SHNL 6. kolo: Dinamo - Rijeka, nedjelja 27.08.2023, 21:05h

Started by Gnjusna Izdajica, 25.08.2023, 13:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Opet smo u onoj situaciji da čekam slijedeću utakmicu da bi saznao na čemu smo.

U starom režimu bi Varaždin u nedjelju dolazio na klanje, ovako... Uopće ne znam šta očekivat.
#degenerik

Ovako smo izgledali u splitu, slično i u lilleu ali su ovi tamo bilo šuplji prema nazad, hoću reći nije to od jučer i tu treba raditi i graditi..

E sad nebi bio prestrog da nije srao s tim izmjenama, ono daj odjebi, igrali smo prije 4d, stavi 5 izmjena, a ovo je baš bilo seljački prema igraču koji nam je donio 3 boda prošli vikend..

I ko za vraga baš kurčenje prema strancima, a znamo što misli i o stranim trenerima ::) 

S
Quote from: Snowcrash on 28.08.2023, 00:07
Quote from: Monarh on 27.08.2023, 23:34Hajduk-Rijeka 1-0, Jakir trener.
Dinamo - Rijeka 2-1, Sopić trener.
Nismo izgledali nikako u obje utakmice, no po meni mrvicu lošije u ST.
I nitko nije tjerao Jakira, imao pripreme, vremena, radili božanstvo od njega a Sopiću se sere i već tjera nakon prve utakmice u doslovno 3 dana što je u klubu. Svašta.
Ista ekipa, ista kvaliteta, za bit među 4 u HNL-u, što ćemo i biti.

Sopić nije u stanju uzet 4. mjesto. Pitanje je dal je u stanju preživjet 10 sljedećih utakmica u svlačionici.
Ali super, ta ekipa i kvaliteta je do jučer imala potencijal za uzet prvenstvo, sad smo zadovoljni s bit među 4 (odnosno 4)?
Quote from: Projeto on 27.08.2023, 23:54Osim što njegova bolikurčina uopće nije prisutna. Čovjek gine na travnjaku zadnje utakmice, tj. ove sezone. Svaku promašenu šansu grize se od muke, jasno vidljivo uživo. Protiv Lokomotive i spasio gol uklizavanjem. Odigrao odlično i obranu i napad.

Da, klasični potez showtime trenera, bildati autoritet na slabome. Samo reprezentacija i klub su dve dijametralno različite stvari.

Naisa je napokon krenulo i ovo će ga zakucati nažalost.

Zašto je Janković počeo utakmicu, a ne Nais? Da bi napravio ništa u prvih 45' i bio zamijenjen?
Eto, svlačionica je u 3 dana shvatila s kim ima posla. Sigurno će reakcija bit pozitivna. 

T
Ova utakmica nije mjerilo jer smo sjebani i u potpuno neravnopravnom položaju. I taj Lille je isto sjeban, pa nismo dobili realnu sliku mogućnosti. Danas ih Lorient natamburo po riječkom receptu od cetvrtka.

Jakir pametno detektirao desni bek i Veigu kao najslabijeg igraca. Kao da na treningu igraju juniori i seniori, dok se treneri dogovaraju koje igrace ce staviti u trening utakmicu.
Ovo je zaista utakmica na rubu regularnosti. Jakir sve procitao i detektirao, i sjebo nas. OK kralju, tebi na čast i poštenje. Nadam se da će samo HNS reagirati i uvest pravilo o jednom treneru i jednoj ekipi u sezoni, pa bi valjda i promjene trenera bile rjeđe. Pa da ovo sranje, nije bilo uzaludno.

Problem je što Sopa uopće, nije razmišljao kako da promijeni nešto u taktici - jer ovaj Bosanac sve zna. Jakir pametno, visoko pozicionirao i krila i bekove, i Veigu i Godu stavio pod visoki pressing da ne iznesu loptu do Hodže. Baš nas je pročitao, što i nije neka nauka kad je još u ponedjeljak vodio trening.

Sopi zamjeram nerazumijevanje za Djouahru, svi griješe. Dečko ne razumije jezik, i vidiš da sa njim moras oprezno pogotovo zato jer je to najskuplje pojačanje (ili jedno od tri najskuplja) u povijesti kluba. I moraš ga dobit kao igrača, tjeranje nije opcija. Od tog dečke treba stvorit igrača, a to je posao.

Uglavnom Sopa dobi se. Nemamo još stožer i kondicijskog i ponavljam - sjebani smo. Drago mi je zbog Smolcica, da je pokazao da je dobar igrac.

B
Evo pogledao sam sazetak malo hladnije glave...uglavnom bas tuga neka velika i razocarenje...ujedinili smo se nakon sta nas izigrali smecar i gnjk mordor da smo mislili na inat dobit utakmicu..ali jebiga inat ne igra, presuduje kvaliteta, taktika i sve ostale tehnicke stvari a u njima je gnjk bio bolji...

Cak i nije dinamo ove sezone individualno toliko bolji- no jbga jakir zna di nas boli i tu je udarao.
Sopa-jebemu mater, mozda i je dobar trener i mozda mu treba vremena no ovo je bio fijasko.
Ovo sa Veigom i Djuro bilo supski( ok jos i Veiga, poceo je pa ga mjenjas) ali Djuru vadit jer nije nista donio nakon 20 min?!! Pa pol ekipe bilo smuseno i nitkk nije nis donio ako cemo tako...
Ima svojih musica Djuro i lose igra obranu, no jbga-po broju minuta na terenu ima vise golova i assita od Janka koji neprikosnoveni starter..
Nek budu slobodne ruke treneru u odabiru ekipe kao sta radio smecar, no Sopa stari pa nisi imao niti jedan trening jos na Ruji, i sad si na temelju jednog treninga u zagrebu i utakmice gdje su svi bili zakurac zakljucio da Djuro i Veiga nisu za tvoj ratnicki nogomet?
Kakvi su takvi su-boljih nemamo u rotaciji- tko ce sada odigrat 20tak minuta kad budemo trebali krilo? Bogojevic mozda..desnog beka isto nemamo..
Misko sjebao si zesce ovaj put-ako Sopic i je taj, mogao je doci nakon ovog ciklusa...odradimo sa DRS i Djaletom na ho-ruk ove dve i sta bude bude-mozemo samo dobit i nitko nebi zamjerio ispadanje i poraz danas ..
Sada Sopa ulazi kao trener pod kojim smo definitvno pokazali da se necemo borit za titulu i jos gore koji ispao odmah iz europe..sa tik krimenom krece kao trener Rijeke..
Prolaz Lilla mi se cini kao nemoguca misija sad...

I ta kraj -to sta Labro ili Djale rukovali i nasmijesili se jakiru svejedno mi...bas me briga vise za patetiku tko koga zagrlio, tko sta rekao ili slicno..vidit cemo kada budu odlazili dali ce ispast ljudi ili jakir..(ok Djele je dokazao, nadam se da Labro kad ode nece u dinamo nikad)..
I za kraj -rile crkni- pravi si igrac za jakira i pravi klub za vas gnjk

M
Quote from: Bobic on 28.08.2023, 03:44Evo pogledao sam sazetak malo hladnije glave...uglavnom bas tuga neka velika i razocarenje...ujedinili smo se nakon sta nas izigrali smecar i gnjk mordor da smo mislili na inat dobit utakmicu..ali jebiga inat ne igra, presuduje kvaliteta, taktika i sve ostale tehnicke stvari a u njima je gnjk bio bolji...

Cak i nije dinamo ove sezone individualno toliko bolji- no jbga jakir zna di nas boli i tu je udarao.
Sopa-jebemu mater, mozda i je dobar trener i mozda mu treba vremena no ovo je bio fijasko.
Ovo sa Veigom i Djuro bilo supski( ok jos i Veiga, poceo je pa ga mjenjas) ali Djuru vadit jer nije nista donio nakon 20 min?!! Pa pol ekipe bilo smuseno i nitkk nije nis donio ako cemo tako...
Ima svojih musica Djuro i lose igra obranu, no jbga-po broju minuta na terenu ima vise golova i assita od Janka koji neprikosnoveni starter..
Nek budu slobodne ruke treneru u odabiru ekipe kao sta radio smecar, no Sopa stari pa nisi imao niti jedan trening jos na Ruji, i sad si na temelju jednog treninga u zagrebu i utakmice gdje su svi bili zakurac zakljucio da Djuro i Veiga nisu za tvoj ratnicki nogomet?
Kakvi su takvi su-boljih nemamo u rotaciji- tko ce sada odigrat 20tak minuta kad budemo trebali krilo? Bogojevic mozda..desnog beka isto nemamo..
Misko sjebao si zesce ovaj put-ako Sopic i je taj, mogao je doci nakon ovog ciklusa...odradimo sa DRS i Djaletom na ho-ruk ove dve i sta bude bude-mozemo samo dobit i nitko nebi zamjerio ispadanje i poraz danas ..
Sada Sopa ulazi kao trener pod kojim smo definitvno pokazali da se necemo borit za titulu i jos gore koji ispao odmah iz europe..sa tik krimenom krece kao trener Rijeke..
Prolaz Lilla mi se cini kao nemoguca misija sad...

I ta kraj -to sta Labro ili Djale rukovali i nasmijesili se jakiru svejedno mi...bas me briga vise za patetiku tko koga zagrlio, tko sta rekao ili slicno..vidit cemo kada budu odlazili dali ce ispast ljudi ili jakir..(ok Djele je dokazao, nadam se da Labro kad ode nece u dinamo nikad)..
I za kraj -rile crkni- pravi si igrac za jakira i pravi klub za vas gnjk

djelim misljenje,cijelo, osim za prolaz protiv Lillea,optimista sam. taj dianmo nam je bauk bio i kad smo bili jaci, cini se vise posao za psihologa.

jebe mi se za populizam,hoce mu dat ruku i pritom se nasmijesiti,kulturan je decko (labro) i nije se spustao na nivo smrada koji pobjegne a niti se pozdravi sa momcadi koja za par dan a igra utakmicu sezone. kad dodje kraj sezone i bude trebalo otici, ili ako bude trebalo potpisat produzenje da bi Rijeka zaradila ,onda cemo vidjet.
talk is cheap,deeds count.

Ali kako se Ristovski poveselio nakon gola koji je poništen, mi gram poštovanja, i taj je govnar svoje vrste

Quote from: goginho on 28.08.2023, 07:06Ali kako se Ristovski poveselio nakon gola koji je poništen, mi gram poštovanja, i taj je govnar svoje vrste

Lako za to, a kako je slavio gol Bulata? Više nego kad ga je on zabio. Smeće

Bitorajac, stvarno, koja budala slavi gol protiv svog bivšeg kluba?? :sta:

Quote from: T.T.N.Y. on 28.08.2023, 07:41
Quote from: goginho on 28.08.2023, 07:06Ali kako se Ristovski poveselio nakon gola koji je poništen, mi gram poštovanja, i taj je govnar svoje vrste

Lako za to, a kako je slavio gol Bulata? Više nego kad ga je on zabio. Smeće

Bitorajac, stvarno, koja budala slavi gol protiv svog bivšeg kluba?? :sta:

Strašno, još kad se sjetiš nekih njegovih izjava..

Neću o nama (za sada još sam malo vruć), ali jedna stvar mi ne ide iz glave, a nije prvi put da nam se dešava protiv njih.
Je li još netko primijetio, zašto se Mišića pušta na miru da vodi igru? Od njega im kreće sve.
Mislim da bi bila sasvim drukčija utakmica da smo igrali visoki presing pa zašto ne i zalijepili Jankovića ili Ivanovića na njega. On se stalno spušta u liniju sa stoperima po loptu i onda laganini malo pogled lijevo, malo desno, lopta na jednu pa na drugu nogu i "paf!!" krene akcija. Sve im kreće od njega, previše smo im dozvoljavali te mirne izlaske u napad. Isto tako kod njihovog kontinuiranog napada svi prije ili kasnije traže njega. Prije su imali Ademija i njega, a sada im je on sve. Uštopaj Mišića, uštopao si Dinamo.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Svaki poraz boli, a pogotovo na Maksimiru, a pogotovo kad protivnike vodi ovaj kojeg ne želim ni imenovati. Meni, laiku, se čini da je prvi i osnovni razlog nedostatak energije, koliko god se prethodni stožer hvalio da je pripremio ekipu za ritam srijeda-subota vidjeli smo i na Poljudu gdje je cijeli vezni red izvađen nakon 45 min a i jučer da to baš nije istina. Npr. Pasalic je u jednom napadu trebao povuci jer je imao potencijalno 30m prostora ispred sebe i vidjelo se da ne može.

U Lilleu je većina ekipe igrala na gornjoj granici svojih mogućnosti i da smo imali odgodu za ovo kolo, došla bi kao naručena. Fakin Farski otoci.

Ni meni se nije svidilo vađenje Djuahre nakon 20 min ali po strani na kojoj je bio Veiga je curilo toliko da je napravio dobar potez što je to začepio sa Smolcicem. Ne bih sudio trenera nakon 3 dana s ekipom ali mora paziti da ne izgubi svlačionicu ovim potezima. Za napraviti čudo i proći Lille treba ti homogena ekipa u kojoj svi ginu jedan za drugog.

Najdraži dio utakmice dogodio se nakon utakmice kad se pola tribine preselilo iznad dijela gdje je naš bivši trener davao izjavu televiziji. Poslušajte sami zvučnu kulisu :)
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

Quote from: D2 on 28.08.2023, 08:03Neću o nama (za sada još sam malo vruć), ali jedna stvar mi ne ide iz glave, a nije prvi put da nam se dešava protiv njih.
Je li još netko primijetio, zašto se Mišića pušta na miru da vodi igru? Od njega im kreće sve.
Mislim da bi bila sasvim drukčija utakmica da smo igrali visoki presing pa zašto ne i zalijepili Jankovića ili Ivanovića na njega. On se stalno spušta u liniju sa stoperima po loptu i onda laganini malo pogled lijevo, malo desno, lopta na jednu pa na drugu nogu i "paf!!" krene akcija. Sve im kreće od njega, previše smo im dozvoljavali te mirne izlaske u napad. Isto tako kod njihovog kontinuiranog napada svi prije ili kasnije traže njega. Prije su imali Ademija i njega, a sada im je on sve. Uštopaj Mišića, uštopao si Dinamo.

Pa nije ga se puštalo, zato se i morao izvlačiti između svojih stopera otkud je vodio igru, a izaći visoko za njega iskoristili bi drugi veznjaci koji su,realno, kvalitetniji od naših.
Mislim da bi, izlaskom u visoki presing, protiv Dinama na Maksimiru dobili 5 laganih komada i to u prvom poluvremenu. Jednostavno su kvalitetniji od nas, koliko god to zvučalo nenavijački, pa i bez 3 najbolja prodana igrača. Nije stvar izaći na njih u visokom presingu nego kvalitetno braniti neki srednji i niski blok, a prije svega svojom energijom otežati im izlazak iz zadnje linije i međuprostore što danas nismo raditi i energija od početka nije bila dobra.
Nemojmo sada napadati Sopića, bit će vremena. Pa čovjek nije odradio niti jedan trening s ekipom, pustimo rekuperacijski trening nakon Lille-a i jedan vjerojatno taktički subotu pred utakmicu.

Quote from: D2 on 28.08.2023, 08:03Neću o nama (za sada još sam malo vruć), ali jedna stvar mi ne ide iz glave, a nije prvi put da nam se dešava protiv njih.

Potpis od prvog do zadnjeg slova.

Moguće da nije bilo snage za visoki presing. Baš je bilo žalosno gledati u drugom poluvremenu igrače Dinama kako se dodavaju na svojoj polovici dok ih naši na svojoj polovici čekaju.

Mislim da je ovo bilo zadnje gostovanje na Ruglu koje sam gledao do daljnjega. Nema smisla, taj mentalitet "najlakše utakmice" je toliko duboko ugrađen da ne vidim poantu igranja. Ajde drugi put učinite uslugu sebi i svima pa na Maksimiru istrčite u trening garnituri.

#degenerik

I
Veiga je sinoć pokazao da je Solano II.
Odličan potez Sopića što ga je izvadio jer bi inkasirali tri komada do kraja poluvremena.

Za Djouahru ne znam što bih rekao, očito treniranje strogoće. Ono se jednom poskliznuo( to je ovaj i spomenuo u izjavi nakon utakmice "neće se meni igrači klizati"). Nemam širu sliku o njemu, na TVu se nije moglo vidjeti stupanj zalaganja. Meni se pak činio Selahi ko ispuhani balon od 70 i neke.

Ostalo nije vrijedno spomena. Jako loša utakmica. Svih.
Jedino se osporavani Galešić diže i trenutno naš najbolji stoper(računajući i one koji nisu nastupali jučer).

28.08.2023, 08:43 #134 Last Edit: 28.08.2023, 08:53 by Silvio Dante
Osjećaj je i dalje isti kao i sinoć. Tupilo, beznađe, razočaranost.

Samo ću par detalja izdvojiti i referirati se na stvari koje su mene posebno zaboljele.

Netko gore reče da mi sinoć nismo bili u ravnopravnom statusu u odnosu na dinamo. Podsjetit ću. Dinamo je u 7 dana ostao bez kičme momčadi: Livaković, Šutalo, Ivanušec. Stojković koji je nominalnom zamjenom za Ivanušeca se ozljedio na zagrijavanju. Igraju u ritmu utakmica svako par dana kao i mi. U takvim okolnostima žaliti se i naricati nad statusom i okolnostima je deplasirano. Nikad bolji preduvjeti tu nisu bili za jednu ratničku utakmicu, za rezultat još i lako.

Onda opet netko spomenu Mišića. Motor i mozak ovog dinama. Imao si primjer star 5 dana samo kako je Almeyda riješio taj problem. De facto flasterom na Mišiću u obje utakmice, igračem koji ga je konstantno pritiskao, izolirao, i nije mu dao mira. Ali ne. Rijeka će stati u dva bloka na 40m od gola, pustit im more vremena i prostora da ti uzimaju međuprostore, zavlače se između linija, prebacuju na strane i dijagonalama ti ulaze iza leđa naših bekova. Koliko im je puta to pošlo za rukom sinoć? Ja bih rekao beskonačno mnogo, kao beskrajan dan je to bilo. Amaterizam teški.

Pa taj bunker. Ovo sinoć nije bilo bunkerom. Bunker je formacija koja je sve samo ne rutina, lagani posao i neki neozbiljni pokušaj igranja nogometa. Pravi bunker je umjetnošću skoro jednakom tiki taki. Ti tu možeš pronaći more smjernica, uvježbanosti i taktičkih vratolomija kojima činiš sve da sjebeš koncepciju protivnika, da mu se nametneš uvjetno rečeno tim bunkerom. Ovo sinoć je bila stihija, djetinja imitacija ozbijnog bunkera. Bez trke, iskakanja, pritiska, uskih linija, apsolutno ničega. More prostora i vremena su imali.

Žao mi je Hodže, Mitra, Galešića, Smole, Pašalića, ljudi koji su vidno htjeli, koji su kidali i orali 90 minuta. Ne znam čime je Lindon Selahi npr. sinoć zaslužio 90 plus minuta? Podsjetit ću da je taj lik u zadnjoj godini govora, i dalje ima više minuta i perioda u utakmici kad odluta glavom tko zna gdje nego što je tu, pa me još više intrgira priroda njegova naglog uskrsnuća posljednje vrijeme. Kao i pandana mu Vukčevića. Koji je dokazana bolikurčina i elementarna nepogoda, ali eto, što je još samo jedna u nizu valjda. Može mu se. 

Mogao bih još nadugo i naširoko, ali ne zaslužuje sinoćnja predstava moj angažman po ovoj sparini ni za sekundu više mog dragocjenog životnog vremena. Amaterizam, neozbiljno shvaćanje svoga posla i značaja koji njihove (ne)radnje imaju na veliki broj ljudi. Koji do ovog cirkusa i dalje drže i unose se.

Sram vas može biti!