Pretplata, članstvo, ulaznice. Papirići koji život znače!

Started by Vado Magnar, 23.06.2023, 12:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Ro-Ro on 13.07.2024, 11:44Ja bi se iz principa odselio na tvojem mjestu
Frende, oćeš da ti krenem nabrajat ljude samo iz mog kruga koji su se "iz principa odselili" u zadnjih desetak godina?
#degenerik

Quote from: 🔵 D10S ⚪️ on 13.07.2024, 09:42Braca su mi kurac, pa ne mogu nabrojat na prstima jedne ruke koliko purgera poznajem i to povrsno 😁. Ali vjerujem da ih ima, ja sam prvi puta gore bio nedavno po gume. Jeftinije gume a bogami i tune 😀. Ipak, ja sam uvijek vise bio i jesam od Trsta nego I.B.

Po gume idu itekako. Prema Brežicama imaš dva vulkanizera koji su uvijek puni naših tablica. Zadnjih 10tak godina kupujem gore, jer na razlici u cijeni mi uvijek bar jedna guma ispadne jeftinije nego kod nas.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

S
Quote from: Ro-Ro on 13.07.2024, 11:44
Quote from: sthlm1987 on 13.07.2024, 10:29
Quote from: toñito on 13.07.2024, 01:17Fascinantno je kako cijena ulaznice sportskog događaja može izazvat osjećaj "ja nisam ovca". I tu smo se spremni boriti za pravdu, i svom vlastitom klubu pokazivat zube. Pa i čovjeku koji je napravi dosta toga dobroga za grad i klub.

Dok sa druge strane cijena jogurta je prije dvije godine bila 3 kune, sad je euro i 30. I to se relativno bezbolno prihvati, jer jesti se mora. Ali nismo tada spremni  pozivati na bojkot npr. Dukata ili neke pekare. Pozivam svakog tko ima financijske mogućnosti da više ne kupuje jogurte, kruh i mlijeko jer u dvije godine (to je u ekonomskom periodu preko noći), su cijene skočile za preko 100%, i iz principa nebi trebalo više kupovati takve proizvode.  Jer čovjek nije ovca, dakako. I drži do svojih principa.

Da je 1/3 bijesa zbog Mišketovih ulaznica, bila prolivena u trenutku kada su cijene jogurta, kruha, voća i nekretnina skočile za preko 100% i postale nedostupne običnim građanima. Ova zemlja bi bila puno ljepše mijesto.

Očito u hrvatskoj demokraciji, principijalnost se može primjeniti samo na nogomet, na neke bitnije stvari baš i ne. Toliko o "ovcama".
Ponavljam prihvaćam argument da je nepriuštivo i neisplativo nekima, i da je klub morao to iskomunicirati i bolje marketinški zapakirati.

Potpisujem od rijeci do rijeci. Ako ste mislili da sam ogorcen Miskovim cijenama i ponasanjem prema navijacima prevarili ste se.

Ovaj upis je poanta svega. Podijeljen narod. Razloga puno: razlika u dohotku, turizam, stranacka pripadnost, uhljebi...

Svjestan sam da ima ljudi koji posjeduju, imaju i ne moraju razmisljati no nije mi jasno kako nema nikakve drustvene reakcije na zbivanja kad covjek kupi neki proizvod i plati ga duplo skuplje nego sto isti kosta u zemljama zapadne europe koje imaju visestruko visa primanja.

Toliko mi je puta proslo kroz glavu: " zar nije moguce viditi koji nas trgovacki lanac najvise dere i vara, napraviti gradjansku akciju i bojkot i tako u krug dok se kapitalisti ne primire zbog gubitaka.

I tako, dolazimo do mojih njurganja oko cijena pretplata. Preslika drustva, nista vise.

Ja bi se iz principa odselio na tvojem mjestu

Rekli bi neki povedi nas Marko
Ja sam se odselio van prije 8 godina. To problem?

A
Quote from: toñito on 13.07.2024, 01:17Fascinantno je kako cijena ulaznice sportskog događaja može izazvat osjećaj "ja nisam ovca". I tu smo se spremni boriti za pravdu, i svom vlastitom klubu pokazivat zube. Pa i čovjeku koji je napravi dosta toga dobroga za grad i klub.

Dok sa druge strane cijena jogurta je prije dvije godine bila 3 kune, sad je euro i 30. I to se relativno bezbolno prihvati, jer jesti se mora. Ali nismo tada spremni  pozivati na bojkot npr. Dukata ili neke pekare. Pozivam svakog tko ima financijske mogućnosti da više ne kupuje jogurte, kruh i mlijeko jer u dvije godine (to je u ekonomskom periodu preko noći), su cijene skočile za preko 100%, i iz principa nebi trebalo više kupovati takve proizvode.  Jer čovjek nije ovca, dakako. I drži do svojih principa.

Da je 1/3 bijesa zbog Mišketovih ulaznica, bila prolivena u trenutku kada su cijene jogurta, kruha, voća i nekretnina skočile za preko 100% i postale nedostupne običnim građanima. Ova zemlja bi bila puno ljepše mijesto.

Očito u hrvatskoj demokraciji, principijalnost se može primjeniti samo na nogomet, na neke bitnije stvari baš i ne. Toliko o "ovcama".
Ponavljam prihvaćam argument da je nepriuštivo i neisplativo nekima, i da je klub morao to iskomunicirati i bolje marketinški zapakirati.

Potpisujem od rijeci do rijeci. Ako ste mislili da sam ogorcen Miskovim cijenama i ponasanjem prema navijacima prevarili ste se.

Ovaj upis je poanta svega. Podijeljen narod. Razloga puno: razlika u dohotku, turizam, stranacka pripadnost, uhljebi...

Svjestan sam da ima ljudi koji posjeduju, imaju i ne moraju razmisljati no nije mi jasno kako nema nikakve drustvene reakcije na zbivanja kad covjek kupi neki proizvod i plati ga duplo skuplje nego sto isti kosta u zemljama zapadne europe koje imaju visestruko visa primanja.

Toliko mi je puta proslo kroz glavu: " zar nije moguce viditi koji nas trgovacki lanac najvise dere i vara, napraviti gradjansku akciju i bojkot i tako u krug dok se kapitalisti ne primire zbog gubitaka.

I tako, dolazimo do mojih njurganja oko cijena pretplata. Preslika drustva, nista vise.

Ja ne kužim šta se vise pravite pametni i prepirete. Tko ce kupit neka kupi tko neće neka neće a ne filozofirat ovdje pogotovo na tako pametan način ja bi se preselio.....

Vi ča kupujete vani ste šli na popravni z matematike
SPORTSKI ODLAZI!

Quote from: MaČaĆeToMane on 13.07.2024, 13:03Vi ča kupujete vani ste šli na popravni z matematike
Koliko si para u zadnjih mjesec dana dao Mili Ćurkoviću?

Ako je odgovor "nula", dajem ti za pravo da dociraš s koje god visine želiš. 
#degenerik

13.07.2024, 14:04 #816 Last Edit: 13.07.2024, 14:21 by MaČaĆeToMane
Je to onaj z Plodin? Nula
SPORTSKI ODLAZI!

Quote from: MaČaĆeToMane on 13.07.2024, 14:04Je to onaj z Plodin? Nula
Znači Tommyev kupac.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

R
Quote from: Fornax on 13.07.2024, 11:47
Quote from: Ro-Ro on 13.07.2024, 11:44Ja bi se iz principa odselio na tvojem mjestu
Frende, oćeš da ti krenem nabrajat ljude samo iz mog kruga koji su se "iz principa odselili" u zadnjih desetak godina?

Ne niti najmanje, njima svaka cast na toj hrabrosti  ,svatko radi sto smatra da je najbolje za njega...mislim da si krivo shvatio moj sarkazam prema kolegi forumasu  , nemam ja problema da ljudi ne kupuju preplatu iz svoga osobnog razloga , bio bi glup da to ne postujem pa makar kako si ti napisao isto to bilo iz principa...to je svacije  pravo...uhvatio sam se njega je mi smeta da takva osoba optuzuje druge da vire Misku iz supka ili da su placena piskarala na forumu...eto zato ga prcam

R
Quote from: Stormfall 87 on 13.07.2024, 12:07

Ja sam se odselio van prije 8 godina. To problem?

Ne zasto...krivo si skuzio more prepucavanje/podjebavanje doticne osobe

Quote from: MaČaĆeToMane on 13.07.2024, 13:03Vi ča kupujete vani ste šli na popravni z matematike

Čisto da postavimo granice, ekvivalent ovoga je da ja upitam "vi koji idete u najbliži dućan platit najskuplju cijenu jer vam je to najjednostavnije, vi niste išli u srednju?" ;)

A kad pričamo o nekoj ljubavi navijača i kluba, jednosmjernoj ili uzajamnoj, ova poskupljenja stigla su kao od strane mobilnog operatera, trgovačkog lanca ili firme koja drži monopol na tržištu, "sve je skuplje" i bam dupla cijena. Pa uopće ne čudi što nemala hrpa ljudi postupa zauzvrat jednakim odnosom.
#navodninavijač

Mislim da nije problem u cijeni koliko u postotku poskupljenja odjednom s izmisljenim izgovorima za isto...
SPORTSKI ODLAZI!

Stvar je da odlaskom u Ilirsku Bistricu placas PDV drugoj drzavi, kupujes proizvode koji se proizvode u drugoj drzavi koje rade i za to primaju placu zaposlenici druge drzave.
Kratkorocno ustedis koji EUR, dugorocno radis stetu svojoj drzavi ali i sebi i svojim potomcima.

Naravno, nije rijesenje ni bespogovorno placat visoke poreze, marze i neproduktivnost domaceg gospodarstva. Na zalost nismo dovoljno pametni ni solidarni da napravimo pravi pritisak i prosvjede za ono sto je zaista bitno.

Da sutra netko kaze da spusta PDV na 15% i da ce prihode zamijenit uvođenjem poreza na imovinu (koji je btw. najsocijalniji i najpravedniji od svih poreza) vec bi se naslo bukaca placenih od strane banaka kako to nije u redu. Ali placanje PDVa od 25% nije problem.

Quote from: Snjesko on 13.07.2024, 18:16Stvar je da odlaskom u Ilirsku Bistricu placas PDV drugoj drzavi, kupujes proizvode koji se proizvode u drugoj drzavi koje rade i za to primaju placu zaposlenici druge drzave.
Kratkorocno ustedis koji EUR, dugorocno radis stetu svojoj drzavi ali i sebi i svojim potomcima.

Naravno, nije rijesenje ni bespogovorno placat visoke poreze, marze i neproduktivnost domaceg gospodarstva. Na zalost nismo dovoljno pametni ni solidarni da napravimo pravi pritisak i prosvjede za ono sto je zaista bitno.

Da sutra netko kaze da spusta PDV na 15% i da ce prihode zamijenit uvođenjem poreza na imovinu (koji je btw. najsocijalniji i najpravedniji od svih poreza) vec bi se naslo bukaca placenih od strane banaka kako to nije u redu. Ali placanje PDVa od 25% nije problem.

Tako je. I upravo se o tome i radi. Kažnjavanju. Naplaćujete nam goleme poreze? Trgovački lobby nas dere na svakom koraku? Ok. Može. Odoh ja u Trst. Lavazza je u Rijeci tri puta skuplja nego li u Trstu, pašta dva puta, passata isto. Stan u centru Trsta od 70m2 košta 100k. Kod nas? 200k.
Ista priča kao i ranije s pretplatama. Tretiraš me kao bedaka. Ok. Hvala i doviđenja.