Pretplata, članstvo, ulaznice. Papirići koji život znače!

Started by Vado Magnar, 23.06.2023, 12:14

Previous topic - Next topic

Fornax and 1 Guest are viewing this topic.

D
Ma na dulje staze ovo što je napravio je apsolutni promašaj. Ja zaista mislim da je bio još neki razlog za ovo osim čistog zatvaranja budžeta. Naprosto imam tj.imao sam predobro mišljenje o njemu i nekako mi se čini da nije toliko limitiran da bi samo radi parsto tisuća eura godišnje (u teoriji ako ih uopće vidi) rasturio mir sa zajednicom u kojoj pliva.
Moralo je tu biti još nešto u pozadini priče. Jedna zaposlenica kluba je rekla da su mu svi pokušavali objasniti da je greška i da će biti kontraproduktivno ali niti cut da nije htio..

P.s.komentar na "ustupi ulaznicu" od neki dan. Nakon razgovora sa podrškom kluba, tuznog glasa kaže djevojka ali ja ne mogu ništa sustav ne radi. Niti u jednom trenu ne pada im napamet ok pošaljite mail mi ćemo riješiti da karta čeka na blagajni...ne sustav je pao. Nakon daljnjeg tlacenja djevojka uzima broj telefona i kaže javit ću vam se sutra..mislite da se javila? E to je slika Rijeke i rada sa navijačima. I tuzno je da u tom klubu nema nitko tko bi posjeo te radnike i pitao ih za zdravlje...naprosto boli ih k...osrednjost je zarazna to bi gazda trebao znati, vodio je neke ljude navodno u Africi

Dajte ljudi...

Ovo za karte i cijene. Trebalo je naci cijenu po kojoj ce biti veliki dio kapaciteta stadiona na raspolaganju nepretplatnicima. Zasto? Zato jer ce se time znacajno povecati prihodi od prodaje ukaznica i pretplata ove sezone, ali ce postojati daljnji kapacitet kluba za dizanje tih prihoda.

Prosle sezone je klub dosao u situaciju da je stadion rasprodan pretplatama i to je veliki problem jer je to plafon i samo se poskupljenjem moze postici dalje dizanje prihoda.

Osim toga, cijeli je zapad kao najskuplja tribina puna pretplatnicima. Pun je bio i istok, vjerojatno 90% pretplatama. Sjever... poluprazan i manje od toga. Neophodno je napuniti sjever, pa istok, pa tek onda zapad jer zapad je klubu krava muzara koja se najlakse puni turistima i indijancima.

Uz poskupljenje od 50%, prihodi bi se podigli za 50%, ali daljnji potencijal dizanja tih prihoda se ne bi mogao prikazati investitoru jer bi stadion i dalje bio pun. Ovako su na +50% prihoda, ali klub to jos moze podici za barem 50% i doci do nekih 40%, mozda i 50% pokrivenosti budgeta ulaznicama. I tu onda ima smisla uci kao investitor i razmisljati o podizanju budgeta.

Eh, samo da je Misku PR sluzbe koja tako nesto zna iskomunicirati... ali to bi bilo prejednostavno, ne?

K
Dakle ako sam dobro shvatio

bolje prazno pa imas veci puni potencijal nego puno a kofol za badave?

molim te prevedi to na švabski i regaj se na forum borusije pa zalijepi tamo

Ali ajde može ti post proć i kao troll

Quote from: korner on 20.08.2024, 08:09Dakle ako sam dobro shvatio
Nije napisao da je to pametno već je samo pokušao objasniti kojom su se logikom vjerojatno vodili u klubu. BTW odabrao si najbolji primjer kojem se definitivno treba težiti i koji je mokri san za sve klubove, za to palac gore.
Tamo je stadion rasprodan pretplatama, a nama nije. Zato je zaf i napisao da je ovim potezom pokušano "humano preseljenje" postojećih pretplatnika na upražnjena "jeftinija" (poskupljenjem možda zanemarivo u odnosu na prošlu godinu) mjesta kako bi ionako prazne stolice bile one koje su skuplje. Ovo preseljenje je pak zbog povećanja cijene skoro pa istog financijskog učinka što se pretplata tiče kao da je sve ostalo kao prije uz manje poskupljenje. S druge strane kamere snimaju I i S pa se poluprazan Z ionako ne vidi što gazdi ide na ruku i on to jako dobro zna.

Nažalost naš klub se nije opredijelio za opciju dugogodišnje popunjenosti pretplatama.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

E, al kuiš, Borussia nije u izlogu.

Mislim da više nije ni Rijeka, ovaj "due diligence" što ga je radio Stihl ili tko već je stavio pečat na tu priču barem na nekoliko godina.
#degenerik

Quote from: Fornax on 20.08.2024, 08:36

E, al kuiš, Borussia nije u izlogu.

Mislim da više nije ni Rijeka, ovaj "due diligence" što ga je radio Stihl ili tko već je stavio pečat na tu priču barem na nekoliko godina.
Upravo to. Ne mozes usporedjivati cjenovnu politiku kluba koji je:
A) vlasnicki poslozen, nema namjeru prodaje, te radi na odnosima i zadovoljstvu drustvene zajednice (primjerice, navedena Borrussia),
B) kluba koji je u potencijalnom izlogu za ludu ponudu, te samim time radi na srednjorocnom povecanju vrijednosti (vecina Premijerligasa i klubova gdje vlasnici ne misle prodavati bez izuvanja iz cipela), ili
C) klubova gdje u izlogu pise "urgent sale" poput Rijeke.

Primjer je zanimljiv, i ja bih volio takvu politiku, ali ocito ne prije nego dodje novi vlasnik i ev. stadion sa kapacitetom vecim od Ruje.

Vrativsi se na moje interpretacije ekonomske logike, koja i kod ove odluke o cijenama pretplata postoji, koliko god meni bila nepopularna, jako me zanima kraj mercata ove godine i toplo se nadam ulasku u KL jer ce onda namjere Miska biti izrazenije pa cemo moci procijeniti daljnje korake.

Po meni, plan mu je ipak zadrzati dobru konkurentnost u borbi za 2. mjesto koje nosi kvale za EL, a i zadrzava vrijednost kluba visom kod neizbjezne skore prodaje. U tom cilju KL  mu je must i mislim da to nitko ne zeli vise od njega.

Meni je i dalje krajnje zalosno vidjet da je najjeftinija ulaznica od 30 eura.
Jednostavno ulozeno/dobiveno ne odgovara apsolutno nikako.

Bio sam nedavno u Istralaniji, ulaznica 34 eura, meni osobno, skupo za Hrvatske place, vecinom su stranci tamo ali opet sam se 8 sati izivljavao na svim tim toboganima i bazenima a Miskovic za tu i visu cijenu nudi osrednje igrace koji su karijeru proveli u Belupu, nenatkriven stadion u najkisnijem hr gradu i dva sata cesto negledljivog nogometa.

Dosadan sam vec sam sebi al razalosti me sve iz dana u dan iznova kao da sam u nekom losem filmu.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

K
Dođi ujutro pa budi 8 sati da iskoristiš tih 30e kako treba

I
Ako netko ide gledati HNL radi kvalitete taj je u bunilu.

Ima toliko sportskih programa i toliko tog "visoko kvalitetnog" nogometa pa mislim da je tu spas.

Najjače , sad se neki barbic u ovim novim okolnostima našao iza mene i ako Zlomislic drži u rukama loptu ekvivalent duzine dok Nadal servira, ovaj potencijalno postaje prvi kandidat za kardiologiju.
Da ne pišem sto sve očekuje od pojedinaca.
Mislim mu svakih 5 min ukazat kako da to sve znaju on ne bi imao čast gledat te igrače, ali...
Onda se sjetim da je dao koliko je dao za ulaznicu pa presutim

Quote from: Kostrena on 20.08.2024, 10:58Dođi ujutro pa budi 8 sati da iskoristiš tih 30e kako treba

Za 30 eurica benge se isplati pojavit u Ljubljani ujutro za tjedan dana.

K

Evo danas sam doživio i da je netko predamnom branio poskupljenje pretplata...

S obzirom o kakakvom ljudskom isprdku se radi, samo sam ostao po strani.
#degenerik

Quote from: Fornax on 20.08.2024, 11:28Evo danas sam doživio i da je netko predamnom branio poskupljenje pretplata...

S obzirom o kakakvom ljudskom isprdku se radi, samo sam ostao po strani.

Nemoj da te dira, ima nas svakakvih. Nek se veseli covjek ako mu odgovara.

Quote from: sthlm1987 on 20.08.2024, 10:32Meni je i dalje krajnje zalosno vidjet da je najjeftinija ulaznica od 30 eura.
Jednostavno ulozeno/dobiveno ne odgovara apsolutno nikako.

Bio sam nedavno u Istralaniji, ulaznica 34 eura, meni osobno, skupo za Hrvatske place, vecinom su stranci tamo ali opet sam se 8 sati izivljavao na svim tim toboganima i bazenima a Miskovic za tu i visu cijenu nudi osrednje igrace koji su karijeru proveli u Belupu, nenatkriven stadion u najkisnijem hr gradu i dva sata cesto negledljivog nogometa.

Dosadan sam vec sam sebi al razalosti me sve iz dana u dan iznova kao da sam u nekom losem filmu.
A jbga kad Ladarice naplaćuju upad 25 eura ili Grašak za revanje i cviljenje 30?Sta rec vise tu ne možeš biti pametan.
Volim grad koji teče

R
Zar nije prije išla priča (i tu) da ako želimo novu Kantridu moramo nakrcat Ruju pa nek se vidi da nam treba veći kapacitet. A što ćemo sad? Pa koliko bi onda koštalo na novom stadionu? Prvi red do mora i to?