SHNL 32. kolo: Lokomotiva - Rijeka, nedjelja 28.04.2024, 19:30h

Started by Gnjusna Izdajica, 24.04.2024, 10:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

R
Tko je pročitao članak o Kolariću u SN u nedjelju znao je kako će se sudit.

S
Quote from: Zelko Maler on 29.04.2024, 16:51ljudi ovaj poraz nije kiks. Ovaj niz je bio nerealan koji smo imali  Poraz kod Lokse na Kranjči, Loksi koja ima u proljetnom dijelu dva pozitivna rezultata protiv dinama pobjedu i x, pobjedu protiv tovara, pobjedu protiv Osijeka.  Nije realno da ih šamaramo stalno a ostali gube. Prošli smo ih u kupu, dobili 4:0 na Ruji, ne možeš ih stalno rastavit, pogotovo ne u gostima.

Ovaj rezultat mene ne boli ni ne brine, mene boli 4 komada Slavena na Ruji i Godin penal. To mje je više sjebalo. Ovo jučer ne mijenja ništa, ajmo dalje.

Poraz nije kiks, igra je bila jedan veliki kiks. Možda i priprema utakmice, a možda i reakcija na terenu, pogotovo nakon onog teškog upozorenja od poništenog gola. Pa još nakon Obregonovog gola, očekivao sam opsadu gola Lokse, umjesto toga gledali smo 25 minuta mrcvarenja.

Vjerujem da se može dokazati kao je svaka utakmica priča za sebe već ove nedjelje. Ali ako se sjetimo da je dosta ljudi upozoravalo kako nam je igra u padu, treba ovaj put složiti baš jebenu taktiku da se mogućnost poraza pokuša svesti na minimum. Sve snage na ovu utakmicu, ne razmišljati da ih je nakon toga još tri do kraja. Koji dan odmora, rekuperacija, pa... kako bi Kek rekao - rock and roll!

R
Pa nije svaka utakmica ista. Po dosadašnjim utakmicama papci nam nebi dali gol 10 dana. Prvi gol Radeljić mrvu kratak i spusti loptu njima. Drugi gol Pjaca doda njima loptu. Jebiga valjda je takav dan kad sve ide krivo. Gledao sam i najkatoličkije pa se i tamo vidi kikseva u obrani. Nije sve crno i bjelo. Vlakići nisu ove godine izgubili ni jednu sa vodećom četvorkom. Paše im otvoreni nogomet.

S
Quote from: robil on 30.04.2024, 09:18Pa nije svaka utakmica ista.
Pa i meni se čini da sam ja upravo to rekao gore...

S
Nego... upravo me prijatelj pita "kako to?"; naš dečko, živi u Zagrebu, vidjeli smo se u Kranjči na Rudešu i popili pivu. Nije mu jasno kako se dogodilo nekoliko lošijih utakmica, nesigurnih partija glavnih igrača itd.

Mrtav hladan odgovorio sam mu "to su osnovna pravila dinamike sportske forme... ne možeš u velikom kontinuitetu biti na 100%".

I kako sam to rekao, zaključili smo koja je najveća svinjarija našeg nogometa. Ništa novo, ali... stvarno se našima ne može ništa zamjeriti. Nema tog kluba na svijetu koji je u top izdanju igrao mjesecima, godinama. A ta svinjarija je - da Rijeka s ovakvim nizom nije osigurala prvo mjesto. To je jednostavno svinjarija i sramota našeg nogometa i ovog društva. Sad se otvaraju oči, shvatili smo da nas je NK Protežirani jednostavno MORAO (ne isključivo svojim zaslugama) pratiti cijelo ovo vrijeme. Da smo i Loksu dobili, učnilo bi se sve (bez obzira na strane suce) da ta mala bodovna razlika ostane do samog kraja prvenstva, tražio bi se trenutak kad će se dogoditi smjena na vrhu.

Puno vas je reklo da mi moramo biti barem duplo bolji od glavnog konkurenta, što je vjerojatno do sada... očito realno, bila samo generacija 2017.
Ako i ova uspije, onda nisu monstrumi, za mene su vanzemaljci.

R
Quote from: moreplovac on 29.04.2024, 23:00Kod drugog gola lokomotive ,jedan njihov igrac prenosi loptu glavom u nazad i pogodi Hodzu potiljkom u facu. Ne trazim opravdanja ali jeli to faul, moze li se za to prekinuti igra,neoprezna igra ili nesto,zanima me,stvarno ne trazim opravdanja.
A kod prvog gola faul na Ivanovicu.
Sjecate se na prvoj utakmici u mordoru kako je Rile pao nakon dodira Ivanovica a nije bio ni u kontroli lopte i sviran mu je faul,isto kolaric, a u ovoj situaciji odjebe Franju. Ne svidja mi se to,zato mislim da je strani sudija garancija da oboje pocinjemo od nule (utakmica s zlom) a ne iz minusa. Onaj Rumunj nije bio u rangu onog njemca ili talijana koji su sudili utakmicu dole derbi sjevera i juga, ali je opet bio bolji od nasih najboljih.zalosno.
Dali je kolaric nakon hladjenja malo napravio soul searching pa sada sudi kako treba,neznam,sjesam se njegovih izvedbi na prvoj utakmici nakon prebjega smrada. Po meni se vidi jaki respekt prema plavim dresovima.

A floskule igrali smo lose nismo zasluzili ne priznajem iz dva razloga,prvi,jer nas sve ove godine,ne ovo prvenstvo, ne izvuku sudije kao sto recimo ekipu iz mordora izvlace,daju im pojas za spasavanje,bocu s kisikom. Ne cak protiv nas(iako Goda i penal....) ali protiv ostalih klubova,dok drugi kad padnu u krizu koprcaju se sami.
Drugo,neke ekipe su tako osvajale znacajne trofeje,Grcka Otta Rehagela,ili Mourinhov bus protiv Barcelone. Ko za ono kaze da je bilo lijepo i da su bili bolji od protivnika,laze,ali su izabrali taktiku u kojoj su bili inferiorni,jesu li zasluzili,a izgleda da jesu kad su izasli kao osvajaci.
S drugim djelom posta se slažem, nogomet je danas takav da mi ne postoji dobra igra. Pise se samo rezultat.
Prvi dio posta me tjera da tipkam.  Sve 5, ali ja kao pratitelj ondašnjih vremena pod Canjugom i Mamićem, kada čitam o suđenju na usta mi izlaze šareni bomboni s ružinim laticama, a usta mi se nakrive u ružni ironični stav.
U međusobnim utakmicama, vise je bilo grešaka na štetu nasih protivnika, nego na našu štetu. Na pamet mi pada posebno prvi penal u zaostaloj utakmici u Gorici na Obregonu kod 2-0 i faul Gode pred 2 tjedna za momentalni crveni, to je i sam Misković potvrdio. Bilo je toga još, vise subjektivno, Maurić nije zaslužio crveni na Rujevici. Bilo je i suprotnog, penal Gode koji jako vjerovatno prvenstvo znači, ali nemojmo biti licemjeri. Konačno imamo samo  loše, ali ne i tendiciozno sudenje. Loši su kod nas travnjaci, infrastruktura, HNS, primitivni nogometni funkcionari, a  neki kažu i kvaliteta, ne znam zasto neki misle da će suci biti puno bolji od toga. Onaj tko je gledao Canjugino i Mamićevo drmanje sudačkom organizacijom sigurno će reći da ovo suđenje nije tendenciozno i  podređeno uspjehu 1 kluba, kako je to bilo u ono vrijeme. Sigurno da se u situaciji 50-50 dosudi u korist Dinama, ali to je tako i u Španiolskoj, Njemačkoj i Engleskoj, veliki uvijek imaju taj lagani poguranac..
Bas ne možemo nista reći za sudenje cijelu ovu sezonu. Ja za sebe mogu reći da sam poprilično isfrustriran onim vremenima, pa prije svake utakmice  trese me panika da će nas pokrasti. Prije Lokomotive, uvjeren 100% da će nam bar 2 igrača popiti 3.žutiza Dinamo, nije se dogodilo. Frustracija se tesko rjesit. Sada su nam jos dali i strane suce ta nedjelju, nikako ne možemo trazit opravdanje u suđenju za bilo šta. Ne kažem da je dobro, ali sigurno nije tendenciozno. Rijeka u nedjelju mora pokazati gard pobjednika. Nitko nije očekivao ovakvu sezone. Ako izgube, sigurno im se neće jebat mater kako je to slučaj kod tovara, u zadnjem kolu sigurno će biti pljesak za ovu sezonu. Ne treba strah nikakav. Treba maksimalna nabrijanost, entuzijazam, simbioza igrača i tribina, Sopićeva energija s klupe. Ako Dinamo pobjedi, neka krvavi i ozljeđeni odu s Rujevice. Ja ću se opet bojati sudenja, tako će biti cijeli život, ali svjestan sam da je to sada vise moj kompleks nego opravdani strah.

Quote from: R13KA on 30.04.2024, 12:10
Quote from: moreplovac on 29.04.2024, 23:00Kod drugog gola lokomotive ,jedan njihov igrac prenosi loptu glavom u nazad i pogodi Hodzu potiljkom u facu. Ne trazim opravdanja ali jeli to faul, moze li se za to prekinuti igra,neoprezna igra ili nesto,zanima me,stvarno ne trazim opravdanja.
A kod prvog gola faul na Ivanovicu.
Sjecate se na prvoj utakmici u mordoru kako je Rile pao nakon dodira Ivanovica a nije bio ni u kontroli lopte i sviran mu je faul,isto kolaric, a u ovoj situaciji odjebe Franju. Ne svidja mi se to,zato mislim da je strani sudija garancija da oboje pocinjemo od nule (utakmica s zlom) a ne iz minusa. Onaj Rumunj nije bio u rangu onog njemca ili talijana koji su sudili utakmicu dole derbi sjevera i juga, ali je opet bio bolji od nasih najboljih.zalosno.
Dali je kolaric nakon hladjenja malo napravio soul searching pa sada sudi kako treba,neznam,sjesam se njegovih izvedbi na prvoj utakmici nakon prebjega smrada. Po meni se vidi jaki respekt prema plavim dresovima.

A floskule igrali smo lose nismo zasluzili ne priznajem iz dva razloga,prvi,jer nas sve ove godine,ne ovo prvenstvo, ne izvuku sudije kao sto recimo ekipu iz mordora izvlace,daju im pojas za spasavanje,bocu s kisikom. Ne cak protiv nas(iako Goda i penal....) ali protiv ostalih klubova,dok drugi kad padnu u krizu koprcaju se sami.
Drugo,neke ekipe su tako osvajale znacajne trofeje,Grcka Otta Rehagela,ili Mourinhov bus protiv Barcelone. Ko za ono kaze da je bilo lijepo i da su bili bolji od protivnika,laze,ali su izabrali taktiku u kojoj su bili inferiorni,jesu li zasluzili,a izgleda da jesu kad su izasli kao osvajaci.
S drugim djelom posta se slažem, nogomet je danas takav da mi ne postoji dobra igra. Pise se samo rezultat.
Prvi dio posta me tjera da tipkam.  Sve 5, ali ja kao pratitelj ondašnjih vremena pod Canjugom i Mamićem, kada čitam o suđenju na usta mi izlaze šareni bomboni s ružinim laticama, a usta mi se nakrive u ružni ironični stav.
U međusobnim utakmicama, vise je bilo grešaka na štetu nasih protivnika, nego na našu štetu. Na pamet mi pada posebno prvi penal u zaostaloj utakmici u Gorici na Obregonu kod 2-0 i faul Gode pred 2 tjedna za momentalni crveni, to je i sam Misković potvrdio. Bilo je toga još, vise subjektivno, Maurić nije zaslužio crveni na Rujevici. Bilo je i suprotnog, penal Gode koji jako vjerovatno prvenstvo znači, ali nemojmo biti licemjeri. Konačno imamo samo  loše, ali ne i tendiciozno sudenje. Loši su kod nas travnjaci, infrastruktura, HNS, primitivni nogometni funkcionari, a  neki kažu i kvaliteta, ne znam zasto neki misle da će suci biti puno bolji od toga. Onaj tko je gledao Canjugino i Mamićevo drmanje sudačkom organizacijom sigurno će reći da ovo suđenje nije tendenciozno i  podređeno uspjehu 1 kluba, kako je to bilo u ono vrijeme. Sigurno da se u situaciji 50-50 dosudi u korist Dinama, ali to je tako i u Španiolskoj, Njemačkoj i Engleskoj, veliki uvijek imaju taj lagani poguranac..
Bas ne možemo nista reći za sudenje cijelu ovu sezonu. Ja za sebe mogu reći da sam poprilično isfrustriran onim vremenima, pa prije svake utakmice  trese me panika da će nas pokrasti. Prije Lokomotive, uvjeren 100% da će nam bar 2 igrača popiti 3.žutiza Dinamo, nije se dogodilo. Frustracija se tesko rjesit. Sada su nam jos dali i strane suce ta nedjelju, nikako ne možemo trazit opravdanje u suđenju za bilo šta. Ne kažem da je dobro, ali sigurno nije tendenciozno. Rijeka u nedjelju mora pokazati gard pobjednika. Nitko nije očekivao ovakvu sezone. Ako izgube, sigurno im se neće jebat mater kako je to slučaj kod tovara, u zadnjem kolu sigurno će biti pljesak za ovu sezonu. Ne treba strah nikakav. Treba maksimalna nabrijanost, entuzijazam, simbioza igrača i tribina, Sopićeva energija s klupe. Ako Dinamo pobjedi, neka krvavi i ozljeđeni odu s Rujevice. Ja ću se opet bojati sudenja, tako će biti cijeli život, ali svjestan sam da je to sada vise moj kompleks nego opravdani strah.

Ajde pogledaj kako Petkovic s leđa s namjerom ide laktom u igraca Lokomotive, za sto ne dobiva ni zuti, pa onda mozemo o Godi i ostalome. A taj detalj se uopce nigdje nije niti spomenuo.
Bila je neka statistika koliko se manje crvenih kartona pokaze u HNLu u odnosu na druge lige. A to je iskljucivo zato jer su Ristovski, Livaja, Ademi, Misic, Petkovic i ekipa visoko figli standarde i jebiga ako njima ne sudis gusenje protivnika, onda ne mozes ni za manje stvari.

M
Razumijem i prihvacam tezu da velike ponekad poguraju sudije, a u hrvatskim gabaritima (za mene na svijetu) Rijeka to upravo jest, tako da ako je penal protiv Gorice bio 50/50 onda je prevagnuo u korist većeg kluba. Znam, ovo može prerasti u tešku demagogiju,tako da stajem.
Želio sam naglasiti da kriteriji definitivno nisu usklađeni, ni blizu. Kao da svaki od sudaca dolazi sa svojim setom pravila i intenziteta koji vrijede posebno za svaku utakmicu. Nekad je ruka ruka, nekad nije ruka jer je u prirodnom položaju nekad nije u prirodnom položaju, koji je prirodni položaj, to je drugo pitanje, u gaćama, na prsima uz tijelo,stotinu nejasnih stvari. Pa onda imaš neki bodycheck, precvrsto, nekad u redu i normalno, nekad možeš protivnika tijelom izbacit iz balansa ako imaš kontrolu lopte a nekad ne, nekad te gurnu s leđa pa ti dobiješ žuti jer si naglasio pad, a nekad sudac za indentične faulove tebi neda faul a protivniku da. Kriteriji neujednaceni, ne jedna greška na utakmici nego očigledno navlačenje, i na kraju psovanje suca kad jedna momčad zabije gol, a veselje kad protivnici.
A kad se desi da nama nešto dosude ili pogriješe u našu korist jednom u 100 godina mi bi se trebali posipat pepelom. Nema šanse. Dobro je Armada napisala, trebat će godine i godine proći da se ovi operu, i da mi kao navijači počnemo vjerovati hrvatskim sucima.

I još jedan detalj sa zadnje utakmice, kod zadnjeg gola,akciju prije Smolčić dolazi do nicije lopte prvi, Šotiček dolazi bočno i izbacuje ga iz balansa preuzima loptu i juri prema golu,Smola završava na podu, kolaric ni trepnuo, sa prve utakmice povucite paralelu između Franje i Riste, zašto to nije bio faul u korist braniča, ili obrnuta teza, ako ovo nije faul zašto ga je sudio na Risti u onoj utakmici.

Svjestan sam da nismo bili na nivou ali isto tako neću žmiriti na nešto što zdrave oči potpomognute cvikama vide.

D
Meni se isto cini da je ekipa igrala u grcu zadnjih par utakmica. I to je tako normalno i ljudski.
E sad, nadam se da je taj pritisak pozadina ovog poraza i da je to kulminiralo porazom.
Bolje da smo sada izgubili nego protiv dinama jer onda bi stvarno bilo gotovo i moze se pokazati da im je ova "pljuska" mozda i dobro dosla, jer eto, izgubilo se, svi su i dalje zivi i zdravi, Rujevica ce biti puna, i svi cemo mi i dalje voliti ovaj klub i dati mu podrsku.

E sada, toplo se nadam da je gornja premisa tocna, a ne pad forme ili fizicke svjezine. Jer ako je ovo drugo onda ce biti jako jako tesko.

Ps, mislim da je fe no me na lna ideja da armada inicira da se na utakmicu dode npr 2,3 sata prije i navija npr. Samo onaj famozni "forza rijeka". To bi se mozda pokazao kao jezicac.

Puno je mozda, ali istina je samo teren i decki koji su se doveli u ovu situaciju sada samo moraju dati sve od sebe, pa kako bude bude.

R
Na stadionu se ne prodaje piva protiv Dinama. Većini je gušt popit koju pivu prije i na utakmici. Iz tog razloga će docker i okolo goriti. Ja osobno ne ulazim nikad ranije od nekih 20ak min prije zvižduka. 2 sata prije utakmice ulazit na stadion je suludo za većinu navijača, ako nema pive, a i da ima.

Mislim da bi bilo savršeno da se organizira da ljudi uđu do pola sata prije na stadion (pogotovo sjever) i da se tad krene s navijanjem. Mi s istoka ćemo sigurno popratiti.

Na stranu i ekipa u grču, meni je u nedjelju Labrović izgledao izgubljen u vremenu i prostoru.

Čak bih išao toliko daleko da bih rekao da mi to možda ne bi izgubili da je branio Zlomislić.

Ljudima dođe takav dan, tu su Sopić i Đalović da vode računa o tim stvarima.
#degenerik

R
I nemogu vam opisati koliko me iritira ulazna pjesma. Kao da gledam tih 5 minuta bez tona koliko te jebeno odcijepi od događaja na terenu. A nije da sam 3 metra od zvucnika.

Daj barem da ju skrati, pusti samo 2 minute, prekini ju i daj da imamo minutu dvije navijanja prije samog pocetka.

S
Quote from: Riverpool on 30.04.2024, 14:28I nemogu vam opisati koliko me iritira ulazna pjesma. Kao da gledam tih 5 minuta bez tona koliko te jebeno odcijepi od događaja na terenu. A nije da sam 3 metra od zvucnika.

Daj barem da ju skrati, pusti samo 2 minute, prekini ju i daj da imamo minutu dvije navijanja prije samog pocetka.

Kao i za svako goruće (ako je ovo goruće) pitanje, pišite mailove.
Bez zajebancije, pa nije to baš neka periferna i nebitna stvar... atmosfera pred sami početak.

Ja bi isto skratio ulaznu pjesmu.. Mi držimo šalove 2 minute u zraku a igrači ni ne krenu izlazit na teren, pa i kad izađu još 2 minute traje pjesma.. Trebalo bi to malo korigirat.
U svakoj mojoj pjesmi nalaziš se ti, ne mogu Rijeko tebi prestat pjevati.. 💙🤍

I
Jos dvije riječi o ovom porazu. Obre je zabio u 67,68 i bilo je vremena za gol, ali i dva. Nismo ih uspjeli sabiti u 16, sjetimo se samo maricevog gola protiv gorice. Istina teren njje ko na ruji, al realno nismo napravili sansu u 27 minuta. Na dinamo po meni treba opci juris od prve, 442 franjo i maric u spici, iza pjaca, selahi, hodža, pasalic, fruka odmorit, trebaju nam fajteri