Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Slažem se s 95% napisanog gore, ali " A primit gol u svake tri tekme je za Sopića čisti SF." -> sjetimo se da je Sopić na proljeće imao brutalan niz bez primljenog gola, sve do Lokomotive u gostima.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

S
Quote from: Vado Magnar on 04.12.2024, 17:35Kao i svaki trener i Đaloviću je trebalo vremena da stvari posloži.
Olimpija nije njegov krimen. Da se razumijemo i on je kriv ako ništa drugo jer je on izabrao igrače koje će igrati, a neki su imali koronu i kriv je po zapovjednoj odgovornosti. Jednostavno on je bio na kormilu kada se dogodila havarija. Ali čitav ulazak u sezonu je bio katastrofalno odrađen: čas smo na jednom napadaču, čas imamo tri ali van forme, čas imamo trenera, pa ga nemamo. Čas je Selahi tu, pa nije. Čas je pola momčadi u svađi s Đalovićem jer je Sopić maknut, a u drugom tren je pola momčadi u svađi sa Sopićem jer je zajeban i jedva čekaju Đaolivća. Pa onda loša atmosfera zbog pretplata i prozivanja. Uglavnom, brdo, ali brdo grešaka svoj uzrok nalazi na brdu. U upravi. U Miškoviću. Oni su zezuli euro kvalifikacije i na njima je gro krivnje za loš organiziran pristup tim utakmicama.
To ne amnestira Đalovića, ali ako ništa drugo vidimo sada da neki posao Đalović ipak dobro radi. Uzorak je naravno premali, ali indikativan. Neporaženost nije nebitna. A primit gol u svake tri tekme je za Sopića čisti SF.
K tome vidi se da Đalović pomalo mijenja stvari. Uveo je novi način treniranja, novi sustav, nove igrače, revitalizirao je neke koje je Sopić pokopao, ali osim Gode ne vidim niti jednog kojeg je Đalović zanemario.

Uglavnom, ja sam optimističan po onome kako se radi. Koliko će to dobro biti - pokazat će vrijeme, ali ako ništa drugo trenutno smo na pravom putu, a ne na Krivom putu kao što smo bili za vrijeme euro kvalifikacija.
Ovaj period valja odvojiti od perioda eurokvalifikacija.

Mene je najviše zasmetala njegova najava utakmice u Ljubljani "Olimpija me ne može iznenaditi". A kad ga iznenadila, samo je stajao i blejao prema travnjaku. Priprema utakmice - nula, reakcija - nula.

Sve ono što ste pisali o okolnostima u to vrijeme vrijedi, također vrijedi da nije sva krivica na Đaletu, ali da se tu pokazao zelen, zeleniji od zmajčeka - je.

Otprilike kako je pisao @Bobic da nas ima, ja sam među njima; u ovom trenutku potpuni konvertit. Prije mjesec dana tvrdio sam da Đale mora biti pedaliran čim prije, a kad bi ga netko sad pedalirao, proglasio bih ga kretenom. Nešto se pokrenulo na bolje i to moramo čuvati. Daleko sam od euforije, ali ako je i Selahi taj koji nas je preporodio, to bi se isto moglo, barem malo pripisati Đaletu. Očito se potrefio trenutak.

Uputite me, ne znam o čemu pišete kad kažete da je Đale uveo nove metode treninga. Što to znači? Kao da sam negdje vidio neki link koji govori o tome, ali nemam vremena sad kopati unazad.

Quote from: m on 03.12.2024, 13:48Paušić o tome kako je saznao da je Đalović promijenio način treninga i kako momčad djeluje moćnije i spremnije nego prije: (od 20.minute nadalje)

https://youtu.be/xx9NTTnNXhM?t=1237

@SandroB

Da. Ona Đaletova izjava je katastrofa. A i nije baš neki slatkorječivi trener. Mi smo imali Keka, Jakirovića i Sopića koji su svi, svaki na svoj način, imali itekako sadržajne presice/interviewe i znali komunicirati s novinarima (čak i Sopić na svoj sulud način). Đalović je sav u nekim frazama, floskulama i nabrijavanjima. Možda paše igračima, ali ja sam nakon nekog vremena prestao slušati njegove presice jer ne kaže ništa pametnog.
Ali, s druge strane na terenu se ipak nešto vidi. Pa možda i bude nešto od toga.

btw... Paušić je izjavio da je Đalović izmijenio treninge ali nije dao nikakve detalje po tom pitanju (link je već dao beetlebum). 

K
Quote from: Zelko Maler on 04.12.2024, 16:58Bolja igra je dosla sa Selahijevim povratkom u zivot zadnjih par utakmica. Nema Djale previse veze s tim koliko ima Lindon.
U nedelju bi to opet mogli vidjeti.
I Sopić je živio na njemu

K
Quote from: m on 04.12.2024, 19:01Slažem se s 95% napisanog gore, ali " A primit gol u svake tri tekme je za Sopića čisti SF." -> sjetimo se da je Sopić na proljeće imao brutalan niz bez primljenog gola, sve do Lokomotive u gostima.
Mislim da su spomenuli u sport nedjeljom ajde odokativno jer možda nisam zapamtio pod Sopićemo smo u 44 sačuvao mrežu u tipa 25 tako nešto

K
Što se tiče treninga nemojte misliti da je to neko čudo neviđeno, samo se ide velikim intenzitetom, skoro kao na utakmicama.
Kada se ekipa navikne na to onda to bude dobro, ali rizik je ozljeda.
Najpoznatiji po tome je Čabraja, gdje igrači koji su malo ljeniji i skloniji ozljedama ga ne mogu smislit

I
Quote from: Bobic on 04.12.2024, 16:34
Quote from: ispod stijena on 04.12.2024, 15:37Čak i tamo smo imali bolji Xg od njih, ne zaboravimo na mrtvi ziceer Fruka.

Pa evo, oduzmimo i taj bod i dodajmo 2 od Osijeka i još smo bo bliži Hajduku i bod dalje dinamu.

Da se dogodilo.
Belupo Rijeka 1:0;
Istra : Rijeka 0:0

i
 Rijeka: OSijek 1:0
 Dinamo : Rijeka 0:1

Mi bismo i dalje imali 30 bodova umjesto 29.

Eto, to je tih dosta njih gdje smo mogli i manje ( a opet nas u tim utakmicama protivnik nije nadigrao nego smo bili li- la).
Neznam sto tocno zelis dokazati. Da zapravo cijelu sezonu igramo jako dobro i samo je falilo srece. Ok ako si tako vidio sezonu do pred 2 tjedna i prepoznao potencijal u Djaletu kada ostali nisu onda si vizionar i mozda radis u profesionalnom nogometu.

Meni kao vikend gledatelju je igra bila grozna i nisam vidio nikakve povezanosti ni iskoristavanja potencijala igraca kojih imamo.

Uglavnom zavrsavam ovu raspravu sa zeljom da sam potpuno pogrijesio ranije i da ove zadnje tri utakmice nisu slucajne i da mozemo napraviti neki kontinuitet boljih igri i pobjeda.

Želim dokazati da se paušalno gleda, da budemo realniji i da se ne bacaju ovlaš procijene kad to nije tako, da se ne pljuje i kad treba i kad ne treba.
Nigdje i nikad nisam rekao da je Djalovic trenerski mag.
Mislim da svaki ozbiljniji vikend gledatelj bi trebao bar pricekati njegove pune prave pripreme i nakon toga će biti stvari jasnije.
Poraz će doći kad tad, serija nekih lošijih rezultata kad tad. To se dogadja i najvećim trenerima, kamoli ne početnicima.

Činjenica je da, sa Dinamom u dvije utkmice smo bili bolji protivnik, da smo Osijeka uništili gore i da smo ih apsolutno deklasirali doma drugo poluvrijeme, da je sa Hajdukom bio NEnogomet i da nije slučajno da sve zajebane ekipe na svoj način tipa VZ Istra i Belupo su nama manje napravili štete nego ostaloj trojci ili približno isto.
Takodjer smo primili 5 golova i 2 iz penala i to na ovom uzorku utakmica nije slučajno.

Znaci plan i program u defanzivnom djelu igre postoji.
Mijenjali su se parovi stopera, vrtili se bekovi, vrtili zadnji vezni, obrana ika glavu i rep, stajala visoko ili bila sabijena u svojih 16 pod pritiskom.

Ono sto se sa mnom većina neće složiti je to da napad u HnLu funkcionira kod svih ekipa ja temelju individualne kvalitete i da tu treba sezona i sezona da se udje u neki , nazovimo ga mehanizam ili kako već...

Prije Istre, dok šapat Culinine žene nije došao do nas reakcije je bila koji K igra bez napadača.
Tad nismo znali da je Andric na ledu, a nakon utkqmice je Djalovic izjavio kako je znao da Istra igra agresivno i na presing na igrača po cijelom terenu i da se on odlučio na igrače koji su "jaki" na lopti.
Po meni je to sasvim legitimno i razumljivo.
I tamo je jedan Rukavina imao agresiju Selahia, svi su letili i svi au se tukli, a nisu igrači za tuču. Svih 11.
To je po meni pozitivan stav.
Protiv Dinama i sam Bjelica je rekao da im je najviše muka zadao Fruk.
Na kraju krajeva taj Fruk je duplo bolji igrač otkad je preseljen tamo gdje je preseljen.

Mislim da to nije rješenje na duge staze, već taktičar poput Gatusa će se 100% pripremit na takav način igre, ali je pokušaj , ponavljam legitiman.

Možda bi meni logičnije bilo da gura naprijed Jankovića i od njega radi novog Franka, a ne omalenog Fruka/Fabregasa, ali meni će se uvijek i u bilo kojem poslu svidjeti čovjek koji pokušava, kemija i trudi se pronaći rješenje ma koliko ono nelogično bilo okruženju.

Ionako au kroz povijest "genijalci" bili loše shvaćanj od ostale populacije u vremenu djelovanja

Trener koji je tvrdoglav kad je loše, prvo nije trener i drugo ne ostaje dugo u toj ulozi.
Đale pokušava i to je pozitivna odlika.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

https://www.nacional.hr/selahi-se-ispricao-novi-ugovori-pasaliceva-ozljeda-armirana-obrana-i-neki-novi-klinci/

mogao bi se i gdin Otac ugledati na Selahija. "Nadurena primadona" se ispričala za svoj crveni karton. A ovaj dnovinar još uvijek drži online svoj sponzorirani članak.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Z
Selahiju će se na zimu ponuditi novi ugovor?
Nije valjda Miško uvidio da je pare od Andrića mogao dati Lindonu?

QuoteĐalović nije 'samo' u formu vratio Selahija

Kad je točno Selahi ispao iz forme, propustio sam taj period?
#navodninavijač

K
Meni je najjače da mi čekamo kraj polusezone da ponudio nekome novi ugovor  :svakacast:
Šta debil od DRS radi cijelo ovo vrijeme, možda on ne zna da ne treba čekati prijelaznog rok za ponudit novi ugovor svojim igračima, neka mu netko javi

Quote from: Kostrena on 05.12.2024, 21:35Meni je najjače da mi čekamo kraj polusezone da ponudio nekome novi ugovor  :svakacast:
Šta debil od DRS radi cijelo ovo vrijeme, možda on ne zna da ne treba čekati prijelaznog rok za ponudit novi ugovor svojim igračima, neka mu netko javi

da da...ispada da DRS radi 4 mjeseca u godini, samo kad je prijelazni rok otvoren. Može mu Dida dati pedalu ostatak godine i plaćati ga samo ta 4 mjeseca. Uštedit će love, a i nije da će puno lošije raditi...
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Quote from: ispod stijena on 04.12.2024, 21:43
Quote from: Bobic on 04.12.2024, 16:34
Quote from: ispod stijena on 04.12.2024, 15:37Čak i tamo smo imali bolji Xg od njih, ne zaboravimo na mrtvi ziceer Fruka.

Pa evo, oduzmimo i taj bod i dodajmo 2 od Osijeka i još smo bo bliži Hajduku i bod dalje dinamu.

Da se dogodilo.
Belupo Rijeka 1:0;
Istra : Rijeka 0:0

i
 Rijeka: OSijek 1:0
 Dinamo : Rijeka 0:1

Mi bismo i dalje imali 30 bodova umjesto 29.

Eto, to je tih dosta njih gdje smo mogli i manje ( a opet nas u tim utakmicama protivnik nije nadigrao nego smo bili li- la).
Neznam sto tocno zelis dokazati. Da zapravo cijelu sezonu igramo jako dobro i samo je falilo srece. Ok ako si tako vidio sezonu do pred 2 tjedna i prepoznao potencijal u Djaletu kada ostali nisu onda si vizionar i mozda radis u profesionalnom nogometu.

Meni kao vikend gledatelju je igra bila grozna i nisam vidio nikakve povezanosti ni iskoristavanja potencijala igraca kojih imamo.

Uglavnom zavrsavam ovu raspravu sa zeljom da sam potpuno pogrijesio ranije i da ove zadnje tri utakmice nisu slucajne i da mozemo napraviti neki kontinuitet boljih igri i pobjeda.

Želim dokazati da se paušalno gleda, da budemo realniji i da se ne bacaju ovlaš procijene kad to nije tako, da se ne pljuje i kad treba i kad ne treba.
Nigdje i nikad nisam rekao da je Djalovic trenerski mag.
Mislim da svaki ozbiljniji vikend gledatelj bi trebao bar pricekati njegove pune prave pripreme i nakon toga će biti stvari jasnije.
Poraz će doći kad tad, serija nekih lošijih rezultata kad tad. To se dogadja i najvećim trenerima, kamoli ne početnicima.

Činjenica je da, sa Dinamom u dvije utkmice smo bili bolji protivnik, da smo Osijeka uništili gore i da smo ih apsolutno deklasirali doma drugo poluvrijeme, da je sa Hajdukom bio NEnogomet i da nije slučajno da sve zajebane ekipe na svoj način tipa VZ Istra i Belupo su nama manje napravili štete nego ostaloj trojci ili približno isto.
Takodjer smo primili 5 golova i 2 iz penala i to na ovom uzorku utakmica nije slučajno.

Znaci plan i program u defanzivnom djelu igre postoji.
Mijenjali su se parovi stopera, vrtili se bekovi, vrtili zadnji vezni, obrana ika glavu i rep, stajala visoko ili bila sabijena u svojih 16 pod pritiskom.

Ono sto se sa mnom većina neće složiti je to da napad u HnLu funkcionira kod svih ekipa ja temelju individualne kvalitete i da tu treba sezona i sezona da se udje u neki , nazovimo ga mehanizam ili kako već...

Prije Istre, dok šapat Culinine žene nije došao do nas reakcije je bila koji K igra bez napadača.
Tad nismo znali da je Andric na ledu, a nakon utkqmice je Djalovic izjavio kako je znao da Istra igra agresivno i na presing na igrača po cijelom terenu i da se on odlučio na igrače koji su "jaki" na lopti.
Po meni je to sasvim legitimno i razumljivo.
I tamo je jedan Rukavina imao agresiju Selahia, svi su letili i svi au se tukli, a nisu igrači za tuču. Svih 11.
To je po meni pozitivan stav.
Protiv Dinama i sam Bjelica je rekao da im je najviše muka zadao Fruk.
Na kraju krajeva taj Fruk je duplo bolji igrač otkad je preseljen tamo gdje je preseljen.

Mislim da to nije rješenje na duge staze, već taktičar poput Gatusa će se 100% pripremit na takav način igre, ali je pokušaj , ponavljam legitiman.

Možda bi meni logičnije bilo da gura naprijed Jankovića i od njega radi novog Franka, a ne omalenog Fruka/Fabregasa, ali meni će se uvijek i u bilo kojem poslu svidjeti čovjek koji pokušava, kemija i trudi se pronaći rješenje ma koliko ono nelogično bilo okruženju.

Ionako au kroz povijest "genijalci" bili loše shvaćanj od ostale populacije u vremenu djelovanja

Kad netko napiše "ovlaš" ja dalje ne čitam
Mila majko
Na trenutak sam mislio da sam na forumu nk osijeka
SPORTSKI ODLAZI!