Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Previse pricaju svi, od Sope, Pjace, Pasalica. Znam da smo htjeli da otvoreno kazu da se borimo za titulu al nekako mi ne lezi ovo sto smo jaki na rijecima i bojim se da cemo za tjedan dana biti prepuni kritika.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

Ovaj upis mi je digao živce ekstra. Čitam mjesecima kako se svi uglavnom žale što nema rezultatskog imperativa i jasnih ambicija za vrh, unazad par tjedana je vrlo izravno rečeno s više strana da žele osvojit naslov i samo to, i eto sad sam napokon uspio pročitat da nekome i to smeta. Ništa protiv tebe jasno nego mi je smiješno da - kao i obično - i ova medalja ima dvije strane.

Naravno da je cilj naslov prvaka. Imaš dvije utakmice u nizu gdje ako pobijediš izlaziš na prvo mjesto nakon 20 kola.
#navodninavijač

Z
Tko bi nam udovoljio ? 😂

Quote from: sthlm1987 on 22.01.2024, 14:22Previse pricaju svi, od Sope, Pjace, Pasalica. Znam da smo htjeli da otvoreno kazu da se borimo za titulu al nekako mi ne lezi ovo sto smo jaki na rijecima i bojim se da cemo za tjedan dana biti prepuni kritika.

Sva sreca sto Uprava djelima prati izjave igraca i trenera. Bude li stekala realizacija protiv Gorice i Fritule svi ce se cudit ko pura dreku.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

23.01.2024, 10:52 #679 Last Edit: 23.01.2024, 10:53 by TIR
https://twitter.com/nepresusan/status/1749731301882466629

Kopiram ovdje da ne klikćete... Inače među tad kažnjenima je i Konyaspor, koji nama nije isplatio tražene rate za Murića.

QuoteJavnost smo prošle godine u ožujku prvi upoznali s kaznama UEFA-e Rijeci i Osijeku. Prvima 450.000 eura, a drugima 600.000 eura zbog kršenja financijskih odredbi Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova. Čeka ih i još veća kazna ukoliko u budućnosti isto naprave, izbacivanje iz idućeg natjecanja u koje se kvalificiraju u iduće tri sezone.

Međutim, tada nismo znali za informaciju koja je sada izašla na svjetlo dana. HNS se nije posebno očitovao o ova dva slučaja, ali je bilo nejasno kako su uopće klubovi prošli domaće licenciranje za europska natjecanja.
Danas je puno jasnije. UEFA je provela istragu i u HNS-u koja je dovela do zaključka kako su klubovima nelegalno izdane licence 2022/23. Praktički je prošla sezona HNL-a bila neregularna jer su nastupila dva kluba koja su morali biti kažnjena.

UEFA je žestoko kaznila HNS, financijski bezuvjetno sa 100.000 eura i uvjetno sa 150.000 eura. Nastavno na ovo, u iduće tri sezone (2023/24, 2024/25, 2025/26) savez mora osim izdavanja pravilnih licenci provesti sve iz potpisane nagodbe:

– Ažurirati domaći pravilnik o licencama

– Uvesti preliminarni datum provjere licenci prije krajnjeg UEFA roka (31. ožujka)

– HNS-ov stručnjak za licenciranja mora izdavati detaljnije izvješće

– Održati jednu radionicu godišnje sa svim klubovima

– Održati jedan bilateralni sastanak godišnje s klubovima kojima se izdaje UEFA licenca

– Ishoditi neovisni certifikat o usklađenosti s UEFA pravilnikom

– Surađivati s UEFA-inim kontrolnim tijelom cijelo vrijeme nagodbe

Ukoliko HNS ne provede više od tri ove obaveze ili se ponovi nelegalno izdavanje licenci kontrolno tijelo UEFA-e prema pravilniku može kazniti hrvatske klubove izbacivanjem iz svih natjecanja.

UEFA je kao olakšavajuću okolnost uzela činjenicu da su neovisna klupska tijela put HNS-a izdala kriva izvješća. Međutim, savez je dužan ista dubinski istražiti što nije napravljeno.

Sad se postavlja novo pitanje. Zašto HNS nije kaznio Rijeku i Osijek s negativnim bodovima u ovom prvenstvu zbog takve prevare i dovođenja u zabludu? Koliko je prema tome regularna i ova sezona HNL-a?

Nažalost, hrvatski nogomet je uz sve uspjehe reprezentacije cijelo vrijeme upleten u velike afere, a kako vidimo iste nikako da stanu. Sam savez bi trebao provesti unutar svojih tijela veliku reviziju i smjene kako bi konačno očistio talog koji se skupljao godinama. Međutim, svi smo svjesni da se to nikad neće dogoditi. I tu smo gdje jesmo. Europska sramota.

Zajedno s HNS-om još samo jedan savez se bavio ovakvim stvarima. Onaj Kosova. Kažnjeni su s 50.000 eura bezuvjetno i 200.000 eura uvjetno.
#navodninavijač

B
23.01.2024, 13:23 #680 Last Edit: 23.01.2024, 13:29 by Bobic
Taman sam mislio pitati nesto o ovome, vidim da ste objavili...
Malo sam trazio ima li kakva strana vijest o ovome ili objava UEFAe, nis.
Suma svega:
-Znaci 'istrazivanje' je objavio samo nacional, u kojem samo navode ono vec poznato-da smo mi i Osijek kaznjeni iznosom koji smo i podmirili. Ostali mediji su prenijeli, tovarsko-purgerski vecinom kao udarnu vijest
-Vijest je objavio tovarski novinarcic
-Sve je objavljeno u tjednu pred jadranski derbi

Sad kada su napokon u igri za prvaka, krecu i oni udarat bilo kako i bilo gdje samo da uzburkaju vode...ovo je inace gnjkov stil-kada uoci utakmice sa njima stizu vijesti kako nasi glavni igraci sve dogovore sa dinamom...a ovi juznjacki clanci su jos prljaviji

Inace taman smo jucer objavili potpis Selahija, vjerujem da su stvarno oni bili dobro zagrizli za njega bili, ova sprdnja od nacionala im je neka reakcija sta smo ih bocnuli jucer

I
Vrh je to da tovarski novinari dovode u pitanje naš način financiranja.

23.01.2024, 13:43 #682 Last Edit: 23.01.2024, 13:44 by TIR
Ima objava od UEFA-e, nije ništa izmišljeno u tom dijelu. Objava je bila ovdje 19.1.: https://www.uefa.com/insideuefa/news/0289-19f9b32f6442-364604d54a4b-1000--uefa-financial-sustainability-and-club-licensing-bulleti/

Tako da nije ništa tajmirano baš za danas, ili prije utakmice, to je netočno.

U njoj je opisana situacija ispravno, na stranici 23, da su se HNS i UEFA nagodili (kao i Kosovo sa UEFA-om), a u sklopu tog dogovora trebaju odraditi pet točaka:
• aligning national club licensing regulations with the CL&FS and the CLWCL Regulations;
• improving the licensors' internal club licensing administrative and organisational structures;
• improving assessment and verification processes for club licensing criteria, in particular regarding overdue payables;
• increasing the quality of clubs' financial statements and other financial documentation;
• introducing or strengthening regular support and assistance to affiliated clubs.

Ne znam otkud nacionalu tj ajmo reć pravim imenom autoru sa nogometplusa njihove verzije točaka. Tri od ovih gore pet točaka HNS mora zadovoljiti, u protivnom riskira daljnju kaznu. Dodatno je kažnjen sa 100 tisuća eura što se to uopće dogodilo, a minimalna kazna ako ne odrade ovo iznad će biti još 150 tisuća eura plus bilo koja daljnja kazna.

Ostatak naklapanja nogomet+ tj člana udruge NH su izmišljotina koju zatim brže-bolje prenose svi domaći mediji bez trunka morala i interesa za provjerom istinitosti. Žalosno, a to mi samo govori koliko je izmišljenih, namještenih i krivo tumačenih priča u drugim puno bitnijim temama od sporta.

Više imate i ovdje: https://www.24sata.hr/sport/rijeka-i-osijek-rijesili-su-svoj-dug-hns-je-kaznjen-zbog-krive-interpretacije-fifina-pravilnika-960323

A tu Vukušić spominje i zakašnjele isplate Ferencvaroša za Lončara (transfer iz 2021.g. :sta: ) odnosno Kayserispora za Kvržića (transfer iz 2020.g. :sta:  :sta: ). Njih nitko nigdje ne spominje, jer eto ti klubovi su se valjda žalili pa su im dodijeljeni novi rokovi.

A ovo što Ian kaže je naravno ključ svega. Imaju i Nacional i n+ smeće pristup klubu tj na mail a jasno i preko hrpe drugih izvora nije nikakav problem doći do izjave službenog kluba. Al to se ne radi nego se prvo digne uzbuna i prašina bez ikakvog temelja.
#navodninavijač

Vukušić objavio na Twitteru da od 1.2. neće više pisati za 24h zbog premale love. Šteta, jedan od novinara naklonjenih našem klubu i onaj koji je definitivno imao najbolje izvore informacija.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

M
Danijele pratimo te gdje god pisao.

24.01.2024, 08:31 #685 Last Edit: 24.01.2024, 08:32 by Fornax
Loše. Jedini riječki glas u HR mainstream medijima. Od 1.2. nula. Nadam se da seli konkurenciji.
#degenerik

Neka ode u Imbex, neka se tamo cuje rijecki glas.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

24.01.2024, 08:51 #687 Last Edit: 24.01.2024, 08:53 by Fornax
Quote from: moreplovac on 24.01.2024, 07:46Danijele pratimo te gdje god pisao.
Ja ga pratim na Twitteru, neki dan je objavio nešto gdje se globalno zatopljenje naziva prevarom. Malo me zateklo, jer +17 na Božić je skroz normalno.
#degenerik

Quote from: Fornax on 24.01.2024, 08:51
Ja ga pratim na Twitteru, neki dan je objavio nešto gdje se globalno zatopljenje naziva prevarom. Malo me zateklo, jer +17 na Božić je skroz normalno.
To što netko navija za Rijeku ne svrstava ga isti čas u Mensu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 24.01.2024, 10:14
Quote from: Fornax on 24.01.2024, 08:51
To što netko navija za Rijeku ne svrstava ga isti čas u Mensu.

čak naprotiv, to graniči sa zdravim razumom ;D