Reprezentativci NK Rijeke

Started by Vado Magnar, 22.05.2023, 12:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

A
Za Dalica od kad je bio u Rijeci mislim da je govno od čovjeka. Igrači su morali plaćat da igraju, dovukao par svojih jer je imao koristit koji nisu tada kvalitetom bili za Rijeku. Ispali smo od jebene Renove pod njegovim vodstvom. Edita Junuzovica koji je prije a i kasnije igrao isključivo špicu, i napravio lijepu karijeru u Rusiji, Kazahstanu,Koreji, stavio na desnog beka i natjerao ga da traži raskid i ode u ako se ne varam 3 ligu pa preko Slovenije dalje

R
Meni se ta repka jos od Mamica pa.sada preko Dalica upravi radi takvih stvari zgadila...
Dalica jos od onda ne postujem ...teski manipulator i siguran sam da su sva trojica igraca Rijeke u repki radi Miska ustvari garantiran da je tako..... dobit ce sansu jedino ako Majer , Ivanusec , Vlasic i Pasalic polome noge a do tada uzivajmo u svrsavanju dijaspore po trgovima

Sjećam se kad je Dalić bio u Rijeci tražio je od igrača da jednu utakmicu s Hajdukom "malo puste nogu s gasa". Napisao je sastav na ploču i rekao onaj tko to ne želi da se može prekrižiti na ploči.
Jedan domaći igrač se prekrižio s ploče, ali i iz Dalićevih planova i vrlo brzo napustio klub iako je do tada bio standardan

Bosanci na nastavku turneje kod uglednika, nakon Newcastlea večeras u Empoliju kod Talijana.
Nažalost Radelje nema. Vjerujem da se radi o ozljedi, jer ako dobro vidim nema ga ni na klupi. Što nema logike nakon odlične premijere neki dan.

V
Quote from: T.T.N.Y. on 09.06.2024, 20:07Sjećam se kad je Dalić bio u Rijeci tražio je od igrača da jednu utakmicu s Hajdukom "malo puste nogu s gasa". Napisao je sastav na ploču i rekao onaj tko to ne želi da se može prekrižiti na ploči.
Jedan domaći igrač se prekrižio s ploče, ali i iz Dalićevih planova i vrlo brzo napustio klub iako je do tada bio standardan
Koji ?

Radeljic je neka ozljeda da..nije niti putobao

T
Meni je Dalic potpuno ok.

Ne slazem se sa njegovim konzervativnim pristupom, kada teško mijenja igrače. Primjer naš Pašalić, lijeva noga i savršen fit za krilo ali ga on i dalje zove kao 25og igrača.  Ne svida mi se ni što su "wannna be domoljubi" privatizirali repku. Što repku prate uglavnom samo seljačine i dijaspora. Što se zanemaruje močvara zvana HNL.

Ne vole ga u Splitu, ne vole ga u Rijeci, ne vole ga u Zagrebu. I zato se on ponaša tako kako se ponaša, smiruje strasti i apsolutno poziva na mir i potporu, jer šta mu drugo ostaje? Šta god da napravi, sve je iz lokal-perspektive krivo. Pozvao 3 igrača Rijeke na Euro, opet nije dobar. Posrao Hajduka i njihov model, opet nije dobro. Odveo reprezentaciju iz Zagreba, opet nije dobro. Odveo repku u Osijek na otvaranje stadiona, opet nije dobro.

Čovjek je napravio sve, šta je sa repkom trebao napravit. Koliko je to kome osobno bitno, a kome manje bitno to su sve osobni stavovi.

Od nekih igrača koji su bili pod Dalićem u Rijeci, sam čuo da je uvijek bio korektan, ali je kao mlađi bio temperamentniji.

Dalic je ostvario fantastične rezultate sa repkom. Nema repova, nema skandala. Pokazao je srednji i Kalinicu debilu i Livaji.

A
Quote from: T.T.N.Y. on 09.06.2024, 20:07Sjećam se kad je Dalić bio u Rijeci tražio je od igrača da jednu utakmicu s Hajdukom "malo puste nogu s gasa". Napisao je sastav na ploču i rekao onaj tko to ne želi da se može prekrižiti na ploči.
Koji?

S

Jebote, kao da je najmračnija tajna u povijesti, kad ne smijemo znati ni 15-20 godina kasnije koji je to igrač.

A
Quote from: SandroB on 09.06.2024, 23:00

Jebote, kao da je najmračnija tajna u povijesti, kad ne smijemo znati ni 15-20 godina kasnije koji je to igrač.
Pred mjesec dana je Milinovic na podcastu prvi put ispričao, bar sam ja prvi put to čuo, da je Katalinić pred svaku utakmicu protiv Hajduka mijenjao pozicije igračima, Mlinka citav život stoper a pred Hajduk mu ovaj dolazio uvijek s ideom da ima plan kako će ovaj najbolje odigrat na beku. Naravno da nismo Hajduk nikad dobili pod njim

S
"Dalić je ostvario fenomenalne rezultate s repkom"... ova naša generacija je stvarno moćna i čudesna. Koliko je to njegova zasluga, upitno je.
Kažu neki "ujedinio nas je". Je... na ovom dijelu brdovitog Balkana kažeš "dat će dragi Bog" i imaš raju... najmanji problem. Pokupiš ekipu, odeš na misu, pozoveš novinare i heroj si tek takav.

Pamtim ga jako dobro iz naših dana... nakon 4:0 protiv Hajduka 2007. ugasio se. Predugo je trajalo... ni igre, ni koncepta, ni atmosfere, ni odnosa unutar ekipe... puno bolje bilo je pod Rubčićem. Tada nam je Landeka izgledao kao kralj; da ne govorim o Štroku, braći Sharbini, Manuelu Pamiću... Rubčića mi baš bilo žao, točnije rečeno - njegovog kraja. Ona ekipa bila mi je jedna od simpatičnijih. Atraktivan, efikasan nogomet.

09.06.2024, 23:13 #521 Last Edit: 10.06.2024, 06:05 by Uzaludni
Gle, Dalić i repka je slična priča kao i Kek i Rijeka - možeš ga realno prosuditi tek kad neki drugi trener bude opet imao takvu generaciju i uvjete. Do tada će jedni govoriti da je on kralj a drugi da je trebao i bolje s onim što je imao na raspolaganju...
Trijezan čovjek ima hiljadu želja a pijan samo muzičku

I
10.06.2024, 10:34 #522 Last Edit: 10.06.2024, 14:48 by ispod stijena
U zadnjih 5 godina sam valjda pogledao dvije ili tri utakmice repke "uživo".

Jedna je ova protiv Makedonije, druga je protiv Rusije u Splitu, treću ne znam točno, ali jesam...

Ali ono što mogu reći. Meni Marco Pašalić ne bi sigurno igrao niti u prvih 11 niti bi bio kakav rotacijski igrač.

Tek kad vidiš "uživo" kvalitetu pojedinaca shvatiš tko je gdje.

Može biti nekih osobnih stajališta i različitih što je i više nego razumljivo, ali realnost je realnost.

I taj Dalić, jebiga sreća - nesreća rezultat je tu. Da li je njegova zasluga ili nije...Nek svatko ocijeni. Mora se znati da su nama igrači dolazili i dolaze iz najjačih klubova i aktivno tamo igraju, a vode ih, uče i prate jedni od najkvalitetnijih trenera.

I kad netko takav dođe na okupljanje i ne kaže Daliću "tko te jebe, ispao si tamo od neke Renove sad ćeš ti meni govoriti što trebam raditi".

Već to je veliki plus izbornika kao takvog. U ovih 6 godina ili koliko već, igrači da žele nasapunaju mu dasku 3 puta u jednom danu!
Da im kao izbornik ne odgovara.

I zato izbornici imaju puno drukčiju funkciju od trenera samih.
Na kraju krajeva, hladno je rješio Kalinića, osvetnički Rebića, kurvinski Livaju i sve u interesu cijele momčadi.

Možemo misliti o njemu kao čovjeku i klupskom treneru što hoćemo, ali kao izborniku mu možemo samo skinuti kapu. Ako smo Rusiju možda i mogli smatrati kao sretnu slučajnost, nakon Katra to nije točno.

Ima rezultat iza sebe i kao takav mjesto u povijesti. Uspio je s ovom generacijom ostvariti fenomenalne rezultate i tu mu se mora skinuti kapa.
U reprezentativnom nogometu je za trenera bitnija rola motivatora, psihologa i team managera.
Neke velike taktike je teško uigravati u prekratkim periodima. One reprezentacije koje imaju kičmu momčadi iz istog kluba, će uvijek biti u prednosti. Ostali će uigrati neke kratke kombinacije i prilagoditi igru kadru na raspolaganju.
Dalić to već godinama iznimno uspješno vrti i ima rezultat iza sebe. Sad jedino ostaje za vidjeti s koliko uspjeha će odraditi smjenu generacija....
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

M
Bio je blizu repke

https://www.rijekadanas.com/ocekivao-sam-da-cu-biti-medu-vatrenima-na-euru-ali-prvo-moram-napraviti-ovu-stvar-u-rijeci/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2KZYDOuqsnQ1uRq-4wMLF8auQO7nkUeqOI2AXw513mQbxR473_0C7h17A_aem_AQtIGuL11Xsrjq8OyVJppy5tSEnpFQE03j3D9gEAe0Xbz2cuOrc_MkDpmY92DH_2RT_3dsxghIaTa63cNjFal_cY#lxf1i89lm0bghfxvroh

Kako kao rođeni Berlinčanin gleda na Euro, pitali su iz Sportskih novosti igrača Rijeke Niku Galešića s kojim su se družili u njemačkoj prijestolnici.

– Bit će to nogometni spektakl, pogotovo za nas Hrvate. Lijepo mi je sve to vidjeti, baš me zanima kako će točno izgledati. Bit će sjajno, posebno u glavnoj berlinskoj ulici Kudamm. Jedva čekam čuti našu himnu – pričao je Niko...

– U Berlinu ima dosta mjesta za gledanje utakmice i za one koji neće imati ulaznice.
kime idete na Olimpijski stadion?

– Idu otac Ante i šestgodišnji nećak Noa, kojem će to biti prva utakmica Hrvatske. Ide i zet i još dva-tri prijatelja.
Kome dajete veće šanse, nama ili Španjolcima?

– Hrvatska je protiv Portugala jako dobro izgledala, godinama već ima velike rezultate i nadam se, naravno, pobjedi. Najbitnije je uzeti tri boda da si miran za sljedeće utakmice.

Jeste li se čuli sa svojima iz Rijeke Pjacom, Pašalićem i Labrovićem?

– Nisam ih previše htio maltretirati. Naravno da ću im poslati poruke podrške. Nadam se da će imati minutažu... Osim s njima u kontaktu sam s Baturinom s kojim sam igrao u U-21 reprezentaciji. Ja sam prvi put uživo gledao Hrvatsku na Euru 2012. godine, a nažalost morao sam ostati doma s mamom kad je bilo SP 2006. godine. Kao klincu jedan od najdražih dana u životu bio mi je taj kad sam bio na utakmici Hrvatske u Poznanju 2012. godine s Italijom.
Neki su mislili da ćete možda biti u kadru Vatrenih na ovom Euru.

– To je za mene prošlost. Naravna stvar da sam i ja to očekivao, ali reprezentacija je odlična. Svi su u izvrsnoj formi, stoperi su jako dobri. Nemam što reći. Bio bih najsretniji kad bi u vremenu koje slijedi došao nekako do prilike. No, prvo moram u Rijeci ponovno dokazati da mogu biti jedan od glavnih igrača, a onda ćemo vidjeti što će biti s reprezentacijom.

Kako ste preboljeli ostanak bez trofeja?

– Prošla su dva tjedna pa sam se malo smirio. Nisam zaboravio, bio sam razočaran i ljut. Bili smo tako blizu, a Dinamo je uzeo sve. Generalno sam zadovoljan svojom sezonom i ekipnom igrom. Meni je jedina žal ostala što nisam igrao protiv Dinama
To što ste u završnici prvenstva i Kupa ostali na klupi mnoge je iznenadilo.

– Osjetio sam aduktor, ali to nije dugo trajalo, siguran sam da sam mogao pomoći ekipi protiv Dinama. Tako je, kako je... Činjenica je da smo se svi podignuli u kvaliteti u odnosu na lani.

Kaže da ga mnogi u Berlinu koji nisu Hrvati pitaju za našu reprezentaciju.

– Očekuju nešto od Hrvatske koja je opet tajni favorit. U medijima su komentari da bi Hrvatska mogla daleko doći. No, jaka je skupina... Treba je proći, a onda možda opet preko penala stignemo do finala.

Tko su po vama favoriti? Kako vidite Njemačku?

– Gledao sam Elf protiv Grčke, nisam ih vidio kao jako dobru reprezentaciju, iako bi mogli daleko jer su domaćini. Osim toga imaju iskusne igrače, ali i mlade poput Wirtza i Musiale. Međutim, glavni favoriti su Španjolci i Englezi.

Mlađima koji su ovih dana u Berlinu, što biste preporučili?

– Da dođu u centar grada kod glavne crkve, tamo će biti fan zona. Bit će sigurno pedeset tisuća naših, svi ćemo se skupiti tamo, pjevat ćemo naše pjesme, i ja ću doći tamo, feštati sa svima, prije i nakon utakmice.

Hoćete li biti u dresu?

– Hoću, ali bez imena, tata mi je ukrao onaj iz reprezentacije U-21 na kojem piše moje prezime.

Kad bi morao imati ime na dresu, koje bi uzeo?

– Od jednog suigrača Pašalića, Pjace ili Labrovića – nasmijao se Galešić dodajući:

– Nakon Nijemaca naših navijača će biti najviše, iza toga Albanaca i Turaka.