Uefa Conference league, 2. pretkolo: Dukadjini - Rijeka, cetvrtak 27.07.2023,20h

Started by tomyrijeka, 24.07.2023, 16:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Utakmica u kojoj je pozeljno ostvariti rezultat dobar za uzvrat cak bi potpisao bio 1:1 samo da se Hajduk dobije na Poljudu posto nam tekmu nisu htjeli odgoditi a razlog Zasto je Rijeka htjela to odgodit govorio o tome kratko i Jakir
https://radio.hrt.hr/radio-rijeka/sport/pod-stijenama-kantride-247-sergej-jakirovic-izgledali-smo-dobro-mozemo-jos-bolje-10917916
Forza Fiume ale!

Dok sam pisao uvod u utakmicu, kolega me preduhitrio (neka je!), pa da ne propadne tekst...

Rijeka ovaj tjedan gostuje na poluraspadnutom stadionu u bivšoj osmanlijskoj pokrajini, duboko unutar Balkana, u usporedbi sa Kvarnerom nerazvijenijem prostoru gdje opasnosti potencijalno vrebaju na svakom koraku, ali prije gostovanja u Splitu igramo u prijateljskom Kosovu protiv KF Dukagjinia na nacionalnom stadionu u polumilijunskoj metropoli!

Iako je Dukagjini iz grada Kline (cca 40 000 stanovnika općina) utakmica će se igrati na stadionu nazvanom po kako kaže Wiki "jednom od najvećih jugoslavenskih nogometaša". Stadion Fadil Vokrri , kapacitet 13980:

Izvorni stadion Dukagjinia je ipak neusporedivo manji i očito ne zadovoljava uvjete za igranje UEFA utakmica:

Radi male vrijednosti kluba, teško je prema tržišnoj cijeni izvući igrača i označiti najopasnije kod debitanta u UEFA natjecanjima ove sezone, ali sudeći prema prošloj sezoni najbolji strijelac im je bio John Oto (9 golova) koji je  ostvario transfer u Azerbejdžan dok su drugi i treći strijelci Altin Merlaku (lijevo krilo, 30 godina, broj 10, 7 golova) i Brazilac Santos (napadač, 1.85m, 34 godine, 5 golova) i dalje u klubu. Trozubac Kosovara zatvara najbolji igrač ove sezone Iljasa Zulfiu koji je do sada zabio 3 gola.

Da ozbiljna UEFA ipak ima smisao za humor pokazuje i odabir sudaca balkanskog derbija. Glavni sudac će biti gospodin Jasmin Sabotic (Šabotić) iz - Luxemburga :) Iz utakmice Dukagjiniija protiv Europe FC saznali smo da Zeleni iz Kline jako vole koristiti nesportske metode (zadržavanje i prljavi startovi) kao sredstvo postizanja rezultata tako da će Đaso iz Luksemburga zasigurno biti na iskušenju.

Ukoliko brzo istraživanje je točno, zadnji put je Rijeka u službenoj utakmici, gostovala na Kosovu u sezoni 87/88 kada je Priština (koja je te sezona ispala kao poslijednja 18.) pobijedila 2:1. Rijeka je završila 8. (ispred Osijeka 11. dok se hadjuk na dnu tablice jedva spasio, za samo 1 bod od ispadanja iz lige).

S obzirom na bogatu povijest gostovanja Rijeke na Kosovu i nebrojeno živućih organizatora i sudionika tih gostovanja, nejasna je višednevna drama oko organizacije putovanja u bivšu sestru iz SFRJ-a. S druge strane nismo još bezbolno nakon desetljeća riješili online prodaju pa je sapunica i afera Čartergate donekle razumljiva. Srećom sve je uspješno riješeno i ekipa se neće umarati suvišno na putu od Prištine do Splita.

Milostiva UEFA-ina ruka nam je podarila otvoreni put ka playoff-u ECL-a, iskoristimo to i sa miješanom ekipom završimo priču u četvrtak. Evenutalni kiks bi diskutabilno postao najsramotnija predstava Rijeke u Europi još od pradavne (d)Renove.
Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Quote from: Projeto on 24.07.2023, 16:54Rijeka ovaj tjedan gostuje na poluraspadnutom stadionu u bivšoj osmanlijskoj pokrajini, duboko unutar Balkana, u usporedbi sa Kvarnerom nerazvijenijem prostoru gdje opasnosti potencijalno vrebaju na svakom koraku, ali prije gostovanja u Splitu igramo u prijateljskom Kosovu protiv KF Dukagjinia na nacionalnom stadionu u polumilijunskoj metropoli!

:svakacast:  :svakacast:  ;D  ;D  ;D
#navodninavijač

QuoteUlaznice za gostujuću utakmicu u Prištini (27. srpnja) možete kupiti na blagajnama na zapadnom ulazu HNK Rijeka u ponedjeljak, utorak i srijedu od 16 do 21 sat uz predočenje osobnog dokumenta.

Cijena ulaznice je tri eura.

Mijenjam 1 pivu na Ruji za ulaznicu i još mi ostane 50 centi. Sad mi se ide tamo :)

Napišite da je Rijeka prva, je*em li vam sve!

Rijeka je lijepa priča od samog svog postanka.

Televizijski prijenos, kako stojimo s tom problematikom? Će bit kakvog signala?  :bo:

Po onome šta sam vidio na streamu ovo treba riješiti do poluvremena...

ući pametno i žestoko od prve minute i nakrcat ih....

ovi igraju neki grubi nogomet na razini 2 ili 3 lige....

vjerujem da ovo rješavamo sa solidnom gol razlikom u obje utakmice....
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Quote from: Silvio Dante on 24.07.2023, 18:28Televizijski prijenos, kako stojimo s tom problematikom? Će bit kakvog signala?  :bo:

za sad još nitko ništa ne govori, na max sportu nema najava....

možda uleti kakav RTL kao zadnji put..
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Utakmica je u najavi na Maxsportu1... na par nekih stranica sam naletio... e sad, oni kao reklamu vrte Osijek-Zte na Max1... ko ce ga znat
...dal si mi dušu moj rodni kraju...

R
Normalno da će Maxsport 1 prenosit Osijek na novoj "Opus Areni."  Mislim; prenosili bi oni da se igra na "Gradskom Vrtu."

Znaci nas ce staviti na maxsport2 a ja taj bas nemam
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Evo sad je Kecman u emisiji supersport HNL na maxsportu rekao: Vidjet cemo hoce li biti prijenosa utakmice Dukagjini vs Rijeka, to mogu reci u ovom trenutku.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Nabijem ih. Doslovno svako ljeto ista stvar kad smo mi u pitanju.
Već vidim da ću morati opet sastavljati jedan "sočan" mail i distribuirati ga na pripadajuće adrese.

B
Nel se gone u p.m. svi, trebamo inicijativu odmah, zasuti ih uvredama i kamenjem ako treba ako ne bude prijenosa...jedino to funkcionira u ovoj drzavi

Pametno ući u utakmicu, bez podcjenjivanja i pobijeda nebi trebala bit upitna, važno da se nitko ne ozljedi. Koliko god da se to uspije, radi puta i važne utakmice bio bi prezadovoljan bodom u ST.