Rabuzinovo sunce 2023/24

Started by TIR, 26.09.2023, 13:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meni je jucer bilo zalosno sto nisam mogao navijati punim srcem za svoj klub. Teoreticar zavjera. Mozda. No od par ljudi s dugim stazom na tribini sam cuo slicna razmisljanja.
U glavi neki cudan osjecaj, ako se desi pobjeda Dinama, bolji su i uzimaju sto se nudi. Pobjeda Rijeke, zajedno smo Hrvatska, da ne duljim, ko zna citat izmedju redaka ce shvatit.
Gadan osjecaj gnusanja.

2010/11/12, Rijeka na dnu, klub zove Srecka, hladno ih odjebe, 2012. kapital ulazi u klub, ulazi i Srecko. U mojim ocima mrtav kao vojnik kluba.

Sad malo frustracije o Misku (da je sezona zavrsila drugacija pisao bi hvalospjeve, al jebiga, nije).

2012. ulazi u klub, vagoni igraca iz Maksimira krecu prema Rijeci. Tovari i dio Hrvatske nas proziva. Ja sam u to vrijeme dio ultra price no trudim se shvatiti.

Biznismen si, dosao iz kaljuze u Africi u jos vecu mocvaru zvanu HNL.
Pruzas ruku don Zdravku svjestan ukoliko krenes protiv mafije nema tebe ni tvog kluba na nogometnoj mapi Europe.
Ruka-ruku mije, kupis mrvice, suradnja je uspjesna jer se trofeji polagano skupljaju no rijetko smijes pomisliti na nesto vise.
Nisi uspio brendirati klub, previse je poveznica d
Dinama i Rijeke, u odlucujucim momentima se uvijek nadje razlog da spustis glavu.

Osjecaj nakon svih ovih godina "razumijevanja" bi bio ovakav: Dinamo je brend: mafija, politika, suci, mediji, navijaci...sve je na njihovoj strani. Posrali su nam se u usta sto puta, i sto nam ostaje. Ponos, cast, hrabrost, borba, drskost...No, ne, mi smo klub 
"prijatelj", "zajedno smo Hrvatska", spustene glave, potpisnici zajednickih priopcenja, trener i dio igraca kojima srce kuca za modre, drugi dio igraca koji bi dao guzice da zavrse u Maksimiru kao i picketine nakon ukradene titule '99. Sram me reci no gotovo da smo Dinamova filijala.

I ne, nisam frustriran, prihvatio sam to sve s godinama. Zivot nauci covjeka na sve no zanima me gdje je trenutak kad je SAMI PROTIV SVIH postala samo isprazna fraza i zasto smo dopustili da padne simbol Kvarnerske casti?
Rijeka u srcu, Armada do groba!

Quote from: sthlm1987 on 23.05.2024, 08:53U glavi neki cudan osjecaj, ako se desi pobjeda Dinama, bolji su i uzimaju sto se nudi. Pobjeda Rijeke, zajedno smo Hrvatska, da ne duljim, ko zna citat izmedju redaka ce shvatit.

Sorry ali ovo je tipično nasjedanje na propagandu zna-se-koga. Ako Hajduk osvoji, onda je to zato jer su najbolji, a ako mi osvojimo onda je to dogovor i poklon. Ma daj.

2017. smo uzeli sve jer smo osim kvalitete u ekipi i pravog napadača imali i igrače s mudima ili kako bi Sopić rekao "muževe". Ove sezone ih, osim Selahija, nismo imali. 2014. smo uzeli kup nakon pobjede u Maksimiru gdje smo dobili dva crvena kartona. 2019. jer je Bišćan sjajno pripremio taktiku i iznenadio Bjelicu blokom i kontrama. Na stranu sva tuga i žal koju svi danas osjećamo, ali nitko, NITKO, nam nije ništa poklonio! Trovali su nas pričama da nam je Dragovoljac filijala pa nas je Dragovoljac okinuo i tad je sve krenulo nizbrdo 2022., kao i ove godine nakon te proklete Kranjčevićeve koju bi bilo najbolje preorati koliko tuge smo tamo doživjeli.
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Rijeko moja najljepša si znaj

R
23.05.2024, 09:28 #617 Last Edit: 23.05.2024, 09:28 by R13KA
Quote from: sthlm1987 on 23.05.2024, 08:53Meni je jucer bilo zalosno sto nisam mogao navijati punim srcem za svoj klub. Teoreticar zavjera. Mozda. No od par ljudi s dugim stazom na tribini sam cuo slicna razmisljanja.
U glavi neki cudan osjecaj, ako se desi pobjeda Dinama, bolji su i uzimaju sto se nudi. Pobjeda Rijeke, zajedno smo Hrvatska, da ne duljim, ko zna citat izmedju redaka ce shvatit.
Gadan osjecaj gnusanja.

2010/11/12, Rijeka na dnu, klub zove Srecka, hladno ih odjebe, 2012. kapital ulazi u klub, ulazi i Srecko. U mojim ocima mrtav kao vojnik kluba.

Sad malo frustracije o Misku (da je sezona zavrsila drugacija pisao bi hvalospjeve, al jebiga, nije).

2012. ulazi u klub, vagoni igraca iz Maksimira krecu prema Rijeci. Tovari i dio Hrvatske nas proziva. Ja sam u to vrijeme dio ultra price no trudim se shvatiti.

Pruzas ruku don Zdravku svjestan ukoliko krenes protiv mafije nema tebe ni tvog kluba na nogometnoj mapi Europe.
Ruka-ruku mije, kupis mrvice, suradnja je uspjesna jer se trofeji polagano skupljaju no rijetko smijes pomisliti na nesto vise.
Dinama i Rijeke, u odlucujucim momentima se uvijek nadje razlog da spustis glavu.

Osjecaj nakon svih ovih godina "razumijevanja" bi bio ovakav: Dinamo je brend: mafija, politika, suci, mediji, navijaci...sve je na njihovoj strani. Posrali su nam se u usta sto puta, i sto nam ostaje. Ponos, cast, hrabrost, borba, drskost...No, ne, mi smo klub 
"prijatelj", "zajedno smo Hrvatska", spustene glave, potpisnici zajednickih priopcenja, trener i dio igraca kojima srce kuca za modre, drugi dio igraca koji bi dao guzice da zavrse u Maksimiru kao i picketine nakon ukradene titule '99. Sram me reci no gotovo da smo Dinamova filijala.

I ne, nisam frustriran, prihvatio sam to sve s godinama. Zivot nauci covjeka na sve no zanima me gdje je trenutak kad je SAMI PROTIV SVIH postala samo isprazna fraza i zasto smo dopustili da padne simbol Kvarnerske casti?
Quote from: sthlm1987 on 23.05.2024, 08:53Meni je jucer bilo zalosno sto nisam mogao navijati punim srcem za svoj klub. Teoreticar zavjera. Mozda. No od par ljudi s dugim stazom na tribini sam cuo slicna razmisljanja.
Gadan osjecaj gnusanja.

"Sami protiv svih"  je samo slogan koji mi navijači Rijeke koristimo kao dio te ultra priče. Ali to se facto nikada nije postojalo. A najbliže nekakvom prkosu i ponosu je ovo Rijeka. Niti jedna Rijeka nije uzela naslov prvaka Mordoru iz Maksimira, samo ova. Da ti se vratit 30 godina unazad i proći kroz sve nase čelne ljude i njihovo zalede i princip vodenjak nade Rijeke, okrene se čovjeku želudac. Neću pisati sve one javne tajne kako su i šta radili, jer bi me mlade generacije proklele i zaljepile svakakve etikete, ali vjeruj mi da su nase uprave od početka države do danas sve do jedne pušile kurčeve da bi im se bacile mrvice sa stola i da bi bi uopće opstali kao predsjednici Rijeke.    Tomljanović je 99 znao šta se dogada i šta će se dogoditi, predsjednik sudaca tada je bio Bebekov stari, znači Riječanin. Ježić je 2005 bio u dogovoru s Sanaderom, s kojim je pljačkao, a nogomet je bio samo paravan. Tada smo morali uzet prvenstvo jer smo bili jači od njih. Te sezone su već od Božića pričali da se "okreću kupu", nakon te godine navijao sam da se odmah ispadne u kupu, ugasilo mi se to natjecanje. To su samo oni "uspješni", o onima koji su bježali glavom bez obzira da se klub ne ugasi, radije nebi pisao.

B
Nisam htio jucer pisati nista vruce glave, sada sam prelistao samo ovaj forum(novine i portale nemogu jer zeludac mi se dize ako naletim na neku samodopadnu izjavu pedercine)...
Sopa-vidim da ga se tjera, mene je kupio ovu sezonu ali ovi porazi od dinama su zabrinjavajuci...2 nerijesena i 4 poraza, sve na isti nacin i svaki put smo isto pripremili utakmicu, dominiramo svaki put-neka jalova statistika sa 100 udaraca sa distance i onda nam oni uvale gol ili preokrenu...nicim ocito nemozemo iznenaditi ovako los gnjk.
I dalje mislim da je Sopa glavni razlog zasto smo uopce i bili u borbi za titulu-drzao je igrace naspanane i izvlacio razne Bogojevice, Gode koji bi rjesavali utakmice, no jbga kad je trebalo nekoga nadmudriti, ocito nismo imali ni hladne glave pred kraj sezone...
Purgeri i dinamovci u klubu?-i ja sam za to da ih je sto manje (pogotovo ako je stvarno Pjaca dogovorio vec prelaz u dinamo-ne vidim vise smisao takvih transfera-mi njega vratimo u zivot, on ode za nista i sada kad je zreliji i puniji snage jaca konkurenta), ali ajmo mi bit manje licemjerni oko dinama- dobar dio nas je otvoreno slavio zadnjih godina svaki posrtaj hajduka-dok je to istovremeno znacilo da dinamo osvaja..i tako sezonu po sezonu, veselimo se mrvicama da smo bolji od hajduka dok se stvara sve veci jaz izmedu dinama i ostalih...tako da bi volio da  nam titula gnjk bude jednako neprihvatljiva kao i onih dole...
Ovo je stvarno bila povijesna sansa(ne toliko zbog same titule nas ili hajduka-nego gnjk financijski nije ni blizu kao u vremenima bjegunca, uostalom objavili su nekakav mutni financijski izvjestaj bez komkretnih brojeva, da su zasrali ovu sezonu mislim da se nebi tako lako oporavili..sad smo ih pogurnuli blizu LP opet, udu li ceka nas opet dosta sezona gdje rjesavaju titulu do zime)

Sopić bi ono finale na Drosini 2019. vjerojatno izgubio 5-0., ali na kraju dana mene ne boli promašena taktika nego dojam da su neki igrači već nakon prvog gola odustali. To je samo po sebi teži poraz od onog rezultatskog.
#degenerik

Mene boli samo to da nismo karakterna momčad. Takva momčad okruži suca kada sudi ko jučer, takva momčad dođe braniti suigrača kad je frka. Mi smo jučer bili p...., a i ne samo jučer.

Jučer nam igrač leži nakon čistog faula i igra se nastavlja gdje dinamo izbori korner, a naši šute i pognu glave dolje. Takva momčad ne može ući u fajt za prvenstvo i kup s izravnim konkurentom.

A takvi smo bili 2017. (Vešović, Rile, Franko, Mišić, Gavranović....) šta god netko mislio o tim igračima....

R
Jos samo nešto pa definitivno ovu sezonu saljem u povijest sjećanja, okrećem se idućoj. Radi se o Pjaci. Sopića ga držao ko Boga na terenu, navijači su o njemu pričali s ekstremnom dozom respekta,  dobar dio ljudi osijeća strah i gorčinu jer misli da će on u Dinamo.  Ali ajmo realno, da se ne preziva Pjaca, da li bi postojao hajp oko tog igrača? Osrednja, vise loša nego dobra sezona uz 2-3 bljeska. Neće taj u Dinamo, Dinamo ima bolje igrače. Pjaca nije bio najbolji igrač ove Rijeke, nije bio ni 2., ni 3.  Pjaca nije ni blizu onoga šta mu se prije 10 godina predviđalo. Ako moram birati, rađe bi da ode Pjaca nego Pašalić. Previse mu se podilazilo od strane navijača, posebno od strane Sopića, i neka mu je jučer pokazao da je loš i zamijenio ga. Nema nikakvih razloga da plaćeno za njim ako ode. Ako ostane, očekujem puno puno vise.

Pjaca je i dalje najbolji igrač lige. Nije igrač sezone (MVP) definitivno, to su npr. Mierez ili Fruk ali Pjaca je kvalitetom i "mogućnostima" najbolje šta ova liga ima.

Možda možemo sumnjat u njegovo zalaganje protiv dinama, ali stvarno je bzvz izjavit da je njegova sezona za nas "više loša nego dobra" ili da ne bi bio pojačanje za dinamo.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

B
Quote from: vMario87 on 23.05.2024, 10:12Pjaca je i dalje najbolji igrač lige. Nije igrač sezone (MVP) definitivno, to su npr. Mierez ili Fruk ali Pjaca je kvalitetom i "mogućnostima" najbolje šta ova liga ima.

Možda možemo sumnjat u njegovo zalaganje protiv dinama, ali stvarno je bzvz izjavit da je njegova sezona za nas "više loša nego dobra" ili da ne bi bio pojačanje za dinamo.
Slazem se, govorit da je Pjaca los jer smo ljuti je budalastina...ono sto mu je falilo je mozda neki bolji bek od Gode koji zna odigrat nesto ili da mu odvuce bar povremeno igraca

Igru prilagođavaš igračima a ne igrače igri.

Pogledajmo što mi radimo. Stoperi se dodaju 5, 6 puta i onda oni šalju paseve jer smo mi poredani na 35 metara od njihovog gola.

Hodža kada i dođe po loptu odigra je iz prve nazad, jebote, kao da gledam Močota. I kako da sada Pjaca prođe jedan na jedan kad protivnik ima svo vrijeme da se postavi, duplira, stisne se..

Pa njihov Hodža je ispao zvijer jer su oni u 3 poteza izbacili naše dvojbe linije i onda on ima prostora koliko hoćeš.

Ne potcjenujmo protivnike i njihove trenera. Na početku je taj naš 4141 bio iznenađenje, no kad su nas provali, tj. zatvorili krila došli smo do toga do čega je došlo, da smo sterilni i isključivo kroz anomaliju poput Gode, Bogojevića i Galešića dolazimo do nesvakidašnji golova.

Quote from: vMario87 on 23.05.2024, 10:12Pjaca je i dalje najbolji igrač lige. Nije igrač sezone (MVP) definitivno, to su npr. Mierez ili Fruk ali Pjaca je kvalitetom i "mogućnostima" najbolje šta ova liga ima.

Nemojmo se lagat, Bruno Petković je za svih njih doktor nogometa koji već u kontinuitetu igra i zabija kad treba, kako sa klub tako i repku...
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Meni je Pjaca top i tu negdje sa kudikamo mlađim Pasalicem kojemu najbolje tek slijedi.

Quote from: Marin_ri on 23.05.2024, 10:24

Nemojmo se lagat, Bruno Petković je za svih njih doktor nogometa koji već u kontinuitetu igra i zabija kad treba, kako sa klub tako i repku...

E vidiš nisam ga spomenuo baš zbog tog kontinuiteta jer je u prvoj polusezoni bio tako-tako a onda je pred kraj sezone povukao.. Svakako je igračina, nema tu šta.

B
Po ponasanju, gardu i/ili iskustvu dinamo je jucer na terenu imao 4-5 kapetana (petko, rile, ademi, misic eventualno mali baturina) mi bas i ne.

Quote from: Bobic on 23.05.2024, 10:20

Slazem se, govorit da je Pjaca los jer smo ljuti je budalastina...ono sto mu je falilo je mozda neki bolji bek od Gode koji zna odigrat nesto ili da mu odvuce bar povremeno igraca

Obavezno trebamo kupit LB jer je o Godi sve rečeno a i Čabraja koji se meni inače dosta sviđa kao igrač nije ni nalik onog igrača prije ozljede. Baš je bio osvježenje u onoj 2:2 utakmici na Ruji pa se ozljedio i sad nakon povratka ne liči na sebe.

Tu i Pjaca dosta pati jer mu je kolega na strani dosta limitiran tehnički i bezidejan u ofenzivnom smislu. Pašalić se bolje slaže sa Smolčićem koji je stoper nego Pjaca s Godom. A i nije tajna da Pjaca ne voli igrat kad je Goda lijevi bek.