Sve što nije gradilište ;)

Started by D2, 15.09.2023, 20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

12.07.2024, 14:19 #375 Last Edit: 12.07.2024, 14:29 by D2
Quote from: Snjesko on 12.07.2024, 12:54
Quote from: D2 on 12.07.2024, 10:18Uvesti ljetni režim s predloženom naplatom kao što je Edi napisao, za RI tablice 2-3 sata besplatno, a ostali plaćaju odmah po satu i stvar riješena.
Za kampere, koji su tamo BTW cijelu godinu, ne znam ako postoji zakonski okvir kojima im se može zabraniti besplatan boravak, ako postoji treba ga primijeniti i to je to. Većina ljudi s kamperima zapravo ima naviku plaćanja noćenja i ne bi im bilo ništa čudno ni neobično kad bi im se boravak naplaćivao. Gro njih su ljudi solidne platežne moći, to što je kod nas percepcija da su to sve neki hipiji bez prebijene kinte je pogrešna.
U svakom slučaju treba naglasiti kako bi moralo postojati nekakvo besplatno vrijeme boravka za domaće ljude jer nevezano samo za kupače i posjetioca ugostiteljskih objekata ima puno namjernika/korisnika stadiona (klubovi, članovi, djeca u pratnji roditelja...) i lučice.

Ideja je genijalna, super bi je bilo primjeniti svugdje, ali ima jedan veliki problem.

Ne postoji besplatno! Ostavimo se razmisljanja iz proslih sistema. Besplatno ne postoji! Djed Mraz ne postoji!

Parking treba uredit, treba ga odrzavat, treba netko tamo radit i dobivat placu.
Imas 15 minuta za prolaz kao na vise manje svakom parkiralistu i to je to.

Sve treba posteno naplacivat, upravo slicno onako kako je Edi napisao. Zasto bi svi odvajali iz prireza za parking koji koristi jedan manji dio ljudi?
Ne pristajem, ionako izdvajamo za sve i svasta sto je "besplatno".

Besplatno ne postoji, to su lazi koje su nas nekad ucili.

Nepotrebno filozofiraš. Naravno da sada taj parking "košta" kao što košta i stotinu drugih javnih površina, ali koje su besplatne za korištenje.
BTW neke isto tako već odavno plaćene "našim" novcima i stvorene za nas (stara vremena mraka).  Zato isključimo sad taj filozofski pogled na stvari, jer zaista mi ne treba i nije potrebno takvo dociranje.

Tako da postoji pojam besplatnog korištenja o kojem se priča i čak ima više takvih stvari u naprednijim društvima i ekonomijama nego kod nas, tako da etiketiranja o nazadnim razmišljanjima molim ...
Kao što postoji različita vrsta naplate, a postoji i razlog zašto se nešto naplaćuje, koliko i kome, tako je moguće uvesti neki "besplatni" vremenski period i model. Tebi je 15 minuta dovoljno, a ja ti odgovorno tvrdim da je 15 minuta neprimjereno za taj prostor i njegovu postojeću svrhu. Uostalom ja sam napisao/ponovio ono što je Edi napisao i on spominje taj neki period od 2 - 3 sata. Zanimljivo kako se s njegovim tekstom slažeš, a po meni pljuješ (je li razlog neki drugi kojim sam ti digao živac?).

Citat: "Banalno i na dohvat ruke! Dovoljno je nazvati Grad Opatiju i preslikati njihov model naplate parkiranja koji uvažava besplatnost na određeno razdoblje za stanovnike Opatije. Na Kantridi – jedna rampa na ulazu, na samom početku spojne ceste koja se odvaja iz Pulske ulice, druga na izlazu, na poziciji gdje se prodaju ulaznice za nogometne utakmice. Jednosmjerni promet, kamere i – pametni softver koji prepoznaje stanovnike Rijeke, prema registraciji automobila, te im omogućava dva ili tri besplatna sata, kasnije euro po satu, ostalima euro ili dva, kamperima tri eura po satu. I problem riješen."

E sada zašto ne 15 minuta i samo prolaz. Zato jer je taj prostor zamišljen za korištenje i zadržavanje, još uvijek mu je namjena rekreativna zona, a ne samo za prometovanje i prolaz pa da zbog toga treba napraviti ekstra brzu protočnost. Ne možeš baš uvijek samo dijete izbaciti na aktivnost, zašto bi Rijeka kao grad morala "zarađivati" (da zarađivati ne samo pokrivati troškove održavanja parkinga) na sportašima koji dođu trenirati i njihovih možda 20 auta po terminu. Zašto bi netko tko ima barku u lučici morao imati parafiskalni namet na njeno korištenje. I još x primjera...Taj prostor zaista dozvoljava takvu jednu vrstu slobodnog korištenja od par sati, a ne samo "evo ti kvarat ure i gibaj".
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

-
Upravo je prošlo četiri godine od kad se mislilo staviti rampe i naplaćivati kod stadiona, ali negdje je zapelo.

Quote from: D2 on 12.07.2024, 10:18Nepotrebno filozofiraš.

Da, sorry, bas je bilo ruzno napisano.
Uglavnom, htjedoh reci kako bi ljudi sve besplatno, a to je nemoguce. Kad je besplatno dobijes to sto imas sad dole.
Recimo garaza kod bazena je super - imas gdje parkirat, auto u hladu, a cijena je sasvim OK i parking je uvijek pun.

Valjda ce uskoro krenut izgradnja stadiona i nebodera pa nece biti ni kaosa ni kampera.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/autotrolej-ostaje-bez-stranih-radnika-agencija-bosak-employment-raskinula-ugovor/?meta_refresh=true

Znači...

- KD Autotrolej ulazi u deal s robovlasničkom agencijom...

- Robovlasnička agencija ne ispunjava svoje ugovorne obveze...

- Gradska vijećnica postavlja pitanje zbog čega KD Autotrolej ne raskida ugovor, odgovora nema...

>>> Gradonačelnik Filipović diže plaću direktoru KD Autotrolej <<<

- Počinju priče o nehumanom tretmanu radnika, nigdje nikakve reakcije

- Robovlasnička agencija raskida ugovor s KD Autotrolej

Ljudi gdje mi živimo, šta je ovo?
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Nema frke, bude Marko otvorio još jedno dječje igralište na kojem je popravljena ljuljačka, pa kad to vide revne mlade Riječanke, ima da svaka rodi po jedno dijete više.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

*klik klik*
Marko Marko.. mr. Mayor, who are you wearing?
#navodninavijač

R
A jebote koji usrani parazit

Koliko kubnih metara govana stane u jedan kadar, to ne bi smjelo biti fizički moguće.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Kako si nebitan Gradonačelniče :svakacast:  :svakacast:

#navodninavijač

Tu je bilo daj pet, poslije penala su onda valjda svi dijelili ćepe iz uha Mišku. 8)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

V
Inače, pohvala za današnju akciju, preko 70 osoba darivalo krv plus ih je bilo koji su htjeli ali su ili odbijeni ili su kasno došli.

Pozitivan prirodni prirast ima svega šest gradova u Hrvatskoj. Sivu listu nataliteta, pak, predvode Zagreb i – Rijeka

Quotenajizraženije »minuse« bilježe Zagreb, u kojemu je lani rođeno 2.030 manje ljudi nego što ih je umrlo, i Rijeka s 1.044 manje rođenih. Negativan prirodni prirast bilježe i sve županije, a najkatastrofalniji je u Primorsko-goranskoj županiji s minusom od 2.092, uz nizak tzv. vitalni indeks, odnosno broj rođenih na 100 umrlih, koji iznosi 45,1, dok je nacionalni prosjek 62,7.

Više Filipinki, manje Nepalaca.

Jbga, demografija je s matematičke strane prilično egzaktna i neumoljiva, a Riječanke Nepalcima davat neće.

Mislim, ovaj grad je mrtav, to nam je svima jasno, ne?
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

17.09.2024, 17:45 #389 Last Edit: 17.09.2024, 17:46 by Silvio Dante
A ono, uz svu dobru volju i ja vječni zaljubljenik u nj ne iznalazim nikakvog razloga za optimizam. Dotuklo me pak ovo da je više djece nego u Rijeci, rođeno u Osijeku, a čak i u jednom Zadru  :svakacast:
Dakle, brojimo sitno svi skupa, dani prosperiteta kao sredine daleko su iza nas. Spominjat će nas jednog dana po dobrom valjda u društvu drugih drevnih civilizacija. Bile jednom jedne Inke, Maje, Azteci i Riječani.

Laku noć.