HNL Sezona 2023/24

Started by Zelko Maler, 30.05.2023, 11:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

21.05.2024, 19:05 #3465 Last Edit: 21.05.2024, 19:08 by Silvio Dante
Dok su nam "išli niz dlaku" bili su sasvim ok. Gledljivi i slušljivi. Ili nisu ni tad?

Mislim, poput male ste djece. Kojim tonovima opisati našu trenutnu situaciju? Iza nas je niz od 4 uzastopna poraza, plus 5 otprije mjesec dana se pretvorio u minus 10. I što bi na to trebala reći stručna, manje stručna i nestručna javnost? Nego barem propitkivati, analizirati ako za to ima kapaciteta i davati svoje mišljenje. Kakvo takvo. Jer ovakav tip emisije to zahtijeva, i jer se mišljenje mora imati i izreći, koliko god nam se nekad teško s njim suočiti.

Da, znam da je bilo lijepo i ljepše gledati i slušati sprdanje, kipanje i brisanje poda s Hajdukom. Sad je i na nama da malo i iz prve ruke kušamo kako je to. Dobro je dok je razlog za sve ovo situacija odnosno doseg taj da se nismo dokopali naslova prvaka, problem bi bio da je u pitanju neki stvarni podbačaj ili rezultatska blamaža.
Previše sve uzimate k srcu i fokus mičete s zaista bitnih stvari.

Oštrite zube na četnike, još manje od 24 sata!!

21.05.2024, 19:48 #3466 Last Edit: 21.05.2024, 20:08 by Starless
Sutra se mora osvojiti kup ako nista radi silne mlađarije koja pohodi utakmice Rijeke a podizanje
vaza će im se usaditi da navijaju za trofejni klub,neka se naviknu.Po meni ako ne osvojimo od jedne dobre sezone ispasti će potpuno nedorečena kad se uzme u obzir da smo dosta dugo bili prvi i bili u igri za prvaka,imali pus 5 s utakmicom vise i kako smo se našli sad na minus 10 bodova još razglabam u glavi gdje je po krivu krenulo.
Volim grad koji teče

S
Quote from: Starless on 21.05.2024, 19:48Sutra se mora osvojiti kup ako nista radi silne mlađarije koja pohodi utakmice Rijeke a podizanje
vaza će im se usaditi da navijaju za trofejni klub,neka se naviknu.Po meni ako ne osvojimo od jedne dobre sezone ispasti će potpuno nedorečena kad se uzme u obzir da smo dosta dugo bili prvi i bili u igri za prvaka,imali pus 5 s utakmicom vise i kako smo se našli sad na minus 10 bodova još razglabam u glavi gdje je po krivu krenulo.

Uglavnom se ljudi slažu da je to bilo protiv Lokse.

Zašto ljudi vjeruju u teorije zavjere?
Novija istraživanja pokazuju da je vjerovanje u teorije zavjere zapravo poprilično uobičajena pojava te ne zahvaća samo paranoične osobe. Ali, zašto ljudi uopće vjeruju u teorije zavjere? Postoji nekoliko glavnih motiva koji povećavaju vjerovanje u teorije zavjere.

Epistemički motivi
Ljudi vole znati istinu i biti sigurni u tu istinu. Vjerovanje u teorije zavjere povećava se u situacijama neizvjesnosti i kod događaja koji nemaju jasno, službeno objašnjenje. Teorije zavjere u takvim situacijama mogu pružiti konzistentna objašnjenja.

Pa hajdmo onda probati objasniti za one koji ne kuze sto se tocno dogodilo.
Po svim kladionicama, po svim relevantnim strucnjacima i poznavateljima HNLa, Dinamo ima najbolju i najkvalitetniju ekipu. Dinamo ima osiguranu logistiku u vidu Bela i ekipe. Dinamo ima ovakvu ili onakvu suradnju sa svim ostalim klubovima u ligi. I sto se desilo? Dinamo je osvojio ligu. Sok i vjeverica.

Ne, nije se dogodio nikakav pad ni potop. Dogodilo se to da se nakon brdo utakmica bez primljenog gola primio gol. Opet sok i vjeverica. Dapace, primila su se 2 na netipican nacin iz prekida protiv ekipe kojoj je to bila utakmica sezone i ciji su igraci, stozer i uprava slavili Dinamov naslov. Opet, nista cudno, desava se to svima u normalnim ligama da ti jednu utakmicu odigras losije. Cak si opet krenuo dobro u utakmicu i budes bolji, ali iz 2 prekida padnes. OK. Nakon toga odigras fantasticnu utakmicu protiv Dinama. Utakmica koja je bila odlicno pripremljena, odlicno vođena, utakmica u kojoj si Dinamu dopustio jedan slobodnjak i jednu kontru u 95 minuta. I opet pogodio jednu od 20 stativa u sezoni. Nije bilo dovoljno, izgubio si. Nezasluzeno, ali desava se. Nakon tog fizickog i psihickog praznjenja odigrao si 2 utakmice u gostima sa drugom ekipom i opet pogađao stative, a protivnike darivao pocetnickim pogreskama. I opet, nije to nista neocekivano ni cudno, kad se vrtis na visokim okretajima kad padne ta napetost i motiv, to je logicna posljedica. Malo ostanes i bez srece.
Dao si sve na kup i opet odigrao dobru utakmicu protiv tog Dinama, najbolju na Maksimiru u jaako dugo vremena.
Sezona je uspjesna, Rijeka je igrala najbolji nogomet, promovirala nove igrace u reprezentativce. Ostavimo se najprimitivnijih teorija zavjera. Sutra idemo na Rujevicu pogurat ekipu da sezona bude i trofejna.

A to sto ce razni Ljubici sad gluposti komentirat me nimalo ne dira.

Quote from: SandroB on 21.05.2024, 20:52
Quote from: Starless on 21.05.2024, 19:48Sutra se mora osvojiti kup ako nista radi silne mlađarije koja pohodi utakmice Rijeke a podizanje

Uglavnom se ljudi slažu da je to bilo protiv Lokse.
Znam i ja to ali gdje se je pogriješilo,priprema utakmice,taktika,psiha igraca,pritisak,krivi izbor igraca ... i za čas -10 i sve to pet kola prije kraja..Mi od njih nismo nadigrani u zadnje četri utakmice.Moramo osvojiti kup da ipak kažemo da je to u cjelini bila dobra sezona ako ne osvojimo ostati će mi velika gorčina.
Volim grad koji teče

Quote from: Snjesko on 21.05.2024, 21:38Dinamo ima osiguranu logistiku u vidu Bela i ekipe.

Izgleda da si i ti kontaminiran teorijama zavjere ;D

M
Garcia ipak ništa Osijek, preuzima klub u Portugalu.

I
Garcia je možda bio forumski favorit da nas preuzme nakon izdaje.
Iskreno, ne vidim na koji bi on način vodio ovu ekipu u onoj vesti. Nikad nisam vidio beskrvnijeg latinosa.
Izgleda mi karakterno kao incestni plod odnosa bivšeg predsjednika Ive Josipovića i bivšeg trenera Gorana Tomića. Mislim... imaju i oni kvalitete, ali su lignje...

Quote from: 18orvat on 21.05.2024, 21:51
Quote from: Snjesko on 21.05.2024, 21:38Dinamo ima osiguranu logistiku u vidu Bela i ekipe.

Izgleda da si i ti kontaminiran teorijama zavjere ;D

:bo:
Postoje eksplicitne audio snimke do kojih mozes doc u 2 klika, potrazi malo.

Quote from: Snjesko on 21.05.2024, 21:38Zašto ljudi vjeruju u teorije zavjere?
Sori što sam ti odrezao sav ovaj tekst, ali u 2024. ovo više nije tema.

U zadnjih 4-5 godina jedno 80% tvrdnji koje su masovni mediji odbacili kao "teorije zavjere" se kasnije pokazalo istinitima. Taj pojam "teorija zavjere" se zlouporabljuje kao alat cenzure i manipulacije narativom. Naravno, to je dovelo do toga da sad ljudi još više vjeruju u spike tipa da se od gmo soje postaje peder i šta ja znam.
#degenerik

Ajmoooo!

Dižem ulog i pod "zavjere" stavljam da je Titlić stavljen za suca jer je jedini koga se može nagovoriti da sudi za nas 😂  :neretljak:.

R
Quote from: Monarh on 22.05.2024, 09:54Ajmoooo!

Dižem ulog i pod "zavjere" stavljam da je Titlić stavljen za suca jer je jedini koga se može nagovoriti da sudi za nas 😂  :neretljak:.
Ovo boldano, nek ponovi izdanje protiv Istre. Biram Mišića kao Franju Mlinara iz te utakmice i recimo Petkovića na mjestu Ercega.  Lajkam 9 utakmica  kazne koji slijede.

Titlic je meni sasvim OK sudio kad god sam ga gledao. Pored svih nasih vedeta, on mi se jos cini najmanje los.

Da ne guglam, jel Titlic onaj sta izgleda ko stereotipni filmski SS oficir?
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Quote from: Fornax on 21.05.2024, 15:27Nek potjeraju Vlatku Peras, pa ćemo onda pričat o eri nakon Mamićeve.

Nek odu s klubom u županijsku ligu i krenu ispočetka, pa ćemo onda pričati o eri nakon Mamićeve.
Ako prisvajaju titule osvojene pod njim i cijeli iskrivljeni sustav koji je služio jednom klubu, onda nemaju što prigovarati.

Ta hrpa govana se ponaša kao da je Mamićev jedini krimen bio što je krao novce od dinama. A sve ostalo je legitimno i bogomdano.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...