HNL Sezona 2023/24

Started by Zelko Maler, 30.05.2023, 11:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: duke on 04.03.2024, 22:36Novinari špekuliraju da će biti suci iz susjedstva.

Vjerojatno su najveća šansa susjedne države pa ne b trebalo čuditi ako se na utakmici Hajduk – Dinamo sa zviždaljkom pojavi Slovenac Slavko Vinčić ili Irfan Peljto iz BiH ili Srbin Srđan Jovanović, ili neki četvrti tih država. U HNS-u nije precizno definirano iz kojih će država pokušati dovesti suce, mogu to biti i Talijani, Nijemci, Nizozemci... ali prema onome što se može čuti iz Sudačke komisije to nije lak posao pa bi sa susjedima mogla biti najveća šansa.

samo da ne dovuču iz Italije Di Bella  ;D

Quote from: SandroB on 04.03.2024, 21:01Meni je najveći plus dobiti četiri preostala derbija do kraja, s bilo kojim sucima. Sumnjam da se i sam Bel ne bi usr'o da nam dođe...
Znaš i sam da se ne boje Rujevice, pritisak postoji, ali su tu sigurni. I bolje da smo takvi.

S druge strane sumnjam da Bel ima ikakvih skrupula i taj će do kraja odraditi po "nalogu" ili po svom IQ.
Dokaz tvrdnji,.... dan nakon one snimke sročio je onakvo objašnjenje i to je objavljeno kao službeno priopćenje na stranicama HNS.
Takav potez nam govori dvije stvari. Prvo Bel i dalje nema namjeru krenuti od sebe i ne vidi nikakav problem u svom suđenju.
Drugo i najviše poražavajuće je što ga u tome podržava HNS kao organizacija. Da se ne slažu s njegovim postupcima uredno bi mu uz zahvalu rekli, "Dario oprosti, ali ovo što si napisao ne stoji i to ne možemo prihvatiti".
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: TIR on 04.03.2024, 22:45...
Neće strani sudac bit odličan, ali njegove greške će biti samo to, greške. Belove greške nisu greške.
Drago mi je što si ovo napisao.
Pišem malo i  na tragu teksta koji si stavio na portal i par postova u kojem je okosnica bila kako naš suci sude slabo jer nisu dovoljno kvalitetni. To većinom stoji, ali  u tome treba tražiti opravdani alibi samo pojedinim (nadajmo se mlađim) sucima.
No kako "u svakom žitu postoje i kukolji", ne treba se libiti istaknuti ih i u općem interesu i maknuti. Bel, Jović, Pajač, (oprostite ako sam koga zaboravio)... rade greške, ali te greške jednostavno se teško mogu svesti samo pod kvalitetu jer za neke od njih se piše kako se radi o našim najkvalitetnijim sucima. Njihove greške nisu konstantne i iste.
Primjerice Duje Strukan, može imati loš dan, ali kod njega znaš da će ti u svim utakmicama skoro na isti način procijeniti situaciju. To što će nama ići para na uši zbog toga je druga stvar, ali on to sudi tako svima.
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

05.03.2024, 08:38 #2583 Last Edit: 05.03.2024, 08:39 by D2
Quote from: D2 on 05.03.2024, 08:13...
Primjerice Duje Strukan, može imati loš dan, ali kod njega znaš da će ti u svim utakmicama skoro na isti način procijeniti situaciju. To što će nama ići para na uši zbog toga je druga stvar, ali on to sudi tako svima.
I sad čitam da nam je on u nedjelju protiv Osjeka, a Fran Jović VAR. Jesam ga zasrao ili još ima šanse za nas.  ;D  ;D  ;D 

Nemam ništa protiv Strukana, ni protiv Kolarića.

U Kolariću vidim neku novu generaciju i djeluje mi normalan čovjek, povučen i iskren. Netko je spomenuo kad ga je vidio s ostalim sucima na pumpi gdje je stao naš navijački bus/kombi, pored njih on s ruksakom i hudicom izgleda kao navijač, a ne sudac. Vidjet ćemo kako će se rasplesti dakako.
Strukan je prije bio najbolji domaći sudac, i onda su ga polako masakrirali suspenzijama i delegiranjem. Baš su jučer dečki s Tribine to spominjali. Žuti umjesto crvenog Pllani protiv Slavena ne zamjeram njemu nego Pajaču koji je bio VAR, i nije ga ni zvao na provjeru tog starta. Protiv Rudeša je pokazao da je njegovo vrijeme nažalost prošlo, ili polako prolazi, jer je tamo bilo hrpu faula nesuđenih za nas.

Ali ovi ostali su svi redom smeće. Ili iritantnom pojavom ili nekvalitetom ili skrivenim namjerama, ili sve u paketu ako se zoveš Jović ili Bel.
#navodninavijač

S
Quote from: D2 on 05.03.2024, 08:02
Quote from: SandroB on 04.03.2024, 21:01Meni je najveći plus dobiti četiri preostala derbija do kraja, s bilo kojim sucima. Sumnjam da se i sam Bel ne bi usr'o da nam dođe...
Znaš i sam da se ne boje Rujevice, pritisak postoji, ali su tu sigurni. I bolje da smo takvi.

S druge strane sumnjam da Bel ima ikakvih skrupula i taj će do kraja odraditi po "nalogu" ili po svom IQ.
Dokaz tvrdnji,.... dan nakon one snimke sročio je onakvo objašnjenje i to je objavljeno kao službeno priopćenje na stranicama HNS.
Takav potez nam govori dvije stvari. Prvo Bel i dalje nema namjeru krenuti od sebe i ne vidi nikakav problem u svom suđenju.
Drugo i najviše poražavajuće je što ga u tome podržava HNS kao organizacija. Da se ne slažu s njegovim postupcima uredno bi mu uz zahvalu rekli, "Dario oprosti, ali ovo što si napisao ne stoji i to ne možemo prihvatiti".

Ma znam, ali sam debelo rezerviran kad vidim ovdje brdo upisa s tekstom "kapa dolje HNS-u". Ma kapa kurac. Taj isti HNS je Belovu debilanu od obrazloženja prihvatio kao važeću i to ga, po svemu sudeći, oslobađa bilo kakve sankcije. Ma nabijem ih. Užas. Vani bi to bila doživotna suspenzija, garant. Dobro je rečeno da je HNS reagirao sa stranim sucima (vidjet ćemo kojim i kakvim) samo zato što je po svemu sudeći morao. Nikad ne bi tako reagirali da se samo njih pita.

T
05.03.2024, 10:13 #2586 Last Edit: 05.03.2024, 10:14 by toñito
HNS se uvalio toliko duboko u ova govna. A imamo sreće, da su izbori pred vratima.
Pa su donijeli najbolje moguće rješenje, evo Vama sudci iz Lige Prvaka. Oni su ovo napravili zato jer je pritisak ogroman (a svi mi + ovi dole imaju pravo glasa na izborima) + tajming, da nije bilo ovog VAR leaksa, ove strane sudce nebi dobili nikad i to je činjenica. Sudilo bi se sa tendecijom da se Dinamo izgura u LP, u njihovim glavama Dinamo ima najviše šanse za solidan rezultat u LP.

Potpuno je nebitno jesu li ovo pokrenuli Hajdukovci, Demoni, ili Podravske Štuke - ovo je za Rijeku dobra stvar.

Jer da nije bilo ove afere, Rijeka bi teško imala mogućnost da ostane na prvom mjestu. Svi pričaju o 100 situacija i o nekom psovanju, kao da je to bitno. Jasna namjera se vidi nakon onog penala u Maksimiru uz rečenicu "Dario minimalni rizik" - to je dokaz da Rijeka nije imalo ravnopravan tretman u derbiju. Nisam čuo da je to netko išao braniti, jer je je to neobranjivo. To je tendencija da se utakmica završi kako se trebala završit.

Quote from: SandroB on 05.03.2024, 10:04
Quote from: D2 on 05.03.2024, 08:02

Ma znam, ali sam debelo rezerviran kad vidim ovdje brdo upisa s tekstom "kapa dolje HNS-u". Ma kapa kurac. Taj isti HNS je Belovu debilanu od obrazloženja prihvatio kao važeću i to ga, po svemu sudeći, oslobađa bilo kakve sankcije. Ma nabijem ih. Užas. Vani bi to bila doživotna suspenzija, garant. Dobro je rečeno da je HNS reagirao sa stranim sucima (vidjet ćemo kojim i kakvim) samo zato što je po svemu sudeći morao. Nikad ne bi tako reagirali da se samo njih pita.
A dobro nemojmo pretjerivati ;) nisam baš nešto pročitao previše "tih kapa do poda" (ima li i jedna?), više je bilo da je to potez za plus (i sam si tako napisao). O Belovom postupku i njegovoj zaštiti od strane HNSa treba li uopće više trošiti i jedno slovo. Zato me je i strah da je sve ovo samo mazanje očiju i privremeno pranje ruku HNSa da se u izbornoj godini ipak prvenstvo okonča bez dodatnih skandala.

B
Vezano za Kolarića, sjecam se jedne scene prije zadnje utakmice u Splitu, netko je pred kamerama davao interview a u pozadini se vidi kako Kolarić, Pjaca i Krovinović zbijaju neke šale, grle se i sprdaju. Bilo je fora za vidjet.

Izborna godina, kriminal je u svim sferama HR drustva samo izrazeniji pa ne vidim razloga da nakon izbora i mocvara ostane netaknuta. Najveca promjena moze biti da prevagne na juznu stranu. :neretljak:
Rijeka u srcu, Armada do groba!

Ovo sa stranim sucima ne vidim kao rješenje. U derbijima ćemo imat pošteno suđenje a onda protiv npr Lokse dobiješ Jovića i odradi posao za blizance. Ovo su samo kozmetički zahvati.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 05.03.2024, 12:20Ovo sa stranim sucima ne vidim kao rješenje. U derbijima ćemo imat pošteno suđenje a onda protiv npr Lokse dobiješ Jovića i odradi posao za blizance. Ovo su samo kozmetički zahvati.
A ujutro kad se maskara razmaže i popusti alkohol strava do.... 8)

Slazem se da ovo nije kvalitetno nego vatrogasno rješenje. Ali je ogroman korak naprijed, koliko god i dalje postoji mogućnost kuhinje na manjim utakmicama.

Ali ne zaboravite da je sad veliki naglasak na sudjenju i uz pažnju UEFAe i ovog Ceferina, naši suci se bore za goli sudački život.

Ocekujem ipak relativno normalno sudjenje i kriterij i na "manjim" utakmicama.

Očekujem da Lada i ovaj pomoćni iz sustava nadglasaju Čeferina u bilo kakvoj zajebanoj situaciji
MAGICA FIUME

I
05.03.2024, 13:19 #2594 Last Edit: 06.03.2024, 09:27 by Ian Curtis
Naši suci su jednostavno loši i tu nema spasa. Svatko može pogriješiti, daleko od toga. Ali vani ćeš rijetko vidjet da se cijelu utakmicu navlači za nekoga kriterijem, mogu se dogoditi grube pogreške kod penala, golova i slično, Borussia Dortmund je, između ostalog, izgubila njemačko prvenstvo prošle godine jer joj nije sviran čisti penal u nekoj utakmici usred prvenstva (1-1 je završilo), VAR je zvao glavnog, a ovaj je rekao da je sve vidio i da nema potrebe ići gledati. Poslije se posuo pepelom, ali nitko ga nije optužio da je to namjerno uradio. Ili koji bi naš sudac svirao ovo Din/Haj što je Španjolac svirao Realu protiv Valencije?

Naši su se ionako dočepali te pozicije nekim stranačkim i/ili rodbinskim vezama, odmalena ih se uči da moraju suditi kako nekome paše, naravno da će i podsvjesno navlačiti za Dinamo pa čak i ako nemaju namjere. Kako drugačije objasnit da Ristovskom tri suca nisu dala niti žuti karton za tri držanja i udaranja igrača na tri različite utakmice?

Strani suci će sigurno ujednačiti kriterij u derbijima i to zapravo paše najviše nama jer se u međusobnim obračunima nikada ne navlači za nas. Odnosno nemamo niti isti kriterij, uvijek jezičac ide na drugu stranu, naši će dobiti žuti za ružan pogled, a ovi drugi mogu napraviti 3 gruba starta uz samo opomenu.

Pa bih ja ipak pozdravio tu odluku, koliko-toliko je korak naprijed.

A za unaprjeđenje sudačke organizacije kod nas prvo bi trebalo izbaciti HDZ iz HNS-a i krenuti putem koji nema nikakve veze s politikom. Što je nemoguća misija u trenutnim okolnostima.