SHNL 7. kolo: Rijeka - Varaždin, nedjelja 03.09.2023, 18:30h

Started by Gnjusna Izdajica, 01.09.2023, 16:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Z
ne volim to Jankovića ni malo, ne mogu si pomoći, dosta su i te okolnosti oko njega....

dok Fruka nekako obožavam dečko igra nekakav nevidljiv nogomet, nije u fokusu, nekad s čini čak i da loše igra, a ono prvi asistemt lige, 4 asista. Uvijek jw u žiži.

5 utakmica, 1 gol i 4 asista, zasad vrhunski.

btw jebeno smo zasrali ...

Glup penal, glup drugi gol (oba sa Smoline strane primjećujem ali on ništa kriv - kod prvog kasni Pašalić, penal radi Mitar, a kod drugog Galešić prodaje loptu i kasni u blok).

Kratko pitanje za trenera kakve su ovo bile zamjene, zašto ti Pjaca bez pravog treninga dobiva pola sata kao da je 3-0... I to umjesto napadača. Janković mora zabiti 10 golova u sezoni da bi mu se oprostilo ovakvo carinjenje lopte i onda šok i vjeverica kad opali u stativu kao jaaaao tako malo je falilo. Naravno majstore kad imaš 5-6 udaraca po utakmici kao da si na terminu. Ali opisali su ga kolege na stranici prije pa ne bi trošio previše riječi.

Na kraju ipak treba reći nezaslužen bod Varaždina, 2 gola iz 3 udarca u okvir, iz dvije akcije sve skupa, obje greškom naše uže obrane. Unatoč svim mojim upitnicima ovo bi u 9 od 10 navrata dobili neovisno o zamjenama, rotacijama, umoru. Nije on kriv šta se rade gluposti.

Obre svaka čast, skoro i škarice za pobjedu. Franjo s druge strane treća zaredom da fali zicera.

Fascinira što Igor Postonjski nije dobio nijedan žuti karton na kraju uz ako dobro pamtim 3 ili 4 faula (od toga jedan đon Hodži) i šetanje od gola do centra kod izmjene, kakvi su to komično loši suci to nije normalno.
#navodninavijač

Ili su suci komično loši,ili to rade s namjerom. Ja mislim da je ovo drugo.
Možete me zvati ludim,ali ja ovu ekipu koja je trenutno okupljena na Rujevici vidim skoro jednako kvalitetnom onoj iz 2017-te. S malo manje muda. Nisu ih ni oni imali dok nisu uništili dinamo. Tek tad su postali svjesni svoje nesvijesti.
Možda na taj način gledaju i suci,a sve mi se čini da se ide na mlin tovarima zadnjih sezona. Izborna će biti godina, ako mislimo biti iznad svih, moraćemo, po običaju, biti bar duplo bolji.
Franjo mora malo brže odrasti. Najviše mi po pokretima baca na Kramu. Naši mladići su željni pobjeda, vidi im se po svemu,samo daj da je Sopić the one koji će ih povesti. Neću mu suditi po izjavama. Pobogu, pa bivši nogometaš je, vjerovatno s jedva završenom školom.
Kek je jedan od rijetkih koji je,osim u nogomet, ulagao i u školu. Da,Kek je u Sloveniji išao i na predavanja o odnosima s javnošću. I navodno bio najbolji "student" u klasi.
Kad se samo sjetim da mi je(vjerujem i drugima) u to vrijeme najslušanija (i najgledanija,jer sam i gledao u radio dok je on pričao) emisija bila PSK,i to isključivo zbog njega, onda znaš da je radio pravu stvar,ne samo na terenu.
I potrgaću svoju trenersku diplomu koju nemam,ako 80% igrača iz ove ekipe u budućnosti ne bude imala važniju ulogu u budućim klubovima od onih koji su osvojili prvenstvo.
Samo to netko treba posložiti. Da li je Sopić taj?
 Ne znam. Iskreno se nadam da je,jer ne volim prečeste promjene trenera.
Budemo vidjeli nakon reprezentativne pauze.

S
Sve stvari teže ravnoteži;
Dok je na jednoj strani akumulacija nesreće, svi promašaji prilika i sve stative i grede, nokauti u svojih 16 - na drugoj strani se akumulira sreća potrebna za Obregonov gol.  ;D
.....
Vrlo ambiciozno smo krenuli u utakmicu, treba cijenit tu energiju i gard.

R
Baš mi nije legao potez trenera koji uvodi Pjacu i to na napadača. Bi rekli političari populistički potez.

Quote from: Fornax on 03.09.2023, 23:33

Boli me ona stvar što je "igrač utakmice", mali je sebično smeće. Mrzim takve igrače.

Ja imam podijeljene emocije oko njega.. ono želi pobjedu, grize, stvarno se trudi ali da jbt koji put dodaj jbn loptu.. izludi me kad ide pucat kroz trojicu, pa daj malo pameti, navuci igrača u blok i samo gurni suigraču

Popizdio sam kad je uzeo onaj slobodnjak, ali na kraju ga je dobro pucao

Reakcija Bande nakon ove situacije isto sve govori. Iako, da ga je zabio sad se o tome ne bi pričalo. Jučer nismo izgubili bodove zbog drugog poluvremena već prvog. Ovoj ekipi će se nažalost ovakve utakmice dešavati. Onaj lik iz maksimira je ostavio zanimljiv kadar, ali igru nije postigao. Sopić nije imao kad nešto novo uigrati, a izgleda da ni neće ni u ovoj mini stanci jer nam je repkica u kampu i mi se moramo negdje izgubiti. Najavljeno je davanje odmora igračima da budu malo sa svojima. Utakmica s Osijekom će biti prvi pravi pokazatelj koji su nam HNL dometi ove godine.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Na treneru je da taktički nedisciplinidane pojedince stavi na red. Vjerujem da Sopić to može.

Janković je očito navikao da mu kod tate Jakira sve prolazi.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Kako trenutno razmišljam glede jučerašnje utakmice - izmjene su bile ključne.

Točnije, vrijeme izmjena još ključnije. Kad već od početka nije poštedio neke koji su nabili kilometražu zadnjih 2 tjedna, onda je mogao ranije ući u izmjene. Prije utakmice sam mislio da će u prvih 11 izostati Smola, Hodža i eventualno Mitrović radi odmora i da će se ih zamijeniti Veiga, Lepi i Radeljić (osim ako nije ozlijeđen). Ali, ajde ambiciozno krenuo s istom od Lillea ganjat bodove, sve pet nemam problema s tim. Poslije 45 minuta se vidjelo da dolazi do pada koncentracije, umora, ne znam šta je to već, ali se vidjelo baš kod trojice koju sam napisao. Hodža se počeo gubiti s pasovima, Mitrović nesmotren u 16 iako je odigrao opet odlično po meni i na kraju na Smolčićevoj strani je počelo curiti i vidi se po tome što su oba gola pala s naše desne strane koju su Varaždinci napadali kad su skužili. Da su izmjene odrađene na poluvremenu možda se to moglo izbjeći, samo što iako kasne, izmjene su bile i čudnovate jer su opet vađeni igrači koji su mogli još pružiti, koji imaju energije i nisu odigrali maraton u četvrtak (Pašalić, Ivanović primarno).

Janković - neka puca, ja sam za to da se čim više puca, ali digni pogled tu i tamo od lopte.

Voljni moment je postojao, taktička zamisao nije (barem je nisam vidio). Goda i Mitrović su stvarno dobro igrali jučer. Galešić standardno dobar, plus puštali su Mitra da iznosi loptu tako da se manje vidio Galešić, ali stoperski par je bio solidan. Plusići i zvjezdice i za Bandu i Obregona.

šteta, trebalo je ovo dobiti.
Izdominirali ih u potpunosti, i umjesto da odeš na laganih 2:0 i privodiš utakmicu kraju moraš si spašavati i bod...

nadam se da će se pauza dobro iskoristiti za odmor i uigravanje ekipe..
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Quote from: beetlebum on 04.09.2023, 08:36Kako trenutno razmišljam glede jučerašnje utakmice - izmjene su bile ključne.

Točnije, vrijeme izmjena još ključnije. Kad već od početka nije poštedio neke koji su nabili kilometražu zadnjih 2 tjedna, onda je mogao ranije ući u izmjene. Prije utakmice sam mislio da će u prvih 11 izostati Smola, Hodža i eventualno Mitrović radi odmora i da će se ih zamijeniti Veiga, Lepi i Radeljić (osim ako nije ozlijeđen). Ali, ajde ambiciozno krenuo s istom od Lillea ganjat bodove, sve pet nemam problema s tim. Poslije 45 minuta se vidjelo da dolazi do pada koncentracije, umora, ne znam šta je to već, ali se vidjelo baš kod trojice koju sam napisao. Hodža se počeo gubiti s pasovima, Mitrović nesmotren u 16 iako je odigrao opet odlično po meni i na kraju na Smolčićevoj strani je počelo curiti i vidi se po tome što su oba gola pala s naše desne strane koju su Varaždinci napadali kad su skužili. Da su izmjene odrađene na poluvremenu možda se to moglo izbjeći, samo što iako kasne, izmjene su bile i čudnovate jer su opet vađeni igrači koji su mogli još pružiti, koji imaju energije i nisu odigrali maraton u četvrtak (Pašalić, Ivanović primarno).

Janković - neka puca, ja sam za to da se čim više puca, ali digni pogled tu i tamo od lopte.

Voljni moment je postojao, taktička zamisao nije (barem je nisam vidio). Goda i Mitrović su stvarno dobro igrali jučer. Galešić standardno dobar, plus puštali su Mitra da iznosi loptu tako da se manje vidio Galešić, ali stoperski par je bio solidan. Plusići i zvjezdice i za Bandu i Obregona.
Kao što sam već prije nadrobio i meni se čini da su glavni problem jučer bile neprlikaldne i nepravovremene zamijene.
Ali, što se tiče Mitrovića i Galešića - eh. Nisu bili loši ali su zakuhali oba gola. Galešić krivim dodavanje Hodži koje se presjeca i u nastavku akcije Brodić daje eurogol pri čemu ga Galešić nije baš najsjajnije zatvorio. A o laktu Mitrovića za penal ne treba previše raspravljati. Nesmotren potez.
Po meni na desnoj strani je curilo pravenstveno jer je Pašalić izgorio, a i njegova defanzivna igra nije baš sjajna. Ali trebalo bi t secirati da se vidi jesam li u pravu ili se radi o krivom dojmu.

Zeznulo se, bolji smo od njih, ali eto - događa se. Vozi dalje.

J
Jedina je šteta što su izostali konkretni rezultati kad se pogledaju zadnja dva tjedna, super smo se nosili sa Lilleom, no ostali smo bez europe... u prvenstvu poraz od Dinama i bod protiv Varaždina... ako se gledaju samo brojke praktički smo samo na bodu od jučer... Istina da su prve tri utakmice bile jake, no svejedno žal ostaje...

M
Oni su pali jedan period i tu je Varazdin iskoristio svoju sansu. Ali ne treba taj Varazdin olako otpisat niti shvatiti. U prvom poluvremenu u kojem smo dominirali opet je Varazdin slozio jednu akciju u kojoj su svi akteri odigrali na prvu,eventualno dva dodira po igracu i Brodic izlazi san pred Labru. Jebiga, Labra je klasa i to nas isto drzi.pa si mozemo dopustiti neke manje dekoncentracije.
Ali sve je dobro detektirano,Galesiceva blackout lopta(?????kakvo je to dodavanje i kome) i Mitrovicev svemirski lakat,jos se kuzi u akciji da ga Mitar pogleda prije nabacivanja,iskusan je ,u takvoj situaciji ima drugih rjesenja.
Apropo Postonjskog,ponikao je u Rijeci,rodjeni Rijecanin dapace,pa je slavio,ali to me ne jebe previse, samo mi se neda kasnije slusat zalopojke kasnije,oni su meni zvizdali,a niko nezna kako je meni  bla bla.
Odmor ,pa nek Sopa podigne to,nesto uigra,galvaniziranje,pa idemo dalje. Bojim se kompenzacije protiv Osijeka,za Osijek naravno.

I da,uspio pogledat utakmicu,i mogu rec da smo imali bas par lijepih akcija,dodavanje u prazan prostor,neke okomice gdje napadac ide direktno na gol,nemoze se rec da nema nekih mehanizama . Nesto se ipak kuha.

I
Za onaj drugi gol nema krivca osim Galešića, ni lijeva ni desna strana.

Ti igrači (Smolčić i Goda) su se postavili kao se postavljaju na začetku akcije, ovaj odigra kratku loptu po sredini i kada je ispalo da smo se izvukli iz te greške ovaj pogodi kako pogodi.

Kod prvog gola treba vidjeti što se sve izdogađalo. Bilo je dovoljno naših u 16, ali svi su gledali u loptu, kako bi rekao tomo delija, rak rana hr stopera.

Ma nema se tu što kome zamjeriti. Mitrović je u prvom poluvremnu, pa i u drugom izašao par puta sa loptom, laganini napravio višak i omogućio opasne prilike.

Inače, Obregon je inspiriaran protiv VŽ, zadnji put ih je sam dobio. Ovo je isto dobro zavukao, trebalo se snaći u onoj situaciji i zabiti.

Ivanović sudjeluje u igri, ali ako je pljuvačina po Obragonu da ne zabija, onda i za Ivanovića treba reći da je izgubio onaj killer instinkt, već tri utakmice on iz dobre pozicije, oči u oči sa golmanom šalje nebu pod oblake.

Pogledao sam jučer snimku. Mi smo energetski u prvom poluvremenu izgledali dobro. Jako dobro. NA tv mi se to činilo 2x brže u smislu trke i protoka lopte nego uživo. Vidiš i igrače u nekom drugom doprinosu.

Zato me živo zanima Lile na tv, a vi mi ne pomažete  ;)

Nakon Lokomotive je netko komentirao da smo previše toga napravili zahvaljujući eurogolovima i da bi efikasnost mogla zaštekati kad eurogolovi stanu. To se vidjelo jučer zadnjih 13 minuta s igračem više gdje im se nismo znali ušetati u gol.
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026