RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M
Nikako vam ovaj prijelazni rok ne miriše na dobro, barem zasad. Ova imena s kojima se povezujete je stvarno neugodno iznenađenje. Marešić i Ekong bi vam odlično sjeli jer imaju kvalitetu, to se iz aviona vidi, nisu ih baš bezveze uzeli klubovi iz Serie A i francuske lige, ali čim imaju kvalitetu podrazumijeva se da ih treba i platiti, Mišković bi s nula eura slagao ekipu iz godine u godinu ali ne ide to tako, Majstorović i Rukavina, to mi djeluje baš bezveze. Majstorović je pretrpio dvije ogromne ozljede i zato i je rang Istre, po meni je to baš ogroman downgrade u odnosu na Mitrovića. Rukavina šta reći, s 20 godina i 20 utakmica u hnlu je sigurno ogromni downgrade u odnosu na Pjacu, koji ruku na srce i nije imao neku statistiku i dozirao se, ali sama njegova pojava na terenu je izazvala reapekt protivnika, i protivnici su se fokusirali na njega pa je to otvaralo prostor ostalim igračima. Ne znam šta vam predsjednik Mišković smjera, ali činjenica jeste da njega samo zatvaranje budžeta zanima, sve ostalo šta se tiče sportskih ambicija je u petom, šestom planu. Čovjek pošto poto bi sad prodao i Pašalića da mu netko na stol izvadi 4 miliona eura vjerujte mi, a iza toga i Selahija. Ma slušajući ga čovjek bi vlastitu mater prodao za 200 tisuća eura. Umjesto da se priča o jačanju ekipe za nadolazeće kvalifikacijske utakmice u Europi, jer stvarno ove godine vam se po meni pruža nikad veća šansa da se plasirate. Taj Paksi je ekipa u rangu naše Gorice, to uz malo veću dozu ambicioznosti stvarno ne bi trebao bit problem proći, i onda vam je potrebna samo mala doza sreće da recimo izvučete il Rapid Beč ili možda Sheriff ako dođe do treće runde, znači protivnik neki po mjeri koji se da proci, a čak i da tu ispadnete imate popravni u Play offu Konferencijske lige di ste nositelji i naletite na neki Breidablik, Kups Kuopio, Linfield, Trnavu, Dudenlange, Rigu i praktički ste unutra. Plasman u konferenciju košta 4 - 5 miliona eura, a svaka pobjeda i svaki remi se nagrađuje financijski. Uhvatite dvi pobjede, remi i na konju ste, praktički pola svog budžeta riješite bez ikakve prodaje igrača i uz to nabildate koeficijent, i budete stalno nositelji i igrate non stop Europu i na taj način ne da rješavate pola budžeta, nego i podižete cijenu vlastitim mladim igračima. Ali ne, Miskovica očito to ne zanima, daj mu lovu za Pašalića i Selahija a nema veze igrat će Bogojević i Petrovič, pa nekad dobijemo, nekad izgubimo, nekad ćemo uspit uc u Europu, nekad nećemo, doslovce njemu je totano svejedno, samo mu zatvaranje budžeta ne diraj, onda će krenut kuknjava, plakanje kako u Hrv nogometu nema para, kako nema sponzora, kako nema ovoga kako nema onoga. I konstantno ta suradnja s Dinamom, jel teško otići na transfermarkt u rubriku free agents ima tonu zanimljivih igrača, ali lakše je zavirit u Maksimirsku šumu i preko Učke i vidit da je Majstorovic slobodan i da je Rukavina nezadovoljan u Dinamu. Lani ste imali top prijelazni rok, na kraju krajeva očito je to zasluga guzatog profesora koji je očito sam zvao igrače, a neko je napisao negdje komentar kako Raic Sudar vjerojatno sad kopa po kontenjerima oko Maksimirske šume pa ako mu koji igrač Dinama izviri iz kontenjera kojeg su odbacili. Ovo je neki moj pogled sa neutralne točke gledišta, naravno da bih vam htio da se plasirate u Europu ali trenutno kao da je sve trulo oko kluba.

F
Quote from: Vado Magnar on 04.07.2024, 13:59Nije problem u Rukavini. On je možda i izvrstan dečko i nogometaš (nemam pojma). Ono što je bitno je da se radi o još jednom Dinamovom odbačenom igraču kojeg će se nastojati razviti da bi se na prvi mig taj vratio u matično jato.
EDIT: mi možemo tako što potrpit jednom, dva, tri puta kada se govori o održivosti kluba. Ali nakon epizode s Pjacom volio bih da se digne ručna u pogledu dovođenja igrača iz Dinama.
Ono sto mi moramo shvatiti je da ce i decko iz Rijeke na prvi mig otici u Dinamo. Igraci gledaju samo sebe i kako je netko vec pisao, ide na 3x veci ugovor i plus je u boljem izlogu za daljnju prodaju. I da nisu takav karakter, tu su menadzeri koji ce ih ubjediti da idu.

Guzati kakav god je, sigurno da je zaslužan za 3/4 igrača koji su došli... uostalom Pašalić je jednom izjavio, da ga je zvao 24sata kao i Fruka.

kako je to bilo prošlog ljeta.

Čabraja potpisao 14.06.

Marco 16.06.

Franjo 20.06.

Fruk 12.07.

Radeljić 13.07.

Pjaca 01.09.
Ri Or Die

B
Quote from: Momo9 on 04.07.2024, 16:25Nikako vam ovaj prijelazni rok ne miriše na dobro, barem zasad. Ova imena s kojima se povezujete je stvarno neugodno iznenađenje. Marešić i Ekong bi vam odlično sjeli jer imaju kvalitetu, to se iz aviona vidi, nisu ih baš bezveze uzeli klubovi iz Serie A i francuske lige, ali čim imaju kvalitetu podrazumijeva se da ih treba i platiti, Mišković bi s nula eura slagao ekipu iz godine u godinu ali ne ide to tako, Majstorović i Rukavina, to mi djeluje baš bezveze. Majstorović je pretrpio dvije ogromne ozljede i zato i je rang Istre, po meni je to baš ogroman downgrade u odnosu na Mitrovića. Rukavina šta reći, s 20 godina i 20 utakmica u hnlu je sigurno ogromni downgrade u odnosu na Pjacu, koji ruku na srce i nije imao neku statistiku i dozirao se, ali sama njegova pojava na terenu je izazvala reapekt protivnika, i protivnici su se fokusirali na njega pa je to otvaralo prostor ostalim igračima. Ne znam šta vam predsjednik Mišković smjera, ali činjenica jeste da njega samo zatvaranje budžeta zanima, sve ostalo šta se tiče sportskih ambicija je u petom, šestom planu. Čovjek pošto poto bi sad prodao i Pašalića da mu netko na stol izvadi 4 miliona eura vjerujte mi, a iza toga i Selahija. Ma slušajući ga čovjek bi vlastitu mater prodao za 200 tisuća eura. Umjesto da se priča o jačanju ekipe za nadolazeće kvalifikacijske utakmice u Europi, jer stvarno ove godine vam se po meni pruža nikad veća šansa da se plasirate. Taj Paksi je ekipa u rangu naše Gorice, to uz malo veću dozu ambicioznosti stvarno ne bi trebao bit problem proći, i onda vam je potrebna samo mala doza sreće da recimo izvučete il Rapid Beč ili možda Sheriff ako dođe do treće runde, znači protivnik neki po mjeri koji se da proci, a čak i da tu ispadnete imate popravni u Play offu Konferencijske lige di ste nositelji i naletite na neki Breidablik, Kups Kuopio, Linfield, Trnavu, Dudenlange, Rigu i praktički ste unutra. Plasman u konferenciju košta 4 - 5 miliona eura, a svaka pobjeda i svaki remi se nagrađuje financijski. Uhvatite dvi pobjede, remi i na konju ste, praktički pola svog budžeta riješite bez ikakve prodaje igrača i uz to nabildate koeficijent, i budete stalno nositelji i igrate non stop Europu i na taj način ne da rješavate pola budžeta, nego i podižete cijenu vlastitim mladim igračima. Ali ne, Miskovica očito to ne zanima, daj mu lovu za Pašalića i Selahija a nema veze igrat će Bogojević i Petrovič, pa nekad dobijemo, nekad izgubimo, nekad ćemo uspit uc u Europu, nekad nećemo, doslovce njemu je totano svejedno, samo mu zatvaranje budžeta ne diraj, onda će krenut kuknjava, plakanje kako u Hrv nogometu nema para, kako nema sponzora, kako nema ovoga kako nema onoga. I konstantno ta suradnja s Dinamom, jel teško otići na transfermarkt u rubriku free agents ima tonu zanimljivih igrača, ali lakše je zavirit u Maksimirsku šumu i preko Učke i vidit da je Majstorovic slobodan i da je Rukavina nezadovoljan u Dinamu. Lani ste imali top prijelazni rok, na kraju krajeva očito je to zasluga guzatog profesora koji je očito sam zvao igrače, a neko je napisao negdje komentar kako Raic Sudar vjerojatno sad kopa po kontenjerima oko Maksimirske šume pa ako mu koji igrač Dinama izviri iz kontenjera kojeg su odbacili. Ovo je neki moj pogled sa neutralne točke gledišta, naravno da bih vam htio da se plasirate u Europu ali trenutno kao da je sve trulo oko kluba.

:svakacast: U sridu...sazeto sve sto vecinu nas muci ali neki si jos ne priznaju- da nasi nisu nista isplanirali i da DRS nema nikakav utjecaj u dovodenju igraca, i da nemoze nagovorit nikoga, izgleda da je sve odradio pedercina do sad.
A bas sam mislio da smo ovaj rok pozeljna udavaca- 3 igraca doveli do represtacije, na pretppzivu u jednom trenu bili i Franjo i Fruk i da ce mnogi pozeljeti doci kod nas oziviti karijeru.

Slijedi nam sezona otreznjenja, neku utrku za trofeje zaboravimo, samo se nadam da nekim cudom mozemo izgurati bar do grupa KL uz povoljan zdrijeb

M
I još bi nadodao da ne mislim da je sad sve trulo da će vam se ponovit početak sezone 22/23, ono je bila baš epska katastrofa, daleko ste od toga sad jer Sopic kakav je da je, sigurno će dobro pripremiti ekipu, kondicijski će to bit odlično, a vjerujem da će I nabrijat igrače za Europu, ipak dosta je tu mladih talentiranih igrača za razliku od prije dvije godine. Vjerujem da bi uz par dobrih pojačanja, na deficitarnim mjestima sigurno izborili Europsku jesen i opet bili u igri za visok plasman. Zašto tih igrača nema ni na vidiku zasad, to je pitanje za Miskovica. Možda se računa da je kadar trenutno dovoljno dobar da može izbaciti Paksi ( što može ispast dvosjekli mac jer ne radi se o amaterima nekim ) , pa će se onda ovisno o ždrijebu dalje ulagati u ekipu. Ne vjerujem da vam trenutno Euro kvari transfer planove jer ne vjerujem da tražite igrače Portugala i Nizozemske koji nastupaju na Euru. Čitava atmosfera se moze preokrenuti s jednim ili dva dobra transfera unatoč ovom nezadovoljstvu šta se tiče cijene pretplata.

I
Vama, vi, njemu, trebali biste...

Lijepo je pročitati kad se netko obraća sa Vi, znaci da jw poštovanje prisutno.

Počelo se recimo protezirati ungarsku lijepu priču, sad idemo korak ka tome da u našoj temi mercato obradjujemo dolazak Rakitića i Dzeke....

Z
Quote from: ispod stijena on 04.07.2024, 20:33Vama, vi, njemu, trebali biste...

Lijepo je pročitati kad se netko obraća sa Vi, znaci da jw poštovanje prisutno.

Počelo se recimo protezirati ungarsku lijepu priču, sad idemo korak ka tome da u našoj temi mercato obradjujemo dolazak Rakitića i Dzeke....

sve što piše je istina.

Prošlogodišnji mercato je bio izvrsno odrađen, ali to je i posljedica pretprošlogodišnjeg fjaska.
No ako se pogledaju vremena vidi se da je Jakirević do 1.7. doveo tri igrača za koje smo mislili da jedan predstavlja pojačanje, ali nije to bio (Čabraja) i dva igrača za kojih smo mislili da su prinove a jedan od njih je postao reprezentativac (Pašalić), a drugi više/manje standardan u prvih jedanaest (Ivanović). Dosta kasnije su došli kapitalci Fruk i Pjaca.
Prodan je jedan kapitalac (Frigan)

Ajmo pogledati što se do sada napravilo. Rješili smo se balasta i teških ugovora (Marić, Dilaver, Krešić, Mitrović) i prodana su dva nosioca momčadi (Labrović i Pjaca). Ovaj drugi je prodan po uvjetima nad kojima nismo imali kontorlu (ali to je bio i rizik posla s Pjacom).
Priča se o Rukavini koji ide u kategoriju prinove, Ekonga koji je nešto mrvu više i Majstorovića koji je možebitni igrač rotacije i ništa više.
Ako se na tome ostne onda je priča porazna.
Ali, poanta ovog upisa je da, ako slijedimo prošlogodišnju logiku, pojačanja tek trebaju doći. Pa ajmo ne klasificirati prijelazni rok na isti način na koji klasificiramo odnos prema navijačima (sramotan je pridjev koji bi upotrebio).

Quote from: Vado Magnar on 04.07.2024, 20:48Prošlogodišnji mercato je bio izvrsno odrađen, ali to je i posljedica pretprošlogodišnjeg fjaska.
No ako se pogledaju vremena vidi se da je Jakirević do 1.7. doveo tri igrača za koje smo mislili da jedan predstavlja pojačanje, ali nije to bio (Čabraja) i dva igrača za kojih smo mislili da su prinove a jedan od njih je postao reprezentativac (Pašalić), a drugi više/manje standardan u prvih jedanaest (Ivanović). Dosta kasnije su došli kapitalci Fruk i Pjaca.
Prodan je jedan kapitalac (Frigan)

Ajmo pogledati što se do sada napravilo. Rješili smo se balasta i teških ugovora (Marić, Dilaver, Krešić, Mitrović) i prodana su dva nosioca momčadi (Labrović i Pjaca). Ovaj drugi je prodan po uvjetima nad kojima nismo imali kontorlu (ali to je bio i rizik posla s Pjacom).
Priča se o Rukavini koji ide u kategoriju prinove, Ekonga koji je nešto mrvu više i Majstorovića koji je možebitni igrač rotacije i ništa više.
Ako se na tome ostne onda je priča porazna.
Ali, poanta ovog upisa je da, ako slijedimo prošlogodišnju logiku, pojačanja tek trebaju doći. Pa ajmo ne klasificirati prijelazni rok na isti način na koji klasificiramo odnos prema navijačima (sramotan je pridjev koji bi upotrebio).

Vrh  :D. On nije kapitalac, on je dnovinar.

Za točno 3 tjedna igramo kvale, nama je trenutno najbitnije zadržati Pašalića. Ovaj trenutni roster bi morao bez problema proći 2. pretkolo.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Moje razumijevanje couch football managera mi govori da ako nekoga prodaš za nekoliko miliona eura onda je on - kapitalac.  :bo:
Ne govorim o nogometnim kvalitetama, nego o monetarnim.

A za Pašalića, ako dođe neka ponuda nalik Friganovoj - on ide. Već bi ga Mišković poslao u Katar da je ovaj pristao na ponudu. Što mi je potupno razumljivo u kontekstu klupskih financija.

S
Quote from: Momo9 on 04.07.2024, 18:24I još bi nadodao da ne mislim da je sad sve trulo da će vam se ponovit početak sezone 22/23, ono je bila baš epska katastrofa, daleko ste od toga sad jer Sopic kakav je da je, sigurno će dobro pripremiti ekipu, kondicijski će to bit odlično, a vjerujem da će I nabrijat igrače za Europu, ipak dosta je tu mladih talentiranih igrača za razliku od prije dvije godine. Vjerujem da bi uz par dobrih pojačanja, na deficitarnim mjestima sigurno izborili Europsku jesen i opet bili u igri za visok plasman. Zašto tih igrača nema ni na vidiku zasad, to je pitanje za Miskovica. Možda se računa da je kadar trenutno dovoljno dobar da može izbaciti Paksi ( što može ispast dvosjekli mac jer ne radi se o amaterima nekim ) , pa će se onda ovisno o ždrijebu dalje ulagati u ekipu. Ne vjerujem da vam trenutno Euro kvari transfer planove jer ne vjerujem da tražite igrače Portugala i Nizozemske koji nastupaju na Euru. Čitava atmosfera se moze preokrenuti s jednim ili dva dobra transfera unatoč ovom nezadovoljstvu šta se tiče cijene pretplata.

A šta vama kvari transfer planove?

Quote from: Vado Magnar on 04.07.2024, 21:36Moje razumijevanje couch football managera mi govori da ako nekoga prodaš za nekoliko miliona eura onda je on - kapitalac.  :bo:
Ne govorim o nogometnim kvalitetama, nego o monetarnim.

Nisam se referirao na Frigana, to ja valjda trebalo biti jasno ;).
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Aaaaahhh... sad vidim i kužim. A bilo mi čudno što to pišeš. Mah... četrnaesti ovotjedni brain fart.  :bo:

O
Quote from: Momo9 on 04.07.2024, 18:24I još bi nadodao da ne mislim da je sad sve trulo da će vam se ponovit početak sezone 22/23, ono je bila baš epska katastrofa, daleko ste od toga sad jer Sopic kakav je da je, sigurno će dobro pripremiti ekipu, kondicijski će to bit odlično, a vjerujem da će I nabrijat igrače za Europu, ipak dosta je tu mladih talentiranih igrača za razliku od prije dvije godine. Vjerujem da bi uz par dobrih pojačanja, na deficitarnim mjestima sigurno izborili Europsku jesen i opet bili u igri za visok plasman. Zašto tih igrača nema ni na vidiku zasad, to je pitanje za Miskovica. Možda se računa da je kadar trenutno dovoljno dobar da može izbaciti Paksi ( što može ispast dvosjekli mac jer ne radi se o amaterima nekim ) , pa će se onda ovisno o ždrijebu dalje ulagati u ekipu. Ne vjerujem da vam trenutno Euro kvari transfer planove jer ne vjerujem da tražite igrače Portugala i Nizozemske koji nastupaju na Euru. Čitava atmosfera se moze preokrenuti s jednim ili dva dobra transfera unatoč ovom nezadovoljstvu šta se tiče cijene pretplata.

Cinjenica je da prijelazni rok traje do kraja 8.mjeseca tako da jos ima vremena. Mislim da ce doci pojacanja, pa makar i pred kraj prijelaznog roka.

S
04.07.2024, 23:27 #1439 Last Edit: 04.07.2024, 23:37 by Snowcrash
Quote from: Projeto on 04.07.2024, 10:33A drugi dio sam ozbiljan. Nisam nikad vidio igrača koji ima bolju tehniku od Pjace uživo u dresu Rijeke.

To je osobni izbor, recimo  Kreilach, Gračan, Anas, Moises...Hmm, osobno "najmekši" tehnički na istoj poziciji - vjerojatno Heber (njega se još dobro sjećam).
EDIT: Ono kad shvatiš da se 70' i 80' više ne sjećaš  ;D