Damir Mišković

Started by tomyrijeka, 29.09.2023, 14:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

I
Pa da li on ima 20 igrača sa ili bez preprodajnog potencijala je njegov problem. Ili smo mi navijači počeli gledati na nogomet kao biznis?

JA bih molio sve pljuvače ili nezadovoljnike, kao i zagovarače pojedinih osoba i ličnosti, da se skoncetriraju.

Dosta imaju oprečnih stajališta  ;)

Quote from: ispod stijena on 01.10.2025, 13:29Pa da li on ima 20 igrača sa ili bez preprodajnog potencijala je njegov problem. Ili smo mi navijači počeli gledati na nogomet kao biznis?

JA bih molio sve pljuvače ili nezadovoljnike, kao i zagovarače pojedinih osoba i ličnosti, da se skoncetriraju.

Ne slažem se. Problem je i moj jer je ovaj klub meni emocija, a kad vidim da sve ide u materinu onda znam da ću se previše vikenda osjećat loše.
Previše je i dobrih stvari Miško napravio da bi sad ovako krenuo ploču, pričao gluposti i okrenuo se veteranskim pojačanjima.
SPORTSKI ODLAZI!

01.10.2025, 13:39 #2372 Last Edit: 01.10.2025, 13:40 by TIR
Quote from: MaČaĆeToMane on 01.10.2025, 13:20ali kad imaš 20 igrača bez preprodajnog potencijala od kojih 14-15 nebi bili starteri u Gorici, a izjaviš da imaš najjači roster u povijesti

Nije rekao najjači, nego jedan od najjačih.

S aspekta igrača koji su na 9. mjestu, četiri mjeseca nakon što su osvojili duplu krunu, da li bi im bolje bilo da ih predsjednik javno prozove i kaže da su preko ljeta svi postali zakurac? Možda nije svako obraćanje namijenjeno isključivo nezadovoljnom navijačkom uhu.

A o kvaliteti igrača, ja sam poredao po vrijednosti i top 30 završava sa Čopom. S izuzetkom par nebitnih juniora i Nwolokora, nabrojao sam možda njih 5 koji bi u slabijim ekipama lige sjedili na klupi: Kreilach, Škorić, Sijarić, Bogojević, Bodetić. Podsjećam te da jedan Čabraja u Gorici ima ponajveću minutažu, a nama je bio treća opcija. Obratno vrijedi za Ndockyta. Čemu to pretjerivanje, tko nema preprodajni potencijal? I taman da nemaju, zašto i kada smo mi počeli voditi toliku brigu o odštetama koje ćemo dobit za igrače?
#navodninavijač

I
Quote from: MaČaĆeToMane on 01.10.2025, 13:32
Quote from: ispod stijena on 01.10.2025, 13:29Pa da li on ima 20 igrača sa ili bez preprodajnog potencijala je njegov problem. Ili smo mi navijači počeli gledati na nogomet kao biznis?

Ne slažem se. Problem je i moj jer je ovaj klub meni emocija, a kad vidim da sve ide u materinu onda znam da ću se previše vikenda osjećat loše.
Previše je i dobrih stvari Miško napravio da bi sad ovako krenuo ploču, pričao gluposti i okrenuo se veteranskim pojačanjima.

PA...ja sam pročitao, a i da citiram:

Od početka sezone je, nažalost, napravljeno puno loših stvari i jednostavno se moramo resetirati, a ja ne sumnjam u podršku navijača. Treba nam malo vremena koje nemamo, ali jučer sam opet razgovarao s trenerom i igračima i... Ja mislim da će to biti dobro. Jako dobro! Posebno kad se novi igrači integriraju u momčad kako treba. Što se, po meni, još nije dogodilo. Da postanu prava ekipa. Ako se to ne dogodi, opet će biti promjena. U rad se ne miješam, ali vjerujem i u struku i u momčad. Nije lako treneru doći usred sezone bez da je pripremao momčad i sudjelovao u njezinoj selekciji, ali ima prave ideje, gaji napadački nogomet, nama u klubu se to sviđa. Pa ćemo vidjeti do kraja godine koji će se igrači u to uklopiti, a koji neće. Već sada se vidi napredak, no normalno je da treba malo vremena i da sreću opet treba zaslužiti pa da nas krene i gol. Mi smo ove sezone u ligi dobili samo jednu utakmicu. I to golovima u 93. i 96. minuti. To su činjenice. Uz pobjedu protiv PAOK-a to je sve.

U prijevodu. Jasno mu je da trenutno nije dobro. ŽEli napadački nogomet. Doveo takvog trenera. Mišljenja je da će on i igrači napraviti stvari. Ako ne budu. BIT ĆE PROMJENA.

A možete i nastaviti biti selektivni. To nije ništa novo, bilo je intervjua i podcasta od Sopica gdje se govorilo svašta, poslušaš i skužiš da to što je tu preneseno je samo izvučeno.

Pa protiv ovog stanja i izlaganja Miška valjda bih se ja i još par njih kojima se ADSAa kao izbor ne sviđa trebali najviše buniti i pljuvati.

Quote from: MaČaĆeToMane on 01.10.2025, 13:32onda znam da ću se previše vikenda osjećat loše.

Prošle godine u ovo doba si imao sličnu retoriku pa smo osvojili duplu krunu, ako ti to nije pomoglo bit će da je problem u tebi.

Quote from: 18orvat on 01.10.2025, 13:55
Quote from: MaČaĆeToMane on 01.10.2025, 13:32onda znam da ću se previše vikenda osjećat loše.

Prošle godine u ovo doba si imao sličnu retoriku pa smo osvojili duplu krunu, ako ti to nije pomoglo bit će da je problem u tebi.

Oko igre i procesa jesam i opet bi imao. Proces kluba do titule je apsolutno pogrešan.
Da je sve ok u tom pogledu, a nedostaje rezultat - rezultat dođe (vidi pod Kek i Mance).
Nama je rezultat ovaj put došao na sreću bez jasnog procesa i smjera šta se vidi po čak 3 prijelazna roka zaredom, a vidjelo se i po igri koja nije bila bajna.
U 10 sezona poput prošle mi bi 9 puta završili 4. na tablici ili niže šta jasno pokazuju sve statistike ovog svijeta i sa terena i iz povijesti Hrvatske nogometne lige.
Tako da, uzimati prošlu sezonu kao nešto relevantno i plod dobrog rada je apsolutno ne shvaćanje materije i davanje samom sebi lažne nade da će opet kroz rasulo doći do nečega. Neće. Ne ide to tako. (vidi pod Kek).
SPORTSKI ODLAZI!

Ja bi iz intervjua radije izdvojio ovu izjavu:

QuoteAko budu igrali kao u drugom poluvremenu protiv Vukovara, nikad više neće ništa napraviti i malo ćemo drukčije razgovarati, ali ako se budu borili i imali pravi pristup, onda će i pravi rezultat sigurno doći.

I opet par stranica "rasprave" zbog ničeg.
#navodninavijač

I
Quote from: MaČaĆeToMane on 01.10.2025, 14:02U 10 sezona poput prošle mi bi 9 puta završili 4. na tablici ili niže šta jasno pokazuju sve statistike ovog svijeta i sa terena i iz povijesti Hrvatske nogometne lige.
Tako da, uzimati prošlu sezonu kao nešto relevantno i plod dobrog rada je apsolutno ne shvaćanje materije i davanje samom sebi lažne nade da će opet kroz rasulo doći do nečega. Neće. Ne ide to tako. (vidi pod Kek).

Šteta da HNL ima četverokružni sustav natjecanja, a da su u borbi za naslov prsa u prsa bila 3 kluba. Ti klubovi su protiv Rijeke bili u međusobnim utakmicama u prilici osvojiti 24 boda, u 8 utakmica.
I...koliko ono puta smo mi čekali njihov kiks da bismo bili prvi na tablici?
Zahvaljujem dragom Bogu i Gospi Trsatskoj još jednom na poklonjenom prvenstvu.

I da se razumijemo, ja mislim da je najveći trenutni problem kluba u 2 diletanta i ničem drugom, Darko i Antonini nisu direktori ni za Grobničan

SPORTSKI ODLAZI!

Tema za odrađene transfere: https://nepresusan.com/tribina/index.php?topic=266.0
Tema za DRS-a i Čulinu: https://nepresusan.com/tribina/index.php?topic=27.0
Tema za interne klupske stvari, prodaje i drugo: https://nepresusan.com/tribina/index.php?topic=39.0

Nakon ovog, sve u ovoj temi šta nije direkt vezano uz Miška brišem ća.
#navodninavijač

Nemam pojma pod koju temu ovo staviti, pa @TIR preseli ili pobriši ako misliš da je nepotreban post.

QuoteOd početka sezone je, nažalost, napravljeno puno loših stvari i jednostavno se moramo resetirati, a ja ne sumnjam u podršku navijača.

Znači, po ovom Miškovom citatu, Đale je jedini i apsolutni krivac za sve te loše stvari od početka sezone? Isto kako je prošle sezone Sopić bio jedini i isključivi krivac za loši ulazak u sezonu?
Nitko drugi? Jer vidim da je samo on i njegov stožer platio glavom loš ulazak u sezonu.

Ako je unutar kluba maksimalna razina odgovornosti trener glavne momčadi, onda nema problema. Sad će sve procvasti sa Sanchezom. Ili ako neće, dovući će nekog trećeg, pa će procvasti s njima.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

U nasem drustvu (a i ne samo nasem) opcenito fali zdravog kritickog pogleda na sve. Uglavnom postoje strogo dvije strane, i onda se gleda preko nisana. Nema tu argumenata. Ako je nesto zuto, jedna strana tvrdi da je bijelo, druga da je crveno i ako nisi za nas onda si protiv nas.
Uzmimo primjer nogometne reprezentacije. Jedino na nekim podcastima ili marginama se moze naci konkretan kriticki nogometno relevantan osvrt.
Jer, gosti u studiju, strucnjaci, komentatori, svi su samo kulisa. Na svako skakljivo pitanje ide odgovor izbornik to najbolje zna, sve je super i sve je za 5. Jel to dobro ili lose i cemu to vodi neka svatko zakljuci za sebe, ali cinjenica je da svaka i najmanja kritika ili propitivanje se na kraju svede na ustase i partizane, one koji vole i ne vole Hrvatsku itd.

Ako ja imam apsolutno i nedvosmisleno pozitivno misljenje o Miskovicu, to ne znaci da cu se ja ako on kaze da je ovo jedna od najboljih selekcija u njegovih 13 godina automatski s time slozit, niti ce on meni odjednom predstavljat nekog koga ne zelim na celu kluba.
Ne, napisat cu na forumu da sere kvake i objasnit argumente zasto to nikako ne stoji i idemo dalje.

E sad, sto on stvarno misli, zasto on to govori i sto radi po tom pitanju, to je druga stvar, i svi vise-manje znamo da on u javnosti ima sasvim drugu retoriku, a uglavnom donosi odluke koje treba.
I tu dolazimo do onog sto Sandro kaze o Miskovicu i stabilnosti i s cim se apsolutno slazem.

J
Ja bi volio cut razgovor sa onog radnog sastanka miska, drs-a i đaleta uoci prijelaznog roka.  :neretljak:

02.10.2025, 09:07 #2383 Last Edit: 02.10.2025, 09:08 by waf
@Johnson..i nakon toga rashomon..
..količina pameti na svijetu je stalna..a stanovništvo raste..

Quote from: Eskisehirspor on 02.10.2025, 23:08Tir...i dalje je izrečeno da je ovo "najbolja ekipa Rijeke od kad je on ovdje"...

Nije. To je laž koju je netko prenio ovdje pa se uzela automatski jer zvuči kao nešto što bi prezidente izjavio. To nije izrečeno, ta izjava ne postoji.

Kopirao sam ti šta je zapravo izjavljeno, sve osim toga je slučajno (ili ako je namjerno onda zlobno) stavljanje riječi u usta da ga se ocrni nečim što nije rekao.

https://www.novilist.hr/sport/nk-rijeka/damir-miskovic-otvoreno-o-prodaji-rijeke-novoj-kantridi-i-losem-ulazu-u-sezonu-ne-mogu-ja-dozivotno-voditi-klub/
#navodninavijač