RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

R
Quote from: Kostrena on 23.12.2024, 12:42
Quote from: LenRi on 23.12.2024, 12:30
Quote from: Kostrena on 23.12.2024, 12:12Zajebo je kad vidiš koga je Sopić i ekipa htjela a koga im je Miško doveo.
Jedan trpa u Zvezdi i vrijedi 4M drugi je odigrao sve skupa 90 minuta u Italiji
Pa da li je taj Duarte bio opcija, odnosno da li smo financijski mogli pokriti taj transfer?
Bio je pred potpisom, trebalo je još samo liječnički.
Možda se nebi ni on uklopio kod nas, nikad nećemo saznati

A preko kojega managera smo ga probali dovest, u cijoj je on agenciji. MOZDA u tome grmi lezi zec

Quote from: Fiumano on 23.12.2024, 13:34Ako je lažna devetka odabrani sustav napada a ne prisilna adaptacija, onda mi nemamo igrača koji može zamijeniti Fruka. Ilinkovic to nije definitivno, makar može biti koristan kao visoki playmaker.

Krenuo sam pisati odgovor na jedan post, pa se ulovio u razmišljanju...i što više razmišljam to mi se više čini da je zbog profila igrača u kadru lažna devetka odabrani sustav.
Fruk u vezi funkcionira sa brzim napadačem koji traži lopte u prostor, a mi takvog trenutno nemamo. Sa klasičnijim sidrunom u napadu (koji bi igrao slično kao i on trenutno) ne bi funkcionirao zajedno jer se ne uključuje toliko iz drugog plana, kao Hodža lani, te samim time imaš jednog igrača manje u zadnjoj fazi napada. Ubaciš Pericu unutra, a vratiš Fruka nazad, dobit ćeš zagušeni napad s drukčijim kretnjama, što ti dodatno blokira krila (a zbog bolje upotreba krila, smo između ostalog i prodisali zadnjih mjesec dana).
Tako da je Djaletov modus da digne Fruka gore u napad, kako bi primio lopte i dijelio ih lijevo, desno te realizirao povratne u peterac (treba poraditi na realizaciji preko zime ili će mu se valjda konačno odčepiti).
Alternativa bi mogla biti, ako odlučimo igrati sa klasičnom špicom je da se Fruka povuče više nazad u rolu a la Pirlo, sa kvalitetnim defanzivcem koji bi ga pokrivao (Selahi ili Petrovič), Janković kao ona lutajuća osmica sa dovoljnom slobodom u napadu i kao dio prve linije obrane i presinga, te jaka krila za širiti igru. Na taj način bi mogli iskoristiti njegov pregled igre i kvalitetu dugih dodavanja. Jedino je pitanje koliko bi destabiliziralo obranu.

Moguće je da sam skroz u krivu, ali otvoren sam za raspravu.  :nisamja:
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

R
Mene interesira da li  po vama Fruku cijena raste ili pada na toj poziciji... ne vidim kome ga mozemo prodati kao laznu 9

Quote from: Ro-Ro on 23.12.2024, 14:42Mene interesira da li  po vama Fruku cijena raste ili pada na toj poziciji... ne vidim kome ga mozemo prodati kao laznu 9
Hmmm ja sam cijelo vrijeme mislio da se nogomet igra za bodove, mjesta i trofeje, a kad ono igra se za koliko će neki igrač sutra vrijediti.  8)

NHF ;)
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: D2 on 23.12.2024, 15:23Hmmm ja sam cijelo vrijeme mislio da se nogomet igra za bodove, mjesta i trofeje, a kad ono igra se za koliko će neki igrač sutra vrijediti.  8)
Zašto se navijači opterećuju time koji igrač će koliko vrijediti?  8)
#degenerik
"Nismo svi bez pršuta na čelu komunjare."
~TIR, 03/06/2026

K
Quote from: Ro-Ro on 23.12.2024, 13:58
Quote from: Kostrena on 23.12.2024, 12:42
Quote from: LenRi on 23.12.2024, 12:30
Quote from: Kostrena on 23.12.2024, 12:12Zajebo je kad vidiš koga je Sopić i ekipa htjela a koga im je Miško doveo.
Jedan trpa u Zvezdi i vrijedi 4M drugi je odigrao sve skupa 90 minuta u Italiji
Pa da li je taj Duarte bio opcija, odnosno da li smo financijski mogli pokriti taj transfer?
Bio je pred potpisom, trebalo je još samo liječnički.
Možda se nebi ni on uklopio kod nas, nikad nećemo saznati

A preko kojega managera smo ga probali dovest, u cijoj je on agenciji. MOZDA u tome grmi lezi zec
Istoj onoj u kojoj je recimo Vinicus Junior i De Bruyne

K
Dok je Durdov na 3,5M a Galešić na 3 nema brige 🤮

-
Da je Galešić dole bila bi mu cijena 13M

R
Quote from: D2 on 23.12.2024, 15:23
Quote from: Ro-Ro on 23.12.2024, 14:42Mene interesira da li  po vama Fruku cijena raste ili pada na toj poziciji... ne vidim kome ga mozemo prodati kao laznu 9
Hmmm ja sam cijelo vrijeme mislio da se nogomet igra za bodove, mjesta i trofeje, a kad ono igra se za koliko će neki igrač sutra vrijediti.  8)

NHF ;)

Pa sa obzirom da nam se klub ne financira i da nam se ne pokriva budget od prodaje godisnjih preplata mislim da je pitanje na mjestu  :nisamja:
Naravno da se igra za kante itd , meni osobno Fruk puno vise u toj igri donosi kao vezni, kuzim I da je na ovoj poziciji bio odlican ali steka mu zabijanje golova ali opet jucer je asistirao Janku .... da li ga forsirsti kao laznu 9 ili dovesti napadaca ? O toj vrijednost pisem...imam osjecaj da ce on lakse napravit transfer kao vezni ili iza napadaca nego kao lazna 9 a time ce i klub profitirati ...mislim da je ovo privremeno rijesenje

K
Fruk će na proljeće biti vezni igrač

R
Trazimo li novoga napadaca ili se nadamo da ce Perica I Dogan nakon priprema biti ta dvojica

Z
Quote from: Kostrena on 23.12.2024, 17:10Fruk će na proljeće biti vezni igrač
Decko je cista desetka,nikad nece biti spica, osmica ili krilo.

Z
Quote from: Ro-Ro on 23.12.2024, 17:24Trazimo li novoga napadaca ili se nadamo da ce Perica I Dogan nakon priprema biti ta dvojica

Nadam se da je Perica bivši, a  Dogana na posudbu u Goricu.

R
Quote from: Fornax on 23.12.2024, 15:26
Quote from: D2 on 23.12.2024, 15:23Hmmm ja sam cijelo vrijeme mislio da se nogomet igra za bodove, mjesta i trofeje, a kad ono igra se za koliko će neki igrač sutra vrijediti.  8)
Zašto se navijači opterećuju time koji igrač će koliko vrijediti?  8)

Zato sto nam se politika kluba svodi na principu, dovedi jeftino , digni vrijednost i prodaj, nazalost osvajanje prvenstva nije prioritet vec ako se desi super ako ne Europa je nagrada
Dugorocno forsirsti odlicnog veznoga kao laznu 9 ? Ne znam ali time mu smanjujemo vrijednost  , rade bi da dovedemo jednoga dobrog napadača ili. Akon proprema damo sansu ovima sta ih imamo na tim pozicijamq

Quote from: Kostrena on 23.12.2024, 17:10Fruk će na proljeće biti vezni igrač

Insinuiraš dolazak nove špice?
Ili novi taktički masterclass u režiji Đalovića?