HNL Sezona 2023/24

Started by Zelko Maler, 30.05.2023, 11:05

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

B
Quote from: TIR on 20.03.2024, 18:17Klasično naše novinarstvo, prepisali su tekst i preveli na hrvatski, bravo, ide dnevnica :nisamja:

Ovo su detalji metodologije koju koristi CIES, bazirane na znanstvenom članku:
Poli, R.; Besson, R.; Ravenel, L. Econometric Approach to Assessing the Transfer Fees and Values of Professional Football Players. Economies 2022, 10, 4. https://doi.org/10.3390/economies10010004

AI mi je izvukao sažetak prema dostupnom tekstu. Dakle u vrijednost igrača ulaze godine ugovora, godine igrača, pozicija, statističke metrike i ekonomska razina kluba za kojeg nastupa.

U prijevodu, ako je klub nabio dovoljno velikih transfera u prošlosti, ovaj model će smatrati da će taj klub imati velike prodaje igrača u budućnosti. Jasno, nije tako jednostavno, ali i sami su napisali:

QuoteAn additional limit consists of the nature of the approach itself. Econometric modelling is only possible with data that are quantifiable on a large scale. This prevents us from including in the approach specific aspects that only concern a few players or clubs, or which are simply not quantifiable. Among these aspects, we can notably quote a club's particular economic situation (urgent need for cash, etc.), a disagreement between a player and his  coach or fellow team members, the planned recruitment by a team of another footballer who plays in the same position of the player to be released, disciplinary concerns, physical problems that will affect future performance, the superstar effect for very popular players (Franck and Nüsch 2012; Lucifora and Simmons 2003), soft skills such as charisma and leadership, etc.

Tako da osim zanimljivih brojeva, nema tu previše realnosti kad se uzmu ovakve mikro razine promatranja.

P.S. koga zanima, ako imate neki detaljan pdf, na typeset.io možete uploadati isti (ako je na eng) i dobiti AI generirani sažetak teksta te postavljati pitanja o tekstu.

To je istina isti igrač iz Dinama će otići za veću lovu nego iz bilo kojeg Hnl kluba. Isto tako da taj igrač opet da ode iz lige petice ili neke jače lige npr Nizozemske opet bi više vrijedio nego u Dinamu.

B
Quote from: TIR on 20.03.2024, 18:17Klasično naše novinarstvo, prepisali su tekst i preveli na hrvatski, bravo, ide dnevnica :nisamja:

Ovo su detalji metodologije koju koristi CIES, bazirane na znanstvenom članku:
Poli, R.; Besson, R.; Ravenel, L. Econometric Approach to Assessing the Transfer Fees and Values of Professional Football Players. Economies 2022, 10, 4. https://doi.org/10.3390/economies10010004

AI mi je izvukao sažetak prema dostupnom tekstu. Dakle u vrijednost igrača ulaze godine ugovora, godine igrača, pozicija, statističke metrike i ekonomska razina kluba za kojeg nastupa.

U prijevodu, ako je klub nabio dovoljno velikih transfera u prošlosti, ovaj model će smatrati da će taj klub imati velike prodaje igrača u budućnosti. Jasno, nije tako jednostavno, ali i sami su napisali:

QuoteAn additional limit consists of the nature of the approach itself. Econometric modelling is only possible with data that are quantifiable on a large scale. This prevents us from including in the approach specific aspects that only concern a few players or clubs, or which are simply not quantifiable. Among these aspects, we can notably quote a club's particular economic situation (urgent need for cash, etc.), a disagreement between a player and his  coach or fellow team members, the planned recruitment by a team of another footballer who plays in the same position of the player to be released, disciplinary concerns, physical problems that will affect future performance, the superstar effect for very popular players (Franck and Nüsch 2012; Lucifora and Simmons 2003), soft skills such as charisma and leadership, etc.

Tako da osim zanimljivih brojeva, nema tu previše realnosti kad se uzmu ovakve mikro razine promatranja.

P.S. koga zanima, ako imate neki detaljan pdf, na typeset.io možete uploadati isti (ako je na eng) i dobiti AI generirani sažetak teksta te postavljati pitanja o tekstu.

Ma dobro, nismo ni mislili da ta lista predstavlja NAJBOLJE igrace vec najvrednije kao sta su i naveli(uz te parametre sta si naveo koji utjecu-godine igraca, duljina ugovora, pozicija, ili ekonomski status kluba)...nije nitko ovdje strucnjak za transfere, no vjerujem da nas je vise ovdje koji smo igrali Championship/ Football manager pred vise od 20 god i jasno je kako se formira cijena igraca...odnosno vrijednost se odnosi na to koliku ce odstetu netko platiti...pa tako je i jasno da npr Petkovic ili Livaja nemogu vrijediti puno jer su vec u godinama i nema mogucnost preprodaje, igraci su dosegli plafon i nema prostora za napredak, dok ce eto Sigur, Baturina i Pustas vrijediti vise(iako su ih prenapuhali)...neki ne vrijede puno jer im ugovor brzo istjece i nitko nece platiti ogromne novce za nekog koji moze za pol godine doci besplatno..

Svejedno je imbecilna lista-jer bas mi imamo najvise igraca koji trenutno vrijede vece odstete-najbolji igrac lige Fruk, 23 god, ima dugi ugovor i plafon mu je ogroman...slicno i Pasalic, Jankovic, Galesic, Labrovic...Selahi recimo manje jer ima kraci ugovor, Pjaca manje zbog godina...
Tesko je biti objektivan kada je nas klub u pitanju-no upravo svi ti parametri bi trebali rezultirati da u prvih 10 ima bar 3-4 rijecka igraca , pogotovo kad vidimo kakvi su antitalenti na ovoj listi-Bulat, Sahiti...

M

O
Ako je ju je već napao, onda su trebali biti korektni, pa napisati zašto ju je napao, neki razlog postoji, ako je to uopće istina, njima ne treba vjerovat ni kad govore istinu, a snimku su mogli pokazati, ali toga kod njih nema, očito su izmislili tu priču. Objektivnost i tovarluk ne idu skupa nikako.

Možda nije snimka nego simulacija incidenta?  :neretljak:  :bo:
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

M
A Blatnjak mu se prijeti tunelom, i odjednom su anđeli, napadnuti, pokušaj glumljenja žrtve.

O
Quote from: Gnjusna Izdajica on 20.03.2024, 20:35Možda nije snimka nego simulacija incidenta?  :neretljak:  :bo:

Sad će neka video montaža izaći u javnost kako bi ispali u pravu.

R
Meni su tu suci baš jadnici, idu dole kao ovce na klanje, mislim sta ti to treba , znaš unaprijed ako ne dosude penal, par žutih i ako treba crveni za tovare da će ih izvrijeđali a ne daj Bože izgube utakmicu , još
 se sjetim ona dva lika kada su policama sa maskama ganjali Zebec po terenu na našoj strani ..nisu niti prekinuli utakmicu ..bolesno .. prihvaća se kao normalno, ispada da je  HNL taoc toga Hadjuka . Stvarno netko treba nastradati da se nešto pomakne i riješi...ja dole ne bi išao suditi sigurno...imaš familiju sta ti to treba ... da se oni svi skupa ne mogu složiti i reci dosta tome sranju, ovako im samo daju povoda za takva ponašanja

Quote from: Orpat on 20.03.2024, 20:28Ako je ju je već napao, onda su trebali biti korektni, pa napisati zašto ju je napao, neki razlog postoji, ako je to uopće istina, njima ne treba vjerovat ni kad govore istinu, a snimku su mogli pokazati, ali toga kod njih nema, očito su izmislili tu priču. Objektivnost i tovarluk ne idu skupa nikako.
Dotična je nutricionistica, ima u tunelu štand sa fritulama, "Kod Dragane", porcija 4.99 eura, nije mu htjela vratiti 1 cent i još su se tovari gurali preko reda. Pa tko nebi poludio!

Napad je najbolja obrana.  8)
Željno očekujem snimku pa ćemo onda moći pričati o "intenzitetu" naguravanja.  :nisamja:
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Ja bi im oduzeo sva domaćinstva i zabranio navijačima ulaz na gostujuće utakmice na jedno 10 sljedećih utakmica.

Pa da vidimo hoće li nastaviti.

D
Vezano uz suce. Slazem se sa ričanom. Svi od nas imamo neke svoje struke koje su vani puno bolje placene. Suci nisu izuzetak. Znaci li to da i mi svoje poslove mozemo raditi sramotno lose samo zato sto su isti vani puno bolje placeni?
Imam dosta prijatelja koji su isli van. Ja nisam, jer mi neka blizina sa ljudima iz mog zivota ima vecu tezinu. Pajac i ekipa neka odu u njemacku pa ce u bundesligi imati 6000 € po utakmici.
Apsurdno mi je da se to uopce usporeduje. To su elitni suci u europi. Najbolji u svom poslu. Hocemo usporedivati placu fruka i mbapea? Negdje pise da ovaj njemac zaradi 12 puta vise od kolarica? Koliko mbape vise zaradi od fruka?
Problem postoji to je cinjenica. Skloniji sam tome da se suci profesionaliziraju i da im se podignu  primanja. Ali ove koji su kriminalni godinama, njima nebi niti ponudio ugovor jer to nisu zasluzili. Ima sigurno sudaca koji stasaju u nekim nizim ligama. Dajmo rade njima sansu. Ove moramo istrijebiti. Za njih opravdanja nema, to je bit koju sam htio istaknuti. Kolaric je dobar sudac. Neka on bude primjer

Z
Quote from: Fiumano on 21.03.2024, 11:35Ja bi im oduzeo sva domaćinstva i zabranio navijačima ulaz na gostujuće utakmice na jedno 10 sljedećih utakmica.

Pa da vidimo hoće li nastaviti.

Ha ha ha... partija odnosno politika podržavaju huligane sa juga... nema tu pomoći...

M
21.03.2024, 13:21 #2923 Last Edit: 21.03.2024, 14:56 by moreplovac
Quote from: Ro-Ro on 21.03.2024, 09:05Meni su tu suci baš jadnici, idu dole kao ovce na klanje, mislim sta ti to treba , znaš unaprijed ako ne dosude penal, par žutih i ako treba crveni za tovare da će ih izvrijeđali a ne daj Bože izgube utakmicu , još
 se sjetim ona dva lika kada su policama sa maskama ganjali Zebec po terenu na našoj strani ..nisu niti prekinuli utakmicu ..bolesno .. prihvaća se kao normalno, ispada da je  HNL taoc toga Hadjuka . Stvarno netko treba nastradati da se nešto pomakne i riješi...ja dole ne bi išao suditi sigurno...imaš familiju sta ti to treba ... da se oni svi skupa ne mogu složiti i reci dosta tome sranju, ovako im samo daju povoda za takva ponašanja
Po meni ne ispada, nego je to notorna cinjenica.
Valjda glasacka masa ili sta ja znam alicnjenica da rade sranja a niko ni ne trepne,stovise bilo gdje drugdje da se desi isto sto i na skoljci kazna bi bila drakonska.

Z
Tovari su se počeli opet intenzivno baviti spletkama, lažima...neprijateljem...sviraj kraj gotovo...the end...nema više... počinju pripreme za slijedeću sezonu...