Sve što nije gradilište ;)

Started by D2, 15.09.2023, 20:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Basso on 19.10.2024, 16:29Smiješno je kad ekipa omotana gay zastavama sa natpisima refugee welcome i tri doze cjepiva govori nekome da je ispranog mozga 😅
Tko bi bili ti ljudi?
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

Quote from: Fornax on 19.10.2024, 16:47
Quote from: Basso on 19.10.2024, 16:29Smiješno je kad ekipa omotana gay zastavama sa natpisima refugee welcome i tri doze cjepiva govori nekome da je ispranog mozga 😅
Tko bi bili ti ljudi?

Antiprosvjednici na današnjem Hodu za život? Pogledaj megafon.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Quote from: vMario87 on 19.10.2024, 17:39
Tko bi bili ti ljudi?

Na megafonu je pisalo "primila sam tri doze cjepiva, refugee welcome"?
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

Quote from: Fornax on 19.10.2024, 18:20
Quote from: vMario87 on 19.10.2024, 17:39
Tko bi bili ti ljudi?

Na megafonu je pisalo "primila sam tri doze cjepiva, refugee welcome"?

Ne, to se po izgledu vidi.

Problem neki generalni je što se ide u revidiranje da kažem prošlosti. I prava kojih uvjeren sam bio, smo ostavili iza sebe. A koja se zovu stečena mislim.
Pravo glasa, ravnopravnosti, slobode, pravo čovjeka na izbor. U ovom slučaju žene.
Može mislit tko što hoće, ali porazno je da nakon 50, ma i više godina sigurno, mi ponovo idemo u revidiranje tog prava. Prava na izbor, i prava odlučivanja o svom tijelu, svom životu. To je ono što je nevjerojatno. Pa valjda bi mi kao civilizacija i društvo trebali ići naprijed, ne biti retrogradni i vraćati se na stara pitanja i dileme. Ovo nije ono klasično za ovo vrijeme "woke" pitanje gdje se neka tema na silu nameće i stavlja ju se u žižu, ovo je neki sunovrat nas  kao civilizacije. Odnosno društva u ovom slučaju.

Stava nemam, odnosno ne pada mi na pamet zauzimati stranu. Ne mislim da niti jedna žena to radi iz obijesti, mode, trenda ili zato što je nevjernik i čovjekomrzac. Nego iz nekih drugih, nazvat ćemo ih privatnih i intimnih razloga. Ostavljam joj pravo na to.

I
Quote from: Vado Magnar on 19.10.2024, 15:10Nemam ništa protiv vjere. Ako neka osoba vjeruje da je pobačaj grijeh jer mu tako govori njezina vjera i ne želi ga činiti - respect. Odluka koju poštujem.
Ali ono čemu se protivim je da se taj stav nametne čitavom društvu.

Oni iznose svoj stav kao sto na paradi se pojedinci bore za svoja prava.
To je demokracija ,valjda. Trebala bi biti.
Kao sto se oni drugi mole tj kleče svake druge subote.
Na kraju krajeva dosta se pobačaja i odredjuje u susjednoj Sloveniji.
Na temu ovog topica možda i brze stignu do Ljubljane nego recimo Rebra koji je na onoj istočnoj strani ZG

Sve 5, samo ljudi malo iskrivljeno gledaju.

Jedni iznose svoj stav, drugi se bore za svoja prava.

Igrom slucaja, ovi prvi "iznose stav" koji kaže da se ovim drugima ne daju prava koja traže.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

M
I opet Hod za zivot u Rijeci vodi izvjesni Ante Bekavac izvorno iz Splita a student Pravnog fakulteta u Ri. Kanal Ri prenosi da su hodaci dosli iz svih dijelova RH, sto znaci da organizatori nisu bili u stanju skupiti ni 200 ljudi iz Rijeke i okolice. To dosta govori o svemu.

Ove balavice iznose stav?

Lol, okej. Da sam ja u tim godinama iznosio stavove po Korzu, neko bi mi šamar zalijepio.
#degenerik
~TIR, 03/06/2026

I
20.10.2024, 08:42 #519 Last Edit: 20.10.2024, 08:43 by ispod stijena
Quote from: Boy1da on 20.10.2024, 00:12Sve 5, samo ljudi malo iskrivljeno gledaju.

Jedni iznose svoj stav, drugi se bore za svoja prava.

Igrom slucaja, ovi prvi "iznose stav" koji kaže da se ovim drugima ne daju prava koja traže.

Pa da, uvijek je bilo i bit će mimoilaženja u mišljenjima.
To je tako prirodno i ljudski.
Stav prvih je na dalekom štapu, a prava drugih su prihvaćena nakon sto su se za njih izborili.
I u jednom i u drugom slučaju je pozitivno da uvijek postoji rješenje.
Meni nitko ne brani da budem u hetero braku bez obzira sto je brak istospolnih zajednica ozakonjen.

20.10.2024, 11:49 #520 Last Edit: 20.10.2024, 11:51 by Vado Magnar
Ne radi se o mimoilaženju mišljenja nego o nametanju jednog mišljanja i uskračivanju ženama određenih prava. Točnije uskračivanju prava da upravljaju svojim tijelom.

A što se tiče ovih žena i djevojaka koje se suprostavljaju dobro podmazanoj i financiranoj mašineriji znanoj kao "hod za život" - skidam im kapu. Treba imat muda borit se i otvoreno se suprostavljati.
Na kraju krajeva da nije njih ne bi mi o tome ovdje raspravljali. Zato ih i valja podržati jer se bore za prava naših kćeri, sestara, majki.

Žargonom koji navijač Rijeke razumije:

Nabavite si svoju maternicu pa s njom radite šta hoćete.

L
Quote from: beetlebum on 20.10.2024, 12:25Žargonom koji navijač Rijeke razumije:

A tko štiti nerođeno dijete?
Zamisli da je tebe odnosno nas netko pobacio.

Quote from: LenRi on 20.10.2024, 12:32
Quote from: beetlebum on 20.10.2024, 12:25Žargonom koji navijač Rijeke razumije:

A tko štiti nerođeno dijete?

Vidiš da ekipa baca neke filozofske argumente u kojima možeš "ubit živo biće ali ne osobu"

Pretpostavljam da su osobe svjesne da postoje, a živa bića nisu.

U koju kategoriju onda spadaju ljudi u komi?

Quote from: LenRi on 20.10.2024, 12:32A tko štiti nerođeno dijete?

A oprosti na idiskretnosti, jesi ti kad masturbirao? Jesi ga bacio kad u nesvjest i sjemenje odnosno tisuće potencijalnih života obrisao o maramicu?

Kakve priče btj, koliko godina vi momci imate? Bit će da ste iz ovih vrlih novih generacija, moguće i Miletićevi učenici. Hoće to onda tako; samo nastavite u istom smjeru, svijet je željan i i vas i vaših ideja.