Sve što nije gradilište ;)

Started by D2, 15.09.2023, 20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

F
ViK se priprema za financijsku korekciju?
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

25.06.2026, 15:43 #1861 Last Edit: 25.06.2026, 15:47 by TIR
Ne ne, to je samo zakonski. Korekcija za inflaciju ide na to. :nisamja:

Priopćenje Rinčić za obrisat dupe. Čini se da uopće nisu znali šta će se dogoditi, jer samo ponavlja riječi direktora. Kakve zakonske odredbe? Tko je dozvolio da zbog slova na papiru može porasti cijena 37% preko noći, ako zauzvrat nije riječ o nikakvom poboljšanju usluge? Tko je donio takav zakon i koje godine? Kad je započelo usklađivanje? Zašto se nisu uvele nikakve iznimke? Ajde ajde, truć srać, u zadnje 2-3 godine poraslo sve za 50%, a usluga identična ili lošija.
#navodninavijač

Vidili su da i veća poskupljenja prolaze na Rujevici i okolo bez previše galame, pa su probali i oni.  :bo:  :neretljak:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

Sad bar znamo zasto ce i pretplate poskupit. Posebno jer Kek voli da se travnjak zalijeva radi brzine lopte. Nisu vise samo vatrogasci problem...
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

G
Ali koliko ja čitam, svima je jeftinija voda od 7. mjeseca osim Riječanima.

Quote from: TIR on 25.06.2026, 15:03Što je objašnjenje zapravo? Nisam ubrao.
Po zakonu na jednom području svi korisnici moraju imati istu cijenu (prije se to definiralo od mjesta do mjesta i pravdalo potrebnom infrastrukturom za određeno područje). Naše područje se pred neko vrijeme objedinilo s nekim susjednima pa se mora ići u usklađenje cijena i jedinstveni cjenik za sve korisnike. I sve OK, ali istovremeno se išlo i u poskupljenje pa me baš zanima od kud i zašto baš toliki postotak. Picajzlast kakav jesam uvijek volim znati odgovor na pitanje zašto baš toliko.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

malo, daj bar 70-80% ko Čistoća
ili ko Miško
šta je ovo 25-30%
kikiriki
SPORTSKI ODLAZI!

u Delnicama je pojeftinila voda  :nisamja:

N
Quote from: D2 on 25.06.2026, 17:03
Po zakonu na jednom području svi korisnici moraju imati istu cijenu (prije se to definiralo od mjesta do mjesta i pravdalo potrebnom infrastrukturom za određeno područje). Naše područje se pred neko vrijeme objedinilo s nekim susjednima pa se mora ići u usklađenje cijena i jedinstveni cjenik za sve korisnike. I sve OK, ali istovremeno se išlo i u poskupljenje pa me baš zanima od kud i zašto baš toliki postotak. Picajzlast kakav jesam uvijek volim znati odgovor na pitanje zašto baš toliko.

Ergo išlo se u objedinjenje općina i gradova (zanimljivo kako za vodnu infrastrukturu može, a za glasačke listiće ne može) da bi Hrvatske vode i njihovi komunalni paraziti, uključujući ViK kojem 30% vode doslovno curi iz sustava, mogli dobiti dobro opravdanje za pokrivanje svojih hiperinflacijskih troškova.

Quote from: Fornax on 25.06.2026, 22:13Projekt zapadna Žabica praktički stoji, grad se prijeti nekakvim penalima, zvuči kao sviranje k*rcu, al ajde, dajmo vremena

Najveće gradilište uz aglomeraciju i autoput Matulji-Učka, budimo pošteni.
#navodninavijač

Moj glas vise nece dobit.
Naravno da ce opravdanje za sva poskupljenja bit nerad SDP-a pa eto moraju na narodu vracat "njihove" grijehe nerada.
Vec vidjeno na drzavnoj razini, veliki minus.
Rijeka u srcu, Armada do groba!

Quote from: Navodni navijač on 25.06.2026, 18:12
Quote from: D2 on 25.06.2026, 17:03

Ergo išlo se u objedinjenje općina i gradova (zanimljivo kako za vodnu infrastrukturu može, a za glasačke listiće ne može) da bi Hrvatske vode i njihovi komunalni paraziti, uključujući ViK kojem 30% vode doslovno curi iz sustava, mogli dobiti dobro opravdanje za pokrivanje svojih hiperinflacijskih troškova.
Navodno da će im i plaće gore. Nemam pojma na kojem su sad nivou, ali lako tako zarađivati kad možeš lupati cijenu koju hoćeš za nešto što bi možda trebalo biti osnovno ljudsko pravo.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

F
Quote from: TIR on 25.06.2026, 22:14Najveće gradilište uz aglomeraciju i autoput Matulji-Učka, budimo pošteni.
Šta želiš reći?
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

F
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

D
Ne znam jel ostalo još nešto di mogu poskupiti. Prodavala se priča da je grad napokon završio godinu u plusu, a onda shvatimo 11 sekundi kasnije da su gradska poduzeca u minusima i da ih treba spašavati...opet...

Pretpostavljam da skupljaju pare unaprijed za sve sto ce morati vratiti Europi kad shvate koliko su usrali ove projekte "aglomeracije". Glas po glas manje i ubrzo i ovi postaju prošlost..jedino ih moze spasiti populizam Kantride, al vjerujem da ce to HDZ mudro iskoristiti i zaspinati na način da oni padnu a sebi da dignu šanse. Nažalost već sad ih jedu kroz ove balone o "ulazu u riječku vlast"... Ušli su sa dobri namjerama u igru koju igraju malo zajebaniji igrači..