Željko Sopić

Started by Fornax, 22.08.2023, 23:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

08.10.2023, 21:48 #210 Last Edit: 08.10.2023, 21:51 by Zaf
Quote from: moreplovac on 08.10.2023, 20:34Veli maloprije Sopic na TvNovi  kad su ga pitali za izjavu '...tjednima pricate samo o hajduku i dinamu a mi kao da ne postojimo, to vam je moja izjava..' 😁

Ova izjava Sope me podsjetila na monolog Keka s novinarima ubrzo nakon sto je došao, o veličini Rijeke. Mislim da je čak i oprao novinare i njihov odnos prema Rijeci.

Ne znam točno kad je i gdje bilo, ali time je krenuo ozbiljniji odnos prema klubu. Ako netko zna o čemu je riječ, molio bih ga link jer bih volio to ponovo poslušati.

Možda Sopa izraste i u legendu klupe Rijeke. Stofa ima, a čini mi se da mu i jezika ne fali. Možda mrvicu vise taktike u odnosu s novinarima... ali možda i ne, jer ovo bi vrlo lako mogla biti jedna od antologijskih izjava riječkog trenera.

Nego, Sopa skinuo jučer njumfer kao trener protiv Hajduka.  8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

A
Ovaj Sopa mi se polako, ali sve više podvlači pod kožu..."slijedeći puta će trčati mmm jedno 47 dana...ako nas krenu, reći ću ružno, tući, a mi jednostavno na to ne odgovorimo na pravi način...mislim da je ovo zadnja utakmica da će netko doći na Rujevicu i da će igrati tako grubo, a da ćemo mi onako gledati ko u kazalištu..."  :svakacast:
Podržavam u potpunosti, ja bi isto izjavio. Pravo muški, fajterski...čini se da Sopa stvarno može "očvrsnut muda" za HNL fajt kojeg željno isčekujemo.

Kapa dolje Povhu.

Sopić smatra da je bilo gotovo nemoguće nadoknaditi izostanak Kramarića, Perišića, Petkovića i ostalih igrača... :nisamja:
#navodninavijač

Već sam napisao da bio ovo mogao biti otkačeni spoj trenera i naše mladosti,je istina još nemamo pravi uvid u njegove taktičke vrijednosti ali da zrači energijom  to se ne može poreći.Smeta me jedino malo prezatvaranje utakmica ali nemam uvid kad se mijenja koliko su se igrači kao Ivanović,Fruk,Pašalić istrošili.
Volim grad koji teče

Možda ne bi bilo loše maknuti anketu sa vrha i preimenovati temu da čovjek vidi da ga počinjeno priznavati punim imenom i prezimenom?

Quote from: Zaf on 18.10.2023, 12:38Možda ne bi bilo loše maknuti anketu sa vrha i preimenovati temu da čovjek vidi da ga počinjeno priznavati punim imenom i prezimenom?
Slažem se s prom,jenom naslova. Nek ostane Lex Luthor, ali dodajmo i Željko Sopić.
A što se tiče ankete - nek ostane jer oslikava naše stanje uma kod njegovog dolaska.

Sopić na ovim presicama jako s visoka gleda i odgovara baš na svako pitanje na način da spusti postavljaču pitanja.
Ovaj njegov odgovor da "je to istina, moja istina" je na tankoj liniji da postane, ako već nije, bahatost.
I može nam biti ok dok se to manifestira prema 3 i pol novinara koji prate Rijeku no vidit ćemo kako će se to razvijati u budućnosti na drugim stvarima. Da mi se sviđa, i ne baš. No, rezultat je jedino mjerilo.

Čovjek je realan i nema dlake na jeziku. Meni je super.

B
Ja bi bio jos i gori s obzirom na debilna pitanja koja mu postavljaju.. na kraju se od svega samo Barcelona iskace sa svih naslova.
Kako je netko primjetio mozda je Sopa genije koji poput bjeliice sav pritisak i show navlaci na sebe djelujuci kao nekakav gromobran ekipe. Bitno da taj njegov stil pase nasoj mulariji u "kabini", za novinare vise manje.

Quote from: Monarh on 27.10.2023, 14:57Sopić na ovim presicama jako s visoka gleda i odgovara baš na svako pitanje na način da spusti postavljaču pitanja.
Ovaj njegov odgovor da "je to istina, moja istina" je na tankoj liniji da postane, ako već nije, bahatost.
I može nam biti ok dok se to manifestira prema 3 i pol novinara koji prate Rijeku no vidit ćemo kako će se to razvijati u budućnosti na drugim stvarima. Da mi se sviđa, i ne baš. No, rezultat je jedino mjerilo.
U kako se ista stvar može različito doživjeti.  ;D  Meni je to bio baš jak odgovor.  ;D  ;D
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Z

I
Fora je što novinari drhtajućim glasom postavljaju Sopiću pitanja.

Ako uopće ima bahatosti kod Sopića na današnjoj presici je uopće nije bilo. A na onakvo glupo pitanje ja novinaru ne bih ni odgovorio pa bih ispao i bahat  i nepristojan  ;D
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Ma svakako je Sopić čudna biljka, rekao sam od prvog dana da mi je prekafanski za klub poput Rijeke koji je barem u novije doba - izuzev Cosmija - bio bez klauna na kormilu broda. Jasno da mi to nije nikakav povod da ga se tjera ili slično (nitko to ni ne radi), ali čovjek dosta često pred kamerama na neki čudan djeluje kao da ima maksimalnu karizmu, a kao da je istovremeno nema uopće nego je autističan.

Stoji i da su ovi odgovori često kakva i pitanja, ali ipak to je po meni pogrešna konstrukcija. Novinari koji dođu na bilo koju pressicu bilo gdje na svijetu u principu nemaju ništa pametno za pitati, a da nije škakljivo ili predetaljno.

Prvo i osnovno daj mi izrecitiraj tko fali, kakvo je stanje sa ozlijedama i fizičkom spremom. OK to odradi prvi tko progovori, i što nakon toga?
1. Granaš se u neke priče o taktici ili sastavu, neovisno o kompleknosti pitanja, koje ti Sopić prekine sa "igrat će najboljih 11". Ako netko spomene konkretnije (čitaj: detaljnije) pitanje, slijedi sarkastičan odgovor u stilu joj vi i vaša FIFA i Football Manager, ovo je stvarni svijet. Znači bolje ni ne ulaziti tamo.
2. Spomeneš protivničku momčad, tu ti pak trener ni ne može nešto pametno reći jer ako ga pitaš koje su mane Gorici pa kaže je evo napast ćemo ih kroz sredinu gdje Mrzljak pušta puno prostora ako ga prednji vezni izvuče malo u lijevu stranu, ovi lagano pogledaju pressicu i prilagode detalje. Dobiješ općeniti "teška i zahtjevna utakmica" odgovor, jer je Gorica "momčad koja ima glavu i rep" itd.
3. Ako ćeš nešto o atmosferi na stadionu, to je u principu šuplja priča jer su to glupa pitanja s jednako glupim odgovorima i kako god okreneš to je dodvoravanje (nevezano bio to Sopić ili ne) jer će uvijek reći hrpu pozitive i super. To mi je tovarski modus operandi, kao doć će Barcelona, a mi favoriti.
4. I što ti ostaje? Pitati zašto je Hodža ispao iz sastava - vraćamo se na točku 1: on je tamo s njima svaki dan i on bira kako misli da je najbolje. Pitaš kakav je plan sa statusom i ugovorom Selahija, reć će ti to je pitanje za Raić-Sudara. A i općenito takvo pitanje nije za pressicu pred utakmicu jer nije povezano, možeš ga to upitati sa strane ili drugim kanalima u klubu.

Imaš neke situacijska pitanja tipa kako vidi Petroviča po povratku, u ulozi Selahija, Hodže, kao neku vezu, bla bla, ili što je sa Veigom, ali kod Sopića konkretno riskiraš odgovor iz točke 1. Pretpostavljam da bi isti odgovor dobio da ga pitaš zašto Rijeka u Puli imala 0 udaraca između 50. i 80. minute, očekuje li konkretniji učinak od Pjace i slična možda malo više u sridu, negativnija pitanja. Ima generalno svaki put nekoliko zanimljivosti koje se mogu postaviti, tipa bubam vidi li koga u juniorima da bi mogao zaoštriti konkurenciju, kako je zadovoljan sa posuđenim igračima na kaljenju, što je bilo sa Vascom Walzom, onaj dečko iz Dortmunda na probi, bla bla bla. Ali i to je ograničena baza pitanja. Trener pritom mora paziti što će odgovoriti jer pola ljudi u toj sobi gledaju samo kako nasrat clickbait naslov za svoju redakciju koju će imbexi vrlo rado prenositi bez provjere konteksta - ova druga polovica su Povh, Lončar i Vukušić, ne znam ako ima netko treći tko je tamo s malo više emocije ili poveznice. Mora paziti i da ne uvrijedi ili istakne nekog igrača jer i to se gleda, vrlo je lako ubit moral Čabraji ako kaže da je Goda uvjerljivo prvi izbor svima na glas.

Dosta paradoksalna situacija gdje se uvijek vrte ista ili slična pitanja jer jednostavno nema boljih, a Sopić u ovom slučaju poput Ibrahimovića nema dva odgovora zaredom da su razumno sročena bez osebujnog izražavanja, ajmo to tako nazvati.
Ako pitaš nešto igrača, oni su u pravilu kao jelen na cesti, uglavnom ćeš dobiti glup odgovor iz neke njihove bilježnice "jednostavne rečenice za početnike". Nemojte me krivo shvatiti, nije mi namjera vrijeđati ih, ali uglavnom se to vrti oko nekog samopouzdanja, davanja 100%, vjere i ostalog.

Koje su druge opcije, da klub sam sebi postavlja pitanja preko glasnogovornika (Gorica i mislim Istra tako rade) i odradi sve preko kurca, da bude još zatvoreniji? Istovremeno ne vidim ni svrhu ako su pune floskula, a ne želim da se promijeni format pressica.

Sopić bi se s druge strane morao promijeniti za svoje dobro, jer nitko ne želi trošiti svoje vrijeme da ti trener kluba sarkastično odgovara "Je je je, ovaj tjedan smo radili na tome da pucamo u okvir gola, to je sad novo i vrlo bitno, da pucamo i zabijemo gol". Bez obzira što je novinar tad (mislim Frančišković NL) to postavio izgubljeno-mucajućim glasom, al to mu je posao. Kao što je tebi posao komunikacija s medijima pa se prisili biti dovoljno normalan tih 15 minuta tjedno. Lijepo je čut 6000 luđaka, bacanja na glavu itd itd, al za moj ukus da bi bilo slušljivije (MENI!) bi to trebao smanjiti, birati trenutke, ne svaki put kad ti padne napamet neka zajebancija odmah ispaliti ko iz topa. Al neće, to je njegov način razgovora, ne misli ništa loše takvim rječnikom, samo je neuobičajen.
#navodninavijač