Navijači

Started by tomyrijeka, 27.09.2023, 21:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Forza Fiume ale!

27.09.2023, 22:38 #1 Last Edit: 27.09.2023, 22:40 by Zaf
Evo link na članak: https://lokalpatrioti-rijeka.com/vijesti/koliko-nk-rijeka-ima-navijaca/

Ono sto mnogi, uključujući i autora ovog članka, ne uzimaju u obzir kada pričaju o praznim mjestima na Ruji je nekoliko stvari:
- hrpa ljudi na istoku nije na svojim mjestima (naročito I1, I5, manje I2 i I4), već se guraju na i oko I3 (stepenice),
- hrpa ljudi visi na ogradi
No njih se broji na cesljevima, pa ajmo reci da je to uzeto u obzir.

Pretplatnici koji ne dolaze zbog kojekakvih razloga (putuju, pomorci, rade vani...). To sjedalo ni ne može biti prodano (po drugi put) i onda imas prazna mjesta, iako su ta mjesta u stvari prodana i klub je inkasirao lovu na njima. Ali se piše nedolazak. I može se onda lamentirati da Rijeka ne može napuniti stadion od 8000 mjesta ( je li netko spomenuo Sjever? - sic!!!)

Quote from: Zaf on 27.09.2023, 22:38Evo link na članak: https://lokalpatrioti-rijeka.com/vijesti/koliko-nk-rijeka-ima-navijaca/

Pretplatnici koji ne dolaze zbog kojekakvih razloga (putuju, pomorci, rade vani...). To sjedalo ni ne može biti prodano (po drugi put) i onda imas prazna mjesta, iako su ta mjesta u stvari prodana i klub je inkasirao lovu na njima. Ali se piše nedolazak. I može se onda lamentirati da Rijeka ne može napuniti stadion od 8000 mjesta ( je li netko spomenuo Sjever? - sic!!!)

Istina, ja sam pomorac i trenutno sam na brodu a imamo pretplatu i mali i ja. Doduse ja znam poslati i staroga pa on popuni moje mjesto. Ali takvih kao sto sam ja ima sigurno stotinjak.

28.09.2023, 08:08 #3 Last Edit: 28.09.2023, 17:20 by D2
Quote from: BoroZvijer on 28.09.2023, 07:41Istina, ja sam pomorac i trenutno sam na brodu a imamo pretplatu i mali i ja. Doduse ja znam poslati i staroga pa on popuni moje mjesto. Ali takvih kao sto sam ja ima sigurno stotinjak.
Ma vama pomorcima bih ja zabranio "I" tribinu i dozvolio samo pretplate za sky box (BTW klub bi uštedio na Žlahtini i škampima kad vas nema), eventualno i "Z5" za ove koji nemaju epoletice.  8)
 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

Imam par poznanika koji su kao i ti, tako da se malo po malo sigurno skupi solidna brojka ljudi koji imaju pretplatu, ali jednostavno ne mogu dolaziti. Po meni za sada to i nije neki problem pogotovo što je I i s tim "manjkom" na tribini solidno vizualno popunjen. Možda da je još nekako pojednostaviti posudbu pretplate bi se to moglo malo smanjiti.

Što se tiče S, ja sam se sa S1 prebacio ove godine na I5 (btw zadnje što sam tu bio je bila ONA godina ;) ), ekipa na tribini je bila super (pozdravljamo se po gradu kad se sretnemo, a ne znamo si ni imena) , ali je pola poznanika pak na I pa je to prevagnulo. Pitanje je bi li možda dio I ekipe prešao na S kad bi se S i I mogli normalno naći prije i nakon utakmice, a ne što se mora prohodati sve okolo naokolo da bi se ljudi vidjeli.
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

J
Jedino razumno i pošteno bi bilo da se pretplata treba potvrditi dan prije utakmice, u suprotnom mjesto ide na bubanj na dan utakmice. Kod takve "potvrde" se može onda prepuštat kartu rodbini i sl. Ako bi se postupak pojednostavnio u skladu s vremenom u kojem živimo, priča s kartama bi bila pičkin dim.

Ma daj ajde, da pored pretplate još imam obavezu javljat klubu da ću se pojavit...

Već sam rekao prije, stimulirao bih ustupanje mjesta. Znači do dan prije tekme javiš klubu (preko svojih korisničkih stranica il nešto) da nećeš doći, oni mjesto stave u prodaju, a tebi idu nekakvi bodovi koje kasnije možeš zamijeniti za pogodnosti u fan shopu, popuste kod kupnje karata za europu ili kup i sl.
#degenerik

Prilično sam siguran da ne bi smio prodavati isto mjesto dvaput. Ok vjerojatno ima neka caka, ali ovako na prvu mi se čini vrlo sivom ta opcija.
#navodninavijač

Quote from: TIR on 28.09.2023, 09:57Prilično sam siguran da ne bi smio prodavati isto mjesto dvaput. Ok vjerojatno ima neka caka, ali ovako na prvu mi se čini vrlo sivom ta opcija.
To bi bilo nešto kao pod-najam.
#degenerik

28.09.2023, 10:08 #8 Last Edit: 28.09.2023, 10:09 by Vado Magnar
Quote from: TIR on 28.09.2023, 09:57Prilično sam siguran da ne bi smio prodavati isto mjesto dvaput. Ok vjerojatno ima neka caka, ali ovako na prvu mi se čini vrlo sivom ta opcija.

Ako je tome tako onda se može tome doskočiti. Nešto nalik sljedećem: klub ne bi trebao prodavati pretplatno mjesto nego premium godišnju članarinu, a za nju biraš koje mjesto koristiš na stadionu, a ako ga ne namjeravaš koristiti onda ga možeš ustupiti drugima za neke beneficije u fan shopu. Naravno, radi se o pretplati, ali se izbjegava  dvostruka prodaja mjesta. Jer ne prodaje klub mjesto nego premium članarinu.
Nema toga što se ne može zamuljat.

A što se tiče pretplatinka koji ne dolaze na stadion, prošle godine smo imali četiri pretplate od koje dvije se gotovo nisu koristile osim ako netko ne bi došao umjesto pretplatnika. Što znamo često činiti. Godinama unazad je bilo tko mogao doći. Nitko nije pregledavao karte, onda su uveli prebacivanje koje je bilo relativno jednostavno, sada ne samo da moraš prebaciti nego i taj na kojeg prebacuješ mora biti član kluba. Zbog toga, sa strane mojeg društva, danas klub ima dva pretplatnika više. Ali, da je jednostavno sve to odraditi - i nije jer se ne može karta ustupiti online (to bi klub trebao promijeniti).

Anyway, ne vidim problem u pretplatnicima koji ne dolaze. To su ljudi koji vole klub, koju su dali fine novce za kartu i koji iz ovog ili onog razloga ne mogu doći na svaku utakmicu. Čemu drama? 

Quote from: Johnson on 28.09.2023, 09:38Jedino razumno i pošteno bi bilo da se pretplata treba potvrditi dan prije utakmice, u suprotnom mjesto ide na bubanj na dan utakmice. Kod takve "potvrde" se može onda prepuštat kartu rodbini i sl. Ako bi se postupak pojednostavnio u skladu s vremenom u kojem živimo, priča s kartama bi bila pičkin dim.
😳 još najbolje. To nema šanse da se desi, i bolje.

Po meni je najveći problem poluprazni sjever.

I kreteni koji bacaju pivu na istoku. To treba riješiti. Bojim se da bi klub uskoro mogao montirati mreže ispred (dijelova) I tribine, a to će biti za popizditi.

Prva casa predje ogradu, navuku mrežu.

Ili neka uvedu kauciju za plastične case.

Bacanje čaša mi je abnormalno glupo. Doslovno ne mogu razumjeti nijedan razlog zašto bi to netko napravio.

Osim što ćeš zaliti sve redom između tebe i lokacije pada čaše, taman da je to par kapi nebitno. Riskiraš konflikt jer nikom nije svejedno bit zaliven pivom. Igrača pogoditi nećeš, a i da pogodiš ništa mu neće biti, vjerojatno zgužvani papir od koreografije ima jači učinak. Osim ako ga tipa ne pogodiš i razrežeš, a onda si napravio epsko sranje. Bacaš pivu koju si platio koliko i nekad kartu za ulaznicu, a klub ima sve pokriveno kamerama i ako želi može ti sutra doživotno zabraniti pristup stadionu.

Toliko je idiotski, seljački, nepotrebno da ne mogu razumjeti ni 1% motiva za takvo nešto.

Iskreno ne znam zašto klub to ne stisne malo jače.
#navodninavijač

Greška je napravljena valjda već prve sezone na Rujevici.
I to na Z tribini di je majstor bacio čašu i zalio protivničkog trenera (Tomić možda? malo mi je u magli taj dio).
Na poluvremenu ulijeće policija sa snimkom incidenta na mobitelu i 'privodi' dotičnog.

I u tom trenu klub (lako za policiju), umjesto da napravi primjer i zabrani ulazak istom na stadion (5, 10 godina, doživotno) i to objavi na sva zvona, ne napravi ništa.
I dotični 'huligan' je već slijedeću utakmicu na tribini.

I naravno u tom trenu se to činilo trivijalno, čak i danas kada imaš više takvih pivo-zaljevača to ne izgleda prestrašno, ali u jednom trenu će postati problem i onda će klub plakati kako ne može protiv mase. E jbg, imali su priliku koju nisu iskoristili.

Nisam za represiju, ali sam definitivno za individualizaciju krivnje.

Nije problem naći osobe koje bacaju pivu i ukinuti im preplate i karte.
Nije problem, umjesto onog FavBet sranja kojeg su napravili, angažirati 2-3 hostese u majicama Pivovare Daruvar, koje nose plakate 'Popij pivu, ne zalijevaj teren jer ti nova piva neće izrasti na umjetnoj travi' i okrenuti sve na show.
Svašta se da tu napraviti....
since 01.05.1982. RIJEKA - TETEKS 2:2

Quote from: Gnjusna Izdajica on 28.09.2023, 11:05Nije problem, umjesto onog FavBet sranja kojeg su napravili, angažirati 2-3 hostese u majicama Pivovare Daruvar, koje nose plakate 'Popij pivu, ne zalijevaj teren jer ti nova piva neće izrasti na umjetnoj travi' i okrenuti sve na show.
Svašta se da tu napraviti....

Hostese se polijevaju pivom...  :svakacast:

Tko pogodi pomoćnog suca za nagradu plaća turu svima na sektoru.