, 17:04 #6097 Last Edit: 10.08.2026, 17:11 by D2
Quote from: TIR on 10.08.2026, 16:38https://ofenziva.hr/intervju/sportski-direktor-svicarske-reprezentacije-za-ofenzivu-o-novom-igracu-rijeke-u-hnl-u-moze-pokazati-svoju-moc/644547/
...
Preporuke za tekst

E hebi ga.  :neretljak:

"U kojim bi utakmicama njegove kvalitete mogle posebno doći do izražaja?
Posebno u tranziciji i utakmicama protiv jakih protivnika. Jako dobro napada dubinu i kada dobije prostor njegova brzina dolazi do izražaja. To je situacija u kojoj može biti jako opasan.

A gdje vidite najveći prostor za napredak?
Protiv momčadi koje stoje duboko morat će se prilagoditi. S time je imao problema i u Bundesligi. Jedna je stvar kada možeš napasti prostor, a druga kada igraš protiv postavljene obrane i nemaš ga. Upravo smo na tom segmentu s njime dosta radili.

Što možemo očekivati kada primi loptu izoliran protiv braniča?
Treba mu situacija jedan na jedan i nešto prostora. Tada može obići protivnika, koristiti brzinu i fizičku moć. Uz to ima i dobar udarac."

Nadam s da su završili posao jer na Rujevici većinom igramo na postavljene obrane.  ;D  Ovako kako ga je opisao baca na Rukija, samo mlađeg dva tjedna. 8) Iskreno se nadam da je to samo visoko podignut kriterij u ocjenjivanju i da smo dobili igrača koji čini razliku i u tom dijelu igre.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Bas da cu rec - svaka cast ekipi sto je dosla do covjeka i dobila rezime, ali sve mi zvuci kao lip service. Uostalom, nece frajer rec "da, srot je, zajebucnuli smo se". Sto zbog profesionalne kurtoazije, sto zbog toga sta bi malo pljucnuo i sebe s tim.

Ocu rec, mozes to sto je rekao iscitat i kao - klasicna HNL krilna zujalica, moze se pokazat kad si bunkeraska ekipa pa pobjegne jer je brz i na taj nacin predje igraca, ali kad ima duze loptu i obrana je postavljena, onda ne zna sta bi s njom i donosi lose odluke.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

J
Tip je bio potencijal, polomio se i eto ga kod nas. Na njemu je da da sve od sebe se vrati među žive. Da nije imao ozljedu gledali bi ga vjerojatno u bundesligi ili u nekom austrijskom / poljskom klubu.

Inače, miško potvrdio ono što smo pretpostavljali, a to je da vidi keka na klupi bar tri godine. Za naš klub je to ipak važnije od nekog turčina na krilu ili otkaza morčiladzeu. Uvjeren sam da je kek do sada odjebo bar 10 igrača tipa legbo, a ako tome pridodaš sve ove škartane iz ekipe, vrlo brzo dođeš do zaključka koliko Kek utječe na izgled prve ekipe. Jedini koji je imao takav utjecaj do sad bio je pederčina s tom razlikom da on nije nikad raspakirao kufer.

Ja sam super zadovoljan razvojem situacije u klubu 8)

S
Nadam se da će sve biti OK, ali tip koji je opisivao Karabajića meni baca na Palilulu. Onako, platonski. Ne znam čovjeka.

Pojma nemam gdje bih stavio pa pošto je medij neka bude tu.
https://www.jutarnji.hr/sportske/nogomet/dinamo-kravcov-matic-dvosmjerni-zadnji-vezni-vrban-cic-pavic-subotic-canjuga-15737392?cx_linkref=jl_home_sport
Što reći na ovakav članak, odnosno uvod u članak?
Ima svega i svačega unutra i ovisno kako se želi doživjeti.

Ja ću pak izdvojiti jedan dio koji veze s naslovom i nekim motivom za objavu nema, a koji govori o tome kako nastaju igrači.

"Mnogo toga ovisi o treneru, jedan trener ,,vidi" nekog igrača, drugi ga ,,ne vidi" i nije u njegovim vizijama, ne uklapa mu se u koncepciju. Eto vam primjer Mudražije, dobar je igrač i u svakom bi drugom hrvatskom klubu bio starter i imao bi važnu ulogu, a u Dinamu ne može dobiti priliku. Povjerenje trenera iznimno je važno i daje samopouzdanje igraču – govori Matić i prisjeća se svojih igračkih dana:

- Nije mladim igračima lako u klubovima poput Dinama, njima treba kontinuitet igara, a to je u jakom Dinamu teško ostvariti. Sjećam se svoje igračke karijere, došao sam u Dinamo iz Šibenika u zrelim igračkim godinama, imao sam tada 25 godina. I samo sam ,,molio Boga" da dobijem priliku na nekoliko utakmica u nizu. Jer, kad odigraš jednu utakmicu, a onda sljedećih pet prosjediš na klupi, ne možeš nikako napredovati i onda stagniraš. Kad sam imao kontinuitet, igrao sam sve bolje."
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: kauzalni neksus on 17.08.2026, 14:49https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/neki-imaju-ambiciju-neki-ocigledno-i-dalje-ne/165749
Fantastičan Ižak.  :svakacast:

Rijeka ponovno pokušava napraviti puno s premalo, samo što ovoga puta na klupi ima čovjeka kojeg će biti nešto teže uvjeriti da je premalo – sasvim dovoljno

💙🤍

"Što se mene tiče, vidi se da se momčad diže, da igra sve bolje i ne dvojim da će sve to uskoro sjesti na svoje mjesto."
-- DM, 10.08.2022.