Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quote from: Zaf on 30.05.2024, 10:01@Monarh
Pa logicno je da ima cjenik za marketing. Nije to placa, da kupac pregovara o cijeni. Cak ni tamo to ne ide.

Za 100kkn je mogao uzeti Skybox (dio). Ne znam koliko su paneli, ali sigurno ima neka zadana minimalna cijena. I tako je to standardno u sredjenim klubovima.

A sad zamisli da su mu za 100kkn dali to (ispod cijene), pa da to izadje van... kakav autogol, opet pljuvacina po klubu, ne? A da ne govorimo da ce se ostali sponzori osjecati prevarenima.
Ma ja samo kažem da vjerovatno ima potencijalnih sponzora, ali manjih. Ovako iz glave, recimo Erste da 500 000 kn i ona za tu lovu ima na svijetlećim reklamama kroz utakmicu 25 puta pojavljivanje. On za 100 000 se pojavi recimo 5 puta.

Quote from: Monarh on 30.05.2024, 10:19
Quote from: Zaf on 30.05.2024, 10:01@Monarh
Pa logicno je da ima cjenik za marketing. Nije to placa, da kupac pregovara o cijeni. Cak ni tamo to ne ide.

Za 100kkn je mogao uzeti Skybox (dio). Ne znam koliko su paneli, ali sigurno ima neka zadana minimalna cijena. I tako je to standardno u sredjenim klubovima.

A sad zamisli da su mu za 100kkn dali to (ispod cijene), pa da to izadje van... kakav autogol, opet pljuvacina po klubu, ne? A da ne govorimo da ce se ostali sponzori osjecati prevarenima.
Ma ja samo kažem da vjerovatno ima potencijalnih sponzora, ali manjih. Ovako iz glave, recimo Erste da 500 000 kn i ona za tu lovu ima na svijetlećim reklamama kroz utakmicu 25 puta pojavljivanje. On za 100 000 se pojavi recimo 5 puta.

Ne mozes tako razmisljati.

Da, to je jedna od varijabli postavljanja cijena. Kao i ekskluzivnost, rijetkost, ucestalost, broj slotova, pozicija... mozda su popunili sve te jeftinije slotove? Cjenik marketinga nije samo zbroj dijelova vec mora uzeti u obzir sve varijable.

Kuzim da je razocaravajuce za tvog frenda, ali mene raduje da klub ima cjenik kojeg se drzi.

V
Quote from: Zelko Maler on 30.05.2024, 10:15Sopa ostaje trener znači ništa od Medinih kupaca iz Njemačke?

Ili su pak Nijemci odlučuli da je Herr Sopić koji btw govori Njemački  "taj".

Medo izjasni se  :neretljak:

Ukoliko dođe do prodaje kluba Sopa svakako ostaje.

Quote from: I5 on 30.05.2024, 09:11Svi mi gledamo klubski budjet kroz prizmu nasih primanja ali za nekog ko ima ozbiljne novce nekih 10/20M god nije velika lova. Pogotovo kroz prizmu potencijalne lige prvaka.
U hnl mozes uz relativno malo ulaganje doci na razinu da svake sezone konkuriras za uci u Lp i zaraditi bolesne novce.
Ja se ne krecem u nekim krugovima pa sam do sad upoznao tipa koji je bio generalni direktor Pepsija za Rusiju, drugog tipa koji privatno svako toliko dojde u Ri privatnim jetom i lokalnog tipa koji u garazi ima nas godisnji budjet u oldtimerima.
Ako sam ja kroz posao upoznao takvu ekipu onda ih Misko upoznaje svaki dan. Samo svakodnevno nudjenje i zakon velikih brojeva, neko ce zagristi.
U svakom slucaju radje cu mastati o takvom razvoju dogadjaja nego da mi klub vodi nekakva udruga intelektualno podkapacitiranih klosara pokusavajuci reproducirati dreustveno uredjenje koje je propalo gdje god je implementirano.

Svi se mi tu jako razbacujemo s ciframa, kao da ih imamo u džepu.
Onaj "igrač" kojemu je 10/20 milijuna godišnje sitna lova, nema apsolutno nikakvog interesa kupiti Rijeku. Ne znam kakvog interesa bi imao doći investirati u grad, a kamoli utući lovu u nogometni klub.

Jer tu govorimo o incijalnoj investiciji u kupovinu kluba, cca 30-50 milijuna eura (jel se tako negdje kreće procijenjena vrijednost kluba?) i onda ulupati još bar toliko kroz kratkoročne i dugoročne pozajmice, kako bi podigao godišnji budžet kluba.  Ovih 10-12 milijuna koliko se kreće trenutni budžet je kako vidimo dovoljno za borbu 2-4. mjesto, ovisno o ostalim klubovima.
Za ozbiljniju konkurentnost svake godine, borbu za bujol i par osvojenih titula na kraju, trebalo bi podići budžet na minimalno 20tak milijuna.
Dakle, inicijalnih 50 milijuna, plus još 50 milijuna u idućih 5 godina. Ako klub gradiš na zdravim osnovama, kroz transfere i lovu od europe ćeš eventualno pokriti ovih 50 milijuna pozajmice, kako bi imao zatvoreni budžet u slijedećim godinama bez potrebe za dodatnim pozajmicama. Nekakav profit i izvlačenje love iz kluba zaboravi, jer je marketinški potencijal tržišta nikakav. Inicijalnu investiciju od 50 milijuna i eventualnu zaradu ćeš dobiti jedino kad i ako prodaš klub nekome. A sad nađi slijedeću budalu koja je voljna potrošiti 75-100 milijuna eura.
Ovako kad ugrubo staviš na papir, vidiš da se trebaš potruditi kao konj da eventualno poduplaš početnu investiciju od 50 milijuna kroz desetak godina, sa hrpom rizika i nepoznatih faktora. I to bez uzimanja inflacije u obzir.

A di naći nekog lokalnog buzdovana koji bi tu lovu sprdio u voljeni klub, pa da mu onda tribine j**u mater jer posluje s dinamom, ako želi makar dijelić te love u životu vidjeti nazad.
Ili u Rijeci postoji neki multimilijarder sa zapadne tribine?
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

V
Mene zanima jedno - koji komad terena cilja potencijalni novk vlasnik?

Hoteli nisu, s obzirom da su Izraelci i Lurssen već uzeli to. Da nije u igri potez od Prasca do dječje bolnice?

Quote from: Boy3006 on 30.05.2024, 09:58
Quote from: Fornax on 30.05.2024, 09:38Ideja stranog gazde mi se ne sviđa. Strani vlasnik u čije ime će vladati domaći gazda (sistem Mišković / Volpi) mi je optimalno rješenje.

Gledajući klubove poput Manchester Uniteda kako godinama troše na skupa pojačanja bez da ikako postanu konkurentni za trofeje... U krajnjoj liniji, tu je jedan PSG koji je mogao sedamnaest puta prehraniti čitavu Afriku parama ulupanim u igrače otkako ga drže Arapi... Jedno jedino finale Lige prvaka im je plafon... Tko ih uopće doživljava ozbiljno?

Lova je samo resurs. Emocija, radna etika, zdrava pamet, dugoročna strategija... To su neke stvari koje nije lako kupiti, a bez njih nema ničega. Dobro dođe i malo fanatizma. On pak uopće nema cijenu.

Slazem se za emociju, etiku, zdravu pamet.. ali u ManU igra u Engleskoj gdje su svi puni para ili puniji od njega. PSG pokusava u LP di je jos vise jakih igracu u igri.
Ozbiljna lova u HNLu radi instant razliku.
Osim ako si Osijek. S parama koje su potrošili otkako je Mađar ušao trebali su postići deset puta više.

A što se Engleske tiče, to što su i drugi puni ko brod ne mijenja činjenicu da usprkos materijalnoj moći ljudi u Unitedu loše rade. Kriminalno loše.
#degenerik

Mene muci drugo šta ako novi vlasnik kaže badzet će biti oko pet milijuna i ni centa vise?Dokopa se do cega mu je bio interes a klub svede u rang Belupa ili Istre.
Volim grad koji teče

V
Quote from: Starless on 30.05.2024, 11:10Mene muci drugo šta ako novi vlasnik kaže badzet će biti oko pet milijuna i ni centa vise?Dokopa se do cega mu je bio interes a klub svede u rang Belupa ili Istre.

Koliko znam neće biti tako, dapače, u planu su pojačanja.

E sad, šta će biti u budućnosti tko zna

Z
Quote from: Starless on 30.05.2024, 11:10Mene muci drugo šta ako novi vlasnik kaže badzet će biti oko pet milijuna i ni centa vise?Dokopa se do cega mu je bio interes a klub svede u rang Belupa ili Istre.

mislim da je upravo to razlog zašto Miško toliko dugo traži kupca i zašto nismo prodani do sad.
To se pokušava izbjeći, iako nikad ne možeš potpuno izbjeći taj rizik mislim da po tom pitanju Miško nije budala.

T
Postoje razlozi zašto su tom istom potencijalnom kupcu (koji se ovdje spominje), propale tri do cetiri akvizicije u ovom gradu. Odnosno riječke tvrtke su izasle iz tog deala, koji kao trebao biti "vrhunski".

Postoji valjan razlog i zasto to nije napravljeno i na zimu. Pametnom dosta.
Volio bi da su se stvari sada promijenile, ali tesko moguće.

Quote from: Vanjska Anasa Sharbinija on 30.05.2024, 10:49Mene zanima jedno - koji komad terena cilja potencijalni novk vlasnik?

Hoteli nisu, s obzirom da su Izraelci i Lurssen već uzeli to. Da nije u igri potez od Prasca do dječje bolnice?

Quote from: toñito on 30.05.2024, 11:19Postoje razlozi zašto su tom istom potencijalnom kupcu (koji se ovdje spominje), propale tri do cetiri akvizicije u ovom gradu. Odnosno riječke tvrtke su izasle iz tog deala, koji kao trebao biti "vrhunski".

A to je...?

Valjan razlog, jel.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

T
Problem je uvijek jedan i jedini: novac, odnosno kapital kojeg imas ili nemas.

Quote from: Boy1da on 30.05.2024, 11:23
Quote from: toñito on 30.05.2024, 11:19Postoje razlozi zašto su tom istom potencijalnom kupcu (koji se ovdje spominje), propale tri do cetiri akvizicije u ovom gradu. Odnosno riječke tvrtke su izasle iz tog deala, koji kao trebao biti "vrhunski".

A to je...?

Valjan razlog, jel.

Quote from: Vanjska Anasa Sharbinija on 30.05.2024, 11:11

Koliko znam neće biti tako, dapače, u planu su pojačanja.

E sad, šta će biti u budućnosti tko zna
E ta budućnost mene muci.
Volim grad koji teče

A
Koliko ja čujem Sopic je bio na sastanku 3 sata sa Miškom i Sopic bi trebao ostat jer bas taj potencijalni novi vlasnik inzistira da on ostane.

Quote from: toñito on 30.05.2024, 11:44Problem je uvijek jedan i jedini: novac, odnosno kapital kojeg imas ili nemas.

Quote from: Boy1da on 30.05.2024, 11:23

A to je...?

Valjan razlog, jel.

Znaci kupac/investitor koji je, nota bene, kupio pol grada - nije bas likvidan?

Nekako mi se to ne slaze. Logicki.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è