Pretplata, članstvo, ulaznice. Papirići koji život znače!

Started by Vado Magnar, 23.06.2023, 12:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
Quote from: LenRi on 09.02.2026, 18:50Pa i gostujući navijači su u ovoj brojci od 7100

Ma da, glupost.  ;D
Zanemariti matematiku.  :neretljak:

K
Sta se povečalo?

Jeftinija je Omonia nego Dinamo. Ima logike hahaha

Moj slučaj:
37e za Ludogorec, LP 2. pretkolo
37e za Shelbourne, EL 3. pretkolo
37e za PAOK, EL playoff

41e u paketu za grupnu fazu (Celje, AEK, Sparta) koju ne možeš prebacit na nekog drugog ILI
65e pojedinačne utakmice za grupnu fazu

i sada 53e za Omoniju, KL knockout

+članstvo 30
+sama pretplata 540, Kup će se prodavati zasebno

I onda odem na istok i vidim poluprazan zapad na kojem se ne pojavi 700-ak pretplatnika ni na Dinamu... Čini se da sam među posljednjim naivcima. :nisamja:
#navodninavijač

Quote from: TIR on 09.02.2026, 20:28Moj slučaj:
37e za Ludogorec, LP 2. pretkolo
37e za Shelbourne, EL 3. pretkolo
37e za PAOK, EL playoff
....
Evo da te utješim, nabrojao si ukupno 840eura ili ondašnjih 6.328,98kn. 8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

A
09.02.2026, 21:25 #1864 Last Edit: 09.02.2026, 21:27 by AR 147
Ja stalno tvrdim da mi, kad pogledaš veličinu grada i regije, imamo nevjerovatno dobru posjećenost s obzirom na cijene karata, pretplata, svih mogućih zavrzlama sa članovima/ne članovima...To su bolesne cifre i to nitko ne može opravdat...Na Omoniji će bit maksimalno 6500 navijača, sve drugo bi bilo ogromno iznenađenje...Dali će se netko od onih koji guraju ove cijene i uvjete zapitat, kako to da za takvu utakmicu nije rasprodan stadion?...Vjerovatno neće...

Mah,idioti.

Ne govorim zbog sebe ja ću kupiti tu jebenu kartu,već mi je žao šta se cigane za 8 ili 10 eura i dižu cijene,a u najvažnijoj utakmici sezone biti će poluprazan stadion. Ne razumijem tu logiku. Jesu li oni prije ovog poskupljenja pogledati prosječnu posjećenost u tri utakmice grupne faze i zapitali se šta je problem i zašto je tako mala posjećenost.

Očekujem standardih 5896 gledatelja sa gostima naravno.

KRETENI

Meni su europske tekme nešto specifično. Mjesto gjde se vidi kakvi smo zaista, bez utjecaja zakulisnih igara i sučevih poguranaca. K tome me veseli kad se natječemo s ostatkom europske obitelji, makar to koji puta značilo i igrati s Cipranima, Kazahstancima i sličnim vrlo rubnim europljanima.
Još smo sada u proljetnom dijelu natjecanja - tako da nema šanse da propustim Omoniju. To što je cijena karte mrvu veća mi ima smisla jer je to ipak - proljeće u europi (iako ćemo kalendarski biti i dalje usred zime).

Uglavnom veselim se utakmici (i ovaj puta ne gunđam za cijenu karte)!

Koliko cesto igramo europsku utakmicu na ovaj datum? Ovo je faza na ispadanje europskog takmicenja, kao sto @Vado Magnar kaze, ovo je skuplje i mora bit skuplje.

HNL mora bit jeftiniji, ali to je neka druga prica.

I
Činjenica je da kod nas ne postoji kultura odlaska na stadion. Ni u Rijeci, ni u Zagrebu, ni u Puli, nigdje osim u Splitu. Mi uvijek čekamo nešto ekstra, neki ekstra rezultat,uvijek postoji škuža za ne dolazak, te stadion bez krova, te cijene, te ulike, te brajde, maškare, rukomet...itd. Kod nas kao da se ne dolazi gledati svoj klub, nego čekamo da se sve zvijezde poklope da se stadion napuni. Atraktivan protivnik, visoka kompetitivnost u natjecanju, lijepo vrijeme, trener po guštu, da igrači budu samo oni koji nam pašu, nema tenzija sa upravom itd.
Nedavno pred Božić za Advent smo bili u Udinama. Dakle grad nešto manji od Rijeke. Na stranu prekrasan Advent, muški dio ekipe je htio ići pogledati Udinese-Lazio. Nema šanse, stadion rasprodan 25k ljudi. A grad zbog adventa isto krcat. Dakle, u gradu od 90k rasprodan stadion od 25k a sigurno Udine mogu ponuditi još više drugih događanja nego Rijeka. Njemačka treća liga ima po 20k gledatelja a ne može se reci da je kvaliteta nogometa puno veća nego u HNLu, ali su kultura odlaska na stadion i privrženost klubu neusporedivi.
Donekle isključujući nas, u svim ostalim sredinama u HR ljudi su rasli generacijama navijajući za jedan klub od velike četvorke. To se jako polako počelo mijenjati, ali polako. U Puli čak i brze nego u drugim sredinama. Trebati će puno godina da se ta situacija do kraja izmijeni i da ljudi svoj lokalni klub počinju smatrati baš svojim. Primjerice, teško mi je zamisliti da se u Zadru koji je peti grad po veličini, počinje navijati za Zadar i stvori se rivalitet sa Splitom. Pogotovo, što je u Zadru godinama nogomet na niskim granama. Nije puno bolja situacija ni u Karlovcu, Vž ili Kc. I dok god je to tako, nema većeg broja gledatelja u HNLu van utakmica sa Dinamom i Hajdukom i stvaranja kritične navijačke mase.
Ne mogu se složiti da je za grad veličine Rijeke sa okolicom, prosjek od 5k dobar. OK, ne možeš možda očekivati 25k, ali 7-8 bi trebao biti standard koji onda ide do 14 u ekstra prilikama.

K
Quote from: Snjesko on 09.02.2026, 22:38Koliko cesto igramo europsku utakmicu na ovaj datum? Ovo je faza na ispadanje europskog takmicenja, kao sto @Vado Magnar kaze, ovo je skuplje i mora bit skuplje.

HNL mora bit jeftiniji, ali to je neka druga prica.
ali nije skuplje
ic na dinamo kao član je skuplje nego ovo

Udine su po stanovništvu malo veće od Rijeke, recimo iste.
Gledao kontra Intera, pola stadiona navija za goste, na svim tribinama djeca s šalovima i dresovima Intera
Ne hvala, to je onaj sljedeći korak ispod polupraznog stadiona,  to bi me satralo do kraja

Quote from: Vado Magnar on 09.02.2026, 22:18....
Još smo sada u proljetnom dijelu natjecanja - tako da nema šanse da propustim Omoniju. To što je cijena karte mrvu veća mi ima smisla jer je to ipak - proljeće u europi (iako ćemo kalendarski biti i dalje usred zime).
Uglavnom veselim se utakmici (i ovaj puta ne gunđam za cijenu karte)!
Nisi ništa naučio od Miškovića. Treba stalno gunđati.
A pogotovo za cijenu karte SHNLa, te cijene su razrijedile posjetu.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: istria bianco / blu on 09.02.2026, 23:39Činjenica je da kod nas ne postoji kultura odlaska na stadion. Ni u Rijeci, ni u Zagrebu, ni u Puli, nigdje osim u Splitu. Mi uvijek čekamo nešto ekstra, neki ekstra rezultat,uvijek postoji škuža za ne dolazak, te stadion bez krova, te cijene, te ulike, te brajde, maškare, rukomet...itd. Kod nas kao da se ne dolazi gledati svoj klub, nego čekamo da se sve zvijezde poklope da se stadion napuni. Atraktivan protivnik, visoka kompetitivnost u natjecanju, lijepo vrijeme, trener po guštu, da igrači budu samo oni koji nam pašu, nema tenzija sa upravom itd.
Nedavno pred Božić za Advent smo bili u Udinama. Dakle grad nešto manji od Rijeke. Na stranu prekrasan Advent, muški dio ekipe je htio ići pogledati Udinese-Lazio. Nema šanse, stadion rasprodan 25k ljudi. A grad zbog adventa isto krcat. Dakle, u gradu od 90k rasprodan stadion od 25k a sigurno Udine mogu ponuditi još više drugih događanja nego Rijeka. Njemačka treća liga ima po 20k gledatelja a ne može se reci da je kvaliteta nogometa puno veća nego u HNLu, ali su kultura odlaska na stadion i privrženost klubu neusporedivi.
Donekle isključujući nas, u svim ostalim sredinama u HR ljudi su rasli generacijama navijajući za jedan klub od velike četvorke. To se jako polako počelo mijenjati, ali polako. U Puli čak i brze nego u drugim sredinama. Trebati će puno godina da se ta situacija do kraja izmijeni i da ljudi svoj lokalni klub počinju smatrati baš svojim. Primjerice, teško mi je zamisliti da se u Zadru koji je peti grad po veličini, počinje navijati za Zadar i stvori se rivalitet sa Splitom. Pogotovo, što je u Zadru godinama nogomet na niskim granama. Nije puno bolja situacija ni u Karlovcu, Vž ili Kc. I dok god je to tako, nema većeg broja gledatelja u HNLu van utakmica sa Dinamom i Hajdukom i stvaranja kritične navijačke mase.
Ne mogu se složiti da je za grad veličine Rijeke sa okolicom, prosjek od 5k dobar. OK, ne možeš možda očekivati 25k, ali 7-8 bi trebao biti standard koji onda ide do 14 u ekstra prilikama.

Slažem se jedinim djelom s onime što si rekao, ali ipak ti je prejaka generalizacija. Nisu svi takvi, postoji određena kultura odlaska na stadione. Kod nas ona broji u prosjeku 3000 ljudi po utakmici. To je neki minimum koji uvijek dođe. Ima nas koji na stadion idemo preko 40 godina, ali to ne znači da smo na svakoj utakmici. Jednostavno, koji puta iz ovog ili onog razloga - ne dođeš.
Po meni je prosjek od 5k+1k pretplatnika koji ne dođu za Rijeku, po cijenama karata koje imamo - izvrstan!

Može to bolje, ali može i gore. Vidi samo situaciju u Zagrebu. Grad i okolica broje preko 1 milion stanovnika, a njima na utkamice u prosjeku dođe 12-13k ljudi. S onakvim sportskim rezultatima! To je slabo.

10.02.2026, 09:00 #1873 Last Edit: 10.02.2026, 09:01 by TIR
Za natjecanje koje igramo, krovnu organizaciju koja ga organizira, odnosno način uređenja istih, kvalitetu dužnosnika, afere i sve ostalo, naš HNL prosjek je ultrasuperduperodličan.

Bojim se samo pada sljedeće godine - a činjenica da netko procjenjuje 53e za moju tribinu protiv Omonije kao realan iznos koji će privući ljude - ukazuje da je on neizbježan. (Dinamo 3 mjesta direktno oko mene su ostala prazna; dalje nisam ni gledao, na Slaven ja nisam stigao)

Je, igramo rundu koju nismo nikad igrali. Ali izuzev Sparte, donekle Ludogoreca i PAOKa, svi domaći europrotivnici su apsurdno neatraktivna imena, i to se mora uzeti u obzir. Da igramo EL ne bi im ništa prisrao.
#navodninavijač

D
10.02.2026, 09:04 #1874 Last Edit: 10.02.2026, 09:06 by deo123
Quote from: TIR on 10.02.2026, 09:00Za natjecanje koje igramo, krovnu organizaciju koja ga organizira, odnosno način uređenja istih, kvalitetu dužnosnika, afere i sve ostalo, naš HNL prosjek je ultrasuperduperodličan.

Bojim se samo pada sljedeće godine - a činjenica da netko procjenjuje 53e za moju tribinu protiv Omonije kao realan iznos koji će privući ljude - ukazuje da je on neizbježan. (Dinamo 3 mjesta direktno oko mene su ostala prazna; dalje nisam ni gledao, na Slaven ja nisam stigao)

Je, igramo rundu koju nismo nikad igrali. Ali izuzev Sparte, donekle Ludogoreca i PAOKa, svi domaći europrotivnici su apsurdno neatraktivna imena, i to se mora uzeti u obzir. Da igramo EL ne bi im ništa prisrao.

Ma čak i da jesu imena. Cijena se formira prema potražnji. Za KL očigledno po ovim cijenama nema potražnje jer svi znamo kako Zapad izgleda cijelu jesen u Europi. Promašen je pristup ili bolje rečeno naš pogled na važnost publike i njihov pogled nije jednak. Očito je bitan bruto prihod sa utakmice a ne omjer popunjenosti i prihoda radi boljeg rezultata. I to je isto ok jer je igračka privatna. Samo ona priča važna nam je publika je onda samo demagogija.
Drugi efekt tih cijena i nepopunjenih tribina je da osjecaj kad si na utakmici nije ni blizu onome kad smo svi tamo koji zivimo Rijeku i kad se dobije onaj osjecaj zajednistva. Posljedično ti postane svejedno pa počneš razmišljati a ovu mogu i preskočiti...i onda to ode u krug jedan...