RI Mercato 2024

Started by vMario87, 04.03.2024, 14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Quote from: Deba on 28.01.2025, 22:49Mi imamo 50% sansi za osvojit ovo prvenstvo. Sve je u nasim rukama, +7  od dinama nije mala prednost i ja vjerujem da cemo mi do kraja izgurati. Iskreno ne shvacam kako netko moze hajduku davati sansu za titulu, al ajmo rec da imaju 15%, a dinamu dajem 35%, iako je i to puno. Jos samo da dopeljemo jednog stopera i spremni smo uzeti i kup

50% šansi? U stilu ili ćemo osvojiti prvenstvo ili nećemo?
Zašto tovarima ne bi davali šanse, ili im davali 15%? Trenutno i oni imaju +5 od dinama. Zato jer će se po putu do kraja sezone samouništiti? Za razliku od nas, koji se tobože nikad nismo samouništili do kraja sezone, iako smo bili u poziciji borbe za titulu na polusezoni?
U ovom trenutku ne vidim zašto bi mi imali puno veću prednost od njih, osim ova 2 boda. Malo bi ipak trebalo smanjiti bahatost u najavama.

U stanju smo sami sebi propucati obje noge do kraja ovog prijelaznog roka.
Tamo negdje daleko, a opet blizu...

D
Mislim da će nam daleko najteže biti nadoknaditi Selahija. Slažem se sa upisima za Pašalića, ja ne bih htio da ode, osim ako on na tome ne inzistira jer meni je odličan.

Ali gledajući važnost za ekipu, Selahi mi je neprikosnoveni broj 1. Tu će nas morati pomaziti sreća da ipak odluči naći neku kvalitetniju opciju na ljeto kada ih sigurno ima više obzirom na klauzulu.

A zamjeranje upravi da ga nije vezala dužim ugovorom, baš kao što je već i napisano, pa valjda je svima jasno tko na tome inzistira. Između slanja najvažnijeg igrača na tribinu i propuštanja bilo kakve zarade, nauštrb i rezultata u međuvremenu, skloniji sam ovom solomonskom rješenju gdje ga ipak uspiju potpisivati godinu za godinu gdje ćemo i nešto zaraditi, ali i iskoristiti njegovu rolu u ekipi - vidjelo se i ove sezone što nam on donosi.

Tomo Ivković će uspjeti napraviti koliko mu Mišković dozvoli da napravi. Možeš imati najbolje savjetnike, ali ako je sustav koncipiran oko cara sa tisuću pomoćnika teško će se napraviti neki veći koraci naprijed. Sam potez da se traži pomoć izvana možda je znak početka nekih pozitivnih promjena

Z
29.01.2025, 09:30 #8447 Last Edit: 29.01.2025, 09:37 by Zelko Maler
ako ode Selahi treba dovesti nekog s ludom trkom. Lončar prvi izbor, dobro bi se i karakterno u klapu uklopio ( Zloma, Gojak, Radeljić), meni pada na pamet i Caseres, a Istra je nesto pricala oko povratka Petrusenka pa da se i tu uključimo.
Ima igrača, samo da ne dođe zadnji vezni sličan Petroviču  jer onda on i Petrovič neće moći igrati i moglo bi sjebati sve

Ma ne sekiraj se. Ode Selahi pa će Fruk igrat lažnu šesticu.

Selahi u Đalovićevom sustavu je bitan igrač, ali ne i ključan igrač što je bio u Sopićevom. Korekcija kod Sopića je bila prepuštena u potpunosti Selahiju i on je to jako dobro odrađivao. Kod Đalovića ipak igramo s dvije šestice, a i Janković je na osmici, a ne na krilu ili jako visoko kao što je često bio kod Sopića.

Bitan igrač svakako, ali rola koju sada igra nije više onako važna.

Quote from: david_ri on 29.01.2025, 08:55Mislim da će nam daleko najteže biti nadoknaditi Selahija. Slažem se sa upisima za Pašalića, ja ne bih htio da ode, osim ako on na tome ne inzistira jer meni je odličan.

Ali gledajući važnost za ekipu, Selahi mi je neprikosnoveni broj 1. Tu će nas morati pomaziti sreća da ipak odluči naći neku kvalitetniju opciju na ljeto kada ih sigurno ima više obzirom na klauzulu.

A zamjeranje upravi da ga nije vezala dužim ugovorom, baš kao što je već i napisano, pa valjda je svima jasno tko na tome inzistira. Između slanja najvažnijeg igrača na tribinu i propuštanja bilo kakve zarade, nauštrb i rezultata u međuvremenu, skloniji sam ovom solomonskom rješenju gdje ga ipak uspiju potpisivati godinu za godinu gdje ćemo i nešto zaraditi, ali i iskoristiti njegovu rolu u ekipi - vidjelo se i ove sezone što nam on donosi.

Tomo Ivković će uspjeti napraviti koliko mu Mišković dozvoli da napravi. Možeš imati najbolje savjetnike, ali ako je sustav koncipiran oko cara sa tisuću pomoćnika teško će se napraviti neki veći koraci naprijed. Sam potez da se traži pomoć izvana možda je znak početka nekih pozitivnih promjena

Za Selahija najvjerojatnije manager diktira duljinu trenutnog ugovora. Jasno je da bi ga klub htio zadržati i dulje od tih godinu dana. Nadam se da će i sami igrač prepoznati, koliko mu igra momčadi i rola odgovara njegovom skillsetu i ostati. Nezahvalna situacija.

Za Ivkovića sam već gore napisao, da ne znam jel ima neke reference za poziciju. Ne želim ga unaprijed otpisivati, možda će nešto i napraviti. Dovođenje osobe na ovakvu poziciju može biti korak naprijed i treba gledati s optimizmom i pohvaliti. Ali isto se nadam i da će mu sustav omogućiti da nešto napravi, inače njegov dolazak nema smisla.

Quote from: david_ri on 29.01.2025, 08:55Mislim da će nam daleko najteže biti nadoknaditi Selahija. Slažem se sa upisima za Pašalića, ja ne bih htio da ode, osim ako on na tome ne inzistira jer meni je odličan.

Pavlović?

Flego 2016-21
Budicin 2021
Pavlović 2022
Ivančić 2023
Ivković 2025

To je zadnjih nepunih pet godina voditelja omladinske. Volio bi da mi netko odgovoran može navesti tri stvari koje je bilo tko od navedenih uveo ili promijenio u svom jednogodišnjem mandatu.

Odnosno na temelju čega ih uopće mijenjamo jednom godišnje?  :nisamja:
#navodninavijač

Volio bih da mi netko objasni zasto mi nismo favoriti prvenstva? Pa igramo trenutno daleko najkonkretniji nogomet, prednost nad dinamom je zanimljiva i nije mala, a hajduk ko hajduk ce se sam unistit do korizme, a ako kiksaju za vikend onda im je gotovo prvenstvo

Neću o favoritima jer nema smisla ali ovaj vikend nije nemoguće da budemo +10 od dinama. Hajduk bi lako mogao kiksat protiv Lokosa.

Quote from: Deba on 29.01.2025, 10:55Volio bih da mi netko objasni zasto mi nismo favoriti prvenstva? Pa igramo trenutno daleko najkonkretniji nogomet, prednost nad dinamom je zanimljiva i nije mala, a hajduk ko hajduk ce se sam unistit do korizme, a ako kiksaju za vikend onda im je gotovo prvenstvo
Trenutno smo favoriti unatoc Galesicu u blizanca, da li cemo biti i nakon mercata to ovisi o Zalizanom. Npr da li ce doista Pasalic otici i  da li ce mu Menalo biti zamjena.
Rijeka je takva, što ju više gaze, to je jača 🔵⚪️
Osjećam puno negativne energije, a nijedna utakmica nije prijelomna 🤡

Quote from: Deba on 29.01.2025, 10:55Volio bih da mi netko objasni zasto mi nismo favoriti prvenstva? Pa igramo trenutno daleko najkonkretniji nogomet, prednost nad dinamom je zanimljiva i nije mala, a hajduk ko hajduk ce se sam unistit do korizme, a ako kiksaju za vikend onda im je gotovo prvenstvo

Trenutno da, ali ne kao izraziti favorit. Imamo +2 pred hadjukom, pa možemo imati veći postotak. Ali ne možemo 50% prema 15% na temelju ta 2 boda. Oni se mogu sami uništiti do korizme, a mi možemo izdržati do 1. maja. Na temelju čega nam daješ 50% šanse, a da to ne zvuči pomalo bahato?
Ako ćemo gledati prethodnih 20 godina, onda će dinamo uvijek biti blagi favorit za titulu na račun rezultata. Mi možemo imati malu prednost zbog ovih +7, ali nikako 50%. I tovari i mi imamo solidnu povijest lošeg proljeća u kojima smo gubili titule.
Koja je razlika između takvog razmišljanja i onog tovarskog, kako je situacija dobra jer oni imaju +5 pred dinamom, pa su im šanse za titulu velike...ah da, i Rijeka je tu negdje?

S

Mišković ne gleda angažman Ivkovića kao pomoć izvana, nego iznutra. Nažalost.

29.01.2025, 11:07 #8458 Last Edit: 29.01.2025, 11:12 by aahzinho
Quote from: Fiumano on 29.01.2025, 11:02Neću o favoritima jer nema smisla ali ovaj vikend nije nemoguće da budemo +10 od dinama. Hajduk bi lako mogao kiksat protiv Lokosa.

Nema smisla davati nikakve prognoze do ožujka i kraja prijelaznog roka. Možemo biti u prednosti, a možemo i do proljeća rasprodati pol momčadi.

R
Točno to. Tek kad završi prijelazni rok ćemo znat što je sa ambicijama. Ganja li klub vrh ili "vrh."