Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

-RIJEKA-, ričan and 4 Guests are viewing this topic.

Ajde što stalno radite dramu od toga , šugava Rijeko stalno svi pjevaju a novinari šute .. ko ih ebe...

https://www.24sata.hr/sport/objavili-snimku-i-tvrde-ovo-je-livaja-na-festi-gdje-svi-pjevaju-sugava-rijeko-smrdljivi-grade-941603
alkoholom protiv droge

Quote from: T.T.N.Y. on 22.02.2024, 12:13Malo mi je žao da se prestala pjevati:

"Gori Dalmacijo...."

Kakvo bi to kmečanje bilo po portalima.  :nisamja:
Ne pjeva se od kornatske tragedije.

Možemo bit smradovi, ali nismo psihopati.
#degenerik

https://www.index.hr/sport/clanak/rijecki-klub-ciji-navijaci-pjevaju-umri-livaja-na-to-reagirao-porukom-jakirovicu/2540934.aspx?fbclid=IwAR36vxflvlXWcheNYL_R_kOIg_p7W02Hbq0GTuTJl1cA06Q5V-B7qVuLz1Y

Riječki futsal klub oglasio se nakon što su u javnost izašla prijava zbog izvikivanja spomenutog slogana te snimka koja dokazuje da navijači HMNK Rijeka i inače skandiraju "Umri, Livaja" na refren pjesme koja se pušta sa službenog razglasa.

No Riječani su na ovo reagirali tako da su na službenom Facebook profilu objavili fotografiju Sergeja Jakirovića uz status "Ono kad shvatiš da svi pričaju o futsalu u Rijeci, a ti igraš protiv Betisa" te dodatak "Jakire izdrži." Ni riječi o morbidnoj pjesmi njihovih navijača o Livaji ili o tome zašto se na njihovim utakmicama pušta pjesma za koju se zna što će navijači pjevati na refrenu.

Sergej Jakirović je inače bio trener Rijeke, obožavan među navijačima tog kluba. No onda je naprasnim odlaskom u Dinamo prošlog ljeta postao omražen i meta uvreda Armade.

HMNK Rijeka uno di noi..  ;D  8)
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

T
22.02.2024, 15:09 #979 Last Edit: 22.02.2024, 15:13 by toñito
Moram priznat da ovako kreativan pokušaj destabilizacije pred derbi, nisam mogao predvidjeti.
Sve sam očekivao VAR sobu, transfere u Dinamo, korumpirani projekt Kantride, 3 razloga zašto Hajduk mora bit prvak, sve sam mogao predvidjeti.

Kada se već nisu uspjeli ulovit za nogu od Smolčića kad je ubacivao aut, ajde barem ovo je nešto za šta se mogu ulovit. Lijepo je kad si na vrhu, pa gledaš ove pokušaje da ti sjebu nekakav ritam pred utakmicu. A ovom Silovu ne zamjeram što živi u Rijeci i navija za Hajduk, već što diže vatru u gradu u kojem živi i piše ovo za index. Što dokazuje da nema respekta prema gradu.

Iako 85% navijača Rijeke, ne podržava ovakvu zajebanciju. Trebalo bi zamolit i sve klubove u HNLu da prestanu bit bezobrazni, da prestanu slagat pjesmice za podjebavanje, da prestanu vrijeđat ljuabav koju samo Tovari razumiju, također i pravo da budu prvi je nešto šta bi trebalo razmislit. Imaju li drugi kolektivi pravo na prvo mjesto, kada je jasno da oni jer imaju više ljubavi od drugih prema balunu, moraju bit prvi.

Mislim da bi im trebalo pustit utakmicu na Rujevici, da se vesele ko mala djeca. Pa da taj PR napokon završi. Jer kad djete nešto traži to mu daruješ samo da se ne dere više.

Ili izvadiš kajš, skineš mu hlače i mlatiš to tovarsko dijete po guzici dok jedno ili drugo ne pukne.

BravoTonito,dobro si to sročio osim zadnjeg dijela, naprotiv zločesto razmaženo derle treba kazniti na Ruji s tri ,četri komada u mreži i staviti  na red da se nečasnim radnjama ne sluzi pa neka cvili.
Volim grad koji teče

T
Čuj, sad ti je to već različit pristup odgoju hahaha  ;D  ;D  sve može

Quote from: Starless on 22.02.2024, 16:58BravoTonito,dobro si to sročio osim zadnjeg dijela, naprotiv zločesto razmaženo derle treba kazniti na Ruji s tri ,četri komada u mreži i staviti  na red da se nečasnim radnjama ne sluzi pa neka cvili.

Quote from: Snjesko on 22.02.2024, 12:26Pa dobro, to se mozemo svi slozit, ali jebiga, znamo da postoje drugi kriteriji i na terenu i van terena između nas i njih. Ima ih puno, tu bitku ne mozemo dobit, ne postoji nacin.
Kako bi rekli, ne treba se opterecivat onime sto ne mozes promijenit i gubit fokus s terena, u ovom slucaju navijanja. Svi u Maksimir!
Ja bih rekao da bi se dizanje kante 25.5. moglo smatrati, jednim malim, slatkim načinom.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

https://www.novilist.hr/sport/nogomet/nekadasnji-napadac-bijelih-i-modrih-dinamo-nije-ni-blizu-onoga-sto-je-nekada-bio-u-hrvatskoj/?fbclid=IwAR2gI9PAVQmiJVxDh-odL4N6gWEso8TySVQqnpBSQWkTlr6Pgrm3BmN6es8

Kramarić

"Po svemu prikazanom do sada, Rijeka je ove sezone možda i zaslužila naslov prvaka."

"Na početku sezone slika je sigurno bila drugačija, ali sada se vidi da je ovo što Rijeka radi sa Željkom Sopićem fenomenalno. Polako na naplatu dolaze pošteni rad i trud. Siguran sam da ih nitko nije vidio među favoritima za prvo mjesto, a sada na terenu pokazuju najviše. Zbog toga mislim da bi nekako najpoštenije bilo da Rijeka uzme prvenstvo. To je momčad koja ima glavu i rep, a vidi se da je Sopić uspostavio dobru energiju u momčadi."
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

NEOČEKIVANI JUNAK RIJEKE
PLUS+
'Zovu me riječki Gareth Bale, a Dinamo mi je omiljena žrtva'
Piše Mato Galić
petak, 23.2.2024. u 16:00

Foto: NK Rijeka/Pixsell/kolaž
Bruno Bogojević zabio je Dinamu tri gola. U 30. kolu sezone 16/17. zabio je za 2-1 pobjedu nad "modrima" u dresu Slavena i tako Rijeku pogurao prema naslovu. Sad je i sam član Rijeke i lovi trofeje
Najefikasnija momčad lige? Rijeka. Prvoligaš s Kvarnera postigao je ove sezone čak 47 golova u 23 utakmice. Čak 16 igrača postizalo je pogotke. Prošlog tjedna prve golove za Rijeku postigao je Bruno Bogojević (25). Utrpao je dva komada u razbijanju Lokomotive (4-0).
POGLEDAJTE SAŽETAK: Rijeka - Lokomotiva

Neočekivani junak
Bogi, kako mu tepaju, dugo je čekao na svoju priliku. Nominalno je krilni napadač, najbolje se snalazi na desnoj strani, ali je silom prilika protiv Lokomotive uskočio na lijevog bočnog.
Marijan Čabraja ozlijeđen je, Bruno Goda još u potpunosti nije ozdravio... Trener Željko Sopić okrenuo se Bogojeviću...
Bogojević bi se u prvih 11 lidera prvenstvene ljestvice mogao naći i za gostovanje kod Dinama u 24. kolu, koje je na rasporedu u nedjelju od 15 sati. Bogi je ponikao u Slaven Belupu, a krajem 2022. preselio je u Rijeku kao slobodan igrač.
U HNL-u je odigrao čak 138 utakmica te postigao devet golova. Zanimljivo, Dinamo mu je omiljena žrtva. "Modrima" i Lokomotivi zabio je po tri gola.

'Dinamo mi je omiljena žrtva'
Slaven je u travnju 2017. u okviru 30. kola pobijedio Dinamo 2-1. Za pobjedu je u drugoj minuti sudačke nadoknade poentirao Bogojević, bio mu je to prvijenac u HNL-u. Pogurao je te sezone Rijeku do naslova, a sad i sam s Rijekom juriša po titulu.
- Znao sam da mi je Dinamo omiljena žrtva, ali za Lokomotivu nisam imao pojma. Možda bih zabio i koji gol više da sam ostao krilo ili polušpica. Tomislav Ivković, tadašnji trener Slavena, prvi me stavio na bočnog. To mi više odgovara, brz sam, volim napadati iz drugog plana - govori nam Bogojević.

'Bilo mi je teško biti bez kluba'
Nije mu bilo lako. U ljeto 2022. istekao mu je ugovor sa Slavenom. Nadao se iskoraku, ali novi klub nije mogao pronaći nekoliko mjeseci.
- Bilo je ponuda, ali nisam htio prihvatiti bilo što. Smatrao sam da nakon toliko utakmica u HNL-u zaslužujem više, baš mi je bilo teško. Bilo je upita iz Rumunjske, spominjao se i Šibenik, ali nije to bilo ništa ozbiljno. Hvala Bogu, sad sam u Rijeci i sve je super. Došao sam i prije Sergeja Jakirovića. Nazvao me pomoćnik sportskog direktora Antonini Čulina i dogovorili smo se u pet minuta.

'Imao sam problema s virozom'
Mnogi ne znaju da ste i vi bili upitni za spomenuti susret s Lokomotivom u prošlom kolu.
- Imao sam velikih problema i ja s virozom. Povraćao sam i imao probavne tegobe tri-četiri dana prije utakmice. Izgubio sam nekoliko kilograma, baš me sve iscrpilo. Već oko 70. minute s Lokomotivom bilo mi je jako teško, ostao sam bez energije pa sam tražio zamjenu.
Jurili ste lijevom stranom poput brzog vlaka. Golovi su bili kao preslikani. Proboj u 16 metara, trzaj i izbačaj na desnu nogu pa udarac. Neki su vas prozvali "riječkim Garethom Baleom".
- Vidio sam to i od srca se nasmijao, lijepo je kad vas uspoređuju s takvim igračem. Međutim, moji su uzori Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. To su većini nogometaša najdraži igrači, izvanserijski. Golovi? Iskreno, nisam imao pretežak posao. Kod prvog gola čudesnom me loptom poslužio Marko Pjaca, gurnuo ju je između dva igrača. Strašan igrač, najbolji s kojim sam igrao, a siguran sam da još nije na svom maksimumu. Da nije imao problema s ozljedama, vjerojatno nitko od nas nikad ne bi imao priliku zaigrati s njim.
Nogometaš HNK Rijeka Bruno Bogojević
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
'Iznenadio nas je odlazak Jakirovića'
Sezona je za vas počela turbulentno. Sergej Jakirović naprasno je otišao u Dinamo. Koliko vas je to izbacilo iz tračnica?
- Nismo očekivali, naravno. Ali to je nogomet. Ideš dalje - zrelo će Bogojević.
Rijeka uvijek spušta euforiju. Damir Mišković ne priča o možebitnom napadu na naslov. Priča li se u svlačionici o napadu na trofeje?
- Ma kakvi. Vjerujte, nitko ne priča o tome. Ima još 13 utakmica do kraja, tu je i Kup. Daleko je sve to još. Ništa se neće znati ni nakon ove utakmice s Dinamom, bez obzira na rezultat. Ma ni za pet-šest kola se neće stvari kristalizirati - uvjeren je Bogojević.
S kime ste u svlačionici u najboljim odnosima?
- S Tonijem Frukom, Matejem Mitrovićem i spomenutim Pjacom. Ma, gledajte, sjajna smo klapa svi, družimo se. U svlačionici u teretani imamo stol za stolni tenis. To nam je ovih dana glavna zabava. Mitrović je najbolji, ali nemojte to napisati, da se ne umisli, ha, ha. Jednom je došao s profesionalnim reketom pa ga dao nama, a on je igrao s "običnim". I svejedno nas razvalio. Taj je, da je htio, mogao živjeti od stolnog tenisa.

'Kod Sopića je vanjska zabranjena'
U kakvom ste odnosu sa Željkom Sopićem, koji je živopisan tip?
- Ma sjajan trener i čovjek. Često se s nama šali na videoanalizama. Primjerice, Pjaca je protiv Lokomotive promašio neku loptu, jako loše šutnuo. On je na video Pjaci na noge montirao pancerice. Labrović je u istoj utakmici "zaplivao" na jedno ispucavanje pa mu je Sopić na glavu montirao kapicu Djeda Mraza, ha, ha. Mene je "oprao" nakon utakmice s Rudešom kad sam u jednoj situaciji išao dodavati vanjskom.
A što da je ta vanjska prošla?
- Svejedno bi poludio, nema kod trenera Sopića dodavanja vanjskom. Napravi to i ideš kući - smije se Bogojević.

'Grgić je najveći gejmer'
Otkrio nam je kako se zabavlja u slobodno vrijeme?
- Volim igrati PlayStation. Većinom igram Fifu i Call of Duty. U Rijeci su najveći gejmeri Alen Grgić i spomenuti Fruk. Kod njih je gejming soba kad smo na pripremama ili gostovanjima. Grgić rastura u Call of Dutyju, Fruk od njega ne može spavati cijelu noć, puca po cijeloj sobi.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

Quote from: m on 23.02.2024, 16:29U kakvom ste odnosu sa Željkom Sopićem, koji je živopisan tip?
- Ma sjajan trener i čovjek. Često se s nama šali na videoanalizama. Primjerice, Pjaca je protiv Lokomotive promašio neku loptu, jako loše šutnuo. On je na video Pjaci na noge montirao pancerice. Labrović je u istoj utakmici "zaplivao" na jedno ispucavanje pa mu je Sopić na glavu montirao kapicu Djeda Mraza, ha, ha.

Kakav kralj! :D
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

M
Ajmo stavit onda cijelo priopćenje,i da HMNK Rijeka   :svakacast:

https://www.sportcom.hr/lokalni-sport/nogomet/mali-nogomet/procitajte-priopcenje-hmnk-rijeka-nakon-sto-su-prozvani-zbog-skandiranja-svojih-navijaca

HMNK Rijeka je na svom Facebook profilu objavio priopćenje o posljednjim napisima i prijavi disciplinskom sucu zbog neprimjerenog navijanja na njihovim utakmicama.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Zadnjih dana vrši se pritisak na nas da se kao klub ogradimo od navijača koji su kako kažu mediji neprimjereno navijali, pa eto da i mi kažemo koju, onako iz srca. Mi kao Uprava kluba, a radi se o par prijatelja koji su bez ikakvog interesa osim onog natjecateljskog pokrenuli jednu lijepu sportsku priču od koje već sada dobar dio društva ima koristi. Možda nevažno, ali svi mi u Upravi smo djeca hrvatskih branitelja, ponosni Hrvati, u čijim srcima nema mjesta za mržnju, koji vole i Jug i Sjever i Istok i Zapad. Svakog protivnika smo primili ponizno i sa poštovanjem. Ove godine nama "stišću ruku", ali prijašnjih sezona smo se i mi nagubili utakmica i nastiskali ruka, uvijek časno primili poraz i čestitali protivniku. Dolazimo iz posla u kojem usko surađujemo sa ljudima raznih vjeroispovjesti i nacionalnosti i shvatili smo davnih dana da nije važno što si nego tko si, da je važno jesi li čovjek ili nisi, a ne jesi li Srbin ili Hrvat, Dalmatinac ili Purger. Griješili smo puno u životu, griješiti ćemo još, ljudi smo, bitno je da iz dana u dan težimo tome da budemo bolji nego što smo bili dan ranije. Grad Rijeka je tolerantan grad, gdje se Srbin, Bosanac, Slovenac ili Argentinac, osjećaju dobro, voljeno i prihvaćeno, baš zato i volimo taj svoj Grad.
E sada nazad na ovo da se ogradimo od naših navijača. E to neće ići, jer to su naši prijatelji i ljudi koji nas podržavaju od prvog dana i koji će uz nas biti i kad smo gore i kad smo dolje, tko ne razumije navijačku kulturu neka slobodno ode u kazalište (pritom ne mislimo ništa loše o kazalištu naravno). Na "problematičnu" pjesmu "Freed from desire" i refren koji je neizbježan na utakmicama Rijeke i koji vrijeđa Marka Livaju ćemo se osvrnuti samo još ovaj put, bez uljepšavanja ili pisanja onog što želite pročitati. Marko Livaja je bivši hrvatski reprezentativac, Hrvat kao i mi, naš sportski rival, koji je zbog svog načina komunikacije i postao tema te pjesme kao i mnogih drugih pošalica, a za to nismo krivi niti mi niti itko drugi osim njega samog. Da li je lako biti u koži bilo koje javne osobe, zvijezde !? Ne znamo, ali smo prilično sigurni da nije, to je ta loša strana slave. Sigurni smo i da 99.9% nas koji smo ikada zapjevali tu pjesmu nikada nismo i nikada nećemo poželjeti smrt Marku niti ikome drugome, kao što nama nitko ne želi smrt kad nas na svakoj našoj tekmi "nabijaju na vrbe". To je jednostavno tako, navijački folklor i ako želite ljude na tribinama, a bez njih nema ništa smisla, onda malo smanjite tenzije i koncentrirajte se na važnije stvari, naprimjer kako pomoći nama klubovima da nađemo sponzore ili da pritisnemo Vladu da donese neke zakonske odredbe koje će nam pomoći gurati sport prema naprijed. Naša ambicija je samo sportska, nema tu mržnje, a još manje nasilja, sanjamo o tome da HMNK RIJEKA napuni Dvoranu Mladosti prvi puta još od doba Jugoslavije, a taj san ćemo i dosanjati budite sigurni. Dođite sutra na utakmicu i pjevajte šta god želite, platili ste ulaznicu i to je Vaše puno pravo, a svima kojima je mržnja u srcu nije niti mjesto u Dvorani Mladosti.
I za kraj ono najbitnije: Sve ovo radimo zbog emocija, to je naša satisfakcija u cijeloj ovoj priči, da navijamo, da se veselimo kad pobjedimo, da tugujemo kada gubimo, oni koji ste to doživili ili još uvijek to živite znati ćete dobro o ćemu pričamo i na što mislimo.
ZAJEDNO SMO RIJEKA!"

Na 24 sata je intervju sa Sopićem .. ako netko može , nek otključa .