SHNL 14. kolo: Lokomotiva - Rijeka, petak 03.11.2023, 18:00h

Started by Gnjusna Izdajica, 01.11.2023, 15:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meni je nevjerojatno da jedan Bruno Goda koji je protiv Lillea odigro kao u najmanju ruku Fabio Coentrao sad 3 utakmice zaredom izgleda kao potpuni amater protiv klubova pa bar 3 razine slabije od tog francuskog prvaka iz 2021. Protiv Osijeka kad sam ga kritiziro su ga svi na forumu hvalili i branili ali i tada se vidilo da je to igrač čija je jedina kvaliteta disciplina i ta neka taktička odgovornost a više ni to ne pokazuje. Pa Smolčić ima bolji ubačaj od njega a od Smolčića se očekuje jedino čvrsta obrana i suradnja s desnim krilom. Zaveli su nas njegovi golovi i to je to, po ovome šta u zadnje 3-4 utakmice pokazuje on je igrač za Slaven Belupo.

Momo Yansane čini se nije taj, po meni je korisniji Obregon kojeg se pljuje i s razlogom i bez razloga jer je ipak najlakše svu krivnju na njega svalit.

Isto tako mi nisu bile jasne neke odluke Dilavera s onim napucavanjima? Pa to sam zadnji put vidio od Issaha Abbasa kad bi usred igre nabio loptu radi nervoze ili čega već.

Nakon ove utakmice sam baš izgubio volju za ičim.. Sve šta mi je sad na umu je ta utakmica protiv dinama i sad nam je pobjeda doslovno imperativ.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

Quote from: Silvio Dante on 03.11.2023, 20:13Što se mene tiče, Sopić može i ostati gore.
Uzorak dovoljan imam. Hvala lijepo.

Košmarno, nepovezano, bez natruhe uopće da ova ekipa zna kuda goni. Nijedan, doslovno nijedan igrač danas nije bio inspiriran, ni za jednoga ne možeš reći da je bio 100% u utakmici. More pogreški, more alibi igri, vrlo malo izrađenih situcija. A to je odgovornost samo jednog čovjeka.
Nebitni su sada tu i trapavi Janković, pogubljeni Goda i beskorisni Obregon, stalni jelte stanovnici ove rubrike. Sve je nebitno. Rezultat je loš, slika je loša. Koprivnica, Rudeš, Pula, ma i Gorica, Hajduk, ova danas Kranjčevićeva. Sve u par deka. Neuvjerljivo, nedovršeno, nesuvislo.

Da mi jednog Marka Pjacu ne možemo iskoristiti, da ga ne možemo dovesti u situacije da iskoristi svoje kvalitete nad nedoraslim hnl suparnicima, baš porazno. Franju Ivanovića još par kola samo ovaj genije će učiniti Ivicom Karabogdanom, to odgovorno tvrdim.

Rijeka je prva, ili će to biti zaključno sa ovim kolom, sljedećim, nebitno, samo i jedino zahvaljući padu kvaliteta lige u punini, i promašenosti sezona i rostera u konkurenata. Nikao ne zahvaljujući sustavu, igri, dominaciji ili bilo čemu sličnome što imaju ekipe koje imaju aspiracije da postanu šampionske. Da je sve kao i inače, odnosno kao prethodnih godina, bila bi tamo gdje se nažalost i udomaćila. Na četvrtoj poziciji. Ali. Jedno bitno ali. Rijeka za razliku od prošlih recentnih sezona sada ima roster za promjenu, ima kadar koji se apsolutno može mjeriti i sa dinamovim, i sa Hajdukovim, o Osijeku da ne govorim. Ali trenera nema.

Volio bih vidjeti što bi s ovom ekipom, i ovakvim rosterom, radio Simon Rožman. Možda čak i Goran Tomić.

Franjo je drukčiji od ostalih napadača, dobar na lopti, presing bolji čak i od Frigana, ali više mu se ne može tolerirat toliko promašaja. Pa nije to junior kojeg stavljaš u igru u 85oj minuti na rezultatu 3:0 za nas. Mora počet riješavat utakmice jer onaj promašaj danas nakon dodavanja Pjace nije slučajnost, previše je takvih imo.

Ni N od nogometa mi.

Ni N od nogometa oni.

Rezultat iz real.
Fiumi azzurri e colline e praterie
Dove corrono dolcissime le mie malinconie
L'universo trova spazio dentro me
Ma il coraggio di vivere quello ancora non c'è

Problem je šta tovari i purgeri pobjeđuju utakmice u kojima su inferiorni, npr. tovari protiv Varaždina prošle sezone kad ih je njihov Teklić uništavo. Mi ni ove di smo 50/50 ili mrvicu bolji ne moremo dobit. Imaš Varaždin, Istru i sad ovo.

B
Slazem se, ali taj film da Sopp bude smijenjen bez da opasno ugrozi europu necemo gledati. Steta jer ova ekipa moze puno vise ali samo ove sezone, jer sljedece ce ih bar 4-5 biti prodano za badget.
3 doma - 1 vani bi cak bilo i oko za drzat neki korak ali nikako za prvaka.
Ajde bar nitko nije popio treci zuti.

Z
na Hodži se vidi da nazaduje na klupi i onda kad uđe nije ni sjena igrača, Banda je najbolji box to box veznjak lige ,najbolji, on je bolji od Selahija.Samo isto nema minuta u nogama.

J
Nije sve tako crno, nije realno da odjurimo na 15 bodova prednosti i da pobjedujemo svaku utakmicu, ako budemo u borbi za naslov to ce biti borba u par bodova, ligu izdominirati necemo...Sve dok smo na prvom mjestu dobro je, jer dok kiksamo mi, kiksat ce i drugi... ako pobjedimo Dinamo opet smo u jako dobroj poziciji...

Stari moj najbolje smo izgledali kad je ekipu vodio Đale. Ovo je za zaborav.

Sopa uozbilji se al ozbiljno...

A
Loše, loše i jako loše...vraćamo se na "tvorničke postave". Ova ekipa, iako ima potencijal, jednostavno nije šampionska, a sa Sopićem to neće nikada niti postati. Mada čovjek ima tek jedan jedini poraz, i to onu prvu tekmu, onaj protiv mordora "koji se ne broji", nikako ne mogu stati na njegovu stranu. Pod smećem u 10 ili koliko je mjeseci bio trener, ja nisam vidio jedan jedini napredak u automatizmima igre...jedino što sam tada vidio kao "trenerov rukopis" jest pucanje na gol čim se prijeđe centar i, sa trenutnog aspekta moram teška srca priznati, vidio sam neku određenu dozu fanatizma u ponašanju igrača, u njihovoj trci, želji, šta god. Zanimljivo mi je kako je Sopić, onako, reklo bi se baš Spartanski nastrojen trener, zapravo trener koji je na naslijeđenu Spartanski odgojenu momčad, zapravo prenio taj neki "pičkasti stav"...ostatak Sopinog "rukopisa" za sada nije "čitljiv" ali se čini kako je već sada "čitljivo" da još u nekom dužem periodu nećemo vidjeti baš niti jedan jedini hebeni automatizam u igri, izrađenu akciju ili prekid...jedino što izgleda "automatizirano" jest Dalićev tip nogometa sa loptom unatrag, dok se valjda protivnik ne onesvijesti ili doživi moždani, srčani ili štagod već...da se vratim na početak posta, loše, loše i jako loše. I ne samo danas, traje to već neko vrijeme...Sopa, vrati nam naše Spartance jer ovo ovako ovo neće završiti kako želimo

4-2-3-1 sa Bandom ( Hodza kad je pravi) i Selahiem ..to je za prvaka.
Ovo Sopićevo čarobiranje je dovoljno za 3 ili 4 mjesto .
1:0/1:1/1:0/1:1 zadnje 4 u HNLu sa ovom ekipom je za zapitati se malo...
:bo:

slabo...

za nešto više napraviti u prvenstvu ovakve utakmice treba znati dobiti, pa čak i kad ne igraš dobro.. ova ekipa to još ne zna... možda je na dobrom puta ka tome ali je još jako daleko od cilja...

Goda definitivno niš koristi na lijevom beku, po meni ni Hodža nije na razini Selahija na poziciji koju je igrao danas. Mislim da njemu definitivno paše kada igra sa nekim u paru....
Momo nevidljiv danas, a nije mi ni Janković nešto oduševio, još je i zakuhao njihov gol....

Ne znam, ovakvim gostujućim nastupima nama je vrhunac 2-4 mjesto....
Nama je Rijeka sve mi živimo zbog nje

Po meni drugo poluvrijeme bezidejnije od prvog, a mislio sam da će ulazak Bande za Momu nešta i okrenut na bolje. Stalno to izgleda kaotično neovisno o ishodu utakmice. Hodža, kojeg uvijek gledam s nekim, kreditom je drugo poluvrijeme bio nevidljiv. Banda smislen. Ofanzivni smo, ali bez ideje. Presing je stvarno na razini, pogotovo prvih 60ak mibuta, ali s loptom u nogama smo nestrpljivi i bez uigranosti. Čabraja, Veiga??? Dobro bi došli barem u završetku utakmice.

Muka mi je. Kad samo pomislim što bismo mi mogli raditi u ovoj ligi sa ovom potentnom ekipom sa trenerom znalcem. Ovo je kao da ih ja vodim, koji nikad nisam bio u svlačionici osim kao turist.

Baš šteta. Place mi se.

T
- Jebiga, tko je mogao ocekivat da ce Goda odigrat tako lose, nakon dobrih partija? Sumnjam da bi netko stavio Cabraju i da je ukljucen u trening.
- Hodza je pao poprilicno, jer nije vise u prvoj postavi. Ispao je iz ritma totalno. Sad se vidi da Selahi drzi sve sam, doslovce.
- Da je bio Pašalić, Rijeka bi mozda bila bolja za taj jedan gol.
- Poklonjen gol za 1:0, šteta.

A Sopic je po meni sjebao samu jednu stvar, a to je taj Momo. Ne mogu vjerovat da cu to rec ali Obregon je izgledao puno bolje od njega.

Rezultat is real. Moramo poradit na tim gostovanjima, jer slabije se igra.

Također i pohvale Boysima sa zapadne tribine, gdje su se sa velikom hrabrašću iz cista mira suprostavili pristojnim navijacima rijeke u 60tim godinama, i curici od 7 godina koja je dosla sa transparentom da zeli dres od Pjace. Velika hrabrost, zanimljivo da kada Hajduk gostuje - čiji navijači su znatno nekulturniji prema domaćinu, da baš nisu tako oštri i hrabri. Njihova sramota, ali nitko nije iznenađen.

Ajmo bit realni. Ova momčad ima potencijala, ali to još uvijek nije momčad koja gazi i koja dobiva sve redom.
Jednostavno nema (dovoljno) uigranih mehanizama. Mi na Rujevici i pokazujemo nešto - primjerice Pašalić i Smolčić su svašta vrtili protiv Gorice na desnom krilu. Toga danas nije bilo. Lijeva strana s Godom ne postoji već duže vrijeme. Danas su oba beka bila relativno defanzivna i sve je išlo kroz sredinu, a Hodža je odigrao slabo pa i tu je bilo problema. Čak i u drugom djelu kada je tu bio Banda Hodža nije bio na visini zadatka.
K tome nema ni dovoljno kvalitete. Pjaca je danas dobro igrao, podmetnuo loptu Ivanoviću na pladnju - ali ode to u oblake. I Fruk je bio dobar, gladan igre i aktivan. Ali Yansane je bio potpuno van igre. Ako dva igrača u napadu imaju loš dan: Yansane i Ivanović, ako k tome nema doprinosa bekova i jedini igrač u sredini ne funkcionira - onda smo još i dobro prošli.

Uglavnom, slaba partija.