RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

T
Nego @Monarh daj vrati se na moj komentar sa 119 stranice, i objasni mi još jednom zašto je 5M od sponzora pičkin dim za tebe?

Ti si pametan i uspješan, i principijalan. Argument "boli me kurac nisam Miško" ne priznajem, jer ako imaš muda to napisat. I pljucat po nečijem poslu tako jednostavno, i po nečijoj firmi, i po nečijem klubu ajde frajeru dokaži da 5M od sponzora se može nabavit.

Predloži ideje, ili konkretno reci što bi ti sponzorima ponudio drugačije? Kada je već 5M jednostavno? Pljucaš po tuđem radu i govoriš kako su nesposobni, daj konkretni prijedlog ili barem ideju.

Čekamo ...

S
Quote from: river92 on 15.07.2024, 21:06
Quote from: Monarh on 15.07.2024, 19:25
Quote from: river92 on 15.07.2024, 19:12čovjek koji je bogatiji od svih registriranih clanova foruma kumulativno, ima privatni nogometni klub s kojim je osvojio jedini naslov prvaka u povijesti, nekoliko kupova i igrao nekoliko puta skupine euro natjecanja s klubom za kojeg je Renova bila nepremostiva prepreka u europi je neambiciozan i mora hitno prodat klub  :svakacast:  :svakacast:  :svakacast:  kako bi Masimo Busaka svojevremeno rekao Ivanu Bebeku "please stop talk for nothing"

Lako je bit pametan s tudjim parama dok tipkas po kompu i krajickom oka škicaš da ne vidi šef da prosipas mudrost po forumu umjesto da radis  :nisamja:
Ako se odnosi na mene, falio si, sam sam svoj šef, radnici su odavno doma, zapravo pol ih je na godišnjem, plaćenom,uz bonuse.

A ovo tvoje, citiram, "lako je biti pametan i s tudjim parama..." se itekako može odnositi na sadašnjeg vlasnika kluba koji se tako ponašao dok je vlasnik kluba bio Volpi, tj. SS.

Ponavljam, klub je PRIVATAN, isto kao  što su privatne banke, auto kuće, restorani, kafići...

Jesi li spreman platiti 130% skuplje uslugu omiljenog kafića, platiti isto toliko skuplje omiljenu marku auta, uzeti kredit sa 130 %v većom kamatom... Jer jebi ga, lako je s tudjim parama(od banke) kupiti stan, i onaj da napravi Daciu se isto muči kao u Audiju, neka koštaju isto!

Svaka cast za poduzetnistvo (nije sarkazam, postujem to maksimalno)..sto se tice nabrojanog, nisam spreman apsolutno ni jednu uslugu, ni jedan proizvod, ni jedan auto, bas nista platit vise od realne trzisne cijene, pa ako je ikako moguce i malo manje, aaali kad je Rijeka u pitanju, kupit cu i platit cu, naravno, pod uvjetom da imam od cega zivit nakon te transakcije.. zasto? pa zato jer za Rijeku navijam, volim taj klub i zelim ga podrzat... ne navijam no za Barillu, ni za Volvo, ni za bilo sto drugo, zaboli me za bilo koji drugi brend ali za Rijeku navijam i ako Vrhovni komandant mora dignut cijenu 200 posto da bi Rijeka i dalje bila top klub za nase prilike, ja sam tu da to podrzim.. naravno, ako mogu...

U tome jest izazov - mi ne znamo da li "Vrhovnik" mora dignut cijenu. Razlog poskupljenju kojeg je spomenuo nije financijski argumentiran, odnosno nije s kupcima usluga iskomuniciran validan razlog nezabilježenog poskupljenja pretplata u povijesti kluba.
Nekim ljudima to jako iziritira centre za kritičko razmišljanje.
Osobno, ne slažem se ni poslovno, jer da je dignuo pretplate 50-70%, imao bi osiguran stalan visok broj pretplatnika, a ovako je doveo i financijsku i brojčanu stranu u priličan rizik.
Kako billo, uskoro ćemo vidjet rezultate poslovnog rizika. Ili nećemo, jer je možda bolje ne objavit brojeve?  :nisamja:

A
hebote gdje ode tema Ri mercata  :sta:

R
Quote from: Monarh on 15.07.2024, 21:51
Quote from: river92 on 15.07.2024, 21:06
Quote from: Monarh on 15.07.2024, 19:25
Quote from: river92 on 15.07.2024, 19:12čovjek koji je bogatiji od svih registriranih clanova foruma kumulativno, ima privatni nogometni klub s kojim je osvojio jedini naslov prvaka u povijesti, nekoliko kupova i igrao nekoliko puta skupine euro natjecanja s klubom za kojeg je Renova bila nepremostiva prepreka u europi je neambiciozan i mora hitno prodat klub  :svakacast:  :svakacast:  :svakacast:  kako bi Masimo Busaka svojevremeno rekao Ivanu Bebeku "please stop talk for nothing"

Lako je bit pametan s tudjim parama dok tipkas po kompu i krajickom oka škicaš da ne vidi šef da prosipas mudrost po forumu umjesto da radis  :nisamja:
Ako se odnosi na mene, falio si, sam sam svoj šef, radnici su odavno doma, zapravo pol ih je na godišnjem, plaćenom,uz bonuse.

A ovo tvoje, citiram, "lako je biti pametan i s tudjim parama..." se itekako može odnositi na sadašnjeg vlasnika kluba koji se tako ponašao dok je vlasnik kluba bio Volpi, tj. SS.

Ponavljam, klub je PRIVATAN, isto kao  što su privatne banke, auto kuće, restorani, kafići...

Jesi li spreman platiti 130% skuplje uslugu omiljenog kafića, platiti isto toliko skuplje omiljenu marku auta, uzeti kredit sa 130 %v većom kamatom... Jer jebi ga, lako je s tudjim parama(od banke) kupiti stan, i onaj da napravi Daciu se isto muči kao u Audiju, neka koštaju isto!

Svaka cast za poduzetnistvo (nije sarkazam, postujem to maksimalno)..sto se tice nabrojanog, nisam spreman apsolutno ni jednu uslugu, ni jedan proizvod, ni jedan auto, bas nista platit vise od realne trzisne cijene, pa ako je ikako moguce i malo manje, aaali kad je Rijeka u pitanju, kupit cu i platit cu, naravno, pod uvjetom da imam od cega zivit nakon te transakcije.. zasto? pa zato jer za Rijeku navijam, volim taj klub i zelim ga podrzat... ne navijam no za Barillu, ni za Volvo, ni za bilo sto drugo, zaboli me za bilo koji drugi brend ali za Rijeku navijam i ako Vrhovni komandant mora dignut cijenu 200 posto da bi Rijeka i dalje bila top klub za nase prilike, ja sam tu da to podrzim.. naravno, ako mogu...
Od Rijeke više volim svoje dijete, valjda je to razumljivo, pa mi ne pada na pamet da mu dignem džeparac 200 % jer je on rekao "Tata, treba mi..." Daj mi ti nešto zauzvrat, i to više nego do sada, hoću još bolje ocjene, radit ćeš to i to, pa ćemo tek tada razgovarati o povećanju. A ne, "ti me voliš, ja sam tvoje dijete..."

Stvarno kod mene nije problem cijena pretplate, više me iznenađuje kako ljudi slijepo slijede neke odluke, sve prihvaćaju automatizmom bez propitkivanja i gledanja stvari iz više kuteva. Ja sam uvjeren, da sutra Rijeka objavi da na utakmicu prvog kola protiv Lokomotive svi navijači moraju doći u odijelima i leptir mašni, bilo bi gunđanje, toplo je, nemam leptir mašnu... A onda kako bi se bližila utakmica došlo bi bar 2 milje ljudi, i bilo bi "a i tako će mi trebati i odijelo i leptir mašna kasnije za..."

Kada tako mislis objasni mi ovo onda ako nije problem
 znaci u Hr  su cijene toliko otisle u visine a standard zivita u zadnjih ne znam 5 godina toliko u padu da ne idem dublje I svi to prihvacaju kao normalno I snalaze se na svoje nacine a prosli izbori su pokazali da vecinu to previse ne opterecuje jer nastavljamo dalje po starom....pa kako nas je onda ova situacija sa preplatama toliko razjebala, koja je razlika

S
Quote from: armada on 15.07.2024, 22:24hebote gdje ode tema Ri mercata  :sta:

Umjesto rasprave dal nam može Gaby pomoć protiv goropadnih Rumunja i dal ćemo vidjet šta od njega protiv RBS-a preksutra?

O
Quote from: Snjesko on 15.07.2024, 15:13Znaci oni stvarno ne mogu smislit nista drugo nego uzimat igrace Dinama sa nekakvim dealovim gdje se ispostavi na kraju da Dinamo ima 75% od sljedece prodaje i/ili neke buy back opcije  :svakacast:

Majke mi, ako Pasalic zavrsi u Dinamu, unatoc nemalim parama koje sam dao za pretplatu, Rujevica me nece vise vidjet, nema teorije.
Miskovicu prodaj klub jebo te bađet
[/quote

Ajmo Miska Zvat Mister Badzet od sada

O
15.07.2024, 22:49 #1806 Last Edit: 15.07.2024, 22:50 by Orpat
Quote from: 18orvat on 15.07.2024, 15:35Imamo istu momčad kao prošle sezone +1 godinu zreliju i uigraniju te ove sezone očekujem u kvalifikacijama za EL predstave na razini iznad onih protiv LOSC.

Ne znam čemu panika.

Fali rotacijue, nemamo pricuve adekvatne, to je sad problem, nemamo bas ni bekove, a nemamo pravog centarfora o tome se radi.

O
Quote from: Ian Curtis on 15.07.2024, 15:51Hm, uspoređujete ovaj prijelazni rok s prošlogodišnjim. Doveli smo megazvijezde, Ivanovića, Jankovića, Pašalića i Fruka, otimalo se za njih pola Europe. Najzvučnija pojačanja su bili Pjaca i Yansane. Po Radeljiću se sralo dok je krpao onu poziciju lijevog beka.

Jbte, ja bih prošle sezone nakon odrađenog prijelaznog roka bjanko potpisao 4. mjesto.

Rukavina je već viđeni modus operandi, ne branim Miška i dovođenje Dinamovih otpadaka, ali realno, dečko je bio veliki talent, ako je tako, normalno da je ugovorno vezan za Dinamo, to je Mamićeva ostavština.

Dečko može biti flop kao Antonio Marin (koji je ipak bio posuđen i koji nije htio raskid s Dinamom jer je tamo imao jebačke pare) ili može ovo shvatit da je došao u klub gdje će igrat i vratit se u život nakon dvije godine grijanja klupe. Samo je na njemu. Da zna igrat, sigurno zna.

A Miško kao Miško, nije uložio ništa, obećao je 50% ili kolikoveć transfera, ako uspije, zaraditi će se neka para, ako ne uspije, nikome ništa.

Ajde malo vjere, možemo dobiti jebačkog igrača, dečko nas je mogao i odjebat i ostat na sisi u Dinamu pa otići u Slaven na posudbu jer, eto, želi uspjeti u Dinamu. Pa nije, dobio je papire i očito htio doći ovdje.

Dajmo mu šansu.

najvaznije od svega sto si nabrojio je da dolazi potpisati ugovor, dakle nije posudba sto je jako jako bitno. Samo ne bih volio ono u smislu igram za Rijeku navijam za dinamo, to nikako nebih.

O
Quote from: Snowcrash on 15.07.2024, 17:54
Quote from: Arci1984 on 15.07.2024, 16:27Evo SN članak da Dinamo šalje Rukavinu i nudi 4 mil za Pasalica

Treba uzet 4 mijke i 20% od budućeg transfera.

Ako doboje tih 4 mil eura, pa valjda ce dat 700000 eura za zamjenu.

S
Sad ste me natjerali pogledat nekoliko relativno friških snimki Rukavine.
Sve to super izgleda ali ne bi se trebalo oslanjat na njegovu pribranost, koncentraciju i obrambene zadaće.
Sjajno će se uklopit u naš brljav napad.  ;D

I
Samo mala digresija.
Kada se osvojila dupla kruna Volpi je bio van kluba.

Španjol i Jezic to su usporedbe sa Miškom relevantne.
Razlika je da su bili partijski ljudi.
Spanjol je i svjedočio kako je potplaćivao sudce kao i svi tada jer je to bio put do uspjeha.
Jezic je najvećem zlikovcu u povijesti RH ( osuđenom zlikovcu ) držao skale.

Misko je pekao zanat u najkorumpiranijoj državi na svijetu, ali u nogometnom svijetu je najdalje od gore
nabrojanih sa rukama u pekmezu.

Quote from: toñito on 15.07.2024, 22:08Nego @Monarh daj vrati se na moj komentar sa 119 stranice, i objasni mi još jednom zašto je 5M od sponzora pičkin dim za tebe?

Ti si pametan i uspješan, i principijalan. Argument "boli me kurac nisam Miško" ne priznajem, jer ako imaš muda to napisat. I pljucat po nečijem poslu tako jednostavno, i po nečijoj firmi, i po nečijem klubu ajde frajeru dokaži da 5M od sponzora se može nabavit.

Predloži ideje, ili konkretno reci što bi ti sponzorima ponudio drugačije? Kada je već 5M jednostavno? Pljucaš po tuđem radu i govoriš kako su nesposobni, daj konkretni prijedlog ili barem ideju.

Čekamo ...

Vrlo rado

Dakle, ja sam "konzument" NK Rijeke, ponekad i "gunđalo", imam prijatelje koji su "hejteri i ne navijači".

S obzirom da svojim novcem pridonosim "na kraju dana" ovom klubu i time punim "bađet" ponekad mi smeta što "ne prodajemo zlato i dijamante" ili dok poskupimo pretplate za 130% istovremeno čujemo da nas je neki igrač "zadužio" nakon 2 sezone kod nas i da "nećemo propasti za par sto tisuća eura".

Kada si budem "kupio svoj klub" onda ću i dovesti sponzore. Mada, zapravo i jesam već sad vlasnik kluba, mada mi je to vlasništvo onemogućeno.

Rijeka je PRIVATAN klub, većinski, nije humanitarna organizacija da bi se ti digao na zadnje noge jer sam ja rekao da nemamo sponzora. Uostalom, moja lova ide tom klubu i po onih 30% vlasništva.

Ja nisam pljucao Miška ni klub, a sve ove gore rečenice s navodnicima su riječi vlasnika kluba gdje  on, u većini, pljuca navijače, pardon, konzumente kluba.

Ja nisam za sebe rekao ni da sam pametan ni uspješan, samo čovjek sa principima i stavom. Vidiš, kod mene u životu nema šanse da bi npr. mjesecima cmizdrio po medijima o zlom Jakiru i Dinamu koji mi oteo trenera, odbijao sjesti u ložu s njima... A onda sljedeće godine radio posao s njima.

Vlasnik kluba, auto kuće, restorana, kafića... mora biti spreman na kritiku i prihvatiti je te pokušati otkloniti uzrok iste na zadovoljstvo "konzumenta" a ne istog napadati jer on nije zadovoljan "njegovom firmom"

S
Quote from: Orpat on 15.07.2024, 22:58
Quote from: Snowcrash on 15.07.2024, 17:54
Quote from: Arci1984 on 15.07.2024, 16:27Evo SN članak da Dinamo šalje Rukavinu i nudi 4 mil za Pasalica

Treba uzet 4 mijke i 20% od budućeg transfera.

Ako doboje tih 4 mil eura, pa valjda ce dat 700000 eura za zamjenu.

Iz navijačke pozicije čim prije se riješimo Pašalića, prije će se ispunit Miškov plan, i prije će Sopić dobit ikakvu zamjenu.
Nije Sopić bez veze rekao, kad su otišli, kako bi volio da se nitko od trojice ne vrati iz EP-a.

I
Meni se Pasalic osobno ne pjaza, karakterno.
Ima onu pljuju, konkretan mi je, ali mislim da je ograničen.
Dao bih ga za 3 M Gabya u 100% vlasništvu bez dijeljenja , Emrelia ili nekog mladog lijevog beka bez da trepnem.

Zašto uzimamo otpatke dinama?
Jedina mi je misao, a tako i je da au tudji otpaci slabiji.
Prošle sezone smo uzeli, točnije pretprošle otpatke Slaven Belupa. Na kraju su ti otpatci Slaven Belupa imali statistiku jednog Pjace skoro.
Pa mi da smo doveli Hoxhu umjesto tog Pjace, bili bi prvaci, bar nam ne bi zapaprio u dresu Belupa i Dinama...

S
Quote from: ispod stijena on 15.07.2024, 23:38Meni se Pasalic osobno ne pjaza, karakterno.
Ima onu pljuju, konkretan mi je, ali mislim da je ograničen.
Dao bih ga za 3 M Gabya u 100% vlasništvu bez dijeljenja , Emrelia ili nekog mladog lijevog beka bez da trepnem.

Zašto uzimamo otpatke dinama?
Jedina mi je misao, a tako i je da au tudji otpaci slabiji.
Prošle sezone smo uzeli, točnije pretprošle otpatke Slaven Belupa. Na kraju su ti otpatci Slaven Belupa imali statistiku jednog Pjace skoro.
Pa mi da smo doveli Hoxhu umjesto tog Pjace, bili bi prvaci, bar nam ne bi zapaprio u dresu Belupa i Dinama...

Zašto uzimamo otpatke Dinama?
Zato jer nitko u državi nema ni blizu bazen amaterskih klubova s masom djece + ne ulažemo u masovnu selidbu roditelja s talentiranom djecom u Rijeku.
Naši skupljači lopti se obično sele iz Rijeke u Tovarland.
Ne znam kako mi ili bilo tko drugi u državi može konkurirat prvoj pro 6-godišnjoj ponudi Dinama Rukavini. Ili bilo kojem drugom igraču u državi koji je napunio 18?
E sad, ako si otac otpatka Dinama, koji slijedeći klub u HNL-u ima najviše šanse za prodat tvog sina?
Onaj koji je na kraju odlučio - obitelj Rukavina se odlučila prekinuti financijsko izdašan ugovor. Oni kockaju na veću minutažu i bolji izlog nego u Dinamu za Gaby-ja.
------------
Neće valjda izabrat Tovarland da im se svi sprdaju sa sinom i na kraju završi na posudbi u Radomljah?