Rijeka u medijima, članci o Rijeci,...

Started by D2, 10.05.2023, 22:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Quote from: robil on 08.09.2025, 11:15Ferlin nije mladi novinar da se boji za posao.
Mogao bi samo ga nije briga. Odradi preko k...
Quote from: robil on 08.09.2025, 11:15Ferlin nije mladi novinar da se boji za posao.
Mogao bi samo ga nije briga. Odradi preko k...
A šta ako je dobar sa Miškom i namjerno se ne želi zamjerit kad ionako zna da neće dobit odgovor?

R
Ovako mogu i ukinut emisiju svaki ponedjeljak. Pa kad se iz kluba smiluju nek jave što im se smili preko facebooka. Tko će se sad zajebavat sa prevodiocem?

I
Quote from: Bobic on 08.09.2025, 10:01
Quote from: ispod stijena on 08.09.2025, 09:46Hm...Pa nikad nismo gledali slide-ove sa slikama našeg trenera dok je bio beba, tj. 2 godišnjak sa nogom u gipsu. Ne vidim kad se zadnji put išlo "tako duboko" i prikazivala intima zaposlenika kluba, osim kada bi se čestitao npr. dan očeva.

I vidi vraga...tko bi rekao da ekipa igra međusobno na treningu.  :sta:  Ono...Nogometaši na treningu igraju nogomet.
Brzo pozvati Andriju Jarka da izvjesti o tom spektaklu!

Taj duhoviti sarkazam je urnebesan, ako te zanimaju samo spektakli, citaj o ratu u Ukrajiji
Pa mene bi zanimalo, sta ima na treningu, pogotovo ako je novi stozer, tko je otpisan, tko je od igraca tu.
A inace-ovo o treneru je objavio samo klub. Ja kazem da NL ne pise nista vec 3 dana, a i ono malo sta pisu, sve bezveze. Mogli su pitat tko je u novom stozeru. Meni je to spektakl.

Odi kibicirat preko žice ko Vjeko Miletić i znaš sve.

Meni bi bilo jasno da je taj "problem" od jučer. Pa dok je Kek bio ljudi koji brinu o pripremi travnjaka za trening i postavljanju opreme do 5 min prije početka treninga nisu znali da je na "jedinici" ili "dvojci".

Novinari treninge u tom tvom zamišljenom spektru nisu pohodili oho ho godina. Možda je poneki novinar na tragu osobnosti iskamčio nešto više, ali očekivati od novih generacija novinara "osobnost" ili razumijevanje nadređenih za terenskim radom je spektakularno paradoksalno.

A tu nije kriv klub, a ako je. Nije to od jučer

Quote from: patrik-mrsnik on 08.09.2025, 11:08
Quote from: Snjesko on 08.09.2025, 10:16
Quote from: robil on 08.09.2025, 09:54Koji je smisao emisije "kod baraka Rujevice" kad stalno DRS ponavlja jedno te isto.

A bas ta emisija nema smisla vise.

Umjesto da ga barem pita kako i tko je skautirao novog trenera, odnosno kako su i zbog cega bas njega odabrali?
Onda tko je sve u njegovom stozeru od starih/novih ljudi, odnosno ako jos nije ekipiran kad ce?
Pa onda mozda i osnovno zasto nisu dovedene zamjene za Naisa i Selahija kad je to i sam ponavljao 8 mjeseci da je potrebno?
Sto je sa Bodeticem, zasto se mladi graci posuđuju u treceligasa, a ne Orijent ili Opatija?
Sta se desava sa omladinskom skolom, ide li se na drugu momcad kao sto plsniraju Dinamo i Hajduk i zasto ne?

Mislim pitanja i potpitanja ima milijun.

A oni uspiju pricat o posjetu papi i reprezentaciji.

Ajmo rec da i ovako nebi dobili nikakav odgovor odnosno dobili bi opce ajmo rec fraze, ali kako uopce dobit ikakav odgovor, kad ajmo rec, ne pitas nikakva ajmo rec, normalna pitanja?

Nepopularno mišljenje.

Miško ne voli puno da mu se čačka po poslu kojeg radi, to svi znamo.
A znamo i kako su završili/završavaju neki koji su se usudili postavit pitanje više.
Volarić više ne radi Rijeku, Frančišković isto tako. Nije kućni doveden u NL za badava.

Zadnje što ti kao riječkom sportskom novinaru (pogotovo ako si mlađi) treba da ti iz NK Rijeke kažu da nisi dobrodošao.
Zato se autocenzuriraš. Ne pitaš jer ako pitaš sutra nećeš imat šta jest. Ne talasaš. Pitaš - a idete kod pape? Super. Jel vam smeta repstacija? Ne, imate dosta terena, je tako?
Odradiš. I progutaš knedlu jer nisi niš pitao, I ideš dalje.

Nisu novinari slijepi i gluhi. Pitanje je samo tko što smije pitati. I tko će kojim pitanjem koga naljutiti i sutra ostati bez kruha. A na to ipak malo više pazimo...

Sve 5. Samo to onda nije novinarstvo. Jbg...

B
Nije bez razloga BiH, Bocvana ili Haiti jači po slobodi medija od nas.

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Indeks_slobode_medija

08.09.2025, 13:58 #3920 Last Edit: 08.09.2025, 14:39 by Snjesko
Quote from: patrik-mrsnik on 08.09.2025, 11:08
Quote from: Snjesko on 08.09.2025, 10:16
Quote from: robil on 08.09.2025, 09:54Koji je smisao emisije "kod baraka Rujevice" kad stalno DRS ponavlja jedno te isto.

A bas ta emisija nema smisla vise.

Umjesto da ga barem pita kako i tko je skautirao novog trenera, odnosno kako su i zbog cega bas njega odabrali?
Onda tko je sve u njegovom stozeru od starih/novih ljudi, odnosno ako jos nije ekipiran kad ce?
Pa onda mozda i osnovno zasto nisu dovedene zamjene za Naisa i Selahija kad je to i sam ponavljao 8 mjeseci da je potrebno?
Sto je sa Bodeticem, zasto se mladi graci posuđuju u treceligasa, a ne Orijent ili Opatija?
Sta se desava sa omladinskom skolom, ide li se na drugu momcad kao sto plsniraju Dinamo i Hajduk i zasto ne?

Mislim pitanja i potpitanja ima milijun.

A oni uspiju pricat o posjetu papi i reprezentaciji.

Ajmo rec da i ovako nebi dobili nikakav odgovor odnosno dobili bi opce ajmo rec fraze, ali kako uopce dobit ikakav odgovor, kad ajmo rec, ne pitas nikakva ajmo rec, normalna pitanja?

Nepopularno mišljenje.

Miško ne voli puno da mu se čačka po poslu kojeg radi, to svi znamo.
A znamo i kako su završili/završavaju neki koji su se usudili postavit pitanje više.
Volarić više ne radi Rijeku, Frančišković isto tako. Nije kućni doveden u NL za badava.

Zadnje što ti kao riječkom sportskom novinaru (pogotovo ako si mlađi) treba da ti iz NK Rijeke kažu da nisi dobrodošao.
Zato se autocenzuriraš. Ne pitaš jer ako pitaš sutra nećeš imat šta jest. Ne talasaš. Pitaš - a idete kod pape? Super. Jel vam smeta repstacija? Ne, imate dosta terena, je tako?
Odradiš. I progutaš knedlu jer nisi niš pitao, I ideš dalje.

Nisu novinari slijepi i gluhi. Pitanje je samo tko što smije pitati. I tko će kojim pitanjem koga naljutiti i sutra ostati bez kruha. A na to ipak malo više pazimo...

Ma sve je to jasno i naravno da nije od jucer. Puno puta je recimo Topic to spominjao da Triboni.
Ali prvo i osnovno govorimo o Ferlinu, a ne nekom mlađem novinaru, a drugo ponekad su se bar postavljala neka pitanje (ne sva), pa iako nisi dobio pravi konkretan odgovor. Sad je doslo do toga da se ne postavlja apsolutno nikakvo pitanje. Ono pravimo se kolektivno ludi. Doduse, znam da je alternativa da slusamo ekvivalente o skupim avionima i kamionima, ali pitanja se moraju postavit pa neka se odgovori kako se zna, moze i umije.

Neki dan je bilo predstavljanje Sancheza i DRS mrtav hladan ispali da se za vikend sve odigralo?!? Covjece, ti vrijeđas moju inteligenciju, vrijeđas na kraju krajeva i sebe takvim bezocnim laganjem, ponizavas i klub ispred koga govoris, pa bar daj neki neodređen politicki odgovor. Pa da bar kazes da ste ga pratili otkad je ispala Rijeka protiv Olimpije. Ako mozes izvalit da si pratio Jankova prije 4 godine, ovo bi se cak i moglo povjerovat. Pa ne mozes bit tu na tom mjestu, a da se uopce ne pripremis za to pitanje, to je suludo i neoprostivo.

08.09.2025, 14:46 #3921 Last Edit: 08.09.2025, 14:46 by D2
Ako su ova pitanja od Snješka neki bauk onda je sve krasan .... znate već što. Ni jedno ovo pitanje se ne može protumačiti kao neki problem ili da netko nekog pitanjem vrijeđa, podbada ili vuče na neki tanki led. Posve normalna pitanja.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

J
I Đale je mrtav hladan nakon hadjuka izvalio da idu dalje jako s pripremama za europu. Pa je sanchez reko da je praktički kontaktiran dan prije potpisa. Mislim da mi ipak nismo prosječni pratitelji situacije, a da su te izjave najviše zbog njih odnosno zbog medija koji će reciklirat svaku izjavu deset puta.
Neka nama insajdera na forumu, mislim da ćemo znat razlikovat prave info od baljezganja.

B
Ne znam da li Lav XIV. zna, ali:

1978. Rijeka osvojila kup, godina triju papa, dvoje preminulo, Ivan Pavao II. je postao papa

2005. Rijeka osvojila kup, preminuo Ivan Pavao II., izabran Benedikt XVI

2013. Rijeka osvojila kup, Benedikt abdicirao, Franjo izabran

2025. Rijeka osvojila kup  :)

Quote from: Bred on 10.09.2025, 08:18Ne znam da li Lav XIV. zna, ali:

1978. Rijeka osvojila kup, godina triju papa, dvoje preminulo, Ivan Pavao II. je postao papa

Ovo s 2013. nije tocno jer smo Kup osvojili godinu kasnije
Forza Fiume ale!

B
A malo sam ga nategnuo radi dramatizacije. Sezone odgovaraju.

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/rijeka/evo-kako-bi-trebao-izgledati-novi-strucni-stozer-rijeke-dalovic-sa-sobom-odvodi-dva-poznata-imena-15621076

Uz Victora Sancheza stigao je i (zasad jedini) pomoćni trener Ramiro Munoz Calva, kojem novi čelnik riječke sportske struke iznimno vjeruje.
Ono što se definitivno zna jest da je u klubu ostao Ivan Vargić

R
Quote from: Bred on 10.09.2025, 08:18Ne znam da li Lav XIV. zna, ali:

2025 je Papa Franjo preminuo. Papi Lavu su problem budući trofeji