Toni Fruk

Started by Vado Magnar, 20.04.2024, 12:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Toni i kad ode zauvijek ce mu u CV pisati kao osvajaču dvostruke krune kojima je neizmjerno doprinijeo.
Volim grad koji teče

24.11.2025, 18:45 #92 Last Edit: 24.11.2025, 18:46 by Silvio Dante
Ne znam jesmo li svjesni što imamo prilike gledati u našem dresu. I kako će proći, kako će teći prilagodba na život bez Tonija. Kad danas sutra neminovno ode od nas. A što je pitanje trenutka. Nažalost.

Gledam taj nogomet čitav život. Igrao sam, trenirao. Uopće, sport je u mojoj kući religija. A ne znam da sam ikada ovako bjelodano, ovako egzaktno svjedočio transformaciji jednog igrača. Napretku, rastu, etabliranju, dominaciji, ljepoti, virtuoznosti.
O kojem vremenskom periodu pričamo? Ajde dve i pol godine, da zaokružimo. Ono što želim izreći, ovaj Toni Fruk danas, nema veze s Tonijem Frukom u ljeto 2023. kad je došao kod nas. Ta dva lika nisu ista osoba. To nije isti igrač.

Često smo preskromni, ja prvi od svoje skromnosti i principijelnosti da ikoga tko to nije zaslužio ne uvrijedim, ne unizim, idem sam sebi počesto na živce. Skromni, dajemo drugima zasluge i veće nego što im realno idu, sebi tražimo mane i kad treba i kad ne treba. Ali ovo smo odradili svjetski, za almanahe. Sportske škole i almanahe.

Jasno da se tu i Fruka nešto pita, dakako da su i njegove zasluge tu velike, ali ne znam iskreno bi li se igdje drugdje, na bilo kojem drugom izvoru ovako vode napio. U nepune dve i pol godine. Od onog igrača, do ovog igrača danas. Nadrealno. Nadrealan skok, nadrealan napredak.

Ovo je fantazija, ovo je poezija. Izrekavši ovo, ne mogu eto prežaliti što Orlando više nije s nama. Živo me zanima s kojim tonovima, s kojim epitetima samo bi on opisao Tonija, njegovu igru, njegovu ostavštinu u riječkom dresu. Gledam već skoro 30 punih godina, za ovo ranije neću apriori tvrditi, ali ja većeg majstora i veću klasu u riječkom dresu nisam gledao. Naglašavam. Dve i pol godine nam je dao. More veselja, more poteza, more ljubavi, i bokun trofeja rekli bi Dalmatinci. Bokun trofeja.
Neki će vjerujem tu "titulu" dati Kramariću. Poštujem, no nisam taj. Kramarić mi je "robot". Njegova riječka epizoda mi je bila robotizirana, sve je to bilo toliko brzo, i u krakom dahu da je teško sve i isprocesuirati. I dan danas i nakon toliko godina mi je. On je to sve i odrađivao, neka mi oprosti, poput robota. Takav karakter valjda. Dođoh, vidjeh, obavih. Toni mi je emocija, pitoma, širokogrudna i bogata nekad žitnica Slavonija.

Moramo biti ponosni na sebe što smo uspjeli. Što smo uspjeli u ovom poduhvatu. Od onog plahog dečka i igrača, do ovog danas. Rekoh, gledam, vidim, uviđam, ali takav nagli skok, takvu transformaciju, takvo etabliranje ja ne znam da sam ikada vidio.
I ostat će za povijest. Toni&Rijeka, Rijeka&Toni!!

Postujem razmisljanje.
Cinjenica je da je kod Fruka taj konstantni napredak kroz 2,5 godine stvarno brutalan. Cinjenica je i da je donio trofeje, prije svega onaj najvazniji, i da je dobrim dijelo sam vukao momcad do toga lani. Samim time ostat ce veci u ocima mnogih navijaca, mozda i u povijesnim knjigama.

Ali... S druge strane onaj Kramaricev peak...
Onu (polu)sezonu... Ono ce tesko itko ikada nadmadit. Itko ikada. Ono je bilo nadrealno dobro.

Uzivajmo dok mozemo, u nadi da ce brzo doci neki novi!

M
Apsolutno se slažem, ova godina s Đaletom je bila krucijalna. Tu se iznjedrio kao vođa kao lider  na svojim plećima je nosio momčad do titule, uz poštovanje drugima.
Sve one silne batine prozovnickih braniča su ga ocvrsnule a ne slomile. Oblikovale čak.
Velemajstor, pun siline, samopouzdanja, i zahvalnosti.
U 80oj minuti trči nazad da pokrije čovjeka.
Karakterno i igrački, velemajstor.

Toni Fruk je najveći igrač u modernoj povijesti Rijeke.

Vugrinec je tu bio godinu dana, no comment.
Krama je 15 od svojih 55 golova zabio ili iz penala ili Zmaju iz Blata. I dalje ima vanserijske brojke, ali ta činjenica nije na odmet. Kvalitetu ne sporim, najbolji napadač kojeg smo imali, ali rezultatski nema gotovo ništa.
Anasa je glava spriječila da postane svjetski igrač, dvaput.

Rezultatski ima sve.
Kvalitetno ima sve.
Karakterno ima sve.
Čeka se samo još financijski aspekt kao točka na i.

Europsko proljeće i nastup na SP ga mogu samo dodatno uzdignuti na poziciju na kojoj ga nitko nikad u budućnosti neće skinuti. Ali već sad je najveći.
#navodninavijač

I
Najveća prednost Fruka je glava.
Normalan, staložen decko, nikakav influencer tip, decko iz susjedstva kako se kaže.
Imam neku osobnu mantru da je kod sportaša glava 40% talent 20% i rad 40%.

Ja sam ga tu prozvao na forumu riječki Totti. Meni je Francesco najbolji igrač kojeg sam gledao uživo i svaki put sam odlazio u Udine na utkmicu da bih ga mogao gledati.
Bas mi po vokaciji baca na njega.

Krama ... pa ja ne volim izdizati jednog da bi spustio drugog, ali Krama je i dolaskom u Rijeku imao vec nekakav pedigre.
On je pokidao sve rekorde u mladjim uzrasnim kategorijama.

Uglavnom, kako je poeta Silvio napisao, Fruk je definitvno nekako ljudski "topliji" i po meni ima veći influence na ekipu

Franko?
prvenstvo, dva kupa i europaliga, goloruk
vs
prvenstvo, kup i konferencijska liga

A
24.11.2025, 21:22 #98 Last Edit: 24.11.2025, 21:23 by ArmadaZg
Kao sto je provukao TIR, Fruk je sve ono sto je trebao biti Anas.

Uostalom kao sto je onomad rekao Bilic, Anas je trebao biti igrac za Liverpool, ako je bas mora ikada otici u klub losiji od Rijeke :)

Fruleta bi svakako trebalo zadrzati do ljeta, od cinjenice da se ljeti prave pravi transferi, do WCa, do..., jako puno stvari.
Poznavajuci njegov mentalni sklop, sumnjam da ce risikirati WC, pa makar ga zvao i Real Madrid!
I Baturina je prije Coma bio sigurna oklada za ljeto u USA, a danas bi njegov odlazak tamo bio - SciFi.

Trebalo bi mljeti HNL osovinom Fruk-Dantas-Vig, pa onda kad jednom ode - staviti Dantasa na njegovu poziciju, a lovu od Fruka reinvestirati u igraca slicnog razmisljanja i kvalitete - ako je ikako moguce - Jagusica, koji isto ne zuri van nego ide stepenicu po stepenicu.
Taj je isto sigurna oklada za top povrat ulozenog.

Za kraj ne budemo li ove godine prvaci, sto je isto u ovom trenutku SciFi, bit ce mi zao k'o psu.
Trebat ce nam neko vrijeme da se naviknemo na zivot bez Fruka, ovo je idealna prilika da se osvoji, a izbije li se smradivima iz maximira LP 2 sezone za redom - spil se nanovo mijesa.

P
24.11.2025, 23:08 #99 Last Edit: 25.11.2025, 07:15 by Petro
Ufff, toni ili krama tesko je rec....oba dvojica su vrlo prizemni i pametni tipovi sto cijenim kod igraca, ali mi je tesko ovako na prvu rec da je fruk najbolji igrac u nasoj novijoj povijesti jer lakoca kojom je krama zabijao i to nekim renomiranim euro ekipama je bilo fascinantna....

Svatko ima pravo na svoje mišljenje i dojmove, to su osobni doživljaji i stavovi. Ja se nikako ne bih složio s opisom o Krami robotu dok je bio kod nas itekako je guštao i uživao, a i mi s njim. Ne želim ih uspoređivati pogotovo ne na način da bih jednog uzdizao na račun drugog, niti ima potrebe za tim. Krama je bio jedan od onih "naših" purgera, a dosta ih je u Rijeci našlo svoj klub, neki dosegli rang legendi. Toni na našu sreću još piše zajedničku povijest. Sve što trebamo i možemo je guštati što smo imali i imamo takve igrače u našem dresu. Guštajmo ljudi!
Kad oni zagrme, mi letimo! - Devetak
do 26.3.2025. - Simpatizer HNK "Provincija" - Rijeka s.d.d., do 3.1.2025 - ab ovo

Quote from: ArmadaZg on 24.11.2025, 21:22Kao sto je provukao TIR, Fruk je sve ono sto je trebao biti Anas.

Uostalom kao sto je onomad rekao Bilic, Anas je trebao biti igrac za Liverpool, ako je bas mora ikada otici u klub losiji od Rijeke :)

Fruleta bi svakako trebalo zadrzati do ljeta, od cinjenice da se ljeti prave pravi transferi, do WCa, do..., jako puno stvari.
Poznavajuci njegov mentalni sklop, sumnjam da ce risikirati WC, pa makar ga zvao i Real Madrid!
I Baturina je prije Coma bio sigurna oklada za ljeto u USA, a danas bi njegov odlazak tamo bio - SciFi.

Trebalo bi mljeti HNL osovinom Fruk-Dantas-Vig, pa onda kad jednom ode - staviti Dantasa na njegovu poziciju, a lovu od Fruka reinvestirati u igraca slicnog razmisljanja i kvalitete - ako je ikako moguce - Jagusica, koji isto ne zuri van nego ide stepenicu po stepenicu.
Taj je isto sigurna oklada za top povrat ulozenog.

Za kraj ne budemo li ove godine prvaci, sto je isto u ovom trenutku SciFi, bit ce mi zao k'o psu.
Trebat ce nam neko vrijeme da se naviknemo na zivot bez Fruka, ovo je idealna prilika da se osvoji, a izbije li se smradivima iz maximira LP 2 sezone za redom - spil se nanovo mijesa.

Mislim da ovo što si spomenuo za Jagušića ima ako 5% šanse da će doći do toga, jedino da Dinamo ne krene po njega.. A ako krenu, neka dvaput razmisli da mu ne bi karijera propala kao mnogima od kojih se očekivalo, pa na kraju u Dinamu nisu 10 utakmica skupili...

Volio bi da griješim što se toga tiče, a dečko bi stvarno bio idealna zamjena za Fruka na toj poziciji..

Fun fact, čak sam ga i na manageru dovukao nakon što sam Fruka prodao u Dortmund, dečko je killer samo takav... :sta:

Živi bili pa vidjeli što nam slijedi, a do tada uživajmo u potezima našeg maestra.

I
Jagušić u Rijeci je danas SF, na žalost.
 Krama je legenda kluba, nikakav robot. Čovjek je skinuo majicu i dobio žuti kad je zabio Dinamu.
A Fruk....puno veći emotivac od Krame i poštenjačina. Vidjelo se iz onih reakcija kada su ga sudci sjekli.  Prizeman. Petencijal Anasa i glava Fruka. Po meni, ako ga ozljede zaobiđu, samo nebo mu je granica.

Quote from: Idemo on 25.11.2025, 10:19Jagušić u Rijeci je danas SF, na žalost.
 Krama je legenda kluba, nikakav robot. Čovjek je skinuo majicu i dobio žuti kad je zabio Dinamu.
A Fruk....puno veći emotivac od Krame i poštenjačina. Vidjelo se iz onih reakcija kada su ga sudci sjekli.  Prizeman. Petencijal Anasa i glava Fruka. Po meni, ako ga ozljede zaobiđu, samo nebo mu je granica.
baš sam htio napisati da je Krama jedan od rijetkih, ako ne i jedini koji se nije ispričavao što je zabio dinamu

D
Jagusic je Dinamovac, prošao njihove juniorske skole i poslali ga na kaljenje. Ili ide van ili se vraca u Dinamo druge varijante su toliko nerealne, veca je sansa da krama na ljeto bude u Rijeci, a i to je nemoguce