SHNL 2. kolo: hadjuk - RIJEKA, nedjelja 30.07.2023, 21:05h

Started by Projeto, 29.07.2023, 10:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Imao sam jako visoko misljenje o Jakiru kao treneru prije Rijeke, bio sam uvjeren ako nekim cudom zavrsi kod nas da ce kroz par sezona izgraditi sampionsku ekipu. I eto ga, sletio na Kvarner, nakon Dilaverovog navlacenja kozice na plavi dres, patetike, demagogije koju voli prodavati, truda da se svidi svima i sa svima bude u dobrim odnosima mislim da ce vrijeme ubrzo pokazati da doticni nikad nece moci u istu recenicu sa gospodinom Matjazom Kekom.
Nitko sretniji od mene ukoliko me demantira i povede nas u boj.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

Nema ni potrebe uspoređivati ga s Kekom. Kek je na našem Partenonu. Bog i batina.
Jakirović je imao dobru polusezonu, izvukao europu kada je malo-tko vjerovao da je tako što moguće. I to je sasvim dobar početak. Ali za biti u Partenonu ipak moraš nešto i osvojiti. Pomalo, vrijeme ima, povjerenje ima, ima i koji puta neke nespretne izjave. Ali, kada napravi nešto konkretno - onda ćemo bacati usporedbe. Do tada - neka dela. ;)

Z
Malo trčimo pred rudo...ili u prijevodu pljuckanje unaprijed

Z
Inače Kek je osvojio kantu...ali ne sjećam se da su se svi topili od sreće u njegovo doba... ljudi vole uljepšati prošlost...

B
Dobro necemo usporedivati jos Jakira sa Kekom-prvo jer nije proslo dovoljno vremena-nije Kek nas bas odmah odusevljavao a titula mu je dosla u 4toj sezoni...a drugo- finacijski su puno bolja vremena bila u Kekovo doba-nismo imali jaku konkurenciju ni u hadjuku ni u Osijeku. Ostaje Kek najveci u nasoj povijesti naravno, ali okolnosti su bile bitno razlicite nego sada

Imao sam tekst u pripremi, ali ne stižem ovaj tjedan ništa. Gledajući samo statističke parametre odnosno onaj danas najpopularniji, najrazvikaniji model očekivanih golova, malo s Poljuda:

QuoteI unatoč svemu navedenom, Hajduk je imao tek tri izgledna udarca prema golu: sva tri iz iste akcije, iz koje je pao i pogodak. Prvo je Šarlija glavom pogodio gredu nakon što Lepinjica uz njega nije ni skočio, a odbijenu loptu Ferro zapucava u Labrovića. Niko Galešić ne može biti krivac za pogodak jer razlog što je propustio ispratiti ofsajd zamku jest što je netom prije u posljednji trenutak izbio loptu ispred Pukštaša. Gol je donekle sretan jer dodatnu konfuziju stvara Mitrović blokom u prazno i dupliranjem Sahitija, odnosno Dilaver koji se poput Messija šetao tijekom čitave akcije.

Preostalih 10 udaraca Hajduka plod je uglavnom igre na galamu ili pokušaja iz manje izglednih pozicija.

Hajduk je "trebao" matematički postići 2.11 golova, od čega je čak 1.23 iz tri udarca kod gola (greda, blok i gol). Preostala tri komada idu Livaji (ukupno 0.44) i ovo ostalo je sitniš. Pukštašov udarac u nadoknadi je npr tek 0.08 očekivanog gola, jer je pucao slabijom nogom i golman je bio blizu pa je pokrio kut odlično.
Mi smo završili na mizernih 0.14 tako da je naša nula realna. Ali gledajući samo te brojeve, od 90 minuta igre Hajduk je praktički sve ispucao iz jednog jedinog kornera, čiji začetak akcije nalaziš u Lepinjici koji ne skače uz Šarliju. Jasno dominirali su ostatak utakmice neupitno, ali ne pričamo o pet mrtvaca i tiki-taka nogometu, dapače.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 02.08.2023, 16:29Imao sam tekst u pripremi, ali ne stižem ovaj tjedan ništa. Gledajući samo statističke parametre odnosno onaj danas najpopularniji, najrazvikaniji model očekivanih golova, malo s Poljuda:

QuoteI unatoč svemu navedenom, Hajduk je imao tek tri izgledna udarca prema golu: sva tri iz iste akcije, iz koje je pao i pogodak. Prvo je Šarlija glavom pogodio gredu nakon što Lepinjica uz njega nije ni skočio, a odbijenu loptu Ferro zapucava u Labrovića. Niko Galešić ne može biti krivac za pogodak jer razlog što je propustio ispratiti ofsajd zamku jest što je netom prije u posljednji trenutak izbio loptu ispred Pukštaša. Gol je donekle sretan jer dodatnu konfuziju stvara Mitrović blokom u prazno i dupliranjem Sahitija, odnosno Dilaver koji se poput Messija šetao tijekom čitave akcije.

Preostalih 10 udaraca Hajduka plod je uglavnom igre na galamu ili pokušaja iz manje izglednih pozicija.

Hajduk je "trebao" matematički postići 2.11 golova, od čega je čak 1.23 iz tri udarca kod gola (greda, blok i gol). Preostala tri komada idu Livaji (ukupno 0.44) i ovo ostalo je sitniš. Pukštašov udarac u nadoknadi je npr tek 0.08 očekivanog gola, jer je pucao slabijom nogom i golman je bio blizu pa je pokrio kut odlično.
Mi smo završili na mizernih 0.14 tako da je naša nula realna. Ali gledajući samo te brojeve, od 90 minuta igre Hajduk je praktički sve ispucao iz jednog jedinog kornera, čiji začetak akcije nalaziš u Lepinjici koji ne skače uz Šarliju. Jasno dominirali su ostatak utakmice neupitno, ali ne pričamo o pet mrtvaca i tiki-taka nogometu, dapače.

Ok, kužim poantu ali previše mi je tu pažnje posvećeno 'jalovom' hajduku, mene zanima šta smo mi tu dobro radili?

Jesmo li se dobro branili, više manje da, ali sa napucavanjima i sa 5 igrača u bloku, ni Rudeš nebi bilo lako probiti da se tako grupira.

Koja je bila ideja kad smo imali loptu?
Nikakvog build up-a po zemlji ja nisam vidio, jedino dobro izlaženje u polu-kontru tamo negdje oko 80te..

Mislim ne napadam tebe, ali ne želim da umanjujemo pobjedu bilo koga zato jer smo mi bili za teški k. Biti će trenutaka kada ćemo igrati dobro pa rezultat može izostati, mi iz ovoga nismo nikako drugačije mogli izaći nego poraženi i stvarno se nadam da Jakir nije izjavio da smo igrali sa 10% svojih mogućnosti jer neznam koja je onda njegova uloga i kako mu se može dogoditi da mu ekipa tako odigra pred očima, a da ne pričam da nije korektno jer nas na terenu nije bilo nigdje pa da time umanjujemo pobjedu domaćina, koliko god mi bili mrski.

Vrijeme je da ovo stavimo ad acta, idemo dalje, nek se sabere i zasuče rukave, daleko smo od prave forme..